Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (777. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 775776777778779
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öncelikli olarak amfiye yatırım yapmak çok mantıklı, bunun için yazdığın fiyat aralığına uyabilecek blackstarın lambalı amfileri var (mesela ht1r). çok fazla bilgin yoksa lambalı amfiler hakkında kısa bir araştırmayla öğrenebilirsin. bahsettiğim markanın hem combo(kabin(hoparlör) ve amfi) hemde kafa(sadece amfi, ayrıcada kabin yani sesin çıkışını sağlayacak hoparlör almak gerekir) modelleri vardır. ayrıntılı incelemeleri gitarteknikleri.com da bulabilirsin ayrıca amfi pedal kombinasyonlarına dair incelemelerde var. bu amfi için başlıca bir wah pedalı bir overdrive veya boost pedalı güzel olabilir. son olarak micro cube çalışma amfisi tarzında ve daha çok taşınılabilir(pille çalışma özelliği) niteliği olan bir alet
  • stevan kullanıcısına yanıt
    Bu arada inceledim telleri cok secenek var ne onerirsiniz? Dedigim gibi sert karakterli gitara orta-sert seviye tel..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tom Hagen

Elektro gitarima evde calmalik tel bakiyorum. Jackson Js11 gitarim. Evde calacagim yani uzun sure goturmeli beni. Ellerim biraz terler bu arada cabuk paslanmayan bir tel oneriniz varmi?
    Bu arada gitarim sert karakterli ama yer yer hafif şeylerde calmak istiyorum bunu da ekleyeyim. Tavsiyelere acigim..

Elixir NanoWeb

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Elektro gitarima evde calmalik tel bakiyorum. Jackson Js11 gitarim. Evde calacagim yani uzun sure goturmeli beni. Ellerim biraz terler bu arada cabuk paslanmayan bir tel oneriniz varmi?
    Bu arada gitarim sert karakterli ama yer yer hafif şeylerde calmak istiyorum bunu da ekleyeyim. Tavsiyelere acigim..

Elixir NanoWeb

Hepsi nanoweb diye geciyor hocam. Superlight, heavy falan var. Hic degistirmedim tel o yuzden bilmiyorum ne alacagimi..

• quote:

quote:

quote:

Elixir NanoWeb

Hepsi nanoweb diye geciyor hocam. Superlight, heavy falan var. Hic degistirmedim tel o yuzden bilmiyorum ne alacagimi..

Kalinligi sana bagli zaten.Ben sadece model adi soyledim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Elixir NanoWeb

Kalinligi sana bagli zaten.Ben sadece model adi soyledim

Anladim hocam, tesekkur ederim

• Tom Hagen kullanıcısına yanıt
    dostum teller kalınlık rakamlarına göre değişiyor, mesela 10-46, 9-46, 9-42 gibi. ilk rakam en ince teli, ikinci rakam en kalın teli belirtir, gitarının sap ayarını bozmamak için normalde kullandığın kalınlıktaki telleri seçmen daha doğru olur. genellikle elektrik gitarlar da 10-46 kullanılır fakat farklı akort düzenleri için (drop c/b/d/a gibi) ve farklı tarzlar için (metal-jazz gibi) 11-54, 10-52 gibi teller de kullanılır
  • 1- 500 tl lik klasik gitar ile 500 tl lik elektro gitarın 1500 tl lik modelleri arasındaki kalite farkı aynımıdır yoksa klasik yada elektro gitarda fark dahada artar mı ?

2- 1300 tl ye gitar alıcam klasik yada elektro olucak hangisi ile başlamalıyım? ilk defa gitar çalıcam baya hevesim var muhtemelen sıkılmadan en az 3 ay günde 3 saat çalarım sonra baktım iyiye gidiş var devamı gelir olmuyosa satar bırakırım.En az 3-4 yıl götürmesi lazım beni hangisi olursa çok kararsızım.Amfiyi daha sonra alıcam 300-500 tl lik bişi
    Edit:Baya geniş bir müzik zevkim var yani kulağıma hoş gelen her şeyi çalarım o yüzden fazla takılmıyorum elektro yada klasik olmasına doğrumu yapıyorum?

Not:Başlangıç olarak ucuz bişi almak istemiyorum başarısız olursam kesin gitar kötü diye gitarı suçlarım moralim bozulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 17 Kasım 2014; 21:44:40 >

• stevan kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Önerdiğiniz amfiyi ve lambalı amfiler hakkında ufak çaplı bir araştırma yaptım ve sabahın köründe aklıma takılan birkaç nokta oldu. Lambalı amfilerin narin yapıları olduğu hâliyle lambaların arızalanması durumunda onarımın pek ucuz olmadığı yönünde yorumlar var, misal yılda 1 kere lambaları değiştirmek gerekiyormuş falan.

Lambaların ömrü ne kadardır temiz kullandığımızı varsayarsak? (e amfiyi yuvarlayacak hâlimiz yok)

Herhangi bir durumda değiştirmek gerekse lamba bulunabilirliği ve mâliyeti ne olur (Mâlum öğrenciyiz, zorlu yaşam koşulları)

Son olarak ikinci el lambalı amfi almak ne kadar mantıklıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatal1ty. -- 19 Kasım 2014; 6:21:11 >
  • Fatal1ty. kullanıcısına yanıt
    merhaba, amfilerin elektronik aksamlarıyla veya diğer iç aksamlarıyla ilgili fazla detaylı bilgim yok, fakat öyle abartılacak bir durum değildir bu. kullanıma, markasına bağlı olarak ömrü değişir. iki yılda değişeni de var otuz yıl sorunsuz çalışanı da. kendi amfimin lambaları bir senedir(yeni aldığımdan dolayı) sorunsuz çalışıyor bir sıkıntı yaşamadım, amfiyi açıp çalmaya başladıktan sonra(çalıştırdıktan sonra geçen süre de denilebilir) lambalar ve amfi iyice ısınmaya başlar bu da lambaları iyice hassas hale getirir buyüzden açıkken amfiye çok fazla büyük hareketler yapmamak lazım . velhasıl düzgün-dikkatli kullanımda lambaların ömrü uzun denilebilir. değiştirmek gerektiğinde ise okadar pahalı şeyler değildir bu işi bilen güvenilir birini bulup kolayca yaptırılır hatta forumlardan veya bu ürünleri satan sitelerden daha ucuza bulunabilir (özellikle forumlara bakmakta fayda var kimi zaman elinde fazladan lamba vs. olan kişiler bedavaya bile gönderdikleri oluyor). uygun lamba bulmakta çok zor bir iş değil, amfinin orijinalinde yer alan lambalara bakıp farklı farklı birsürü markadan kullanıcı yorumlarına bakılıp yenileri gerektiğinde tercih edilebilir. ikinci el olarak çok güzel amfiler bulunabilir ve uygun fiyatlı alınabilir, (burda çok önemli bir konu var, ürünler mutlaka bir şekilde denenmeli, özellikle gitar ve gitar ürünlerinin için geçerlidir bu mağzadaki sıfır ürün bile olsa mutlaka kişinin satınalmadan önce kendisinin görmesi, kullanması gerekli) ben kendi amfimi de ikinci el olarak satın aldım ve amfinin üçüncü kullanıcısıyım fakat çok temiz bakılmış ve piyasa fiyatına göre oldukça uygundu. son olarak ikinci el bir ürün alınacağı zaman satan kişiyle görüşüp ürünün tüm kontrolleri-testleri yapılmalı tabii, ikinci el amfi özelinde ise önemli olan amfinin geçmişte nasıl kullanıldığı ve varsa üstünde yapılmış değişikliklerdir(modifikasyonlar). ikinci el ve diğer konular için turkrock.com ve gitarpedal.net takipedilebilir ayrıca sorun olursa tekrar bana yazabilirsin

• Bu gitar hakkındaki düşünceleriniz neler? bu fiyat civarına daha iyisi varmı ağrılıklı olarak pop rock çalıcam azda metal
    Gitar için TIKLA
  • Arkadaşlar merak saldım slide yüzüğü almak istiyorum ama Ankara'da nerde bulabilirim ve fiyatı ne kadardır?

• beyler elektro akustik gitar alacam butcem 500 tl gitar tavsiyesı lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsTraLL

250-350 TL Arasi Alinabilecek En ideal Elektro Gitar hangisidir 2.El veya sifir farketmez gitar calmaya yeni basliyorum önerilerinizi bekliyorum simdiden tesekkürler

Hocam o aralıkta ikinci el ibanez grg170dx alabilirsin çoğu türe de uyum sağlayan bir gitar. Piyasası da olan bir gitardir

• Aranızda Boss GT-10 kullanan var mı? Bir sorum olucak.
  • Slide bilen yok mu ya?

• Mormegil7 kullanıcısına yanıt
    http://lmgtfy.com/?q=gitar%2C+slide%2C+ankara
  • öncelikle merhabalar..bas gitara başlamak istiyorum,2. el almak niyetindeyim amfisiyle beraber 600-700 arası bi miktara tercihen yamaha almayı düşünüyorum forumda rbx 170 i önerenler olmuş benim gözüme rbx374 çarptı,bas gitar önerilerinizi almak istiyorum.bide 4 telli yerine 5 telliler daha iyi olur diyenler var..konyada oturuyorum şehrimde pek bas gitar piyasası yok ankara yada istanbuldan 2.ci el almayı düşünüyorum..malzemenin kötü çıkmasından korkuyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi günler..
  • RoseNussy kullanıcısına yanıt
    Rbx 170 kullanıyorum ben,tavsiye ederim.2.el gitar alımını elden yapmanız daha iyi olur bence.
  • Tjedrea kullanıcısına yanıt
    peki size hediye olarak rbx170 yada 374 alınacak olsa hangisini tercih ederdiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 775776777778779
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.