Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
183.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LÜTFEN ARTIK KANITI OLMAYAN BU FORUMA YAZMASIN !!!

O bu kadar ceza yedi ben bu kadar ceza yedim . o işten atıldı ben satışlarımı kapadım . o 50 milyar ben 40 milyar yedim falanda filanda ölme eşşeğim ölme.

Kimseyi yalancılıkla suçlamıyorum . Ama madem birşey söylüyorsunuz , İSPATLAYACAKSINIZ BUNU !

Sayfalarca konu oldu biride çıkıp belge gösteremiyo. BU KADARMI ZOR BELGE GÖSTERMEK ? Paintte isminin yazıldığı yerleri karala önemli olan herşeyi karala ama görebilceğimiz bir belge olsun .

Kanıtlamayancıya kadar insannların gözünde karalama kampanyası yapıyor durumundasınız ve eğer bu doğruysa bunun günahının altından kalkamazsınız.

TEKRAR SÖYLÜYORUM , KANITI OLMAYAN , SAÇMA SAPAN MESAJ ATACAK KİŞİLER KONU KİRLİLİĞİ YAPMASIN. KANITI OLAN VARSA KOYSUN , O ZAMAN KONUŞALIM !
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

2.el, vergisini ödeyipte aldığımız ürünü satıyorsak, yani ürün el değiştiriyorsa bi sümük yapamazlar. Dönüp karışlasınlar kendilerini.

guzel cevap vermıs arkadasımız
    arkadaslar saka bı yana arastırın avukatlara danısın emsal teskıl eden bır olaysa dırek dava acın kazanırsınz tabı kazanan varsa bu yuzden ortak hareket etmenızde fayda var
  • Ne hikmetse bu işten yara alıp yada yara alan birini tanıyıp buraya mesaj yazanların nerdeyse hepsi yeni üye . Bu nasıl bir ilişkitir böyle? Allah aşkına ben adım gibi eminim bu forumda yüzlerce gg üyesi vardır ki çoğu düzenli mal satanlardır onlardan birine niye birşey olmamış. Hayır olduysa çıkıp bir kanıt koyunda inanalım. Milleti kandırmayın sonra burda gelip. Çıkın kardeşim koyun belgenizi inanalım. Sizde susun bizde susalım sonra ne kampanyası başlatmak istiyorsanız başlatalım. Yoksa herkes burda atıp tutcaksa işimiz var. Burası online bir forum neticede ne biliyim ben sizin yalan söylemediiğinizi? Hayır burda sürekli takılan az çok tanılan üye bile değilsiniz hiç inandırıcı gelmiyorsunuz o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xentinus

quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

2.el, vergisini ödeyipte aldığımız ürünü satıyorsak, yani ürün el değiştiriyorsa bi sümük yapamazlar. Dönüp karışlasınlar kendilerini.

guzel cevap vermıs arkadasımız
    arkadaslar saka bı yana arastırın avukatlara danısın emsal teskıl eden bır olaysa dırek dava acın kazanırsınz tabı kazanan varsa bu yuzden ortak hareket etmenızde fayda var

Ayrıca buraya yeni üyelik alıpta "yok şu kadar ceza geldi bu kadar gitti giren çıkan belli değil" diyenlerin sanırım tamamı bu satışı hali hazırda yapanlar. Kendilerini rakip olacak potansiyelleri şimdiden törpülemeye bakıyorlar :) Yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi, ispatınız varsa konuşun, yoksa göz korkutmalarınız kimseye sökmez. Kıytırık forumlardan değil burası.

• haberler doğru. Bütün illerde rasgele yapılmakta izmir içinde bu ara ayrıntılı yapıyorlarmış (bu bilgiyi gg den telefnla aldm)

Ancak şahsi fikrim olay çok abartıldı şayet bunlar doğruysa mutlaka medyaya düşer ve önlem alınır

Burda gg nin yaptığı alenen yanlış sen satışı benim sayemde yaptın %10 umu ver diyosun yaşanan usülsüzlüğü üstüne almıyosun. maliye ye değilde gg ye dava açılsa kesin kazanılır.

Birde ben parayı ahmetten (misal) değil gg den alıyorum ahmete niye fatura kesicem?

Ve ayrıca arkadaşım 149-180-200 binden bahsediyorlar 2010 vergi cezalarına göre bir her tesbitte 7 bin yılda 77 binden fazla ceza yiyemezsin (faturasız satıştan)
  • Kanıt istiyoruz kanıt
  • siz yandım bittim maliye beni düdüklicek diyorsunuz ama adam geçen hafta 420 adet nikon foto makinası sattı bu hafta da bi 150 daha satmayı pilanlıyor ve 19 tanesinide satmıs ayrıca GG da toplamda 10010 adet satışı olmus bunların hiçbirisi faturalı değil amerikadan aldığı ürünlerin yurtdışı faturasının bir fotokopisini gonderiyor ( bende ürün aldım oradan biliyorum )

maliye bu gibi satıcıların peşine düşmediyse sizin hiç düşmez rahat olun bence kazancınıza bakın..
  • ALINTIDIR !!! ÖNEMLİ BİR YAZI SONUNA KADAR OKUMAKTA FAYDA VAR...

Arkadaşlar onca şey söyledim, değinmediğim ancak sizin için bilgilendirici nitelikte olan, ancak söylenenleri tekrar niteliğinde olmayan bir hususu ortya koymak isterim.

Maliye vergi denetimi ile incelemesini hangi durumlarda yapar?
    Maliye hangi durumlarda inceler?

1.a ) Resen inceleme: Mali konularda denetim yapmaya yetkili ve görevli kamu kurumları hiçbir şikayete ve tespite gerek olmaksızın resen denetim ve incelemeye gidebilirler.
    Belli bir sektör seçilir ve bu sektördeki işyerleri denetlenmeye başlanır. Bu denetim özellikle o sektörün genel ciro ve karlılığı baz alınarak bunun altında kar ve gelir beyan edenlerden başlanır.
    Ancak ille de böyle olacak diye bir kural yoktur. Resen denetleme ve inceleme ilgili kamu dairelerinin hiçbir şart olmaksızın (şikayet, ihbar, tespit olmaksızın) yürüttükleri inmcelemeler ve denetlemelerdir.
    Eğer bu kapsamda denetçiler Gittigidiyor'da satış yapanları denetlemeye karar verdilerse bu durumda pek çok satıcı incelenecektir.
    GG nin kendi yöneticilerinin kendi bloglarında belirttiğine göre o sitede her an satışta olan 1.6 milyon ürün ve onbinlerce satıcı vardır. Bu rakamlar maliyenin orada satış yapanları incelemesini gerektirir.
    Oradaki satışların büyük bir oranı zati eşya satışı kapsamında değildir. Çok sayıca ve süreklilik arzeden satışlardır ki bu da ticari kazanç ve denetim gerektirir.

1.b ) Tespit üzerine inceleme: Vergi denetim uzmanları piyasalarda gezmektedirler. Bir işyerinin fatura veya irsaliye vermeden satış yatığına tanık olurlar ve o işyerinde bunu tespit ettirip ceza tutanağı düzenlerler.
    Bu sadece çarşı pazar dolaşan vergi denetçileri şeklinde değildir. Kargo firmalarının araçları durdurulur. Hangi işyerlerinin fatura veya irsaliyesi olmadığı halde mal gönderdiği tespit edilir. Şahıslar bundan sorumlu değildir.
    Ahmet amca askerdeki oğluna koli gönderiyor bunda bir sorumluluk yok. Ancak bir firma kargoda irsaliye veya fatura olmadan mal gönderiyor. Kargoda bu tespit edilir ve o firma ince ceza yer ve eğer çok sayıda bu şekilde tespiti var ise firma incelemeye alınır.
    Başka bir tespit yolu kredi kartı ile olan satışlar ve banka hareketleridir. Kredi kartı ile o firma veya kişinin ne kadar satış yaptığını bankalar da bildirmektedirler.
    Bir kişi veya firma kredi kartı ile 10.000 TL satış yapmış ancak o ayki KDV beyannamesinde ve sonraki vergi beyannamelerinde bunun da altında ciro göstermiş ise bu şıp diye tespit edilir.
    Başka bir tespit yöntemi o firmanın cirosu veya karlılığına oranla çok fazla gider göstermesidir. Bunun gibi çok farklı onlarca tespit yöntemi vardır ve bu şekilde incelemeye alınma yöntemine Tespit üzerine inceleme diyoruz.
    Tespit üzerine incelemede de görülüyor ki ilgili kamu kuruluşu kendisi bu araştırmayı ve bu araştırma sonucu tespit ettiği vergi kaçağı olasılığı üzerine o firmayı inceliyor.

1.c ) İhbar ve Şikayet üzerine inceleme: Rakibiniz veya müşteriniz sizi şikayet eder. Bunu ikiye ayıralım. Birincisi Zanna dayalı şikayet. İkincisi Delile dayalı şikayet.
    Zanna dayalı şikayet şudur. Örnek; Ben sizin GG de yüzlerce satış yaptığınızı görüyorum ve fiyatlarınız da çok düşük. Bu adam kesin faturasız satıyorduz ZANNIYLA şikayet yapabilirim.
    Maliyede eş dost, tanıdık vb var ise veya sözü geçen bir adamsan vergi müdürlüğü açısından muteber bir tüccarsan, yapacağın şikayet zanna bağlı olsa dahi gidip bir bakarlar.
    Diğer bir şikayet ise Delile bağlı şikayettir. Örnek; Ben sizden GG deki satışınız üzerinden mal alırım, siz de gönderirsiniz. Baktım ki fatura falan yok. Benim kredi kartımdan çekilen rakam delil, senin gönderdiğin kargo delil, GG nin bu satış üzerinden sana ödediği komisyon ve oradaki kayıtlar ile banka hareketleri delil.
    İşte bu tipte delile bağlı şikayette ise maliyenin artık eli kolu bağlıdır. Kesin ve kesin olarak seni inceleyecektir. Çünkü adam seni şikayet etmiş ve adamın elinde de senin faturasız satış yaptığının delili var. Bu noktadan sonra maliye haıyr ben bu satıcıyı incelemiyeceğim diyemez. En hafifi sadece o satışından ceza yersin ancak orada yüzlerce satışın olduğu da şikayet dilekçesinde yer alırsa o zaman tüm satışlarından incelenirsin.

Bazı kişiler bu konudaki eski başlıkta ve diğer forum sitelerinde şunu yazmış.

"Daha kimsede bir ceza makbuzu görmedik. Konuyu abartmayın ve güzel güzel satışınıza devam edin. Kimsenin ceza yediği falan yok." diyor bu arkadaşımız.
    Şimdi bence akıllı olan adam her gün acaba bir gün maliye beni de çağırır mı diye korkarak yaşamaz. Öyle mi yaşamak istiyorsunuz? O sitelerde yüzlerce satışın var ve bir tekine fatura vermemişsin.
    Kesmediğin her fatura için 160 TL ceza yemeyle karşı karşıyasın. Vermediğin her beyanname için cezayı ayrıca yiyeceksin. Bu faturaları kesmişsin gibi de o kesmediğin faturaların toplamı üzerinden KDV ni ve vergini ayrıca çıkartıp ödettecekler. Buna ek olarak bunların geriye dönük faizleri var, verilmemiş her beyannamenin aycıa cezası var. Var oğlu var. Elinde pimi çekilmiş bomba ile mi uyumak istiyorsun? Kapının her çalınışında acaba maliyeden mi geldiler diye korkarak mı yaşayacaksın. Aldığın her zarfı acaba maliyeden mi geliyordur diye korkarak mı açacaksın. Tekrar düşün buna değer mi?

Bir kişi kendi dükkanında faturasız mal alıp yine orada elden para aldığı bir müşterisine faturasız verebilir. Bunun tespiti zordur. O anda yakalanmadıysa o satışından yırtabilir. Ama bakın bir yerden kredi kartı ile alışveriş yapın size hemen fişinizi veya faturanızı vereceklerdir. Neden? Çünkü o satışın kaydı vardır. O işyerinin üye işyeri hangi banka ise o bankada bu hareket gözüküyor. Bunun defter kaydı ve faturası belgesi olmazsa olmaz. Bu nedenle kart ile işlemlerde mutlaka ve mutaka belge verirler. Bunu düşün. Bak senin de kaydın var. Hem site tarafında kaydın var hem de o sitenin senin hesabına yatırdığı banka hareketleri ile kaydın var. Bugün veya yarın farketmez.

Gittigidiyor.com un kendi yazısını hatırlatmak isterim. Bir kullanıcının bu konudaki sorusuna verdiği cevapta Gittigidiyor ne diyordu?
    "Sistemimizi kullanarak buradan satış yapan her kes bunun belgesini (fatura - irsaliye) düzenlemekle yükümlüdür. Bunun olmadığı taktirde ileride mali açıdan sorun yaşanılması kaçınılmaz olacaktır." Tekrar adelim: Kaçınılmaz olacaktır.

Siz ister bana inanmayıp bu kadar açıklamadan sonra yine de orada faturasız satış yapmaya devam edin, dilerseniz o arkadaşın dediği gibi "Şimdiye kadar kime ne ceza gelmiş, konuyu abartmayın, satışınıza devam edin" diyene inanın. Karar da sizin, atasözümüzün dediği gibi Her Koyun Kendi Bacağından Asılır.

Ben bu kadar yazıdan sonra sadece bizim sektörde, düşük fiyata faturasız mal satanların bunları hiç tınmayıp satışa devam ettiklerini görüyorum. Bu adamların bizim firmadan bizim görevlendirdiğimiz personellerimize gönderdikleri paketler var ve bir tekinde fatura yok. Bu adamların satış ilanları noter aracılığıyla da tespit ettirilmiş durumda. Bunların içinde sadece faturasız değil büyük oranda sahte ve kaçak ve taklit mal var. Satış ilanları noterden tespitli, gönderdikleri malda fatura çıkmadığı kargodan tutnakla tespit ettirilmiş durumda, ürünün sahte olduğu buradaki gerçek marka sahibi tarafından tutanakla tespit ettirilmiş durumda. Canları fena yanacak ancak halen devam ediyorlar. Şimdi siz benim açımdan da düşünün. Bu adam sattığı sahte ve farurasız mal ile benim satışımı engelliyor. Üstelik o sahte mal ile halkın sağlığı ile de oynuyor. Bu adamlar o kadar çığrından çıkmış ki bir de utanmadan ilanının başına kocaman puntolarla %100 Orijinal yazmış. Demiş ki Sağlığınız İçin Taklit ve Sahte Mal Almayın! yazmış. Aleni bir de dalga geçiyor. Kendisi sahte mal sattığı gibi bir de bunları yazarak sözümona sahte mal almayın diyor. Edepsizliğin bu kadarına bakar mısınız? Sizce bu adam başına gelecekleri haketmiyor mu?

• Internette orjinal insanlar olduğunu bilirim...ama bu kadar orjinali bir araya nasıl gelmiş ilginç... Bu olaya inanmak zorunda değilsiniz. Eğer Gittigidiyor'dan değilseniz, neden vergi cezası olduğunu iddia edenleri atıyorlar diye suçlama psikolojisi içerisine giriyorsunuz ki? Palavraysa, sallayın, bir sonraki başlığa geçin, burada zaman kaybetmeyin...

Gittigidiyor'a sorun...size verecekleri cevabı zaten 1-2 arkadaş direkt buraya yazmış.. Kendiniz aldığınız cevabı (türkçe veriyorlar korkmayın) anlamaya çalışın... Buradaki üyelerin yeni ya da eski olmasının çok anlamıda yok. donanimhaber en çok ziyaret edilen sitelerden biri ve google'a yazdığınızda karşınıza ilk çıkan sitelerden. Madur birinin üye olup ilk defa bu başlığa yazmış olmasının şaşılacak yönü nedir? ya da izmirgittigidiyor nickli arkadaşın yzdığı gibi düzgün ve uzun mesajı kim spekulasyon üretmek için yazar ki?

Kısacası biraz dikkatli bakınca, bunun spekulasyon olmadığı, en azından böyle bir vergi incelemesinin bugün olmasa bile yarın olacağı açıkça görünmektedir. Ciddiye alan önlemini alır, almayan "bunlar geyik, bak bu üye yeni üye olmuş, spekulator bunlar" ya da daha komiği "GG'deki rakiplerini elemek için böyle yazıyorlar" demek yerine, bir sonraki başlığa geçsin bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: commodore

Internette orjinal insanlar olduğunu bilirim...ama bu kadar orjinali bir araya nasıl gelmiş ilginç... Bu olaya inanmak zorunda değilsiniz. Eğer Gittigidiyor'dan değilseniz, neden vergi cezası olduğunu iddia edenleri atıyorlar diye suçlama psikolojisi içerisine giriyorsunuz ki? Palavraysa, sallayın, bir sonraki başlığa geçin, burada zaman kaybetmeyin...

Gittigidiyor'a sorun...size verecekleri cevabı zaten 1-2 arkadaş direkt buraya yazmış.. Kendiniz aldığınız cevabı (türkçe veriyorlar korkmayın) anlamaya çalışın... Buradaki üyelerin yeni ya da eski olmasının çok anlamıda yok. donanimhaber en çok ziyaret edilen sitelerden biri ve google'a yazdığınızda karşınıza ilk çıkan sitelerden. Madur birinin üye olup ilk defa bu başlığa yazmış olmasının şaşılacak yönü nedir? ya da izmirgittigidiyor nickli arkadaşın yzdığı gibi düzgün ve uzun mesajı kim spekulasyon üretmek için yazar ki?

Kısacası biraz dikkatli bakınca, bunun spekulasyon olmadığı, en azından böyle bir vergi incelemesinin bugün olmasa bile yarın olacağı açıkça görünmektedir. Ciddiye alan önlemini alır, almayan "bunlar geyik, bak bu üye yeni üye olmuş, spekulator bunlar" ya da daha komiği "GG'deki rakiplerini elemek için böyle yazıyorlar" demek yerine, bir sonraki başlığa geçsin bence...

İNANDIRMAK İSTEYEN , BİZİ UYARMAYA ÇALIŞAN İNSAN KANIT KOYSUN SONRADA KONU KAPANSIN BENCE DAHA İYİ OLUR !

• öncelikle hiç kimse inanmak zorunda değil... günü geldiğinde 2 maliyeci sizi karşısına alıp ödemeniz gereken cezaları tek tek döküm yaparak anlattığında nasıl olsa inanacaksınız....... o gün geldiğinde burada yazdığınız saçma sapan ithamları ,alaycı ciddiyetsiz tavrınızı ve 'ah ne yaptım ben' diye düşünmeye bile vaktiniz olmayacak. bugün ki maliye görüşmemden sonra 2500tl ceza ile kurtuldum. kurtuldum diyorum çünkü aslında bu yapılanın öyle astronomik cezaları var ki hayat bitirir. ancak maliye denetimcileri de bu mağduriyetin g.g. nin satıcılarını uyarmaması, bilgilendirmemesi yüzünden yaşandığının farkındalar ve ellerinden geldiğince iyiniyetle yaklaşıp yardımcı olmaya çalışıyorlar. gelenlerin çoğu bu konu ile alakası ve bilgisi olmayan evhanımları yada öğrenciler bu duruma denetmenlerde çok üzüldüklerini ifade ediyorlar ama yapılacak birşey yok 'tamam bu sefer affettik bir daha sakın yapma'' demiyorlar ama ellerinden geldiğince ceza indirimi yapmaya çalışıyorlar. izmir ili tamamlanmak üzere sırayla tüm illerde denetimler başladığında birlik olarak hareket etme çabasına girilecektir ama umarım çok geç kalınmış olmaz......

ben yinede ciddiyetle bu konu hakkında neler yapılabileceğini tartışabileceğimiz ve sesimizi hepbirlike duyurabileceğimiz arkadaşları facebook'taki grubumuza davet ediyorum.
    http://www.facebook.com/group.php?gid=111072318936642

• Arkadaşlar bu haber spekülasyondur, manüplasyondur veya değildir o kısmı bence çok önemli değil. Önemli olan bu şekilde bir başlık açılmış ve insanlar bu konuda şimdi olmasa bile ileride ne gibi mağduriyetler yaşayabileceklerini öğrenmiş. Gittigidiyor'da üye sayısının 4.8 milyon olduğu ve bu yıl sonuna kadar 6 milyon olacağını sitenin kendi blogunda sitenin kengi genel müdürü söylüyor. Hepimizin de bildiği gibi bu sitede faturasız satış yapan binlerce satıcı var. Bu faturasız satışların neden olduğu vergi kaybı devleti ilgilendirse de ortaya çıkan haksız rekabetin büyüklüğü normal vergi mükellefi esnaf ile buradaki satıcıyı da karşı karşıya getiriyor. Gittigidiyor bizi neden uyarmadı neden ceza ile karşı karşıya kaldık diyen ve bundan korkan arkadaşlar için bu 4300 kişi incelemeye alındı, izmirden başlayarak kontroller diğer illerle de yapılacak tarzı ifadelerin yalan çıkması iç açıcı olmakla birlikte bu arkadaşların başlarına gelebileceklerin tartışılması açısından yararlı oldugunu düşünüyorum. Öyle ki işi ticaret olmayan, babası veya yakın akrabası ticaretle uğraşmayan kişiler fatura nedir, beyanname nedir, stopaj nedir, muhtasar nedir, vergi yükümlüsünün ödev ve borçları nedir bilmez. Görüyoruz ki pek çok kişi orada yaptığı satışın vergisini GG nin verdiğini sanıyor. Çok kişi orada zati satış kapsamı dışında kalan yani belli bir sayının üzerinde, ticari kazanç sayılan ve süreklilik arzeden satışları nedeniyle bir gün gelip te inceleneceğini, maliyenin kendisini o sitedeki hareketlerden ve banka hesap hareketlerinden nasıl bulacağını bilmiyor. Bu yazılanları okuyanlar en azından öğrenmiş oldu. Bugün bunların safsata olması yarın olmayacağı anlamına gelmez. Bu nedenle tedbir almakta fayda vardır. Yazılanlar doğrudur değildir ama bilgi bilgidir.

Hiç çekinmeyin bir muhasebe bürosuna gidin. Abi sana birşey danışacağım deyin buradaki konuyu kısaca anlatın. Ben yaptım ve verilen cevapları söyliyim. Diyin ki ben Gittigidiyor adlı sitede mal alıp satıyorum. Bana sorduğu ilk şey ne alıp sattığım, kaç tane sattığım, ne kadar zamandır sattığım falan. Forumdan biliyorum ya, anladığım kadarıyla zati eşya kapsamında olup olmadığını inceliyor. Onu hiç yormadan, hayır zati eşya kapsamında değil her ay belli bir adet satışım oluyor 30 tane 40 tane ve bugüne kadar 500 ün üzerindedir dedim. Peki muhasebeni kim hallediyor dedi. Abi muhasebe falan yok dedim. Öyle alıyorum satıyorum işte. Garip garip baktı suratıma. GG nin sitemini çok bilmiyordu anlattım. Ben malı ilana koyuyorum, alıcı ödemesini GG ye yapıyor, ödeme GG nin havuzunda bekliyor, alıcıya malı gönderiyorum, sonra alıcı onay verince GG de kendi komisyonunu kesiyor ve banka hesabıma yatırıyor dedim. Bankaya mı dedi? Evet üye olurken banka hesabımızı bildiryoruz ve ona yatırıyorlar dedim. O da dedi ki işin içinde banka varsa kaçamazsın, maliye incelerse çıranı yakarlar. Burada anlatılanların aynısını söylüyor, usulsüzlük, geriye dönük vergi ziyanın hesaplanması ve faizi ile birlikte alınması falan. İnanmayan için işte yol gidip bir muhasebeciye anlatın ve ne diyor bakın.

Onun anlattıklarından içim daraldı diyeceğim ama daralmadı. Neden derseniz ben sadece bu forumu okuyup acaba gerçek nedir diye bilmek istediğimden muhasebeci ile görüştüm. Çünkü ben bir E-ticaret sitesinin işlerini yürütüyorum ve böyle faturasız tek satışımız yok. Yani huzur bende. Şimdi bazı arkadaşlar sen rakip istemiyorsun böyle konuşuyorsun diyebilir. E o zaman biz susalım mı yani. E Ticaret firmasında çalışıyorum diye tartışmaya katılmayayım mı. Benim burada yazmaktaki amacım kimseyi uzaklaştırmak falan değil. Herkes kendi bilir. Ancak diyorum ki ne bana ne ona kimseye inanmayın. Gidin bir vergi uzmanıyla veya muhasebeci ile konuşun. O size anlatsın. Bu işi yapacaksanız da hiç olmazsa nelerle karşılaşacağınızı bilin de öyle yapın. Ben kendi hesabıma iyi ki tek faturasız satışımız yok diyorum. Olsaydı sanırım ayvayı yemiştik. Bu söylenenler bir gün gerçek olursa çok kişinin başı yanar. Bir kişi intirhar etmeyi bile düşünüyorum demiş. Gerçekten yenecek cezaların ucu öyle az buz değil. Bugün yok ya birşey olmaz diyenler yarın bu anlatılanlar gerçek olursa o intihar edecek olan veya vergi cezaları yüzünden evini arabasını satmak zorunda kalacak olan arkadaşların da vebalini almış olurlar bence. Çünkü oradaki satışlar artık onbinleri buldu ve milyonlarca insan var, ve bu forumda dahi onlarca mesajda deniyor ki orası artık faturasız, çalıntı ve sahte mal satışının internet merkezi oldu. Maliye buna uzun süre seyirci kalmaz. Bunlar safsata demenin kimseye yararı yoktur.

Şimdi korkunç bir kabus gördüğünüzü düşünün. Maliye gelmiş senin oradaki 500 tane faturasız satışını tespit etmiş, bir ton ceza çıkartmış. Ödeyecek paran yok. Kan ter içinde uyanıyorsunuz ve diyorsunuz ki Şükür Rüyaymış Kabusmuş. Gidip gene aynı şeyi yapmaya devam mı edeceksiniz? Bir gün gerçek olmasını mı bekleyeceksiniz? İki mesaj öncesinde iyi demişler. Ben kendi hesabıma, evimi her arayan olduğunda acaba maliyeden mi aradılar, her mektup aldığımda acaba maliyeden mi geldi, her mal gönderdiğimde acaba o malı alan müşteri beni faturasız diye şikayet mi eder diye korku ile yaşamak istemem. Benim fikrim bu. Ama forum denen şey de kendi fikrini kendine sakla denecek yer değil de fikrinin yazılacak olduğu yer değil midir zaten?

• çoğu satıcı ps3 oyun satan kapamış dükkanını ggde. millet kıllandı birşeyler olmasa bile
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan1990 -- 8 Haziran 2010; 20:22:32 >
  • Arkadaşlar gg den 2009 satışlarımı ve ciromu istedim. Çok ilginçtir en yüksek satışı aralık ayında yapmışım. Sanırım en yoğun satış aralık ayında yapıldığı için bu ay seçildi.
    Aslına bakacak olursanız ben bu işi 4 yıldır yapıyorum. Ama 2009 - 2010 satışlarımın tavan yaptığı yıllar oldu. Evimi geçindiremediğim için ek bir kazanç olması açısından böyle bir yol seçmiştim kendime.
    Benim anlamadığım olay şu. Fatura, tahsilat yapılan kişi yada kuruluşa kesilir. Para benim hesabıma Gittigidiyor Bilgi Teknolojileri AŞ den gelmiş. Haliyle benim faturayı GG ye kesmem gerekiyor. Yine aynı şekilde GG ninde tahsilat yaptığı kişiye fatura kesmesi gerekiyor. Bu şartlarda maliye kendi kendiyle çelişmiyor mu? Bu işte zaten bir usülsüzlük yok mu?
    Bunu reklam ajansı örneğiyle pekiştirmek istiyorum. Örnek olarak x firması Hürriyet gazetesine ilan vermek istiyor. Bunun için bir reklam ajansıyla anlaşıyor. BURADA REKLAM AJANSI GG! HÜRRİYET GAZETESİ SATICI. Y FİRMASI DA ALICI. Bu şartlarda x firması reklam ajansına parasını veriyor ilanı 1 gün sonra gazetede çıkıyor. Buna istinaden reklam ajansı da x firmasının faturasını kesiyor. Fatura tutarı x firmasının ajansa ödediği para üzerinden kesiliyor doğal olarak. Yani reklam ajansı firmaya komisyon bedelini fatura etmiyor. Bunun üzerine reklam ajansı da Hürriyet gazetesinin kestiği fatura karşılığında parasını ödüyor. Makbuzunu alıyor. İş tamamen muhasebeleşmiş oluyor. Maliyenin bizden istediğine göre Hürriyet gazetesinin faturayı direk x firmasına kesmesi gerekiyor. Reklam ajansı da firmaya komisyon faturası kesiyor. Böyle bir saçmalık olur mu? Bu örnek daha çok genişletilebilir.
    Burada maliye kredi kartından çekim yaptığı alıcıya GG nin fatura kesip kesmediğini sorgulamıyor. Satıcının alıcıya fatura kesip kesmediğini sorguluyor.
    Ben bugün firma kursam alıcıya fatura kesmeden önce 2 kere düşünürüm. Alıcıya fatura kestiğim zaman legal olmuyor ki. Benim hesaplarıma para alıcıdan gelmiyor.
    Bu arada GG nin kredi kartıyla ödeme aldığı halde karttan çekilen tutarı faturalandırmamak için nasıl bir formül bulduğunu da düşünmüyor değilim. Kredi kartından yapılan tüm işlemler karttan çekilen tutar kadar faturalandırılmak zorundadır bildiğim kadarıyla..

• 11 TANE USULSUZLUK CEZASI YEDİM. YA KENDİM MÜKELLEFLİK AÇTIRACAKTIM YADA BİR MÜKELLEF ÜZERİNDEN BU CEZAYI ÖDEYECEKTİM. BİR TANE MÜKELLEF AYARLAYARAK ONUN ÜZERİNDEN ÖDEYECEĞİM.

İSTEYENE TUTANAKLARI VE GEÇMİŞE YÖNELİK İŞLEM YAPTIĞIMIZ İÇİN BEYANNAME DEĞİKLİĞİNDEN DOĞAN DAMGA VERGİLERİNİ GÖNDEREBİLİRİM.

TOPLAMDA 100ÜN ÜZERİNDE SATIŞIM VARDI. OLAY BANA YAKLAŞIK 2000 TL YE MAL OLDU.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkaplanda

11 TANE USULSUZLUK CEZASI YEDİM. YA KENDİM MÜKELLEFLİK AÇTIRACAKTIM YADA BİR MÜKELLEF ÜZERİNDEN BU CEZAYI ÖDEYECEKTİM. BİR TANE MÜKELLEF AYARLAYARAK ONUN ÜZERİNDEN ÖDEYECEĞİM.

İSTEYENE TUTANAKLARI VE GEÇMİŞE YÖNELİK İŞLEM YAPTIĞIMIZ İÇİN BEYANNAME DEĞİKLİĞİNDEN DOĞAN DAMGA VERGİLERİNİ GÖNDEREBİLİRİM.

Merak ettiğim sadece aralık ayı işlemlerin için mi ceza yedin yoksa tüm 2009 için mi?
    Belgelerinin fotosunu çekip koyabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkaplanda

11 TANE USULSUZLUK CEZASI YEDİM. YA KENDİM MÜKELLEFLİK AÇTIRACAKTIM YADA BİR MÜKELLEF ÜZERİNDEN BU CEZAYI ÖDEYECEKTİM. BİR TANE MÜKELLEF AYARLAYARAK ONUN ÜZERİNDEN ÖDEYECEĞİM.

Dostum lütfen fotolarını çek ve buraya koy. Ortada güvensizlik kalmasın artık. Bizde diyelimki , bu olay gerçekmiş .

En kısa sürede bekliyoruz senden fotoları .
  • yav arkadaşlar biri doğru söylesin benim 4000 den fazla satışım var 3000 son 1 senede nasıl olucak.istanbuldayız adam akılı biri bişiler yazsın madem konu açılıyor gerçekten kanıtlayın evrak koyun..bizde ona göre ne yapacak ülkeyimi terk edecez.
  • CEZA YİYEN YADA ÖDEYEN/İDDİA EDEN KİŞİLER NEDEN HEP ER YADA ÇAVUŞ, DAHA DOĞRUSU NEDEN AKTİF OLMAYAN ÜYE. YOKSA BİRKAÇ KİŞİ HEP AYNI HİKAYEYİMİ OKUYOR?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.