Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
694
Cevap
9
Favori
183.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir sorum var eğer GG satışlardan komisyon almasaydı sadece kullanıcıların ilan verip özel mesajlaşmalarına vesile olsaydı Maliye bir şey diyemezdi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrjohn

quote:

Orijinalden alıntı: shakkaron

peki bu uygulama hangi baslangıc tarihini kapsamakta?2009 itibariyle olan satıslar mı inceleniyor sadece.2009 once satıs yapanlar bu uygulamadan muaf mı kalacak tam anlamadım bu noktayı.

Heralde bu olay il il değişiyor.Çünkü bu hafta başlanan Ankara'da 2008 yılından itibaren satış dökümlerini çıkarıyorlarmış.Böyle olunca da cezalar çok yüksek çıkmış.Hiç kimse uzlaşmaya gitmiyormuş.Cezalarda az buz değil yani.124.000 Tl alan birini biliyorum.Herkez mahkemede arayacakmış hakkını.

cok zor bir durum. ancak mahkemede aranacak pek bir sey yok. haksiz bir durum olursa ancak o zaman mahkeme satici lehine karar verebilir. ortada bir satis var vergi verilmediyse bu vergiyi odemekten baska care kalmaz. zaten mahkemeye verenlerde maliye indirimleri kaldiriyor bu durumda mahkemeden bir sey cikmazsa odedikleri rakamlar daha da yukselir. ben ogrenciyim bu nedenle satiyorum falan bahane degil. Turkiyede vergi kanunlari herkes icin ayni ogrenci olan ihtiyaci olan vergi vermeyebilir gibi bir kanun yok.

• Yalnız burda gözden kaçan ve bazıların "patavasızca söylediği madem satıyorsun vergini ödeyeceksin ohh olsun diyenleri kınıyorum." Ateş düştüğü yeri yakarmış. Böyle konuşanların GG sitesinin yaptığı vurdumduymazlığı ve sonradan bir madde ekleyip işin içinden sıyrılması bence ne denir bilmiyorum. Ama yurtdışında olsaydı GG çok başı ağrırdı.

Diğeri de bu işlerden ne kadar çok para kazanan ve ciro yapan varmış. Şaşırdım doğrusu. Bu kadar ciro kazanan arkadaşların tek hatası uyanmaması olmuş. Şöyle bir düşünüp diyebilirlerdi. Ben bu kadar para kazanıyorum. Sonra Maliye benim peşime düşmesin diyebilirlerdi. Ama para tatlı gelişi dikkatleri o yöne çekmeyi unutturdu. Ama son 1-2 yılda bazıları uyarmaya başlamışdı. Mesela daha önce bir satıcıdan bir ürün aldığımda faturasız yollamıştı. Ama sonraki almamda faturalı yollamıştı. Hayırdır dediğimde belediyeden çalışan bir yakını uyarmış. Bak yakında şöyle böyle olabilir. Dikkatlı ol maliye gelip senden hesap sormasın diyince arkadaş uyanmış.

GG hesabım var ama hiç satmadım. Alım yapıyordum. Ama Sahibinden de 2006 beri aktifim. Neyseki son 4 yılda sattığım ürün 10'u geçmez. İyiki devam ettirmemişim. Ama devletin burda hatası var. Bu e-ticaret ile ilgili düzenleme yapması gerekiyor. Bakıyorsun mevzuata internet yada e-ticaret ilgili yeteri kadar düzenleme yada bilgi yok. Gelir vergisi yada esnafa uygulana cezaların uygulanması bence adil değil. Birde bu internet satış yapanları Maliye büyük ihtimalle şikayet edenler. Bu ürünleri satan esnaf ve bu ürün satan parakendecilerdir. Yada distribütör yapan şirketler olabilir. Yurtdışında ebayda bu işi yapanları ne uygulanıyor? Araştırmak lazım. Ordaki Maliye böyle yaptırımları var? Araştırmak lazım

Ayrıca 2.el satışlarına bu yaptırımları uygulanmaması gerekiyor. Bu haksızlıktır.(Sadece sıfır olanlara uygulabilir) Ama Devlet nerden yolabilirim derdinde oldukça bu ülkede biz hiçbir iş yapamayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ciko77

quote:

Orijinalden alıntı: orhunefe

quote:

Orijinalden alıntı: ciko77

quote:

Orijinalden alıntı: orhunefe

Arkadaşlar selamlar, ben bişey sormak istiyorum, gg de satış yapan -ben de dahil- birçok memur statüsünde olanlar var, ve memur statüsünde olanların ticari faaliyetlerle uğraşması yasak. Bu durumda olanlarla ilgili ne gibi işlemler yapılır, yani memurluk tehlikeye girer mi acaba, bilen biri lütfen bilgilerini paylaşsın... saygılar.

Belirttiğiniz durumda olanlar için ilgili birimdeki yetkiliye sorduğum soruya şu şekilde yanıt vermişlerdi; "Eğer vergi mükellefi olması kariyerini tehlikeye atacaksa, başka bir vergi mükellefi üzerinden fatura kestirmesini öneriyoruz."

Kardeş kusura bakma pek bilgim yok bu vergi mükellefiyeti konusunda, şunu mu demek istiyorsun, yani benim adıma işçi emeklisi babam satış yapıyordu deyip, benim gg hesabımı ve banka hesabımı, kredi kartımı kullanıyordu gibi bir çözüm mü bahsettiğiniz?

Aynen o şekilde ya da sattığınız türden ürünler satan ve işyeri sahibi bir yakınınız ile anlaşarak belirtilen adette ve tutardaki faturaları kestirebilirsiniz. Böylece memuriyetiniz tehlikeye girmeyecektir.

Anladım, çok teşekkür ederim.

Bu arada ben de bugün edindiğim bir bilgiyi binlerce kişiyi rahatlatmak adına sizlerle paylaşmak istiyorum. Önceden Maliyede çalışan yakın bir arkadaşım vesilesiyle bi maliye müfettişi ile iletişime geçildi. Durum şu, yani adamın anlattığı, İzmir'de birisi gg de yapılan satışlarla ilgili şikayette bulunmuş bunun üzerine izmirde bu uygulama yapılmak zorunda kalınmış. Yoksa İzmir plot bölge olcakmış, tüm Türkiye'ye yayılcakmış falan bunlar fasa fiso. ha şu olabilir bunu planlayıp şikayette bulunanlar şikayetlerini ülke geneline yayabilir onu bilemem. Kaynak sağlam, içiniz rahat olsun.
    Ancak eğer bir plan yapılmış kumpas kurulmuş ve bu kumpası kuranlar yazdıklarımı okuyorlarsa bu deliliği daha fazla ileri götürmemelerini öneririm. Çünkü kurunun yanında yaş da yanıyor. Biraz vicdanınız varsa daha fazla ileri gitmeyin
    Saygılarımla.

• İçiniz rahat olsun diyorsun ama artık bu tip sitelerde kayıt altında alış ve satışlar, buda hiç kimseye rahat vermez. Fatura kesmiyorsanız, gümrük vergisi ödemiyorsanız ve üstelik satılan ürün sahteyse ne zaman yakalanacağım endişesiyle yaşamak insanı strese sokar, psikolojisini bozar. Esnaflarda artık buralarda satılan ucuz fiyatlı sahte ve kaçak ürünlerden sızlanmaya başladı. Bence bu iş burda bitmez. Rakebet ortamı bile bırakmıyor satılan fiyatlar. Bu site kendine çeki düzen vermedikçe kimse huzur içinde olamaz. 100 ürün varsa 90 ı sahte yada kaçak. Bunlara göz yumuluyor. Sitenin popülerliği ucuz fiyatlı ürünlerde geliyor ama hiç bir şey değerinden aşağı olmaz olursada bir bit yeniği mutlaka vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan64

İçiniz rahat olsun diyorsun ama artık bu tip sitelerde kayıt altında alış ve satışlar, buda hiç kimseye rahat vermez. Fatura kesmiyorsanız, gümrük vergisi ödemiyorsanız ve üstelik satılan ürün sahteyse ne zaman yakalanacağım endişesiyle yaşamak insanı strese sokar, psikolojisini bozar. Esnaflarda artık buralarda satılan ucuz fiyatlı sahte ve kaçak ürünlerden sızlanmaya başladı. Bence bu iş burda bitmez. Rakebet ortamı bile bırakmıyor satılan fiyatlar. Bu site kendine çeki düzen vermedikçe kimse huzur içinde olamaz. 100 ürün varsa 90 ı sahte yada kaçak. Bunlara göz yumuluyor. Sitenin popülerliği ucuz fiyatlı ürünlerde geliyor ama hiç bir şey değerinden aşağı olmaz olursada bir bit yeniği mutlaka vardır.

kardeş bak ben işin o tarafına hiç değinmedim, kaçak ürün getirip satanlar tabi ki -zaten- her zaman tedirginler, mutlaka birileri birgün kafalarına çökecek ama benim endişe etmeyin dediklerim evinde kullanmadığı ikinci el malları satan kişiler. Kaldı ki bahsettiğin kaçak mal sorunu ve takibi dün bugün çıkan bir olay değil yıllardır var. Maliye Bakanlığı yeni uygulama başlattı herkesi hesaba çekecekmiş gibi saçma sapan bir söylenti çıkarıp insanların uykusunu kaçırmak düpedüz vicdansızlıktır. Burda kastım kaçak mal satanlar değil, üstünü çiziyorum!!!

• mesajım bulunsun..
  • dün cezai işlemlerin devamı için denetim şubesine gittim ve 15kişi sırada bekliyordu görüşme için hergün 20ye yakın insanla görüştüklerini söylediler herkez sırası gelince gidecek paşa paşa cezasını yiğecek
  • diğer illerde varmı uygulama
    bir arkadaş ankara da da başladı yazmıştıda
  • Ozaman Neden Kapatmıyorlar bu siteleri,
  • biraz saçma gibi geldi ama doğruysa çok kötü bi durum.. böyle bir uygulama türkiyeden başka yerde varmı acaba? kaçak malmı alıp satıyoruz?
  • Bu uygulama gerçek olabilir.

gittigidiyor'da 3000-5000 adet ürün satmış olan satıcılar artık yoklar. sistemden çıkarılmışlar.
    PS3 Oyun piyasasına bakıyorum, gittigidiyor'da satış yapan bir çoğu artık yok.

Teknomarketlerde 179 TL olan PS3 oyun, gg'de 69 TL satılıyordu. Bir yerde bir terslik vardı ama nerede...

Çünkü aynı oyun Amerika ya da Avrupa'da da 69 TL'ye denk gelecek fiyattan satılıyordu.
    Demek ki ülkemizde gümrük vergileri çok fazla.
    Ürün üzerindeki vergi artarsa kaçakçılığın artaması da doğal bir durum bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harkab -- 4 Haziran 2010; 19:55:59 >
  • Arkadaşlar burada yazılanların bir kısmı gerçek ve doğru ancak bazı cezalarda ya ciddi bir yanlışlık var ya da abartılmış. Örneğin gittigidiyorda 5 TL'lik ürünlerden 1000 adet satmış birisi fatura kesmediyse ve yakalndıysa ilanlarda bahsedildiği gibi vergi usulsuzluk cezası ödeyecektir ancak bu ilanlarda bahsedildiği gibi 169 TL değil 560 TL'dir ancak her yaptığı alışveriş için değil sadece yakalandığı anda kesilecek cezadır ve bunların yanı sıra kayıtlardaki banka hesaplarından elde ettiği gelirlerin KDV'si + Beyanneme cezaları tahsil +Faizleri ile tahsil edilecektir. yani kesilecek ceza yaptığı işlem sayısı ile ilişkili değil elde ettiği kazançtan kesilir. Yani yukarıdaki örnekte bahsettiğimiz 5 TL'lik üründen 1000 adet satmış kişiden 5000TL kazancının cezası + 560 TL usulsüzlük cezası kesilir. Yapılan işler her ne kadar usulsüz yasa dışı olursa olsun ceza kazanç bedeline göre belirlenir. her yapılan işlem kadar 169 TL ceza kesilmesi akıl mantık alan bir durum değil. 5000 TL haksız kazanç elde etmiş birisinden 1000x169 TL = 169000 TL ceza kesilmesi akıl mantık alır bir durum değildir. Eğer böyle bir durum olmuşsada bu kişi o vergi dairesini mahkemeye verir ve kazanır. Vergi kazanç oranında belirlenir. Vergi cezası da bildirilmeyen belirtilmeyen KAZANÇTAN faizi ile birlikte tahsil edilir. Bu bilgileri düzgün bir mali müşavire ve işinin ehli bir avukattan teyit ettim. Forumdaki bazı uyarıları hiç doğru bulmadım. bazı kişiler oh iyi olmuş daha fazlası kesilsin gibi saçma sapan yorumlar yapmışlar lütfen biraz olgunluk yapılan yani vergi kaçırmayı doğru bulmuyorum ama elde edilen kazancın 5 10 misli vergi cezası kesilmesi de kabul edilebilir bir durum değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: extreme1

Arkadaşlar burada yazılanların bir kısmı gerçek ve doğru ancak bazı cezalarda ya ciddi bir yanlışlık var ya da abartılmış. Örneğin gittigidiyorda 5 TL'lik ürünlerden 1000 adet satmış birisi fatura kesmediyse ve yakalndıysa ilanlarda bahsedildiği gibi vergi usulsuzluk cezası ödeyecektir ancak bu ilanlarda bahsedildiği gibi 169 TL değil 560 TL'dir ancak her yaptığı alışveriş için değil sadece yakalandığı anda kesilecek cezadır ve bunların yanı sıra kayıtlardaki banka hesaplarından elde ettiği gelirlerin KDV'si + Beyanneme cezaları tahsil +Faizleri ile tahsil edilecektir. yani kesilecek ceza yaptığı işlem sayısı ile ilişkili değil elde ettiği kazançtan kesilir. Yani yukarıdaki örnekte bahsettiğimiz 5 TL'lik üründen 1000 adet satmış kişiden 5000TL kazancının cezası + 560 TL usulsüzlük cezası kesilir. Yapılan işler her ne kadar usulsüz yasa dışı olursa olsun ceza kazanç bedeline göre belirlenir. her yapılan işlem kadar 169 TL ceza kesilmesi akıl mantık alan bir durum değil. 5000 TL haksız kazanç elde etmiş birisinden 1000x169 TL = 169000 TL ceza kesilmesi akıl mantık alır bir durum değildir. Eğer böyle bir durum olmuşsada bu kişi o vergi dairesini mahkemeye verir ve kazanır. Vergi kazanç oranında belirlenir. Vergi cezası da bildirilmeyen belirtilmeyen KAZANÇTAN faizi ile birlikte tahsil edilir. Bu bilgileri düzgün bir mali müşavire ve işinin ehli bir avukattan teyit ettim. Forumdaki bazı uyarıları hiç doğru bulmadım. bazı kişiler oh iyi olmuş daha fazlası kesilsin gibi saçma sapan yorumlar yapmışlar lütfen biraz olgunluk yapılan yani vergi kaçırmayı doğru bulmuyorum ama elde edilen kazancın 5 10 misli vergi cezası kesilmesi de kabul edilebilir bir durum değildir.

Ha şöyle şükür mantıklı şeyler konuşalım, benim anladığım biri gittigidiyor a fena kızmış:-) kızılmayacak gibi değil ki, o kadar çok sahte mal orjinal diye satılıyor ki haddi hesabı yok ve gg buna -bana göre- bile bile göz yumuyor. Hala açın bakın tonlarca sahte parfüm,kalem,tekstil ürünü vs satılıyor! Hatta ben anasayfaya çıkmış bir dilimleme ezme aparatı var ondan almıştım ve herif 1000 e yakın sattı 3 günde. 10 arkadaş almıştık, piyasada 35 TL den satılıyor adam 20 TL ye sattı. Sonuç; çelik diye anlatılan bıçaklar teneke, üstündeki yazılar suya tutunca siliniyor, yani ürün bariz çakma!!! iade ettik tabi ama o 1000 kişi içinden malesef 3-5 kişi anlamış olacak sahte olduğunu ki herkes çok memnundu. Demem o ki halkımız gerçekten ayırtedemiyor ve sahtekarlar ve hatta gittigidiyor bunu suistimal ediyor. Ama dediğim gibi 3-5 veya 50-60 kullanılmış eşya ıvır zıvır satan kişiler rahat olsun, satışı 500 ün üstünde olup da devamlı aynı ürünü satanlar tedirgin olmalı bence de biraz ama cezalar 3-5 bin TL civarında kalır en fazla. Bazılarının abarttığı gibi cezalar kesilce isyan çıkar be ülkede, milleti aptal mı sanıyor bunları uyduranlar!!!

• Merhaba arkadaşlar, bu durumdan mağdur olan, bu konuda bilgilerini paylaşan, birşeyler yapmak için bir araya gelen kişilerin kurduğu facebook grubuna katılırsanız hep birlikte daha büyük sonuçlar elde edebiliriz.

SANAL ALIŞVERİŞ MAĞDURLARI

http://www.facebook.com/group.php?gid=111072318936642
  • Alıntıdır . Ceza tutanağı

http://img323.yukle.tc/images/9979gg.jpg
  • Ben de gg de satış yapıyordum. Fakat begendiğim ürünleri de aldım. Yanı sadece satış yapmadım profilimden. 2010 da 62 tıcaret var. 20 tanesi alış. Bu hafta itibari ile satışı bırakıyorum. Profilimi de kapamak istedim ama bulamadım nereden kapanacağını.
  • Profili kapattırmak isabetli bir karar ilerde başınıza istenmeyen bir durum geldiğinde İnşaallah gelmez. Ben durumdan haberdar olunca hemen satışı bıraktım artık satış yapmıyorum deme hakkınız olur. Zaten maliye burda satıcıların çoğunun bu durumdan habersiz olduğunu biliyor ve bu sebeple yardımcı oluyorlar. Profilinizin kapanması için siteye yardım linkinden nesaj atabilirsiniz. Onlar gereğini yapacaklardır.
  • quote:

Profili kapattırmak isabetli bir karar ilerde başınıza istenmeyen bir durum geldiğinde İnşaallah gelmez. Ben durumdan haberdar olunca hemen satışı bıraktım artık satış yapmıyorum deme hakkınız olur. Zaten maliye burda satıcıların çoğunun bu durumdan habersiz olduğunu biliyor ve bu sebeple yardımcı oluyorlar. Profilinizin kapanması için siteye yardım linkinden nesaj atabilirsiniz. Onlar gereğini yapacaklardır.

kolpaya bak ya hep aynı ceza tutanagı aynı laflar dolanıyor ortalıkta.hep aynı üye dir bide büyük ihtimal yazan son 3 yorumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniztakipte

quote:

Profili kapattırmak isabetli bir karar ilerde başınıza istenmeyen bir durum geldiğinde İnşaallah gelmez. Ben durumdan haberdar olunca hemen satışı bıraktım artık satış yapmıyorum deme hakkınız olur. Zaten maliye burda satıcıların çoğunun bu durumdan habersiz olduğunu biliyor ve bu sebeple yardımcı oluyorlar. Profilinizin kapanması için siteye yardım linkinden nesaj atabilirsiniz. Onlar gereğini yapacaklardır.

kolpaya bak ya hep aynı ceza tutanagı aynı laflar dolanıyor ortalıkta.hep aynı üye dir bide büyük ihtimal yazan son 3 yorumu

Bazı kişiler bu olayı herkeze duyurmaya çalışırken bazılarıda biran önce konun kapanması için gayret ediyor. Sanırım satışları var sitede ve fatura falan da kesmiyorlar hal böyle olunca bu konunun uzaması işlerine gelmiyor. Bugün banaysa yarın sana olacak bunu aklından çıkarma. Satanlar satsın kimsenin bişey dediği yok. Sadece uyarmak ve yardım isteyene yol göstermek istedim. Sen neden gocunuyorsun anlamadımki !!!!

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.