Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
183.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şerefsizler kalkıpta işin doğrusunu yazsa vergi mükellefi olmayan vatandaş satış yapmayacak ve kazanacakları %10dan listeleme ücretinden olacaklar iş bukadar basit maliye asıl gittigidiyorun tepesine binmesi lazım sen nasıl vergi mükellefi olmayan vatandaşa ürün sattırırsın diye yada niye sitene yasal uyarı koymuyorsun diye burdan eski eşyalarınıda satsan maliye biniyor artık tepene bu bukadar basit başına gelmeyen nasıl bir durum anlayamaz ama emin olun tüm satış yapanların başı yanacak sırayla gidiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukesra

[size=7]yuh olsun şu türk insanına,bayılıyorsunuz değil mi herşeyin altından bişey çıkarmaya,yukarıda en az 3 kullanıcı açıklıkla mağduriyetini bildirmiş,yok manipilasyonmuş yok gittigidiyoru karalama kampanyasıymış diye yazışıp duruyorsunuz evet gerçekler acıdır benide aradılar perşembeye gidiyorum 500 satışım var 2009 dan tekstil üzerine,çevremde 50-100 adet yıllık satışı olanlar vardı onları aramadılar burda yazılanlar sadece sanal ortamda bilgilendirme paylaşım adınadır, mağdur olanların hiçbiri size belge göstermek zorunda değil iananmak istemeyenler hala satış yapanlar sanırım neyse sırada bursa var bekleyin görün derim oda yetmediyse izmirli meraklılar perşembe sabah 10 da basmane de buluşalım da beraber gidip ağlarız....

ufuk kardeşim senin kendi dükkanın var ve gg üzerinden demi satış yapıyordun yoksa home ofis mi çalışıyosun.sanırım büyük ihtimalle aynı zamanda dükkanı olup gg üzerinden yüklü satış yaparak ordaki satışlarını belgelemeyenleri çağırıyorlar.ben pazartesi gelir dairesi başkanlıgında bir yakınımı arayıp durum hakkında detaylı bir bilgi alacagım.kimi çagırıyorlar kimi çagırmıyorlar kriterleri nedir ögrenelim bakalım.evinde işi gücü olmayıp ayda 2-3 bişi satanıda çagıracaklarını tahmin etmiyorum .ama ayda 300 -500 satış varsa o zaman normal bi durum olmalı çağrılmaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mericakl -- 30 Mayıs 2010; 19:28:23 >

• kardeşimin 2senede toplam 50ye yakın satışı var bu satışlarında çoğu kasım ve aralık aylarına ait mükellef yada dükkan sahibi olmamasına rağmen çağırıldı yarın sonucu yazacağım
  • zaten %10 kesinti oluyor ödemelerimizden daha ne vergisi istiyorlarki?

benimde gittigidiyor üzerinden toplamda 30 adet satışım vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

zaten %10 kesinti oluyor ödemelerimizden daha ne vergisi istiyorlarki?

profilinden isim soy isim değiştir kapat ordaki üyeliğini kullandığın banka hesabınıda kapat bi ihtimal yırtarsın belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: next-urla

quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

zaten %10 kesinti oluyor ödemelerimizden daha ne vergisi istiyorlarki?

profilinden isim soy isim değiştir kapat ordaki üyeliğini kullandığın banka hesabınıda kapat bi ihtimal yırtarsın belki

Bu tür işlemler ile takipten kurtulmak imkansız.Takipten kurtulmanın tek yolu icra işlemi başlamasından itibaren 10 sene kaçabilmekten geçer(10 sene boyunca çalışmayacaksın banka işlemi yapmayacaksın hastaneye gitmeyeceksin vs vs..).O da imkansıza yakın bir şey zaten.Bu yüzden boşuna düşünüp yorulmayın.

• bu cezalar sıfır ürün satanlaramı geliyor sadece
  • Demek millet artık ondan ne telefon veriyor ne ad-soyad
  • herşey tamamda satış yapan insanlar belkide yüzbinlerce insan.bu kadar insana bunu yapabileceklerini sanmıyorum.

burda asıl ceza alması gereken gittigidiyor.com'dur.

çünkü ödemeyi havuzuna alıp satıcıya veren gittigidiyor.com'dur.yani, burda

müşteri > gittigidiyor

gittigidiyor > satıcı

odaklı bir alışveriş var.

sonuç olarak anca gittigidiyor.com'un bize yaptığı ödemenin vergisini devlet bizden isteyebilir.
  • mali işlerden kanunlardan anlayan biri varsa yazabilirmi maliyeye kayıtlı olmayan birine maliye ceza yazabilirmi benim gibi diğer çağırılan arkadaşlara ceza yazabilmek için mükellef yapmışlar yada başka mükellef üzerinden cezasını yazmışlar demekki mükellef olmazsan ceza yemezsin şimdi hiç görüşmeye gitmesen profildeki isim sarı çizmeli mehmet ağa profil ismine bişey olmaz ama bu sefer paranın geldiği banka hesabının sahibini bulacaklar aynı işlemi ona yapacaklar uzlaşmaya gidinde cezanın %10nunu ödemiş arkadaşlar eğer kaçarsak cezanın tamamının yazılması gibide bir durum var
  • benim düşüncem,

forum ilk açıldığında bi arkadaş yandım bittim izmir deyim daha 4300 kişi var demişti takipte,

şimdi bir kriter gözetmeden bu cezayı kesiyorlarsa şu an burda 4300 kişinin % 10 u diyelim hadi bu forumda yada başka biyerde yakınmalıydı.ama bir elin 10 parmagını geçmeyecek kişi ceza yedim diyen. evindeki koltugunu tv sini kullanmadıgı bir kaç eşyasını satana da gel demezler sanmıyorum.ama aynı ürünü 10-20-100 hatta 10000 lere varan satışlar gördüm.bu tarz satış yapanları çagırıyorlar gibime geliyor. zaten kanunlarda okudugum kadarıyla devamlılık arz eden satışlar diyor. ceza yiyen arkadaşlar yada çagırılan arkadaşlar sıfır ürünmü satıyordu ikinci el ürünmü satıyordu bunlarıda bilmek lazım.diger insanlarda ona göre önlem alsın.yoksa sadece ben yandım 40000 ceza yedim demekle bi netlik kazanmıyor ortam.denetmenlerin çagırdıgı arkadaşlardan ricam daha açıklayıcı olsunlar. sıfır mı sattılarda çagrıldılar, 2 elmi sattılar, beş ürün satıp ta çagırıldılar 100 ürünmü bunlar önemli

• ben genelde sıfır ürün sattım ancak ürünün sıfır yada 2.el olması önemli değil gelir önemli bakalım yarın daha ayrıntılı yazacağım foruma benim toplam 50 adet satışım vardı
  • sahibinden den 1 kere ram satmıştım bişey olur mu?
  • olabilir, sıfır 2 el evet farketmiyordur devamlılık arz etmesi dikkat çekiyordur.onlara bakıyorlardır tahminim.yoksa 300 satışı olan adama bu 2.el satmış boşverde demezler.kaç adet sattıgı ve ne kadar hesaplarında hareket oldugu araştırma sebebi olabilir.tombala çeker gibi bi torbanın içinden isim çekip de çagırıyorlarda olabilir.

ben şu an bütün ilanlarımı kaldırdım.toplam 10 satışım var ama hiç bu işlere bulaşmak ve ugraşmak istemiyorum işin açıkcası.satmam aç gezerim daha iyi, istedikleride bu sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: şey sadece üye?

sahibinden den 1 kere ram satmıştım bişey olur mu?

olmaz okadar da deil:)
  • bende gittigidiyor üzerinden 1 adet websitesi satışı yaptım 500 tl lik

ayrıca tam sayısını hatırlamıyorum 15-20 adet webhosting satışı yaptım tanesi 10 liralık olmak üzere.

işlemler toplasan 600 tl yi geçmez yani.inşallah sorun olmaz.

olursada başa gelen çekilir napalım ağlayacak halimiz yok oturup.zaten param pulum yok napacaklar canımımı alacaklar.
  • quote:

mali işlerden kanunlardan anlayan biri varsa yazabilirmi maliyeye kayıtlı olmayan birine maliye ceza yazabilirmi benim gibi diğer çağırılan arkadaşlara ceza yazabilmek için mükellef yapmışlar yada başka mükellef üzerinden cezasını yazmışlar demekki mükellef olmazsan ceza yemezsin şimdi hiç görüşmeye gitmesen profildeki isim sarı çizmeli mehmet ağa profil ismine bişey olmaz ama bu sefer paranın geldiği banka hesabının sahibini bulacaklar aynı işlemi ona yapacaklar uzlaşmaya gidinde cezanın %10nunu ödemiş arkadaşlar eğer kaçarsak cezanın tamamının yazılması gibide bir durum var

gelirini vergilendirmeyen kişi ister kayıtlı mükellef olsun ister olmasın cezaya muhatap olabilir.sen gelir elde ettiğin anda zaten mükellef olursun ,maliyeye gidip mükellefiyet kaydı yaptırmak işin sadece bürokratik işlemleri.dediğin gibi gitmezsen para hareketinin döndüğü banka hesabının sahibine gider maliye ve hesap sahibide görüşmeye gitmezse ceza resen(kendiliğinden) kesilir.2 ay sürede dava açılmazsa kesinleşir ve tahsil aşamasına gidilir.evinize arabanıza haciz gelme olasılığı çok yüksektir hatta banka hesaplarınıza bile el koyabilir devlet .maliye çağırıp konuşmakla ne kadar iyi niyetli davranıyor bir bilseniz.
    kendileride farkında aslında durumun.sizin bir işyeriniz olsa ve defterleinizi incelemeye alsa en son aralık ayını inceleyeceğim falan demez incelediği dönemin tamamındaki açıklardan çatır çatır geçirir cezayı.

Gelir elde ediliyorsa vegilendirilir arkadaşlar aksi bir durum söz konusu olamaz ,ben öğrenciyim ev hanımıyım vs. bunlar bahane değildir.
    daha güzel bir örnek vereyim ,ben gitsem atıyorum 1 milyon liraya 2 kilo eroin satsam(uyuşturucu madde satışı kanunen yasak biliyorsunuz)ve satarken yakalansam bana açılacak davalardan bir tanesi yaslara karşı yasak olan madde satışı ve diğerlerinden biri de elde edilen 1 milyon liranın vergilendirilmemesi üzerine vegi kaçakçılığı davası olur.anlamışsınızdır umarım ama tekrar söyliyeyim her türlü gelir vergilendirilir.

• evet arkadaşlar bugun görüşmeye gittim ve götüşme neticesinde : yaptığım tüm satıların dökümü ellerindeyedi ne sattığıma kadar biliyorlar ve izmirde gittigidiyordan kim satış yapıyorsa hepsi liste halinde ellerinde ve çağırılıyor ama inanın görüşme çok iyi niyetli tamamen bizim yararımıza tabiki ben hiçbirşeyden habersiz gibi gittim gittigidiyorun bizi uyarmadığını öğrenci olduğumu anlattım zaten onlarda yardımcı olmak adına ellerinden geleni yapıyorlar yapmaları gereken işlemi anlattılar

satılan ürün başına 163tl ceza
    kaç paralık ürün sattıysanız %18kdv si
    beyanname cezası
    vs. vs
    birde bu cezaların kesilmesi için vergiye başvuruyorsunuz (eğer sizin cezanızı üstlenecek mükellef yoksa)
    toplamda 17milyarlık 59adet satış için bana 15milyara yakın bir rakkam çıkardılar tabiki bunu ödeyemiyeceğimi söyledim haliyle bunu indireceklerini söylediler

ve 2satış ve 1000tl üzerinden işlem yaparak toplamda 700tl gibi bir rakama sıyrıldım bu işten 2010 yılınıda kapattılar tertemiz aklandım Allaha bin şükür darısı diğer satış yapan arkadaşların başına

• quote:

evet arkadaşlar bugun görüşmeye gittim ve götüşme neticesinde : yaptığım tüm satıların dökümü ellerindeyedi ne sattığıma kadar biliyorlar ve izmirde gittigidiyordan kim satış yapıyorsa hepsi liste halinde ellerinde ve çağırılıyor ama inanın görüşme çok iyi niyetli tamamen bizim yararımıza tabiki ben hiçbirşeyden habersiz gibi gittim gittigidiyorun bizi uyarmadığını öğrenci olduğumu anlattım zaten onlarda yardımcı olmak adına ellerinden geleni yapıyorlar yapmaları gereken işlemi anlattılar

satılan ürün başına 163tl ceza
    kaç paralık ürün sattıysanız %18kdv si
    beyanname cezası
    vs. vs
    birde bu cezaların kesilmesi için vergiye başvuruyorsunuz (eğer sizin cezanızı üstlenecek mükellef yoksa)
    toplamda 17milyarlık 59adet satış için bana 15milyara yakın bir rakkam çıkardılar tabiki bunu ödeyemiyeceğimi söyledim haliyle bunu indireceklerini söylediler

ve 2satış ve 1000tl üzerinden işlem yaparak toplamda 700tl gibi bir rakama sıyrıldım bu işten 2010 yılınıda kapattılar tertemiz aklandım Allaha bin şükür darısı diğer satış yapan arkadaşların başına

peki ellerindeki kağıtlarda sattığın ürünler nasıl görünüyordu? ilan numarası olarak mı, ilanın tüümü olarak mı yoksa başlık olarak mı?

• Memlekette vergi ödemek ceza gibi geldiği için her zaman vergilendirilmemiş kazanç kutsaldır bizim için. Yaklaşık 2 sene önce kendisini türkiyenin en büyük dreambox firması olarak tanıtan bir yerden uydu alıcı aldım, fiyatı iyiydi. Ödeme sayfasına geldiğinde beni gittigidiyora yönlendirdi. Ödemeyi yaptım, ürün geldi ancak içerisinde ne fatura nede fiş vardı. Telefon ile görüşmemde fiyata kdv dahil olmadığını söylediler, halbuki KDV dahil fiyatı piyasada çoğu yerden pahalıya geliyor. Normalde bana KDV dahil fiyata satış yapması lazım. Telefondaki pişkin kimse ürünün ithalatçısı olan ve o zamanlar meşhur bir diziye sponsor olan firmanın kendilerine ürünleri %18 değilde %3-5 KDV ile sattıklarını onlarında bu yüzden ürünü KDV siz satabildiklerini söyledi. Lanet okudum ve telefonu kapattım. Umarım maliye onlarında peşine düşer ve canlarına okur.

Final, güzel yurdumda uygunsuz bir iş yapıyorsan ufak çaplı yapmayacaksın, yakalanır ve ceza yersin; vurgun büyük olursa kimse bir şey yapmaz.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.