Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
183.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 666

Arkadaşlar bu başlığa inanan yok dimi? Lütfen yok diyin çünki DH de bu kadar cahil insanlar olduğuna inanmıyorum ben.Yahu 2.elin vergisi mi olur kdvsi mi olur? İlk mesajdaki adamın başına gelenler yalan bir kere.Ama dükkan sahibi iseniz durum farklı olabilir yoksa ben evimdeki sandalyeyi satsam,devlet bana niye vergisini ödemedin mi diyecek?Zaten ben o sandalyeyi alırken ödedim tüm vergilerini,aynı mal üzerinden 2.defa vergi alınamaz.Tamamen şehir efsanesi olmuş

Ne yazık ki ikinci elin vergisi de olur, faturası da...
    Eğer bir ürün satılıyor ise, yani karşılığında para alınıyor ise faturası kesilir, kdv'si ve var ise gelir vergisi devlete ödenir.
    Sistem böyle işler. Gidip maliye ile bu konuyu tartışmayı deneyin, ne diyecekler...

Siz bir ürün aldınız.
    100 TL + %18 KDV : 118 TL satıcıya verdiniz.
    Satıcı aldığı bu paranın 18 TL'sini devlete kdv olarak ödedi.(Tabii ki daha az ödedi, çünkü o da bu malı almıştı ve alırken ödediği kDV'yi düşerek ödedi.) Ve gelir vergisini de ödedi.

Siz bu ürünü aldınız ve 3 ay sonra sattınız, 110 TL + KDV ile :129,8 TL ile
    Devlete 19,8 TL KDV ve (110TL - 100 TL)x %20vs oranında gelir vergisi ödemeniz gerek.

KDV konusunda;
    Önceden ödediğiniz KDV düşülür, yani 19,8 TL - 18 TL = 1,8 TL devlete KDV olarak ödersiniz.

Yani malın vergisi iki defa alınmıyor, fiyatı arttığı için aradaki KDV farkı alınır.
    Tabii bu hesabı gösterirken sadece 1 ürün alıp sattığınız örneğinden gittim.

Normalde alınan malların KDV'leri ve satılan malların KDV'leri bir havuzda toplanarak hesaplanır ve her ay vergi dairesine bildirilir.
    Fiyatı düşse idi, siz alacaklı çıkacaktınız, başka sattığınız bir ürünün KDV'sinden bu fark düşülecekti.

Maliye evindeki sandalyeye satan ile de uğraşmıyor bu arada...
    Düzenli olarak satış yapan, yani bu satışlardan gelir elde eden, geçimini sağlayan satıcıların üzerine gidiyor.

• TÜRKİYEDE OLMAYAN YADA ÇOK PAHALI ÜRÜNLERİ ORADAN ALIYORDUK..ONUN DA İÇİNE ETTİLER...

HER YERDEN SÖMÜRÜYON VERGİNİ ALIYORSUN ŞİMDİ DE E-TİCARETİN Mİ KANINI EMECEKSİN..HEMDE SATICILARIN ALEYHİNE

• Tamam zaten ben de onu diyorum.Sen evindeki eşyayı satsan kimse sana bişiy diyemez ama sen tutup buun alışkanlık haline getirirsen,yani evdeki 1000 tane eşyayı satarsan o zaman kdv den çok Gelir Vergisi önem kazanır.Bu arada ben MKE de Muhasebe Memuruyum yani hemen hemen vergi ile herşeyi biliiyorum.Bu olay başına gelen arkadaş,eğer yalan söylemiyorsa o zaman tüm siteye üyelerin alışveriş listeleri incelenir ve 3-5 in üstünde yani 50-100 kere felan satış yapanların canı yanar.Tabi şurası da var.Madem bu kanun vardı bu zamana kadar niye uygulanmadı derler adama? GG dün açılan bir site değilki? Maliye paraya sıkıştı herhalde?? Bu da LIMEWIRE efsanesine dönecek göreceksiniz.Hani 120 kişiyi gözaltına alıp sonra salmışlardı mp3 indirdiniz diye.
  • Konunun ilk duyurulduğu forum sayfası gösterimden kaldırılmış. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: arkaplanda

arkadaşlar;

uygulamanın ilk defa olması ve iyi niyetli yaklaşım sayesinde belki 100.000 tl yi bulacak cezayı çok hafifletiyorlar.

1) Gitti gidiyor bu konuda ihmalkar davranmıştır. bu kesindir. aranızda varsa iyi bir avukat anında verelim mahkemeye. Ama ben bu işi alırım diyen avukat. Yani gitti gidiyordan alışverişi olan sözleşmeyi, açıklarını , o yurtdışından gelen kaçak malları, sahte ürünler, kdv siz satışları, bir güdne değiştirilen ve kimseye haber verilmeyen sözleşmeyi, ve gitti gidiyorsun istese fatrurasız satışı 1 dakikada engelleyebilceği teknik altyapıyı kurabileceğini bilen bir avukat.... Varsa verelim mahkemeye?

[size=4]2) Biz bilmiyorduk vergi verilmesi gerektiğini. Gerçekten de bilmiyorduk, bilseydim yapmazdım. Heralde devlette böyle düşünüyorki , eğer kanunu tamamen uygulasa 100 binler tutacak cezaları çok çokkk phafifletiyor. (Tabi eğer bir dükkan değilde evden satış yapan biriyseniz.)

Şimdiye kadar para ödemedim ama anladığım kadarı ile daha önceki yazımda yazdığım kadar bir tutar ödeyeceğim gibi.

ŞUNU UNUTMAYIN. OLAY ARTIK İNANMAK YADA İNANMAMAK DEĞİL, OLAY ARTIK TEPKİ KOYMA OLAYI. BEN SATIŞLARIMI DURDURDUM. GİTTİ GİDİYOR BUNDAN SONRA %10 KESME DEĞİL, +%10 PARA VERSE SATIŞ YAPMAM. ÇÜNKÜ 2 HAFTADIR NE ÇEKTİĞİMİ BİR ALLAH BİR BEN BİLİYOR. ÖMRÜMDEN ÖMÜR GİTTİ BU İŞİ ÇÖZENE KADAR. VE BU SÜREÇTE BU ADAMLAR(GİTTİ GİDİYOR) BENİM ZERRE YANIMDA DURMADI. SADECE VERGİ DAİRESİNE VERDİKLERİ HESAP DÖKÜMÜMÜ BANA DA GÖNDERDİLER. 1.5 YILDA SADECE BENDEN 2.500 TL KAZANDILAR. HARAM ZIKKIM OLSUN, MEZAR TAŞLARINI YAPTIRMAK İÇİN KULLANIRLAR İNŞALLAH....

HER ZAMAN ÇIKAN MUHALİF ARKADAŞLAR, BU SEFER OLAYI ARAŞTIRIN VE SONRA BU OLUŞUMA DESTEK VERİN. GİTTİ GİDİYOR BATMALI... İNANIN BU BİR TÜRK ŞİRKETİ OLSAYDI ZATEN BATARDI AMA BU HERİFLER AMERİKA ORTAKLI. BUNLARI BATIRMAK İÇİN TÜM SATICILAR, TÜM TÜRK SATICILAR SATIŞLARI DURDURMALI. KALANLAR ZATEN AMERİKALI KAÇAKÇILAR OLACAKKİ ONLARINDA BAŞINA NE GELECEKSE GELSİN UMURUMDA OLMAZ....

EĞER ARANIZDA BU İŞİ ÇÖZERİM DİYEN AVUKATLAR VARSA LÜTFEN ONLARDA SÖZLEŞMELERİ (ESKİ YENİ) , ÇALIŞMA USULUNU VS Yİ İNCELEYİP BİZE DESTEK OLSUN. BU HERİFLERİ BİTİRELİM...

Yalan,bu kendini kandırma ancak.Sıfır ürünleri satacaksınız,ardından vergi vermek gerektiğini bilmiyorduk diyeceksiniz.Haa çoluk çocuk yapıyorsa bu işi bilemem;ama bu işleri birazcık bilen biri sıfır üründen vergi vermesi gerektiğini bilir,bilmeli.Bilmiyorsa da cezasına katlanır.

Umarım en ağır cezayı verirler.Sizin gibiler yüzünden devlet başka yerlerden vergiyi dayıyor.

Valla sana çok şey söylemek isterdim ama sen burnunun ucunu göremiyorsun...
    İnsanlar işsizlikten kırılıyor. sabahları çoçuğu çikolata istemesin diye çoçuğu uyanmadan işe giden insanlar var bu ülkede.
    8 kişi 1 evde yaşayan.
    ssksını ödetmeden çalışan ve onunda parasını kullanan

baba parasıyle geçinirken , öğrencilikte yazmak kolay.
    karın çoluğun çoçuğun bakma yükümlü oldukların olduğu zaman iş değişiyor. burda ggde kaçak mal satış yapanlara bir şey demiyorum. ama üç beş evini geçindirenlere maliye bir şey yapmamalı.

ggye neden ceza kesilmiyor, çünkü bu ülkede hep piyonlar ezildi. benim satışım alışım toplamda 37 adet. elimde ki 2.elleri çıkartttım hep. bir çok kişide böyle. bunlara işlem yapılacaksa bu ülkeden ümidimi kestim ben....

• Bu konunun ilk açıldığı forumda sayfalar dolusu yazıldı, ama nasıl olduysa birileri araya girip tüm sayfaları yayından kaldırmış.
  • quote:

Tamam zaten ben de onu diyorum.Sen evindeki eşyayı satsan kimse sana bişiy diyemez ama sen tutup buun alışkanlık haline getirirsen,yani evdeki 1000 tane eşyayı satarsan o zaman kdv den çok Gelir Vergisi önem kazanır.Bu arada ben MKE de Muhasebe Memuruyum yani hemen hemen vergi ile herşeyi biliiyorum.Bu olay başına gelen arkadaş,eğer yalan söylemiyorsa o zaman tüm siteye üyelerin alışveriş listeleri incelenir ve 3-5 in üstünde yani 50-100 kere felan satış yapanların canı yanar.Tabi şurası da var.Madem bu kanun vardı bu zamana kadar niye uygulanmadı derler adama? GG dün açılan bir site değilki? Maliye paraya sıkıştı herhalde?? Bu da LIMEWIRE efsanesine dönecek göreceksiniz.Hani 120 kişiyi gözaltına alıp sonra salmışlardı mp3 indirdiniz diye.

Merhaba,

Öncelikle yazdıklarımı sinirli olarak yazmıyorum, bunu belirtmek isterim, çünkü yazarken duygular karşılıklı konuşurken ki rahat iletilemiyor. :)

MKE'de muhasebe memuru olarak çalışıyormuşsunuz.
    Önceki mesajınızdan bir alıntı yapmak istiyorum.

-----
    Zaten ben o sandalyeyi alırken ödedim tüm vergilerini,aynı mal üzerinden 2.defa vergi alınamaz.Tamamen şehir efsanesi olmuş
    -----

Bunu vergi konularını çok iyi bilmesi gereken bir muhasebe memuru bence yazmamalıdır.
    Ben makina mühendisiyim, kendime ait bir şirketim var ve geçen sene devlete verdiğim vergiler epey yüksek.
    Bu yüzden vergi konularında zorunlu olarak az da olsa bir şeyler öğrendim ve her gün yeni birşey öğreniyorum.

Gittigidiyor cezaları konusunda
    Daha önce de bu konuda yazmıştım, kayınpederimin arkadaşı gittigidiyor'da fotoğraf makinası, objektif vs. satıyordu. Onu da maliyeden çağırmışlar ve indirimler sonrası 46.000 TL ceza kesilmiş, 26.000 TL peşin ödeyecek, kalanı ise taksitlendirilecek.

Demek istediğim bu olay maliyede başladı ve örnekler her geçen gün artacak.

Önce İzmir'de başladı, ama başka forumlardan da takip ettiğime göre diğer illerde de denetlemeler başlayacak.

Keşke bu seneki denetlemeler uyarı amaçlı başlatılsa idi, herkes önlemini alır ve vergisini ödeyebilecek şekilde hazırlığını yapardı, veya satış yapmayı durdururdu.
    Kurallar baştan bildirilmeliydi.

Tabii bir de şu durum var.
    Eminim ki maliye, gittigidiyor satışları konusunda yetkili distiribütörlerden devamlı şikayet almaktaydı.
    Çünkü kaçak olarak getirilen ürünler satılmaktaydı.
    Bu da vergisini vererek (ama ne yazık ki bazen çok yüksek kar beklentisiyle) yapılan legal satışların önünü kesmekteydi.
    Gittigidiyor sadece yer kiralamıyor, aracılık da yapıyor ve bence bu kaçak gelen ürünleri satışlarından da sorumlu tutulmalı.
    Çünkü para gittigidiyor hesabına yatıyor ve sonra satıcının hesabına aktarılıyor. Gittigidiyor bu satıştan komisyonunu alıyor.
    Ama gittigidiyor sadece satışlar için ortam hazırlıyorum, eğer kiralanan bir dükkanda yasadışı bir uygulama yapılırsa dükkanı kiralayan (yani gittigidiyor) sorumlu tutulamaz yaklaşımını sürdürüyor.
    Ama bence burada gittigidiyor sadece yer kiralamıyor, satışta aracılık yapıyor ve cirodan %10 komisyonunu alıyor.
    Neyse, bu konular maliye ile gittigidiyor arasında, sanıyorum ki bir çıkış yolu bulunmuştur. Ki gittigidiyor hala çalışmalarına devam ediyor.

Bu yazdıklarımı sinirle yazdığımı düşünmeyin, sizi sinirlendirecek bir şey yazdım ise affola...

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 21 Mayıs 2010; 10:49:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ciko77

Konunun ilk duyurulduğu forum sayfası gösterimden kaldırılmış. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

O konuda çok küfürleşmeler başlamıştı.
    Güzel paylaşımı olan bir konuydu, ama provokatörler konuyu mahvetti
    Yöneticiler de kaldırdı sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: ciko77

Konunun ilk duyurulduğu forum sayfası gösterimden kaldırılmış. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

O konuda çok küfürleşmeler başlamıştı.
    Güzel paylaşımı olan bir konuydu, ama provokatörler konuyu mahvetti
    Yöneticiler de kaldırdı sanırım...

Hocam teşekkür ederim fakat gösterim sayısının yüksek olduğunu düşündüğüm bir konunun yayından kalkması biraz düşündürücü değil mi? Şu an itibariyle bu konunun da gösterim sayısı 12.500 civarında. Gün içinde bu konu da kalkarsa gittigidiyor un bu işte parmağı olduğunu düşünürüm ki şu an Konu Dışı forumlarında gittigidiyor un reklamları mevcuttur. Bakalım neler olacak?

• O forum sitesinde yeni bir forum başladı. Gitti Gidiyor vergi cezaları başlığı altında.
  • Neden mesajlarım onay bekliyor :((
  • ya bence yurt içi ürünlerin satışını yapanlara dokunulmaması lazım

çünkü zaten vergisi verilmiş oluyor

ama adam sürekli yurt dışından getirip satıyorsa

buradada boyutuna göre bişiler yapılabilir
  • Aslında bu başlığın çeşitli bölümlerinde tekrar tekrar yazıldı... Devamlılık arz eden GG faaliyeti ticari olarak adlandırılıyor. Ürünlerin yeni, eski, yurtiçi, yurtdışı olmasının pek önemi yok...Devamlı olarak GG'den satış yapıyorsanız, bu satışlar belli bir düzen içinde devam ediyorsa, evimdeki 1-2 şeyi satıyordum demek pek mümkün olmuyor sanırım... Burada sorun GG'den satışlara bugüne kadar izin verilmesi, hiç bir uyarıda bulunmadan satıcılara ceza kesilmesi. Çünkü Internet üzerinden ticaretle ilgili bildiğim kdarıyla doğru dürüst düzenlemesi olmayan bir ülkede, GG üzerinde satış yapanların bilgili olması beklenemez. Bu zamana kadar göz yum..Sonra yakaladıklarının canını yak...Bu adil, doğru bir yaklaşım değil... Bence Gittigidiyor ve benzeri siteleri terk edip, tekrar forumlarda, mesaj gruplarında alışveriş yapmanın zamanıdır...
  • Bugün 3 maliye çalışanı ile görüştüm bir tanesi müdür.2 tanesi bu durumdan haberdar değil müdür ise ilçe müdürü idi şuan bizde böyle bir şey yok ama dedi bana mantıklı geliyor dedi inceleme ve şunu belirtti 2009 için eğer ceza gelirse yapılacak bir şey yok beyannamemi ne onun zaman kapanmış galiba yıl gittiği için ama 2010 için ceza yememen mümkün dedi fakat detayı anlatmadı.Şu şekil ceza yersin dedi eğer yersen.Toplam diyelim 10bin tl satış yaptın tek tek satışa bakmayız.10 bin tlnin %15 i vergi cezası yer ve %5 gibide başka şeylerden yersi toplam diyelim 10bin tl ise 2bin tl ceza yersin fakat bunun itirazları var,uyuşma mı anlaşmaları var baya düşer dedi.Şunu öğrendim yok 20 milyar yok 30 milyar ceza yedik diyenlerin satış meblaları çok fazla galiba.
  • quote:

Arkadaşlar bu başlığa inanan yok dimi? Lütfen yok diyin çünki DH de bu kadar cahil insanlar olduğuna inanmıyorum ben.Yahu 2.elin vergisi mi olur kdvsi mi olur? İlk mesajdaki adamın başına gelenler yalan bir kere.Ama dükkan sahibi iseniz durum farklı olabilir yoksa ben evimdeki sandalyeyi satsam,devlet bana niye vergisini ödemedin mi diyecek?Zaten ben o sandalyeyi alırken ödedim tüm vergilerini,aynı mal üzerinden 2.defa vergi alınamaz.Tamamen şehir efsanesi olmuş

arkadasım
    ızmır malıyenın telı vardı telefonda ve ben aradım
    bugunde malıyeye gıttım
    bence sende bole konusacagına telefon edıp ogren. ızmır malıyenın telı var 3.sayfadaydı sanırım. aydın beyle gorus
    bırıncı el ıkıncı el farketmıyor
    buraya yazdııgın ıkıncı elın vergısımı olur lafınıda ona soyle
    bazı urunler vardır musterıye ulasana kadar 5 aracı gezer.ve her aracı vergı oder

• quote:

quote:

Eğer bir ürün satılıyor ise, yani karşılığında para alınıyor ise faturası kesilir, kdv'si ve var ise gelir vergisi devlete ödenir.
    Sistem böyle işler. Gidip maliye ile bu konuyu tartışmayı deneyin, ne diyecekler...

Siz bir ürün aldınız.
    Satıcı aldığı bu paranın 18 TL'sini devlete kdv olarak ödedi.(Tabii ki daha az ödedi, çünkü o da bu malı almıştı ve alırken ödediği kDV'yi düşerek ödedi.) Ve gelir vergisini de ödedi.

Devlete 19,8 TL KDV ve (110TL - 100 TL)x %20vs oranında gelir vergisi ödemeniz gerek.

KDV konusunda;
    Önceden ödediğiniz KDV düşülür, yani 19,8 TL - 18 TL = 1,8 TL devlete KDV olarak ödersiniz.

Yani malın vergisi iki defa alınmıyor, fiyatı arttığı için aradaki KDV farkı alınır.

Normalde alınan malların KDV'leri ve satılan malların KDV'leri bir havuzda toplanarak hesaplanır ve her ay vergi dairesine bildirilir.
    Fiyatı düşse idi, siz alacaklı çıkacaktınız, başka sattığınız bir ürünün KDV'sinden bu fark düşülecekti.

Düzenli olarak satış yapan, yani bu satışlardan gelir elde eden, geçimini sağlayan satıcıların üzerine gidiyor.

sız bu kdv hesabını nerden bılıyosunuz? ıyı nıyetlı soruyorum yanlıs anlamayın.
    ben bılmıyordum bole hesaplandıgını

• quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Bugün 3 maliye çalışanı ile görüştüm bir tanesi müdür.2 tanesi bu durumdan haberdar değil müdür ise ilçe müdürü idi şuan bizde böyle bir şey yok ama dedi bana mantıklı geliyor dedi inceleme ve şunu belirtti 2009 için eğer ceza gelirse yapılacak bir şey yok beyannamemi ne onun zaman kapanmış galiba yıl gittiği için ama 2010 için ceza yememen mümkün dedi fakat detayı anlatmadı.Şu şekil ceza yersin dedi eğer yersen.Toplam diyelim 10bin tl satış yaptın tek tek satışa bakmayız.10 bin tlnin %15 i vergi cezası yer ve %5 gibide başka şeylerden yersi toplam diyelim 10bin tl ise 2bin tl ceza yersin fakat bunun itirazları var,uyuşma mı anlaşmaları var baya düşer dedi.Şunu öğrendim yok 20 milyar yok 30 milyar ceza yedik diyenlerin satış meblaları çok fazla galiba.

hangı sehırdesın acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: durumm

quote:

quote:

Siz bir ürün aldınız.

KDV konusunda;

sız bu kdv hesabını nerden bılıyosunuz? ıyı nıyetlı soruyorum yanlıs anlamayın.
    ben bılmıyordum bole hesaplandıgını

Yukarıda da yazdığım gibi kendi şirketim var
    Her türlü muhasebesel hesaplamayı öğrenmek durumunda kalıyorsunuz. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: durumm

quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Bugün 3 maliye çalışanı ile görüştüm bir tanesi müdür.2 tanesi bu durumdan haberdar değil müdür ise ilçe müdürü idi şuan bizde böyle bir şey yok ama dedi bana mantıklı geliyor dedi inceleme ve şunu belirtti 2009 için eğer ceza gelirse yapılacak bir şey yok beyannamemi ne onun zaman kapanmış galiba yıl gittiği için ama 2010 için ceza yememen mümkün dedi fakat detayı anlatmadı.Şu şekil ceza yersin dedi eğer yersen.Toplam diyelim 10bin tl satış yaptın tek tek satışa bakmayız.10 bin tlnin %15 i vergi cezası yer ve %5 gibide başka şeylerden yersi toplam diyelim 10bin tl ise 2bin tl ceza yersin fakat bunun itirazları var,uyuşma mı anlaşmaları var baya düşer dedi.Şunu öğrendim yok 20 milyar yok 30 milyar ceza yedik diyenlerin satış meblaları çok fazla galiba.

hangı sehırdesın acaba?

Şehir Malatya bana toplam yaptığın satış miktarının %15i kadar ceza yersin dedi ve diyen direk ilçe maliye müdürü gittigidiyordan satış yapma diye ekledi.Yap ama fatura ile yap.Fatura ile nasıl yapacağım onu finallerden sonra öğreneceğim.Küçük şehirlerin avantajları oluyor her yerde tanıdık buluyorsun ve insanlar bir nebze daha iş yapar oluyorlar tabii şans işi.2009 için bir şey yapamazsın dedi bunu çoğu kez ekledi ceza gelirse 2010 için geçmişe dönük bir yolu varmış tabii kanunlar çerçevesinde.

• -Maliyeden aradılar
    Bir devlet dairesinden posta dışında telefonla çağırıldığını ilk defa duydum :)

-Şu kadar ceza kestiler bu kadar kestiler
    İnternete o kadar yayılmış ama bir tane makbuz göremedim. Bir müslüman koysunda görelim çok merak ettim

Belki doğrudur ama bunlar garip geldi bizim burs yatmış işine dönmesinde :)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.