Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
183.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üyelik Başlangıcım : 2002 (yazı ile ikibiniki), sekiz yıl olmuş donanımhaberde yazmaya başlayalı...
    Mesaj Sayım : Yaklaşık 1800

Yukarıda da yazmıştım, kayınpederimin arkadaşı, ki kendisiyle ben de tanışmıştım. 46.000 TL ceza yedi. 26.000 TL'sini ödemiş ve 20.000 TL'sini takside bağlatmış.
    Gittigidiyor üzerinden fotoğraf makinası, objektif vs. satıyordu. Kayınpederim de kullandığı DSLR Nikon'u 1000 dolara ondan satın almıştı ve ucuzdu.
    Direkt olarak kendisiyle görüşmüyorum. Bu yüzden belge isteyemiyorum.
    Ama yalan da söylemiyorum, ki buna ihtiyacım da yok.

Keşke bu yazılanların hepsi yalan çıksaydı...

Arkaplanda nickli arkadaşın buraya belgelerini koymasını rica ediyorum, veya diğer ceza yiyenlerden. Mutlaka bir belge olmalı, ellerinde veya muhasebecilerinde tutanak olmalı. İsim, no vs. kısımlarını kapatıp buraya koyulsun ki, şüpheler ortadan kalksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 28 Mayıs 2010; 22:29:03 >

• bazılarının 10000 satışı var ve hep yenilenmiş makina satıyorlar abd üstünden.bu kadar satışı olanada dur bi dakka napıyorsun demeleri normal. 3-5 bişi satan garibanında peşine düşeceklerini sanmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: koray2222

ya bu arkadaşlar gerçekten köklü ve büyük bir karalama kampanyası başlatmış...kimisi 300 milyar kimine 46 milyar,kimi %90 vergi dairesi indirim yapmış,yok 3.kattaki kemal bey

ya ilahi arkadaşlar bunları yazan kişilerin ortaokul çağında ve evde boş kalmış ;''ne yapsam dur bi şu foruma biraz saçmalayayım'' şeklinde olduğunu düşünüyorum..

ya kayıt dışı ekonomiden bahsetmiş birkaç arkadaş..gittigidiyor üzerinden yapılan işlemlerin kayıtdışı ekonomideki yeri %0.01 dir...

bilmem anlatabildim mi?? yani sen gidicen maliyeye abicim be gittigidiyorda satış yapıyorum 250 işlemim var bi bak bakalım kara liste demiyim??

adam sana ne der biliyormusunn??hasss....trrr git be adam deli misin nesin,ne gittigidiyoru,ne 250 'si manyakmıdır nedir!!!!!!!

evet o memurun sana vereceği cevap bundan ibarettir..bu ülkede yıl boyunca milyar dolarlara varan vergi borçları bile bizim kalpazan maliye tarafından es geçiliyorsa varsın g.gidiyorda 100 000 işlem yapan arkadaş bile rahat olsun....

bunlar sadece deli saçmasıdır,uydurmadır,saçmalıktır..

ya bukadar atıp tutan var,birisi de dekont numarası, ya da scan edip buraya koyabilir mi??koyamaz..

yani benim öğrenci arkadaşlarım,ya da evini geçindirmek için ufak tefek satışlar yapan arkadaşlarım..siz gönül rahatlığıya devam edin satışlarınıza,

bu ülkede mahkeme için 8 yıl sonrasına sıra veriliorsa,ve bu süre içinde dava düşüyorsa,inanın bir gün(tahminimce 2600 yılında) maliye kapınızı çalacağınızı düşünüorsanız....

umarım biraz olsun çaresizliğe düşen insanların içine su serpmişimdir..bu saçma sapan yorumlara kulak asmayın,hayat olduğu gibi devam etmekte,satışlar yine eskisi gibi sürmekte...

Kızım sana söylüyorum,Gelinim sen anla!!!!!!!

Ne mevzuattan haberin var ne de olaya vakıfsın.İnsanları burda yanlış yönlendirme.Defalarca yazdım hala yazıyorum yapılan iş vergi mevzuatı yönünden illegaldir güzel kardeşim.10 senedir dış ticaret işi yapıyorum ne diyorsam odur.Gitti gidiyor dan da bir tane satışım yoktur kimse yanlış anlamasın.

Ha ben demiyorumki memurlar kesinlikle peşinize düşer ama bu yapılan iş dediğim gibi vergi mevzuatı yönünden illegal bir işlemdir.

Arkadaşlar bu olay spekülasyondur veya değildir onu bilemem ama dediğim gibi vergi müfettişleri şu noktada istediği gibi borusunu öttürürler ve istedikleri cezayı yapıştırırlar.Benden söylemesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

quote:

Orijinalden alıntı: koray2222

ya bu arkadaşlar gerçekten köklü ve büyük bir karalama kampanyası başlatmış...kimisi 300 milyar kimine 46 milyar,kimi %90 vergi dairesi indirim yapmış,yok 3.kattaki kemal bey

ya ilahi arkadaşlar bunları yazan kişilerin ortaokul çağında ve evde boş kalmış ;''ne yapsam dur bi şu foruma biraz saçmalayayım'' şeklinde olduğunu düşünüyorum..

ya kayıt dışı ekonomiden bahsetmiş birkaç arkadaş..gittigidiyor üzerinden yapılan işlemlerin kayıtdışı ekonomideki yeri %0.01 dir...

bilmem anlatabildim mi?? yani sen gidicen maliyeye abicim be gittigidiyorda satış yapıyorum 250 işlemim var bi bak bakalım kara liste demiyim??

adam sana ne der biliyormusunn??hasss....trrr git be adam deli misin nesin,ne gittigidiyoru,ne 250 'si manyakmıdır nedir!!!!!!!

evet o memurun sana vereceği cevap bundan ibarettir..bu ülkede yıl boyunca milyar dolarlara varan vergi borçları bile bizim kalpazan maliye tarafından es geçiliyorsa varsın g.gidiyorda 100 000 işlem yapan arkadaş bile rahat olsun....

bunlar sadece deli saçmasıdır,uydurmadır,saçmalıktır..

ya bukadar atıp tutan var,birisi de dekont numarası, ya da scan edip buraya koyabilir mi??koyamaz..

yani benim öğrenci arkadaşlarım,ya da evini geçindirmek için ufak tefek satışlar yapan arkadaşlarım..siz gönül rahatlığıya devam edin satışlarınıza,

bu ülkede mahkeme için 8 yıl sonrasına sıra veriliorsa,ve bu süre içinde dava düşüyorsa,inanın bir gün(tahminimce 2600 yılında) maliye kapınızı çalacağınızı düşünüorsanız....

umarım biraz olsun çaresizliğe düşen insanların içine su serpmişimdir..bu saçma sapan yorumlara kulak asmayın,hayat olduğu gibi devam etmekte,satışlar yine eskisi gibi sürmekte...

Kızım sana söylüyorum,Gelinim sen anla!!!!!!!

Ne mevzuattan haberin var ne de olaya vakıfsın.İnsanları burda yanlış yönlendirme.Defalarca yazdım hala yazıyorum yapılan iş vergi mevzuatı yönünden illegaldir güzel kardeşim.10 senedir dış ticaret işi yapıyorum ne diyorsam odur.Gitti gidiyor dan da bir tane satışım yoktur kimse yanlış anlamasın.

Ha ben demiyorumki memurlar kesinlikle peşinize düşer ama bu yapılan iş dediğim gibi vergi mevzuatı yönünden illegal bir işlemdir.

Arkadaşlar bu olay spekülasyondur veya değildir onu bilemem ama dediğim gibi vergi müfettişleri şu noktada istediği gibi borusunu öttürürler ve istedikleri cezayı yapıştırırlar.Benden söylemesi.

bu adama ne desen boş o yüzden uğraşma.Sen ne biliyorsunda nereye su serpiyorsun.Biz enayimiyiz vergi veriyoruz adamlar çatır çatır satış yapıyor ve 0 vergi.Bunun tabiki bir yaptırımı olucak.Herkes devleti nasıl tokatlarım derdinde ama esas tokatı da bazen onlar yiyicek.Ufak tefek şeyler dışında bu işi ticarete dönüştürmüş ve ciddi paralar kazanan insanların bunu hakettiğini düşünüyorum.Vergi kalkınmanın temelidir.Bugün devleti dolandırdım diye zeki geçinenler ilerde çok pişman olabilir.

• hayırlısı olsun arkadaşlar ceza yiyenlerden biri olarak
    çünkü vergi borcundan dolayı arabam vergidairesinden tedbir haczi konuldu satamıyorum iş yokluğundan banka kredi kart borçlarını ödemek için ne bağkur pirimi yatırabiliyorum nede vergi borcumu ödiyebiliyorum
    bu şekilde izmir basmanedeki maliye kordinasyon merkezine gittim derdimi anlattım bu durumda biri olarak
    ona göre hatırı sayılır ceza yedim ceza tutanakları 1 ay içinde posta ile elime ulaşacaktır herhalde

ben gittigidiyorda satış yapan ceza yiyenlerden biri olarak öncelikle vergi mükellefi olanlar daha şanslı diyorum çünkü cezalar farklı uygulanıyor benim işyerim olduğu için usulsuzluk cezası yedim fatura kesmediğim için ama mükellef olmayanlar neşekilde yapılıyor bilmiyorum sanırım vergi mükellefi yapılıp ticarete atılmış oluyor ilave olarak ceza yiyiyor
    ceza oranları ise 169 tl den 30.000 tl yekadar değişir bu ceza tutanağını peşin öderseniz 3/1 ödeniyor yani yani en az yiyeceğiniz ceza tutarı buda uyumlu olmanıza bağlı yani kanun önünde herzaman suçlu durumundayız çünkü adamların elinde tektek aldığınız havale karşılıklarına isim isim fatura istiyorlar yani hem suçlu hem güçlü olma şansınız yok oradakilerde uyumlu insanlar halden anlayan insanlar durumunuza kazancınıza göre ceza yazıyorlar bilginiz olsun isterlerse her işlem için ceza uygulama yetkileride var haberiniz olsun kaçıp gitmemezlik yapılırsa her işlem için ceza tutanağı yazıp yollama ihtimallerde var bu daha kötü durum sanırım benim gibi oraya düşenlerin allah yardımcısı olsun

alıcılarada notum satanlar çok faiş parakazandığını sanmasın normalde ortalama %20 kar ediyorsun ama gittigidiyor senden %10 kesiyor ayrıca dükkan kirası listeleme ücreti tutarı derken pastadan büyük oranda site para kazanıyor adamlar elini dokanmadan ufak hizmet karşılığı çok para kazanıyor ben satıcıyım adamlar benden fazla para kazanıyor nerde bunun adaleti

• Arkadaşlar peygamberler tarihi bile uyaranların (uyaran Allah'ın elçilerinin) taşlanması, öldürülmesi, işkence edilmesi ancak sapık kavimlerin bu uyarıları dinlememesi ve inanmaması ve bunun sonucu helak olmasının örnekleri ile doludur. Uyaranlar her zaman itilip kakılırlar. Çünkü diğerleri bu yaptıklarından memnundurlar ve kazanç sağlamaktadırlar. Uyarı ise işlerine gelmemektedir. Bu nedenle uyaranlardan hep nefret etmişlerdir.

Bakınız sen ben uyarıyoruz ancak karşımızda diyorlar ki: Bunlar yalandır, kimse rahatını bozmasın. Aynı şekilde satışınıza devam edin.

Gittigidiyor'un kendisi sloganı "Türkiye'nin En İşlek Alışveriş Merkezi." Rakamlar ortada kendi bloglarında diyorlar ki 4.800.000 üye var her an satışta 1.6 milyon ürün var.

koray2222 demiş ki "milyar dolarlara varan vergi borçları bile bizim kalpazan maliye tarafından es geçiliyorsa varsın g.gidiyorda 100 000 işlem yapan arkadaş bile rahat olsun." Maliye sanırım bu kalpazan lafından hoşlanmayacaktır. Minik bir semt pazarında bile zabıtaydı, vergi denetmeniydi gezerken milyonlarca kişinin alışveriş yaptığı ve herkesin kullanıcı adının yanında kaç satış yaptığı belli olan böyle bir sitenin denetlenmeyeceğini düşünen arkadaş ne derece haklıdır orası akıl sahibi kişiler tarafından düşünülmelidir.

Burası forumdur. Herkesin fikri açıkça konuşulabilir. Bu arkadaş denetlenmeyecek rahat olun diyor. Ancak iş yönlendirmeye gelince orada durmak lazımdır. Rahat olun satışa devam edin dedin mi orada duracaksın. Gittigidiyor genel müdürünün açıklaması var bloglarından girip izleyin. Adam diyor ki bizim üyelerimizin %60 ı 3 büyük şehir. Yani İstanbul, Ankara, İzmir. Bu de demektir ki maliye bu işe başlayacaksa bu 3 şehirden başlayacaktır.

Ben bir önceki mesajımda dediğim gibi işin vergi cezasıydı makbuzuydu kısmına hiç önem vermiyorum. Buradaki pek çok arkadaşın tek takıldığı nokta cezalar. İlle de birilerinin gerçekten canının yandığını belgeleriyle görmek istiyor ve o zaman inanacaklarını söylüyorlar. Peki belge yoksa bunlar safsata ve yalan kimseye birşey olmayacak anlamına mı geliyor? Buranın denetlenmeyeceğini nasıl düşünebilir nasıl bu kadar rahat olabilirsiniz? Oradaki satışların içinde faturasız olup haksız rekabet yaratanı var, kaçak mal var, çalıntı mal var, sahte çakma mal var. Orası maliyenin, polisin girmediği veya girip te GG den aldıkları rüşvetlerle incelemeden evlerine döndükleri bir yer mi? koray2222 nin dediğinin garantisi var mı? Rahat olun satışınıza devam edin diyor. Evet orada 200 satışın var ise 400 yap ve 400 tane ceza ye. Allah akıl fikir versin.

Yüce Allah (CC), biliyorsan uyarmayı emreder. Ancak Peygamberimize dahi demiştir ki sen sadece uyarıcısın. Yani arkadaşlar siz bu kişileri uyarmakla iyi bir insan olarak görevinizi ve üzerinize düşeni yapıyorsunuz. Bırakınız inanmasınlar. Siz rahat olun. Neden inanmıyorlar diye sıkıntıya girmeyin. Siz bu memlekette vergi mükellefi olarak pek çok beyanname, vergi, muhtasar, kira, bağkur vb gider ile iş yapıyorsunuz ve bunun üzerine de vergi veriyorsunuz. Ama burada faturasız, kaçak, sahte, çalıntı mal satan senin ekmeğine mani oluyor. Tabi ki bu memleket sahipsiz değildir. Bunu yapanlar bunun hesabını vereceklerdir. Ama bu uyarıları dinlemeyeceklerdir. Çünkü onlar o sapmış kavimler gibi ancak cezalar sayesinde uyarılırlar. Tek ilgilendikleri cezalardır. Merak etmeyiniz cezasını bu kadar arayan cezasını elbet bir gün bulacaktır.

• ebay üzerinden yapılır artık satışlar..

buna ek olarak maliye türkiyeden zarf içinde yurtdışına satılan altınların hesabını tutsun

kapalıçarşıda adamlar oluk oluk zarf içinde altın gönderiyor.
  • Mk4Ever: haklısın ama bu başka bir tartışma konusu... Burada sorun olan daha önce ticaretle ilgisi olmamış insanların internet sayesinde ticaret yapabilmelerinin önlerinin açılmasına rağmen, devletin bu kesime yönelik hiçbir düzenleme yapmayarak, geleneksel vergi yöntemleriyle vergi toplamaya çalışması ve bu satıcıların, Gittigidiyor sitesininde yanlış anlaşılabilecek açıklamaları ile madur duruma düşmeleri. Düzenli satış yapanların, daha önce düşündükleri gibi Gittigidiyor'un kestiği %10 içinde verginin olması durumunda itiraz edeceklerini sanmam...

uzun lafın kısası...Devlet vergisini almalı...Ama önce internetten satış yapanlara uygun vergi belirlemelidir (sadece oran olarak değil, verginin alınması yöntemi olarakta). ikinci el sitelerden yapılan satışlarda Gittigidiyor'un kestiği gibi direkt olarak vergi kesilebilir. Bu sitelerin yaptığı pek birşey yok zaten. Satışlardan vergiyi, kesintiyi toplayıp vergidairesine satıcılar adına ödesinler. bu durumda Gittigidiyor'da listeleme ücretlerini ve kesintisini gözden geçirmek zorunda kalacaktır. Hem vergi, hem GG'nin %10'unu kimse vermez...verirsede 2. el ürünün fiyatı 1. ellere yaklaşır...

Sonuç: Vergi alınsın, ama insanlara ceza kesilmeden önce uygun vergi düzenlemeleri yapılmalıdır. Böyle insanların canını yakarak, ders vermek, çocuğunu döven ebeveyn gibi bir durumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

ebay üzerinden yapılır artık satışlar..

buna ek olarak maliye türkiyeden zarf içinde yurtdışına satılan altınların hesabını tutsun

kapalıçarşıda adamlar oluk oluk zarf içinde altın gönderiyor.

ülkenin her yerinde vergi kaçağı var. yemek yediğin yerde, alışveriş yaptığın kaç yerde fiş veriyorlar? ama bunun böyle olması seninde vergi kaçırabileceğin anlamına gelmez. önemli olan tespittir. bir restorantta işletmeci nakit ödemeye fiş kesmezse kimse farketmez. ancak kredi kartı ile ödemede kesinlikle fiş kesilmek zorunda. çünkü ödeme banka aracılığı ile yapılıyor herşey kayıt altında. bir incelemede herşey belgeli. bu mantıkla eğer sen birise elden bir ürün satarsan bundan kimsenin haberi olmaz. ama satış ve ödeme internet üzerinden banka hesabınıza yatıyorsa cezayı keserler birde anlınıza yapıştırırlar makbuzu.

bazı arkadaşlarda maliye bakanından açıklama bekliyorlar kardeşim devlet doğan holdinge 1 milyar dolarlık ceza kesti. orda bile çıkıp açıklama yapılmadı. 5 - 10 milyar için mi çıkıp açıklama yapıcaklar. o memurlar günde yüzlerce kişiye ceza yazıyorlar. cahil insanların cesaretlendirmelerine kanmayın. diyorlar satın birşey olmaz. o adama msj yollayın. eğer ceza gelirse sen ödeyecekmisin benim yerime diye. bakın bakalım cevap geliyor mu. o cezayı ödemediğinizde bütün mal varlığınıza haciz gelir. eğer haciz edecek birşey bulamazlarsa hapis cezası alırsınız ve günlüğü 100 tl den hapis yatarsınız. 3.000 tl ye 1 ay içeride kalırsınız. siz bilirsiniz valla.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan64

Arkadaşlar bu yazı başka bir forumdan Tussunami isimli arkadaşaın izni ile alındı Kesilen ceza makbuzuda aşağıdaki linktedir.

Gerçek Mesajı Gönderen tussunami
    Senin mantığında olsa devlet radar koyduğunda bak ilerde radar var hızlı gitme diye uyarması gerekir. Neyi uyaracak kardeşim sen fatura kesmemişsin kanunları bilmek ve uymak vatandaşlık görevi değilmi yaptığımız iş kanunlara aykırı ama herkes yapıyor mantığı ile ve bula bula benimi bulacaklar mantığı ile bunu yaptık.
    Tutanağı yüklemiyorsunuz yalan söylüyorsunuz diyen arkadaşlar şimdi ne diyecek bakalım budamı sahte. İşte size kanıtı başınıza gelecek tutanak bu maliyeye gittiğinizde yabancılık çekmezsiniz.

http://img323.yukle.tc/images/9979gg.jpg

Bazı arkadaşların dediği gibi kişisel bilgiler photoshopta silinmiştir.Bu belgeyede bir kulp bulan olursa kalın kafalı diyecem artık. Neden çekiniyor biliyormusunuz insanlar tutulan tutanak sadece 2009 aralık için adamlarla ters düşersen belki ekim yada nisan içinde tutanak tutacaklar bunu yapamayacaklarını kim söyleyebilir. inanmayan arkadaşlar için söylüyorum. Tilkiye sormuşlar bu sene nasıl geçecek diye tilkide demişki bu sene tavuk çok olacak. Demişlerki nereden biliyorsun tilki ? tilkinin cevabı canım öyle istiyor olmuş. Arkadaşlar inanmıyor çünkü canları istemiyor işlerine gelmiyor. Ama kaçınılmaz sona geliyorsunuz. Uyaranları yalanlamayı bırakında biran önce tedbir alın.

Eğer izmirde böyle bir olay olmadığını ispat eden ilk 5 kişiye 500 er TL verecem. Ama delikanlı gibi ispat edecek.

Belge ve kanıt isteyen arkadaşlar yukarıdaki linkte bulunan tutanağı gördüler mi acaba?

• GERÇEKLER

Daha önceden olayı yaklaşık 2000 tl lik cezalar toplamı ile bitirdiğimi aktarmıştım size. Önceleri olaya inanmadığımı daha sonradan çaprıldığımı ve başıma gelenleri zaten okumuş olanlar biliyor.

Arkadaşlar ille tutanak görmek istiyorsanız işte kesilen tutanak şöyle bir şey:
    http://img323.yukle.tc/images/9979gg.jpg

Bu tussunami adlı arkdaşımızın tutanağı. Bunun sadece isimleri farkı olanından bende 11 tane var. ama hepsi farklı 11 satışım için kesildi. Mesela Ahmet Halis e 46 TL lik mini müzik seti satışı gibi. (Toplam satışım 100 ün üzzerindeydi.)

Arkadaşlar ister inanın ister inanmayın eğer belli bir satışınız(50 den aşağı çağrılanı duymadım- görmedim) var ise ve izmirdeyseniz (ileride başka yerlerde olabilir öyle dedi orada çalışan Betül hanım ve Burak BeY) çağrılacaksınız. Çağrıldığınızda yiceğiniz cezalar vergiler vs... toplamı, toplam satış cironuzun %10 una denk gelecek. (Burda 35-40 bin ceza yediğini yazan arkadaşların senelik cirosu 350-400 bin olabilir diye tahmin ediyorum)

İnansanız da inanmasanız da , ağlasanız da sızlansanız da , çağrılıncaya kadar umurunuzda olmasa bile, başınıza gelecekler bunlardır. İzmirden olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olabilirim. İnanmayan arkadaşlarda inanmadıklarını buraya boşuna yazmasınlar, daha önce forumda verilen İzmir vergi denetim koordinatörlüğünü arayıp Burak Bey, Betül Hanım yada Gülgün hanımda durumu öğrenebilirler. Burda inanmıyorum deyip satışa devam edenler ileride bunun cezasını kötü bir şekilde görecekler. Size uyanların da vay haline.

Herkese geçmiş olsun....

• Sizin Gittigidiyorda tüm satışlarınız mı 100 civarındaydı ? Yoksa satışlarınızdan sadece 100 tanesimi ele alındı ?

Sadece Aralık 2009'u mu dikkate alıyorlar? Yoksa herhangi bir ay sınırlaması yok mu?

Bu 2000 TL cezayı nasıl ödemeniz gerekiyor? taksit imkanı ya da cezayı düşüren unsurlar var mı ?

teşekkürler.
  • gitti gidiyorda 120 ye yakın satışım vardı, toplam 20000 TL ciro yaklaşık.

20000 TL Cironun %10(yani yaklaşık 2000 TL için) u için gelir vergisi ve KDV
    120 satışında 11 tanesi için usulsuzlük cezası (169 x11)

Ceza şöyle ödeniyor. Bulduğum Mükellefe KDV ve gelir vergisi tutarıı elden hemen verdim. (vermem gerekmiyordu belli bir süresi varmış)
    damga vergileri çıkıo 200 gibi bişi onu da 2 hafta içinde ödücem.
    usulzuluk cezalarını da 2 ay sonra falan gelecekmiş, onlarıda geldikten sonraki 1 ay içerisinde ödersen 1/3 inidirm yapılıo...
  • bende başıma gelmeseydi hayatta inanmazdım ama mağlesef bugun benide aradılar basmane vegi dairesinden betül hanım tarafından ne yapacağımı bilmiyorum satışlarım kasım ve aralık ayında aralık ayında 35e yakın satışım var 35bin 40bin tllik cezaları görünce dünyam başıma yıkıldı 3-5binle kurtarabilmek için du ediyorum pazartesi görüşmeye gideceğim bakalım ne gelecek başımıza bundan kurtulmanın bir yolu yokmudur yokmudur bir kanun açığı hiç gitmesen görüşmeye ne yapabilirler acaba
  • görüşmeye gitmezsen resmi prosuduru uygularlar tahminim oda faturasız her işlem için 169 tl ceza demek
    adrese gelen şok cezadan ise mükellef isen yiyeceğin ceza 2010 için daha sonra çıkacak o yüzden gidersen 2010
    cezasının hesabınıda kapatıyorlar tutanakların birkısmı 2009 diğer kısmı 2010 için oluyor yani mükellefler avantajlı 2010 satışlarınıda söyle en azından 2010 satış cezalarındanda kurtulursun ben söyledim hepsi kapatıldı bundan sonra her işlem karşılığı için fatura keseceksindediler seninde tahminim mükellef olduğun için satış oranına göre 2500 tl çıkarırlar toplam 2009,2010 için onuda eşin ödeme ile 800 tl ödiyerek atlatırsın
    dediğim gibi hiç korkmadangit hesabını kapat geceleri rahat uyursun
  • yarın gideceğim ama mükellef olarak gitmekmi daha avantajlıdır yoksa mükllef olmadan gitmekmi yani olay şöyle satışları kardeşim üzerinden ben yaptım para benim hesabıma geldi ama satışı yapan kardeşim gözüktüğü için onu çağırdılar kabul ettiği içinde olay bana sıçramaz eğer mükellefin gitmesiyle daha ucuza yırtacaksak o inkar edip satışları ben üstlenebilirim ama ben üstlenirsemde bilerek vergi kaçırmış oluyorum daha buyuk cezamı yerim off herşey karışık
  • [size=7]yuh olsun şu türk insanına,bayılıyorsunuz değil mi herşeyin altından bişey çıkarmaya,yukarıda en az 3 kullanıcı açıklıkla mağduriyetini bildirmiş,yok manipilasyonmuş yok gittigidiyoru karalama kampanyasıymış diye yazışıp duruyorsunuz evet gerçekler acıdır benide aradılar perşembeye gidiyorum 500 satışım var 2009 dan tekstil üzerine,çevremde 50-100 adet yıllık satışı olanlar vardı onları aramadılar burda yazılanlar sadece sanal ortamda bilgilendirme paylaşım adınadır, mağdur olanların hiçbiri size belge göstermek zorunda değil iananmak istemeyenler hala satış yapanlar sanırım neyse sırada bursa var bekleyin görün derim oda yetmediyse izmirli meraklılar perşembe sabah 10 da basmane de buluşalım da beraber gidip ağlarız....
  • wallahi arkadaşım sorma yaktı bizi gittigidiyor kendi menfaatları için umarım onlarda yanar ne yapacak binlerce kişi nasıl ödeyecek bu paraları devletin 1defaya mahasus affetmesi gerektiğini düşünüyorum birdaha tekrarlayana eskisi dahil olmak üzere yazsınlar
  • MADEM BÖYLE BİŞİLER OLUYOR SİTE HALA NEDEN REKLAM YAPIYOR ALİ GEL FİLİZ HANIM KOŞ DİYE

KİMLER SATIŞ YAPAR KISMINDA Kİ YAZDIKLARINA BİR GÖZ ATIN

GittiGidiyor'da herkes satıcı olabilir
    Farklı yaş ve mesleklerden GittiGidiyor kullanıcıları, satış yapmayı nasıl fırsata dönüştürdüklerini anlatıyor.

ALİ ÖGRENCİ, FİLİZ EV HANIMI; ALİ HARÇLIGINI ÇIKARIYORMUŞ FİLİZ HANIM EVİNE KATKI YAPIYORMUŞ, BAŞKA BİRİ DÜKKAN MASRAFLARINDAN KİRADAN KURTULMUŞ.BİRİ CİROSUNU 2 YE 3 E KATLAMIŞ

OZAMAN NİE DEMEMİŞ ZAMANINDA FİLİZ HANIM,ALİ KARDEŞ, SEN SATIŞ YAPACAKSAN BÖLE BÖLE BİŞİLER VAR ŞÖYLE YAPMAN LAZIM.YAPMASSAN BİZ SONRADAN KARIŞMAYIZ DİYE

SONRA ÖLE KURU KURU ROBOT MAİLLE CEVAP VERMEYLE OLMUYOR.BELLİ ZAMAN ARALIKLARIYLA BİZDEN İSTENİLEN BELGELERİ VERMEK ZORUNDAYIZ, SATIŞ YAPACAKSAN FATURA KESECEKSİN DİYE.ORDAKİ REKLAMLARI OKUYAN KAÇ KİŞİ BİLİRKİ ORDA SATACAĞI ÜRÜNDEN GÜN GELECEK BAŞI VERGİ DAİRESİ İLE DERDE GİRECEK.ÖYLE %10 NU İNDRA GANDİ YAPMAYLA VERDİĞİN HER İLANDA 3 LİRA LİSTELEME PARASI KESMEYLE OLMUYOR BU İŞLER . SONRA DA UTANMADAN ÇIKIP ANKARA LI 3 LİSE ÖGRENCİSİ İKEN TRİLYONLUK SERVETE GİDEN YOLU ANLATIYORSUNUZ !!! SAYIN GG PATRONLARI

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.