Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
183.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanal alışveriş sitelerine vergi markajı

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ortamda başta alışveriş olmak üzere ticari faaliyet yürüten siteleri yakın markaja alıyor.
    İdare, Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı İnternet Güvenliği Başkanlığı ile temasa geçerek, bu kapsamdaki sitelerin bilgilerinin gönderilmesini istedi. Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri, Gelir İdaresi Başkanlığı'na, bazı sitelerin faaliyet gösterdikleri adreslerin, sahiplik yapılarını iletti. Böylece, vergi denetimi sanal ortama uzanmış oldu. Bundan böyle, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, internet ortamında ticari faaliyet yürüten tüm siteler takip altına alınacak. Bilgi altyapısının oluşturulmasının ardından da, bu sitelere yönelik vergi denetimi başlatılacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan üst düzey bir yetkili Zaman'a yaptığı açıklamada, sanal ortamda ticari faaliyet yürüten sitelerle ilgili bilgilerin toplandığını doğruladı. Sadece Telekomünikasyon Kurumu'ndan değil, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından bilgi istediklerini ifade eden yetkili, "Bu işlem tamamlandıktan sonra, bu alanda ne kadar vergi kaybı olmuş ona bakılacak. Gerekirse vergi incelemesi yapılacak." dedi. Telekomünikasyon Kurumu ve Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri, hangi sitelerin denetime tabi tutulacağı bilgisini vermiyor. Edinilen bilgiye göre, denetimler öncelikle sanal ortamda alışveriş yaptıran sitelere yönelik olacak. Daha sonra halka genişleyerek ticari faaliyette bulunan tüm diğer siteler de incelemeden geçirilecek.

İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül, Türkiye'de ve dünyada internet üzerinden alışverişin giderek arttığına dikkat çekti. Türkiye'de internet üzerinden yapılan alışverişin ekonomik boyutunun 100 milyon dolarlar düzeyinde seyrettiğini vurgulayan Akgül, "Türkiye'de, firmalar arasında toptan alışverişlerde internet temel araç haline geldi. Bireylerin alışverişinde de internet önemli bir araç olma yolunda ilerliyor. Bilgisayar ve sayısal ürünlerde, kitap satın alma işleminde bu dikkat çekiyor." dedi. Akgül, tüketicilerin alışverişlerde interneti tercih etmelerini ise, piyasaya göre daha ucuza alabilmelerine ve sipariş verilen ürünün direkt tüketicinin kapısına kadar getirilmesine bağlıyor. ZAMAN Selim Kuvel

• arkadaslar adamlar sizi nasıl tespit ediyorlar benım hıcbır bılgım gitti gidiyorda ddogru değil ve kargolarıda ptt kargo ile gönderiyorum benım ısmım gecmıyor baska ısımler yazıyorum.nasıl bulabılırler kı benı ?????
  • Gittigidiyor'dan şikayetçi olanların, ceza yiyenlerin tamamının yeni üye olup, ilk mesajları olması dikkat çekicidir. Eğer gerçekten böyle bir durum yaşadıysanız, başımız çok yanacak, eğer yaşamadıysanız inanın çok kişinin ahını alacaksınız. Dün gece uyumayanlar vardır. Eminim. (1'i ben).

Çünkü duruma duygusal değilde, mantıklı bakınca gerçekten bir kaç noktada "böyle bir şey olmamalı, gittigidiyor yıllardır para kaldırıyor ve maliye yıllardır bunun bilincinde.

Şayet böyle bir şey olursa, ismini vermiyim günde 200 tane foto makinası sattığı olan kullanıcılar sayesinde olur.
    Er ya da geç birileri bunu farkeder ve bu adamın yakasına yapışır.
    Boru değil, günde 200 tane.. Her birinden 1 TL kâr etsen, ayda 6 milyar yapar.

Ama gel gelelim bu durumda bu satıcıdan yanayım.
    Allah daha da fazla versin.
    Bu iş mantık işi..
  • Arkadaşlar, ceza yiyen ve yiyecek olan arkadaşları bir şey kurtarabilir diye düşünüyorum. Ama onunda ispatı gerekir. Eğer aşağıda yazılan açıklamadaki gittigidiyorun bu yazısı gerçekten varsa işte bu bütün ceza ve vergilerin gittigidiyor tarafından ödenmesi anlamına gelir. Yani size hiç birşey olmaz. Sitede şimdi böyle bir açıklama yok, zira site bunu değiştirmişse mutlaka üyelerine duyurması gerekirdi !!! Bu yeni bir sözleşme anlamına gelir kabul eden eder etmeyen üyelik ve satışına son verir. Şimdi yapılacak iş bu mesaj yada yazının gerçeğini ortaya çıkarmak o zaman herşey çok kolay. Butip yazılar varsa mutlaka g.g nin hertürlü bilgi ve belgeyi sakladığı server yada database lerinde de vardır. Butip yazışmayla muhatap olan arkadaşlar yardımcı olursa olay çok daha kolay sonuçlanacaktır.

Birde başbakanlığa bağlı bir yer var adı BİMER buraya yazılan butün sorunların derhal üzerine gidildiğinden bahsediliyor. İnternet üzerinden de yazışma yapabiliyorsunuz. Buraya da bu arkadaşlar dumlarını ve hertürlü şikayetlerini anlatsınlar diye düşünüyorum.

Aşağıdaki yazı foruma yazan bir arkadaşta alınmıştır.

"Gittigidiyor 2001 yılında yayına başlamıştır. Bu zaman zarfında kullanıcılarından binlerce soru almıştır. Bu sorulardan bir tanesi; BEN ÜRÜN SATIYORUM BUNUN VERGİSİNİ VE FATURASINI SİZMİ YAPIYORSUNUZ 'DUR' GİTTİGiDİYOR kullanıcısının sormuş olduğu soruya verdiği cevap ise aynen şöyle; SN:X KİŞİ SATMIŞ OLDUĞUNUZ TÜM ÜRÜNLERİN FATURASINI GİTTİGİDİYOR A.Ş KESMEKTE VE VERGİNİZİ BİZ VERMEKTEYİZ. HUZUR İÇİNDE SATIŞINIZI YAPABİLİRSİNİZ. olmuştur. Bu durumda gittigidiyor suçludur. Yalnız gittigidiyor 2008 yılında kullanıcı anlaşmasına gizli bir şekilde bir ibare koymuştur. Bu yeni konulan kural tüm gg satıcıları sattığı ürünün vergisini vermek zorunda olduğunun işaretidir. Yalnız gg 2001 yılından bu yana ilk kullanıcı kuralı ile işlem yapan müşterilerine bu değişen kullanıcı kuralı için bilgilendirme yapmamıştır. Bu durumda suçlu gittigidiyordur."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan64 -- 14 Mayıs 2010; 11:53:33 >

• x şahısının vergisini ve ödemesini y şahsının veya kurumunun ödemesi veya verginin sorumlusu olması bazı özel durumlar haricinde kanunlara göre mümkün değildir,vergi dairesi size bir vergi saldıysa bunun ödemesini yalnızca siz yapabilirsiniz ,eğer x ile y arasında x in gelir vergisini y ödeyecek şeklinde bir sözleşme dahi olsa verginin ödemesi ve beyanı x in mesuliyetindedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ithal_et

işte son nokta. adamlar "eğer satışlarınızda fatura kesmiyorsanız ceza yersiniz." diyorlar resmen. bazıları hala maliye sistemleri inceleyemez diyor. satıcı arkadaşlara tavsiyem, eğer satışa devam edeceklerse bir muhasebeciye gidip vergi dairesine kayıt olmaları. aynı olayları yaşamış biri olarak size kısaca masrakları sıralıyayım. öncelikle muhasebeciye vekalet veriyorsunuz. ikametkah, imza siküleri, noter tastiki falan 250 - 300 tl ye geliyor. ardından açılışınız yapılıyor vergi dairesinden. fatura bastırtıyorsunuz anlaştığınız matbaadan. bu da 500 tl civarına geliyor. perakende satış yaptığınız için yazar kasa almak zorundasınız. eğer 1 ay içinde almazsanız 900 tl cezası var. yazar kasanında 500 tl fiyatı var. bunlardan sonra satışa başlayabilirsiniz. yanlız unutmamanız gereken bir nokta var. eğer bir ürüne fatura keseceseniz o ürünün size faturalı girişi olmalı. yani e-bay dan kargo ile ürün getirip satamazsınız kafanıza göre. yurtdışından ürün alıp bunu faturalı satmak istiyorsanız öncelikle bu ürünün gümrük vergisini vermek zorundasınız. yoksa kaçak ürün satmış olursunuz. kaçak bir ürüne fatura kesmek naylon fatura suçuna girer ve hapis cezası vardır. herşeyi kitabına uygun yapıp aldığımız ürünü sattınız diyelim. ürünün giriş faturasını muhasebecinize veriyorsunuz. sonra muhasebeciniz satış fiyatından giriş fiyatını çıkarıp aradaki farkın %18 kdv sini her ay sizden alır. ek olarak 3 ayda bir % 20 gelir vergisi ödersiniz. bunun dışında geçici vergi ve eğitime katkı payları var ama tarihlerini bilmiyorum.

Yuh yok artık ya! Ayda yüzlerce ürün satanlar eyvallah ta, 20-30 ürün satanlar ne yapsın, astarı yüzünden pahalıya geliyor.

• İkinci elde vergi alınmaması lazım. Ozaman iktisat bölümü kitaplarını atalım çöpe niye okuyoruz biz bunları.

Yurt dışından ürün getirip yüksek karda satanlar için biraz iyi bir durum gibi ama şuda varki geçenlerde fotoğraf makinesi aldım ve TR fiyatı ne biliyor musunuz arkadaşlar 2700 TL Sadece makine.

Ben 1600 E japonyadan gelme aldım. 1700'e de hafıza kartı, filtre ve çanta geldi. Onlarda yurt dışı fiyatı ile.

Şimdi arada 1100 TL fark var. Devletin bize attığı kazık tam 1000 lira, ben niye ucuzu varken gidip 1 milyar fazladan para vereyim. Ha garantisi yok evet ama 1 milyar karım var, zaten 1 milyarlık masraf açacağı yok aletin açarsada hurda niyetine satar elimde kalan 1 milyara para ekler bidaha alırım.

Türkiyede Devlet halkını enayi yerine koyuyor malesef. Benzinden 2,5 - 3 lira vergi alınıyor. Daha bunun gibi nicesi.

Vergiler doğru düzgün seviyede olsa, kimse gidip kaçak ürün almaz, sat aynı foto makinesini 1700'e tr de alayım garantili olarak mis gibi, ama yok illa devlet bi yerden alacak parayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertel75

arkadaslar adamlar sizi nasıl tespit ediyorlar benım hıcbır bılgım gitti gidiyorda ddogru değil ve kargolarıda ptt kargo ile gönderiyorum benım ısmım gecmıyor baska ısımler yazıyorum.nasıl bulabılırler kı benı ?????

Devlet, Katilleri öylesine küçücük ipuçlarından, öylesine iğne deliklerinden bulup çıkarıyor ki aklınız şaşar. yani, işte ben gg'ye bilgilerimi vermedim, beni bulamazlar diye düşünme hatasını yapmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: YeeHaw

herşeyi anladım da zorla şirket kurdurmak hakkaten komedi

ya adam bıraktıysa da mı be

zorla şirket kurdurulmuyor. Devam etmeyeceğim dersen, geriye dönük cezanı ödersin olay kapanır. yok ben satışlarıma devam edeceğim dersen, işte o zaman Maliye tarafından 2. Sınıf Tüccar olarak addedileceğin için vergi dairesine kaydolman ve yerine getirmen gereken diğer yükümlülükleri yapman gerekir. İşletme Defteri tutma, fatura kesme, kestiğin kdv'yi vergi dairesine ödeme, yılda bir kez Yıllık beyanname verme gibi yükümlülükleri yerine getirmelisin..

• quote:

Orijinalden alıntı: mertel75

arkadaslar adamlar sizi nasıl tespit ediyorlar benım hıcbır bılgım gitti gidiyorda ddogru değil ve kargolarıda ptt kargo ile gönderiyorum benım ısmım gecmıyor baska ısımler yazıyorum.nasıl bulabılırler kı benı ?????

Banka hesabındamı doğru değil? İşte herşey burda bitiyor diğer bilgilerin ne olursa olsun önemi yok. Eğer başka birinin banka hesabını kullanıyorsan o kişiyide yakıyorsun farkında olmadan !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan64 -- 14 Mayıs 2010; 16:26:37 >
  • GET özelliği ile yapılan alışverişler dışında elden yapılan alışverişler için herhangi bir sorun var mı?Olabilir mi ne dersiniz?Çünkü benim sahibinden ilanları duruyor pasif şekilde.

Bu arada 2009 için benim GG 5 satış sahibinden GET 1 satış gözüküyor en sonuncusu martta bir problem olur mu? Hepsini toplasan 1200tl civarı ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

İkinci elde vergi alınmaması lazım. Ozaman iktisat bölümü kitaplarını atalım çöpe niye okuyoruz biz bunları.

Yurt dışından ürün getirip yüksek karda satanlar için biraz iyi bir durum gibi ama şuda varki geçenlerde fotoğraf makinesi aldım ve TR fiyatı ne biliyor musunuz arkadaşlar 2700 TL Sadece makine.

Ben 1600 E japonyadan gelme aldım. 1700'e de hafıza kartı, filtre ve çanta geldi. Onlarda yurt dışı fiyatı ile.

Şimdi arada 1100 TL fark var. Devletin bize attığı kazık tam 1000 lira, ben niye ucuzu varken gidip 1 milyar fazladan para vereyim. Ha garantisi yok evet ama 1 milyar karım var, zaten 1 milyarlık masraf açacağı yok aletin açarsada hurda niyetine satar elimde kalan 1 milyara para ekler bidaha alırım.

Türkiyede Devlet halkını enayi yerine koyuyor malesef. Benzinden 2,5 - 3 lira vergi alınıyor. Daha bunun gibi nicesi.

Vergiler doğru düzgün seviyede olsa, kimse gidip kaçak ürün almaz, sat aynı foto makinesini 1700'e tr de alayım garantili olarak mis gibi, ama yok illa devlet bi yerden alacak parayı.

aldıkları bişey değil de karşılığında adam gibi hizmet alıyor olsak helal olsun. kaşarlanmış bürokratların altına araba çekmeye, atıl yatırımlara, ona buna peşkeş çekmeye gidiyor paralar.

alınan vergiler de öyle böyle değil. alığınız herhangi bir hizmet veya ürünün en az yarısı vergi. mesela bir dersanaye kayıt oldunuz diyelim. kayıt olurken verdiğiniz paradan başta vergi kesiliyor. dershane o paranın bir kısmını personele maaş olarak veriyor. personel kendi içinde vergisini veriyor. sonra o parayla dershanenin elektrik, kira,su, sarf malzemesi bunların da ayrı ayrı vergisi var. dershaneyi örnek olarak verdim diğer sektörlerde de durum aynı.

tonla vergi veriyor, karşılığında ne adam gibi sağlık, eğitim vs. gibi hizmetler alabiliyoruz ne de devlet memurlarına düzgün maaş veriliyor? ne güvenlik ne de adalet sağlanıyor. vergi kaçırınca da kaçırdın diyorlar. bu durumda vergi kaçıran adama suçlusun diyemezsin. vergi vermek her vatandaşın görevi fakat ben vergi veriyorsam karşılığını da isterim. devlet bunun için var. ama devgletin işleyişi bozuk bu kadar gideri olmaması gerek devletin. ama böyle gelmiş böyle gider işte. vatandaş olarak üretmemeye, bedevacılığa, çalışmadan kazanmaya yatkın olduğumuzdan bu durum devlete de yansıyor doğal olarak.

devlet vatandaş olark benim ne halt ettiğimi, vergimi verdiğimi hatta internette hangi siteler girdiğimi denetliyor ama ben vergimin nereye gittiğinen haberim yok.

ayrıca bazıları gittigidiyor satışlarına vergi getirilsin demiş. ben mesela ekran kartımı satışa çıkaıryorum. zaten alırken vergisini vermişim ürünün bi de satarken mi vereceğim? bide %10 gittigidiyora oh. ne ala memleket. aynı ürüne 2 kere vergi iyiymiş valla çöpe atsam daha az zarar ederim.

konunun biraz dışına çıktım kusura bakmayın. ama vergi diyince tepem atıyorzaten gittigidiyorda öyle sık satış yapan biri değilim. şimdiye kadar 5-6 şey anca sattım. bir de eski bir kaç pc parçasını da dh da satmışlığım var. yakında dh 2. el e de vergi gelecek diyolar. ayağınızı denk alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 14 Mayıs 2010; 17:27:28 >

• Ulan deliricem ya . Nasıl oluyorda bu millet hala satışa devam edebiliyor ? Alın işte örnek ; adam 2 gün önce yine sıcak fırsatlarda 50 tane aynı makineden sattı şimdi yine açmış 100 küsür tane satmış. Daha dün 9000 işlemi vardı bugün 9200e ulaşmış. Nie aramıyolar niye ulaşmıyorlar bu adama ?

http://urun.gittigidiyor.com/NIKON_W0QQidZZ27247388

( bu satıcıya olan şahsi bi öfke değil. Şans eseri bunu gördüğüm için diyorum )

Yurtdışında falanyaşaması sorun değil. Türkiyede vergi vermesi egrekir yaptığı satıştan .
  • Ayda ortalama 2000 urun satıyo bu adam ben ayda 30 urun sattım diye tutuşmuş durumdayken.

Neyse hayırlısı ya beklicez yersek ceza yeriz dunyanın sonu degil ya.

-------------

Not: yukardaki link 4 dk once baktım 203 urun satılmıştı şimdi baktım 208 olmuş olecem gulmekten:) ben gunde 2-3 uruns atınca seviniyorum:):) adam 5 dk da sattı o kadarını :D

-------------

1 dk gecmedi 210 olmuş buna bi dur demeli bencede maliye :D:D yoksa nikon firması turkiyede urun satamayacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastteam -- 14 Mayıs 2010; 22:48:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastteam

Ayda ortalama 2000 urun satıyo bu adam ben ayda 30 urun sattım diye tutuşmuş durumdayken.

Neyse hayırlısı ya beklicez yersek ceza yeriz dunyanın sonu degil ya.

-------------

Not: yukardaki link 4 dk once baktım 203 urun satılmıştı şimdi baktım 208 olmuş olecem gulmekten:) ben gunde 2-3 uruns atınca seviniyorum:):) adam 5 dk da sattı o kadarını :D

-------------

1 dk gecmedi 210 olmuş buna bi dur demeli bencede maliye :D:D yoksa nikon firması turkiyede urun satamayacak :)

Vallahi kardeşim inan aynı durumdayım . sinirden gülüyorum şu an ya . ulan günde 1 ürün satılsaydı sevincimden uçardım ama millet saniyede 1 ürün satıcak duruma gelmiş. Ama hiçbir korkusu yok elemanın . Gg ye girip ürün satış formu hazırlamamak için kendimi zor tutuyorum yemin ederim. Biz burda korkudan beklrken elemanlar devam ediyo satışa.

Ve işin ilginç tarafıda , kimse çıkıpta demiyoki , bugünde ben gittim şöle olaylar yaşadım böle ceza kestiler diye. bittimi yani kimseyi çağırmıyolarmı ? hani nerde diğer çağrılanlar ?

----------------

He bu arada 216 olmuş satış Şaka gibi ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokotow -- 14 Mayıs 2010; 23:16:49 >

• Abi boşver ya ben ogrenci adamım 2 senedir urun satıyodum harclık cıksın diye ama maliyeden her zaman korkum vardı. Bu olaylar belki hayra işarettir diyerekten bıraktım urun satmayı.
    Ya 3 gundur saclarım 2 kat beyazladı, cok fazla kazananlar devam etmeyi duşunebilir bu yazılardan sonra ama beım gibiler hiç sanmam.

Ben en iyisi forum.donanımhaberden şebnem ferah albumlerimi yeniden satışa sunayım
  • Aşağıdaki yazılanlar tamamen bu konun dışında geçen yıl bir kişinin başına gelen bir olayı bir forum sitesinde anlatımıdır. Aynen ekledim yazdıklarını.

Konuyu uzun zamandır açmayı düşünüyordum ancak şimdi fırsat bulabildim.

Yaz aylarında bir arkadasım Gitti Gidiyor üzerinden satış yapmak istediğinde kendi şifremi verdim. Benim üyeliğimle bir satış gerçekleştirdi.Zaten onun dışında ben aktif olarak sürekli alışveriş yapıyorum.Bildiğiniz gibi GG da sadece sıfır ürün değil,2.el ürün satışı da var. Ben bugüne kadar 20 den fazla ürün aldım hiçbirinde fatura gelmedi elime. Bende sormadım zaten fatura ile alakam olmadığı için. Yaz sonu bir sebepten dolayı üyeliğim kapatıldı.

Bundan 1 ay önce 538 li bir numaradan bir adam arayıp Maliye den aradığını ve hakkımda şikayet olduğunu söyledi. Alışveriş tutkumu bilen bi arkadaşım eşek şakası yapıyordur deyip hiç ciddiye almadım adamı. Daha sonraki aramalarında da açmadım zaten telefonumu. 2 gün sonra arkadaşımın benim üyeliğimle satmış olduğu ürünü aldığı şirketten aradılar. (Şirket yöneticileri arkadaşım) Maliyeden geldiler,senin adına satılmış bir ürünle ilgili şikayet varmış dediler. Faturanın aslını almaya gitmişler Maliyeden..Ertesi gün o şirketteki arkadaşlarımla Maliye ye gittik.

Faturasız satış yapmanın yasak olduğunu anlattılar vs. derken üyeliğimin açık olduğu 4 ay için üzerime şahıs şirketi kuruldu,kapatıldı.Maliyedeki memur anlayışlı çıktı sadece satılan ürün için ceza kesti (160 TL) ki işlem yapılan her ürün için 160*x şeklinde ceza kesiliyor. Sonuç olarak vergi dairesi vs. ile 3000 TL civarı bir ödeme yaptık

Maliyedeki memurla konusmamızda kendimde birçok ürün aldığımı ve hiçbir zaman fatura gelmediğini ilettim. Ayrıca ürün satışı yaparken sözleşmede fatura göndermek zorundasınız diye bir ibare de bulunmuyordu(Benim olayım biraz büyünce GG daki müdürlere kadar gitti,sonradan eklediler) Gitti Gidiyor için özel ekip kurduklarını iletti. Çok fazla şikayet olduğu için denetim altına almışlar.

Sonuç olarak benim üyeliğimden satılan tek ürün 3000 TL zarara yol açtı. 1000 tane ürün satışı olan insanlar var. Demek ki onların ülkeyi terketmeleri lazım.

Eğer içinizde GG dan falan satış yapan varsa dikkatli olun arkadaşlar,benim düştüğüm duruma düşmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan64 -- 15 Mayıs 2010; 1:19:13 >

• Ya hani yagmur yagmayan yerlerde bi imam alınıp yagmur duasına cıkılır ya (ornek kemal sunal filmleri).

En iyisi her ildeki gittigidiyor kullanıcıları toplanıp maliye bizim ili vurmasın diye duaya başlasınlar (Not: İmam şecerken kemal sunal filmindeki gibi sahtekar birini bulmayın sonrası kotu olur).

Not: adamın sattıgı nikon 230 olmuş (fiyat da baya uygun bendemi alsam acaba

Maliye bişe yapmazsa bile nikon bu adamı vurur benden demesi

Bu arada aynı mesajlar bi buraya yayınlanıyo bi diger foruma takip edenler iki tarafıda takip ediyodur zaten boşuna yorulmayın yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastteam -- 15 Mayıs 2010; 1:18:29 >

• %5 anlık indirim koydular şu an . 300e çıkar 1 saat içinde
  • Biri uyarsa bari bu adamı sanırım olanlardan haberi yok satış keyfi yaşıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan64 -- 15 Mayıs 2010; 2:03:28 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.