Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
183.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence gelmesi gerekir... böyle bir uygulama varsa ben direk oriflame avon satan kişileri ve bu firmaları da ihbar etmek istiyorum... çünkü o ürünleri satan kişilerin elde ettikleri kazançlar için vergi ödemiyorlar... bir çok açık arttırma sitesi de mevcut aynı şekilde ikinci el telefon satan dükkanlar da da ikinci el telefon sattıklarında herhangi bir fatura kesmiyorlar onları da şikayet etmeyi düşünüyorum aynı zamanda vs vs vs vs.... 8 sayfanın hepsini okudum kardeş.... beni ilgilendiren bir durum yok ama olay çok saçma geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

Dh ikinci el satışları içinde geçerlimi bu ceza? Yada yakında böyle bi ceza gelirmi Dh satışları için _?

donanım haberden satış yapanlara birşey olacağını sanmıyorum gittigidiyor gibi satışların dökümü tutulmuyor ve bir online satış sitesi değil ama sürekli bir banka hesabına havale geliyorsa hesap incelenebilir bu konuda dikkatli olmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: decxal

quote:

Orijinalden alıntı: decxal

quote:

Orijinalden alıntı: next-urla
    satılan ürün başına 163tl ceza

30tl lik bir şey satsanda 163tl cezası mı var yani

1 kuruşluk mal bile satsan cezası 160 küsür yasal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 1 Haziran 2010; 15:30:13 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

Dh ikinci el satışları içinde geçerlimi bu ceza? Yada yakında böyle bi ceza gelirmi Dh satışları için _?

donanım haberden satış yapanlara birşey olacağını sanmıyorum gittigidiyor gibi satışların dökümü tutulmuyor ve bir online satış sitesi değil ama sürekli bir banka hesabına havale geliyorsa hesap incelenebilir bu konuda dikkatli olmak lazım

abartıp forumlara kadar ceza kesmezler ama isterlerse satış dökümü olmasa bile özel mesaj , hesap hereketlerin vb gibi delillerle ceza kesebilirler.
    en mantıklısı hesap no gibi bilgileri özel mesajla değil telefonla bildirmek.
    normalde bırakın özel mesajı , dökümü maliye yaptığınız yüklüce bir havale için bile başınıza çökebilir. kardeşim sen bu parayı niçin yolladın , hangi hizmete karşı ve nerde bunun faturası diye.
    tabi kurumsal değil bireysel bir kişinin başına bunların gelmesi nerdeyse imkansızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 1 Haziran 2010; 15:39:51 >

• Ceza yiyen arkadaşlar makbuzlarını bize gösterebilirler mi?Bir de sadece satanlar için mi ceza var?Alanlar da ceza yiyor mu?
  • gittigidiyordan gelen cevap aynen yapıştırıyorum

7241229 numaralı sorunuz cevaplandı.

"next-urla , Üye girişinde sorun yaşıyorum" başlıklı sorunuzun yanıtı aşağıdadır:

=============================================

Sayın ,

Bilgileriniz İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Grup Müdürlüğü tarafından istenmiş ve verilen süre içerisinde ilgili kuruma iletilmiştir. İlgili merciye verilen bilgiler ilettiğiniz next-urla@hotmail.com adresinize gönderilecektir.

---------------------------------
    Saygılarımızla,

GittiGidiyor
    ------------------------------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi next-urla -- 1 Haziran 2010; 16:26:06 >
  • geçmiş olsun kardeş şimdi inandım sana gerçekten.... profilini falan google'da arattırdım dediklerin doğru maalesef..... satıcı olan arkadaşlar var ise bir an önce satışlarını durdurmalarını öneriyorum iyice işer çığırından çıkmadan önce... gitti gidiyor ile ilgili de ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılsın satıcı kişiler birlik oluşturup toplu şekilde siteyi mahkemeye verebilirler bence.... gitti gidiyora ve tüm böyle sitelere
  • muhataplar icin maalesef kotu bir durum. normal sartlarda kurtulma siteye suc atma gibi bir luksunuz yok. sonuc olarak para kazanmak amaciyla bir satis yapan vergi odemek zorundadir bilmiyordum gibi bir sey sozkonusu olamaz.

bu arada zaten bir suredir gelir idaresi vedop projesini gelistirmekteydi. yani artik herkesin banka hareketi kredi karti harcamalari rahatlikla gorulebiliyor. sonuc olarak zaman zaman bu sekilde gittigidiyor gibi sitelerin verilerini alip inceleme yaparlar o zaman rahatlikla bulunursunuz.

ama ben gittigidiyordan satis yapmiyorum beni bulamazlar derseniz bu durumda sadece bir musteriniz bunlar fatura kesmiyor dedikleri anda hesaplariniza bakip tum hareketlerinizi gorurler ve incelemeye alirlar.

sadece parayi yurtdisindaki bir banka hesabina gondertirseniz bu durumda problem olmamasi mumkun. ama musterilerinizde boyle bir sey kolay kolay yapmayacaktir.

bu durumda ceza yiyenler dua edin hukumet vergi borclarina faiz affi ve taksitlendirme yapsin. boylece en azindan vadelere bolup odeme sansiniz var.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotka

Bu güne kadar maliye tarafından cezaya maruz kaldım diyen birçok kişinin yazısını okudum, gerek burda gerekse diğer forumlarda ancak 1 tane bile ceza makbuzuna rastlamadım.

Ya arkadaşlar olayı paylaşabiliyorsanız makbuzları paylaşmanızda ne gibi bir sakınca var ben bunu anlamış değilim.

Muhalefet olmak için yazmıyorum bilgi almak için soruyorum sadece benimde 240 adet satışım 12.000 tl Cirom var.

Önceki sayfalarda yazılmıştı gerçi.Bu ceza makbuzları ceza kesildikten bell bir süre sonra ulaşıyormuş madurların eline.Bu sebeple makbuz yok diye biliyorum.

Ayrıca gittigidiyor yeni bir açıklama yardım bölümüne.Bunca senedir yoktu bu açıklama.Yine işten sıyrılmanın bir yolunu buluyorlar.

Ürün satmam halinde vergi ödeyecek miyim?
    Türkiye Cumhuriyeti vergi sistemi ve uygulamaları oldukça teknik ve uzmanlık gerektiren bir konudur. Ayrıca, kullanıcıların GittiGidiyor'da gerçekleştirdikleri işlemler ve hukuki durumları (şirketler, vakıflar, şahıslar, dernekler vs.) çeşitlilik göstermektedir. GittiGidiyor'un vergi konusunda yorum yapması, bu değişkenlikler göze alındığında son derece zordur. Her kullanıcının vergi durumunun farklı olmasından dolayı, kullanıcılarımızın mali müşavirlerden görüş alarak kendi konumlarını değerlendirmeleri gerekmektedir.

Eğer satışlarınızda belirli bir devamlılık (her ay belli bir tutarda veya sayıda satışınız)yoksa; belli aralıklarla, kendinize veya bir yakınınıza ait eşyaları satıyorsanız ve sattığınız ürünler ticari bir müessesenin (şirketin) envanteri içinde değilse, işlemleriniz zati eşya satışı sınıfında yer alacaktır. Bu tanıma uygun zati eşya satışları, mevcut vergi uygulamalarına göre vergiye tabi değildir ve sitede gerçekleşen satışların önemli bir çoğunluğu bu tanıma girmektedir.

Genel kural olarak, ticari amaç taşıyan bütün satıcılarımız (hem vergi mükellefi olan şirketler hem de vergi mükellefi olmayan şahıslar) GittiGidiyor'da yaptıkları satışların her türlü vergisini (KDV, gelir vergisi vs.) ödemekle mükelleftir.

• gittigidiyorun bir sucu olacagini sanmiyorum. verginizi biz oduyoruz diye bir yazi koydugunu varsayalim onceleri. bu durumda dahi yasalari bilmeniz gerekiyor. bu durumda sattiginiz malin vergisi odeniyorsa bunla ilgili belge almainz gerekirdi der denetmenler. sonucta bu denetmenlere karsi bir koz olamaz. elinizde kanit varsa bizi yanilttilar diyerek ceza yedikten sonra maliyeye degil gittigidiyora dava acabilirsiniz. ama ben onlarin acik acik sattiginiz urunlerin vergisini biz oduyoruz yazdiklarini sanmiyorum. sadece komisyonun vergisini oduyorlardir ve onu ima etmislerdir.
  • %10 komisyon alıp %18 vergi ödemeleri imkansız zaten diyelimki 600tl lk bir mal sattınız sizden 60tl sini alıyor eğer vegiyide ödese 108tl vergi ödemesi lazım 60tl alıp 108tl vergi ödemeleriimkansız zaten orda bir yanlış anlama vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

LÜTFEN ARTIK KANITI OLMAYAN BU FORUMA YAZMASIN !!!

O bu kadar ceza yedi ben bu kadar ceza yedim . o işten atıldı ben satışlarımı kapadım . o 50 milyar ben 40 milyar yedim falanda filanda ölme eşşeğim ölme.

Kimseyi yalancılıkla suçlamıyorum . Ama madem birşey söylüyorsunuz , İSPATLAYACAKSINIZ BUNU !

Sayfalarca konu oldu biride çıkıp belge gösteremiyo. BU KADARMI ZOR BELGE GÖSTERMEK ? Paintte isminin yazıldığı yerleri karala önemli olan herşeyi karala ama görebilceğimiz bir belge olsun .

Kanıtlamayancıya kadar insannların gözünde karalama kampanyası yapıyor durumundasınız ve eğer bu doğruysa bunun günahının altından kalkamazsınız.

TEKRAR SÖYLÜYORUM , KANITI OLMAYAN , SAÇMA SAPAN MESAJ ATACAK KİŞİLER KONU KİRLİLİĞİ YAPMASIN. KANITI OLAN VARSA KOYSUN , O ZAMAN KONUŞALIM !

1-yeni üye oldum evet çünkü görüşümü yazmak istedim. Burayıda havadan bulmadım. Facebooka link atmışlardı yorum yazmak için üye olmak gerekiyordu oki?
    2-kanıt isteyen arkadaslar... millet kendi derdine düşmüş size kanıt sunmak onların cebine paramı getirecek? Açın telefon izmir denetim müdürlüğüne sorun!!! çokmu zor yani? Neden kendinizi paralıyorsunuz ki kanıt diye?
    3- İnsanları umutlandırmayın lütfen.. yalanmış vs miş.. Kendinize ve herkese satmaya devam ettikçe zarar veriyorsunuz

resimdeki sadece tutanak... Oradaki isimleri arayıp öğrenebilirsiniz!!!!!

ve son olarak... ben gitti gidiyor rakip firması olsam gider bi gazeteye ilan veririm gelin bize burda vergi ücretini biz ödüyoruz diğerleri gibi değiliz derim:)) milyonlara duyuyururum sesimi... ne uğrascam forum köşelerinde.. alemsiniz yani :) binlerce satıcı var

• quote:

Orijinalden alıntı: boraedmit

bence gelmesi gerekir... böyle bir uygulama varsa ben direk oriflame avon satan kişileri ve bu firmaları da ihbar etmek istiyorum... çünkü o ürünleri satan kişilerin elde ettikleri kazançlar için vergi ödemiyorlar... bir çok açık arttırma sitesi de mevcut aynı şekilde ikinci el telefon satan dükkanlar da da ikinci el telefon sattıklarında herhangi bir fatura kesmiyorlar onları da şikayet etmeyi düşünüyorum aynı zamanda vs vs vs vs.... 8 sayfanın hepsini okudum kardeş.... beni ilgilendiren bir durum yok ama olay çok saçma geliyor bana

oriflame avon gibi ürünler sadece katalogla evlerde satılan ürünler... binlerce danışman var:) çoğu ev hanımı... bunlar doğrudan satış derneğinin kanunları ile korunuyorlar arkadasım... vergi muafiyeti yok

• Duruma şöyle bir açıklık getireyim. İnternet üzerinden yaptığınız satışlar 2.el olsun veya olmasın farketmeksizin eğer ki süreklilik arz ediyorsa o zaman ne yazık ki vergiden muaf olamıyorsunuz. Fatura ve sevk irsaliyesi düzenlemeniz gerekiyor. Eğer buna uyulmamışsa o zaman vergi usulsüzlük cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Buna karşın belli aralıklarla ürün satanlar ve de zayi diyebileceğimiz 2. el ürün satan bireyler için bir vergi mükellefliği söz konusu değildir. Burada dikkat edilmesi gereken husus satılan ürün adedi değil satışın sürekliliği olup, vergiyi doğuran olay satışın sürekliliğidir.

Gittigidiyor da şöyle bir ibare yazar ki, bu genelde karıştırılıyor.

Bireyler (şahıslar) için
    İş ortaklığı programına kayıt olurken, Bireysel site alternatifini seçen kullanıcılarımıza ödemeler yapılırken toplam kazanç üzerinden %10 oranında gelir vergisi stopajı kesintisi yapılacaktır.

GittiGidiyor, fatura düzenleyemeyen bireylere yaptığı ödemeler için yürürlükteki vergi kanunlarına göre %10 stopaj ödemektedir. Bu nedenle yapılan %10 stopaj kesintisi, her ayın sonunda beyan edilmekte ve vergi dairesine yatırılmaktadır.

100 TL kazanç elde eden bir Bireysel siteye;
    100 TL - %10 Stopaj kesintisi (10 TL) = 90 TL tutarında para transfer edilir.

Burada biz fatura kesmiyoruz gittigidiyor bizim yerimize ödemekte gibi bir sonuç çıkaranlar olabilir. Yanıldıklarını bilhassa belirteyeyim. Bu ödemeler esasen Gittigidiyor'un bireysel satıcılar fatura kesmediği için kendisinin devlete ödemesi gereken meblağı kapsamaktadır.

Şimdilik bireysel satıcıların yapmaları gereken bundan sonraki durumlarda eğer herhangi bir değişikliğe gidilmezse , ki e-ticaret artık iyice yaygınlaşmaya başladı ve beraberinde yeni yasal düzenlemeleri de getirecektir, ürün satışlarının süreklilik arz etmemesi konusunda dikkat etmeleridir.

quote:

yarın gideceğim ama mükellef olarak gitmekmi daha avantajlıdır yoksa mükllef olmadan gitmekmi yani olay şöyle satışları kardeşim üzerinden ben yaptım para benim hesabıma geldi ama satışı yapan kardeşim gözüktüğü için onu çağırdılar kabul ettiği içinde olay bana sıçramaz eğer mükellefin gitmesiyle daha ucuza yırtacaksak o inkar edip satışları ben üstlenebilirim ama ben üstlenirsemde bilerek vergi kaçırmış oluyorum daha buyuk cezamı yerim off herşey karışık

Satışları üstlenirseniz tabii vergi cezası size tarh edilecektir.

quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

zaten %10 kesinti oluyor ödemelerimizden daha ne vergisi istiyorlarki?

benimde gittigidiyor üzerinden toplamda 30 adet satışım vardır.

Tekrar edeyim, satıcıdan kesilen yüzde 10 luk meblağ, Gittigidiyor'un o satış üzerinden maliyeye aktardığı tutardır. Sizinle bir ilgisi bulunmamaktadır.

quote:

şerefsizler kalkıpta işin doğrusunu yazsa vergi mükellefi olmayan vatandaş satış yapmayacak ve kazanacakları %10dan listeleme ücretinden olacaklar iş bukadar basit maliye asıl gittigidiyorun tepesine binmesi lazım sen nasıl vergi mükellefi olmayan vatandaşa ürün sattırırsın diye yada niye sitene yasal uyarı koymuyorsun diye burdan eski eşyalarınıda satsan maliye biniyor artık tepene bu bukadar basit başına gelmeyen nasıl bir durum anlayamaz ama emin olun tüm satış yapanların başı yanacak sırayla gidiyorlar

Bilakis Gittigidiyor zaten sizin yaptığınız satış üzerinden yüzde 10 stopajı devlete ödeyerek sorumluluktan kurtulmuş oluyor. Bu gittigidiyorun aracılıktan dolayı ödediği tutardır.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

zaten %10 kesinti oluyor ödemelerimizden daha ne vergisi istiyorlarki?

benimde gittigidiyor üzerinden toplamda 30 adet satışım vardır.

profilinden isim soy isim değiştir kapat ordaki üyeliğini kullandığın banka hesabınıda kapat bi ihtimal yırtarsın belki

Böyle birşey sözkonusu olacağını düşünmüyorum. Yaptığınız satışlar ve açtığınız ilanlar zaten gittigidyor da kayıtlıdır.

Tabii neden şimdi incelemeye alınıyor diye sorabilirsiniz, maliye de belli inceleme dönemleri vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 2 Haziran 2010; 8:27:48 >

• zaten bizim satışlarımızın %10unun maliyeye bildiriyorlarsa vay yüzlerce satış yapanın haline

direk maliyeye next-urla nın 600tl satışının %10 komisyonu
    next-urla nın 200tl lik satışının %10 komisyonu
    vs.vs.
    diğerek bildirildiği için hiç araştırmadan bile kim nekadarlık satış yapmış ortaya çıkıyor
  • quote:

zaten bizim satışlarımızın %10unun maliyeye bildiriyorlarsa vay yüzlerce satış yapanın haline

vs.vs.
    diğerek bildirildiği için hiç araştırmadan bile kim nekadarlık satış yapmış ortaya çıkıyor

Arkadaşım k. bakma tekrar sorucam ama 2010 u nasıl görüyorlar ellerindeki listede sadece 2009 yok mu? Yoksa sen insiyatif kullanarak mı söylüyorsun
  • Tabii ki vergi dönemlerinde satış yapanların listesini istiyorlardır diye düşünüyorum. Mesela en son Mayıs dönemini geçirdik. (Çok şükür) mayıs sonuna kadar ki satışlar maliyenin elindedir.

Size şöyle bir örnek vereyim. Bugün bir mükellefimiz için 2007 yılından borcu olduğuna dair bir yazı geldi. hatta 1997 yılından da yazı geldiği oldu. Maliye için 10 sene zaman aşımı olmuş olmamış farketmiyor. Sonuçta bir işlemi yaptırmak için size bildirilen tutarı ödemek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enclock

quote:

zaten bizim satışlarımızın %10unun maliyeye bildiriyorlarsa vay yüzlerce satış yapanın haline

vs.vs.

Arkadaşım k. bakma tekrar sorucam ama 2010 u nasıl görüyorlar ellerindeki listede sadece 2009 yok mu? Yoksa sen insiyatif kullanarak mı söylüyorsun

gittigidiyordan aldığı dökümlerle 2010da görüyor eğer mükellef değilsen 2010 yılındaki satışlarada fatura kesemediğinden dolayı 2010 yılında satışın varsa onada fatura kesitiriyorlarki bidahaki seneye gene çağırmasınlar diye

• peki bu uygulama hangi baslangıc tarihini kapsamakta?2009 itibariyle olan satıslar mı inceleniyor sadece.2009 once satıs yapanlar bu uygulamadan muaf mı kalacak tam anlamadım bu noktayı.
  • bu olay bayagi ciddi gibi

anlasildi kadari ilede pilot bolge izmir

yanliz bu olay dh a bayagi yariyabilir

2. el canlanacaktir
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.