Şimdi Ara

gitarda akorlar ne işe yarıo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evt arkadaslar bu gitarlarda akorlar ne ıse yarıo
    normal bır sarkının akorlarını basıp calsan
    karsıdakı hangı sarkı oldugunu anlamayı bırak ne oldugunu bıle anlıyamıor
    akorların sarkılarla alakası yok nıe böle gereksız

• ok sen akorlara gecme tek telle devam et
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pea©e

ok sen akorlara gecme tek telle devam et

OK
  • Gitar çalmıyorum ama yanlış bilmiyorsam o akorlar belli şarkılarda eşlik etmek içindir.Mesela biri başka bir müzik aleti ile bir parça çalarken gitar akorları ile de eşlik edilir.(Tamamiyle attım yanlış olabilir)
  • quote:

Orjinalden alıntı: el_morad

Gitar çalmıyorum ama yanlış bilmiyorsam o akorlar belli şarkılarda eşlik etmek içindir.Mesela biri başka bir müzik aleti ile bir parça çalarken gitar akorları ile de eşlik edilir.(Tamamiyle attım yanlış olabilir)

KARTAkont bende ole dusunuom ama

daha onu hıc dogrulıyamadım nedense karsıma fırsat cıkmadıgı ıcın
    sımdı dedıgım gıbı olunca
    dusunuorum acaba o kadar kursa bosamı gıttık
  • Hiçbir işe yaramıyor.Böyle sahneye çıkan şarkıcılar gruplar falan karizma olsun diye çıkıp oynuyorlar gitarla falan öyle yani hava civa.

Akoru bozuk bir gitarla dinle parçayı sonra birde akorları ypılmış şarkıyla

Akor:En az üç sesin aynı anda tınladığı çıktığı toplu ses oluşumudur.Her şarkının kendine göre bir yapısı vardır ve çalınmak isteen şarkının türüne çeşidine göre değiştirilebilir.Kişisel tercihtir.

Neymiş bir şarkıyı çalabilmek için o şarkının akorlarını elbette ses bilgisi ve kulakla ölçüp biçecekmişiz.Yoksa o şarkı yerine başka garip birşeylerde çıkabilir ve birileri sizi dinliyorsa garip garip ya hani sen bu şarkıyı çalacaktın bu hangi şarkı diye sorabilir rezil olabiliriz yani

• quote:

Orjinalden alıntı: Angry Angel

Hiçbir işe yaramıyor.Böyle sahneye çıkan şarkıcılar gruplar falan karizma olsun diye çıkıp oynuyorlar gitarla falan öyle yani hava civa.

Akor:En az üç sesin aynı anda tınladığı çıktığı toplu ses oluşumudur.Her şarkının kendine göre bir yapısı vardır ve çalınmak isteen şarkının türüne çeşidine göre değiştirilebilir.Kişisel tercihtir.

Neymiş bir şarkıyı çalabilmek için o şarkının akorlarını elbette ses bilgisi ve kulakla ölçüp biçecekmişiz.Yoksa o şarkı yerine başka garip birşeylerde çıkabilir ve birileri sizi dinliyorsa garip garip ya hani sen bu şarkıyı çalacaktın bu hangi şarkı diye sorabilir rezil olabiliriz yani

tamam
    sen bır vıdeo cek sadece akor basarak cal bır sarkıyı soleme sozlerını bızde
    hangı sarkı anlıyalım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    goblin helmet ne işe yarıyor
    17 yıl önce açıldı
    PSP DE HOLD TUŞU NE İŞE YARAR
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu kopmuş harbiden,

İlk olarak şunu anlayalım, Akord ayrıdır Akor ayrı, Akord gitarın tellerinin doğru gerginlikte olmasıdır.Akor ise birkaç notadan oluşur, örneğin E5 akoru 2 notadan oluşur, Mi ve Si.
  • ritim denen bişe duymadınmı sen arkadaşım.Örn. Metallica - Mama Said dinle. her şarkıda illaki bir akor vardır.

EDİT: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-orn -- 4 Kasım 2008; 2:54:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhanaydin

evt arkadaslar bu gitarlarda akorlar ne ıse yarıo
    normal bır sarkının akorlarını basıp calsan
    karsıdakı hangı sarkı oldugunu anlamayı bırak ne oldugunu bıle anlıyamıor
    akorların sarkılarla alakası yok nıe böle gereksız

gece gece baya güldürdün beni ya. gitarın gsinden müzigin msinden anlamadıgın o kadar belli ki nie gelip burda konu acıp milletin alayı oluosn.
  • quote:

Orjinalden alıntı: K-orn

ritim denen bişe duymadınmı sen arkadaşım.Örn. Metallica - Mama Said dinle. her şarkıda illaki bir akor vardır.

EDİT: ekleme

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhanaydin

quote:

Orjinalden alıntı: Angry Angel

Hiçbir işe yaramıyor.Böyle sahneye çıkan şarkıcılar gruplar falan karizma olsun diye çıkıp oynuyorlar gitarla falan öyle yani hava civa.

tamam
    sen bır vıdeo cek sadece akor basarak cal bır sarkıyı soleme sozlerını bızde
    hangı sarkı anlıyalım

senin kulağında ciddi bir sorun var o zaman

• nota ne işe yarıyor

çok saçma bence
  • evet evet bas gitarı da tek başına dinleyince şarkıyı anlamıyorum bas gereksiz.. ayrıca bateri de te kbaşına şarkı çaldı anlamadım onu da çıkart. Geriye kalanlarla iyi anlaşılır artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

nota ne işe yarıyor

çok saçma bence

• ben gitarla çalınan şarkıları anlayabiliyorum sözlere gerek yok :D müzik kulağımı var bende :D
  • açıklamıştım baştan sona ama vazgeçtim sildim söyleyecek kelime bulamıyorum ne yazık ki
    ama şöyle yardımcı oluyum sesini tweetye benzetip bi şarkı söyle çal bir de bastığın akorlara benzetmeye çalışıp çal söyle akor ne işe yarar anlaman lazım
  • deleted

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deleted. -- 13 Mart 2023; 16:50:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.