Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (776. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 774775776777778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • schecter lere bak. fp oranlari iyidir. ltd lerde isini gorur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keroliffi

Arkadaşlar 4 yıldır klasik gitar çalıyorum (beethoven / bach vb. ) . Elektrogitara başlıyacağım.Birçok yerden tavsiyeleri okudum fakat onlar genellikle gitara yeni başlayanlar içindi.1200 lira civarı bütçem var . Elektro gitar (amfi tavsiyeside iyi olurdu ) için tavsiye bekliyorum.Death metal / Heavy metal / Nu Metal tarzı dinliyorum.Benim seçtiğim gitar Ibanez GRGA42T .Bu gitar iyi mi ? Bir kötülüğü endonezya üretimi olması sanırım .Mümkünse yeni başlayanlar için olan gitarları tavsiye etmeyin

o miktara ben gonlumde yatan aslan olan schecter omen extreme alirdim, internette incelemesi mevcut

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: qarizmatikal

quote:

Orijinalden alıntı: sanbaba

quote:

Orijinalden alıntı: qarizmatikal

line 6 ht1 ile karşılaştırılamaz bile. ht1 lambalı bir amfi. bütçeni artırabiliyorsan kesinlikle onu al. 1 watt oldduğuna bakma evde yarıdan fazla açamazsın bile. gerçekten deneme imkanın varsa git dene ikisinide arasındaki ton kalitesinin farkını anlarsın

Hocam kusura bakmayın uzun süredir buralarda değildim.Yorumlarınız için teşekkkürler ama ht1 alacağım gitardan daha pahalı.O kadar bütçem de yok ayrıca.Bir dijital amfi ile lambalı amfinin artıları eksileri nelerdir acaba?

estağfurullah hocam. şimdi şöyle lambalı amfilerin çalışma sistemi çok eskilere dayanır. yani elektronik müzik başladığı dönem kullanılan sistemdir.bu nedenle daha doğal daha gerçek bir sound yakalarsınız.dijital amfilerde ise tonlar adı üstünde dijitaldir yani bilgisayar yapımı gibi düşünebilirsin. evde çalıcaksan şart değil zaten lambalı bir amfi. dijital tonlar daha yapay gelir bir müzisyene bu yüzden öneririz lambalıları. dijital bir amfiyle başlaman büyük bi eksiklik değil zaten lambalı amfinin tek eksisi fiyatı ve sesinin yüksek olması bu nedenden de apartmanda sıkıntı çıkarmasıdır. dijital amfilerse aynı tonların benzerini düşük bütçede apartmana uygun yükseklikte verir diyebiliriz.

Tekrardan teşekkürle. Zaten ben de ev için amfi arıyorum. En ideal olanı line 6 herhalde. Zaten ht1 için o kadar da bütçem yok açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: Cedrìc

quote:

Orijinalden alıntı: Warrior_Knight

gitara daha yeni başlayacaksan ibanez rg270 veya370 dx lere bakabilirsin 2. elleri mevcut sıfır almanı tavsiye etmem ilk gitarın olacağı için oraaya buraya mutlaka çarpacaksın sıfır gitarı çarptınmı biryere inan insanın yüreği parçalanıyor gitardan hevesi kaçıyor 2 el gitarda bu sorunla pek karşılaşmazsın ilerde istersen daha üst modellere yönelirsin sıfır alayım diyorsan yine ibanezin rg170 i öneririm giriş için iyidir..Amfi olayı sana kalmış apartman ortamında 30 wattlık amfi yeter de artar bile..Haa ben insan değilim hayvanım bende apartmanda oturuyorum 100 w marshall lambalı kafa ve 2*30 cm lik kabinle çalıyorum ama sesi çeyreğe dahi açamıyorum alt komşu oklavayla gelecek korkusundan..

Peki soyledigim sanatcilardan calabilirmiyim ?

söylediğim sanatçılardan çalabilirmiyim derken ne demek istediğini tam anlamadım fakat gitar çalma olayı bol çalışma bol alıştırma emek ve sabır ister.. 3-5 günde bir eline alıp tıngırdatmakla olmaz.. Günlük 1-2 saatlik çalışmalarla 1 ay içerisinde bir şeyler oturmaya başlar 2.3. aylarda hakimiyet sağlanmış pek çok akor öğrenilmiş ve ufaktan ufaktan sanatçılarıda çalmaya başlamış olacaksın.. video paylaşım sitelerinde grupların coverlarını yapanlar nasıl çalındığını noktasına kadar anlatan tipler var bunlardan yararlanabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

quote:

Orijinalden alıntı: Mr_Nightingale

İyi günler arkadaşlar.. 3-4 yıldır bağlama çalıyorum ve şimdi elektrogitar aldım ve elektrogitara başladım.. Bağlama çalmamın elektrogitarı daha çabuk öğrenmeme yararı olur mu? Ne kadar süre sonunda belli parçaları çalmaya başlarım ? Teşekkürler..

2 senedir gitar var elimde. oturup 3-4 ay günde en az 4-5 saat adam gibi çalışırsanız belki beni 2 ye bile katlarsınız.

Aynen kardeş ne kadar çok çalışma o kadar çok geri dönüş...
  • cort z44 alıyorum emg hz manyetik setli , en güzel uyumu yakalıyabileceğim ( ikinci el alacağım bir amfi ) amfi tavsiyeniz nedir? kulaklıklada çalacağım. daha çok progressive türünde çalacağım
  • arkadaşlar esp ltd basslar hakkında ne düşünüyosunuz kullanan var mı klavyesi rahatmıdır tonları ayarlanabilir mi deneme fırsatım yok sipariş üzerine getirteceğim daha önce stagg ve ibanez gsr200 kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyolodh -- 23 Eylül 2014; 10:18:11 >
  • Oncelikle Merhaba
    Hocam gitarı elime dahi almadim ancak bu konuda baya bi istekliyim Orta seviye-giris seviyesi gitar almayi dusunuyorum.

Elektro çalmak istiyorum klasik ten mi başlayayım yoksa direk eletrodan mi yardirayim?

Butcem cok yok ama 500-600 lik gitar almak istiyorum 2. El alicam 300-400e bulurum buyuk ihtimal Bu konuda onerdiginiz saglam gitar var mi ?

Hangi kursa gitmeliyim halk egitim isime yarar mi onerdiginiz kurs yada internetteki egitim programı var mi

ayni zamanda arkadasa soz vermiştim bağlamaya başlayacağım diye (aslinda soz sayilmaz basalayalimmi diye konustuk yani soz sayilmaz aslinda)bu gitardaki performansi etkiler mi ?

Şimdiden sağolun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadlyDazz -- 3 Ekim 2014; 23:13:17 >
  • schecter omen -6 350 tl. İbanez GRG170DX 350 tl ye buldum
    Bi de D-Sound G10E 10 luk amfi almayi dusunuyorum 400 civarina geliyor (gitar + amfi).
    Gitar fiyatlari ve amfinin fiyatlari nasil alinir mi amfi sagolsun arkadas indirim yapti ama kaliteli midir ? Pek bilgim yok yazdığım gibi

Manyetik olayi nedir? Ne işe yarar?

Ibanez hem korede hem endonezyada üretiliyor diye biliyordum bu modeldede uretim yeri farklılığı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadlyDazz -- 3 Ekim 2014; 23:51:05 >
  • Herkese merhaba , iyi bayramlar .. bayram sonrasi alacagim klasik gitar ile ben de atılmak istiyorum bu serüvene . Kursa gitme imkanim yok evde kendi başıma öğrenmeye çalışacağım . Bu konuda neler tavsiye edersiniz ? Youtube dışında olursa söyleyecekleriniz sevinirim ..

• merhaba arkadaşlar,
    Ben yaklaşık olarak 2 yıldır klasik gitar çalıyorum ve artık elektro ya geçmeye karar verdim.
    İnternette azıcık araştırdım rock için yeni başlayanlara Squier Bullet Stratocaster (407 tl) fiyatıda makul geldi ben bununla başlıyım diye 2 sokak üstteki gtarcıya gittim 500 dne getirtirim dedibide şimdi gittiğim kursa bakıyım dedim squier ne be sen direk cort x6 yla başla dedi, Cort x6 ya benzeyen metalik bordo renkli bi gitardaha varmış onuda getirtebilirim 400 den dedi.
    Sizce rock müzik için hangi gitarla başlamalıyım?
  • Başlangıç için maksimum 1000 liraya kadar gitar+amfi ve çok gerekliyse elektronik, pedal vesaireden oluşan nasıl bir kombin yapılabilir? Ağırlıklı olarak heavy metal üzerine yoğunlaşacağım. Amfiyi kaliteli bir şey almak ve ilerde sadece gitarı değiştirmek gibi şeyler düşünüyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
  • Fatal1ty. kullanıcısına yanıt
    Ev için şu amfi pek lezizdir,satanı tanımıyorum yalnız haberin olsun gezerken gördüm.250 liraya kaçırılmaz.Tonları güzel baya.
  • Elektro gitarima evde calmalik tel bakiyorum. Jackson Js11 gitarim. Evde calacagim yani uzun sure goturmeli beni. Ellerim biraz terler bu arada cabuk paslanmayan bir tel oneriniz varmi?
    Bu arada gitarim sert karakterli ama yer yer hafif şeylerde calmak istiyorum bunu da ekleyeyim. Tavsiyelere acigim..

• 250-350 TL Arasi Alinabilecek En ideal Elektro Gitar hangisidir 2.El veya sifir farketmez gitar calmaya yeni basliyorum önerilerinizi bekliyorum simdiden tesekkürler

• Tom Hagen kullanıcısına yanıt
    elixir marka telleri uzun süre kullanabilirsin tonda da bir farklılık hissetmezsin(gayet iyi yani), cleartone marka tellerin de iyi olduğunu söylüyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tjedrea

Ev için şu amfi pek lezizdir,satanı tanımıyorum yalnız haberin olsun gezerken gördüm.250 liraya kaçırılmaz.Tonları güzel baya.

Değerlendirmeye aldım, teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: stevan

elixir marka telleri uzun süre kullanabilirsin tonda da bir farklılık hissetmezsin(gayet iyi yani), cleartone marka tellerin de iyi olduğunu söylüyorlar

Elixiri yazdim kenara ernie ball (sanirim yazilisi buydu) onerende vardi. Cabuk paslanmazlar umarim.

• Tom Hagen kullanıcısına yanıt
    dostum ernie ball, daddario, dunlop gibi marka tellerde çoğunlukla çabuk yıpranmalar-paslanmalar meydana geliyor, uzun süredir elixir kullanıyorum hiç sorun yaşamadım ve ömrü çok uzun özellikle de temiz bakılırsa. fiyat olarak diğer markalardan pahalıdır ancak hakkını verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevan

dostum ernie ball, daddario, dunlop gibi marka tellerde çoğunlukla çabuk yıpranmalar-paslanmalar meydana geliyor, uzun süredir elixir kullanıyorum hiç sorun yaşamadım ve ömrü çok uzun özellikle de temiz bakılırsa. fiyat olarak diğer markalardan pahalıdır ancak hakkını verir

Anliyorum hocam tamamdir tesekkur ederim

• 
Sayfa: önceki 774775776777778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.