Şimdi Ara

Gitsem mi Kalsam mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aynen içime hiç sinmedi birde beni düsündüren olay puanım ne türlü kırılacak amacım 2 yıllık sağlık bölümü veya olursa adalet vs...
    geçen yıla göre puan ekleyebilirmiyim yoksa yerimde sayarmıyım ?
  • gidene kal denilmez kalana git onun cevabı sende
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan01c

quote:

Orijinalden alıntı: berfu2

2 yıllık sağlık bölümlerine önce sağlık meslek mezunları alınıyor. Ne kadar iyi puan yaparsan yap giremeyebilirsin.

berfu2 valla hocam bu yıl tıbbı labar. 5 puanla kaçırdım çoğu yerlere bakıyorumda 270 ve üstü istiyor şimdi benim düsüncemde şu ki ben sıfır fen yapmıstım ygs'den bu yıl 3-10 arası birşeyler yapsam fenin getireceği sanırım 4-5 puan okul puanımda tabi kırılacak ne kadar etki ederek gelir veya alınabilir mi yoksa bende biliyorum sağlık mesl. gittiğinde ama işte merakım veya beni çelişkiye sokan belkide 5 puanla kaçırmam

Sistemin içine s.... millet barajı geçer istediği bölümü parasıyla okur senden benden bizim gibiler icin 3 -4 yıl hayata erken atılır...

Sağlık bölümleri arasından tıbbi laboratuvar teknikerinin pek ataması olmuyor. Özelde de kimya mezunları falan çalışıyormuş diyorlar. Ben mesleğin içinde olmadığımdan tam bilmiyorum. Belki burada bilen vardır, yardımcı olabilir. Buradan kpss taban puanlarına bakabilirsin.

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69133/h/kpss20133yerlestirmemaxminpuanlaronlisans.pdf

İktisat-İşletme benzeri bölümler laboratuvar-atölye filan istemediğinden her üniversitede kolayca açılıyor. Mezunları için bu kadar iş olanağı var mı bilmiyorum.

• bence git o okula zaten artık gitsen de kalsan da puan yarıya düştü gidersen hazırlıkta ders çalışma imkanın olur heralde hem de aile baskısı falan olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -berfu2
    araştırmaların için teşekkür ederim o konuyu biraz araştırdım doğru söylüyorsun,
    kpss puanlarına gelince biliyordum da aslında kapanabilir bir acık ama dediğin gibi oradada max 1 yıl daha hazırlanacak ve 1 yılda askerlik dersek 4 yıla vurabilir tabi baska vilayetten geçişler para durumlarını üzerine katmıyorum bu eksileride var sonucta işte iktisatın belkide kötü tarafı kpss-a oluşu üzerine ingilizce istemesi birde 5 yıllık bir süre olusu normal olarak cogu kiside şuphe oluşturuyo araştırmaların için teşekkür ederim kardeşim...

-Kal Hoo Na Ho
    sanırım haklısın dostumda acıkcası masrafla,ikinci öğretim oluşu,üniversitenin belli bir kaliteye sahip olması tartısılır ki iktisat işletme okuyan adamlara bakıyorum; yüksek yapamayan adam ya memleketinde okuyor yada sınava tekrardan hazırlanıyor..beni korkutan acıkca sebebler bunlar işte

+Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim söylenecek çok şey varda yapacak birşeyimiz yok malesef...bizi bu sisteme kurban edenler onlar çok yaşasınlar dilerim ki bizden sonrakiler bu zorlukları cekmezler...
    benim gibi pişman olupta hazırlanmayı düsünenler varsa ozkan01c@gmail.com elimden geldiğince yardımcı olmayı isterim

• quote:

Merhaba arkadaşlar öncelikle..
    Kayıt yapacagımız bugunler de tek bende mi oluyor bilmiyorum 1 aydır aklımı kemiren bir konu var bu yıl kocaeli üniversitesi iö iktisat kazandım ilk başlarda çok güzel gelsede şimdilerde o fikrim yıkıldı gibi birşey üniversitenin 5 yıl olması,ikinci öğretim olması (maddi acıdan ) ve bugunde oğrendiğim yurt çıkmaması artık sinir etkisi yarattı
    bu bölümü kime sorduysam atanması zor dersleri zor ve üniversitenin,hazırlık olması avantaj mı dezavantaj mı onu bile anlayamadım, geçme notunun şuan için 65 olması bile üzerimde çok büyük baskı yarattı şimdi kalsam diyorum 2 yıllık sağlık bölümlerini kazanmak amacım olacak diploma puanım yarıya inecek bunun farkındayım rehber hocama danıştıgmda o farkın kapanabilir oldugunu söylüyor beni tatmin etmedi bu cevabi ve belkide bir yıl daha hazırlanmak veya hazırlandıgın günleri bile aklına getirmek insanın çok zoruna gidiyo 2.yılımda kazandım kalırsam 3.yılım olacak benim pek bir temelim yok güneydoğuda eğtim almak zordur lisede bunu çok yaşadım harç parasını yatırdığım gün bile teredütle yatırdım ve onun bile şimdi pişmanlıgını yaşıyorum rica ediyorum arkadaşlar biri birşeyler söylesin artık kime sorsam ikiside senin elinde ordada calısacaksın burdada diyorlar baska birşey bilmiyorlar işin ehli olan biri lütfen benim durumumu yaşayanlardan cevap bekliyorum

( 10 yıldır neredeyse bu formu takip ediyorum sınavlara hazırlandıgımda bu formu takip ettim emin oldugum kişilerde var biliyorum bugun ilk defa bu forma yazmak nasip oldu lütfen bir cevabı esirgemiyin)

Kardesim normalde orgun olsan okulla hazirlanma tekrar derdim. Ama io oldugun icin bir sansin var istedigin yerlerin pusnida ekstrem olmadigi icin bnu yapabilirsin.

Simdi kardesim aksamlari derde gidersin devamsizliklarini fln yaparsin iyi kotu hazırlık zaten hafif gecer. Gunduz ve aksam kirdigin gunler okulu full ders calisarak obp acginida kapatabilirsin. Zaten bu yilda olmazsa seneye 1den devam edersin normal;)

• quote:

Orijinalden alıntı: viper_3

quote:

Merhaba arkadaşlar öncelikle..
    Kayıt yapacagımız bugunler de tek bende mi oluyor bilmiyorum 1 aydır aklımı kemiren bir konu var bu yıl kocaeli üniversitesi iö iktisat kazandım ilk başlarda çok güzel gelsede şimdilerde o fikrim yıkıldı gibi birşey üniversitenin 5 yıl olması,ikinci öğretim olması (maddi acıdan ) ve bugunde oğrendiğim yurt çıkmaması artık sinir etkisi yarattı
    bu bölümü kime sorduysam atanması zor dersleri zor ve üniversitenin,hazırlık olması avantaj mı dezavantaj mı onu bile anlayamadım, geçme notunun şuan için 65 olması bile üzerimde çok büyük baskı yarattı şimdi kalsam diyorum 2 yıllık sağlık bölümlerini kazanmak amacım olacak diploma puanım yarıya inecek bunun farkındayım rehber hocama danıştıgmda o farkın kapanabilir oldugunu söylüyor beni tatmin etmedi bu cevabi ve belkide bir yıl daha hazırlanmak veya hazırlandıgın günleri bile aklına getirmek insanın çok zoruna gidiyo 2.yılımda kazandım kalırsam 3.yılım olacak benim pek bir temelim yok güneydoğuda eğtim almak zordur lisede bunu çok yaşadım harç parasını yatırdığım gün bile teredütle yatırdım ve onun bile şimdi pişmanlıgını yaşıyorum rica ediyorum arkadaşlar biri birşeyler söylesin artık kime sorsam ikiside senin elinde ordada calısacaksın burdada diyorlar baska birşey bilmiyorlar işin ehli olan biri lütfen benim durumumu yaşayanlardan cevap bekliyorum

( 10 yıldır neredeyse bu formu takip ediyorum sınavlara hazırlandıgımda bu formu takip ettim emin oldugum kişilerde var biliyorum bugun ilk defa bu forma yazmak nasip oldu lütfen bir cevabı esirgemiyin)

Kardesim normalde orgun olsan okulla hazirlanma tekrar derdim. Ama io oldugun icin bir sansin var istedigin yerlerin pusnida ekstrem olmadigi icin bnu yapabilirsin.

Simdi kardesim aksamlari derde gidersin devamsizliklarini fln yaparsin iyi kotu hazırlık zaten hafif gecer. Gunduz ve aksam kirdigin gunler okulu full ders calisarak obp acginida kapatabilirsin. Zaten bu yilda olmazsa seneye 1den devam edersin normal;)

Teşekkür ederim kardeşim fikrin için
    peki orada dershaneye gitme ihtiyacı olabilir mi muhtemelen cemaate kalacam orada hazırlanabilrmiyim ?

• Nden olmasin tabiki eger gitmek isterden git. Ama gitmeni onermem cnku arada ders calismak icin cok zamsnin Kalmaya bil ir

• Bu düzen kahpe düzen..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.