Şimdi Ara

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
22
Favori
866.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de ayni virüsle karsı karsıyayım. Sizden biraz daha geç yakalanmam bir avantaj sanırım. NOD32 ilgili bir güncelleme yapmıs olabilir. Su anda arama ve tarama yapıyor, umarım ek bir programa gerek kalmaksızın kurtulurum.
  • Arkadaşlar:Autorun.inf ve Usb bellekten bulaşan zararlılar için çözüm yolu:Autorun.inf zaralısından kurtulmak için Dracula Virüs Temizleyici 3.4'ü bilgisayarınıza kuracaksınız.Drakula virus temizleyiciyi bilgisayarınıza kurmak için Microsoft .Net Framework 2.0'nin bilgisayarınızda yüklü olması gerekiyor.Yüklü değilse Microsoft'un sitesinden indirip,yükleyeceksiniz.Özellikle USB bellek kullanan Arkadaşlara duyurulur!!!Drakulayıwww.yazguven.com adresinden indirebilirsiniz.Bu zararlı yerel disk C ve D'ye kendini exe olarak kopyalıyor ve gizli dosya olarak görünüyor.Bilgisayarda gizli dosyaları göster seçeneğinin çalışmasını engelleyerek kendini korumaya alıyor.Bilgisayarıma çift tıkladığınızda açılmasını engelliyor.
    USB bellek kullanan arkadaşlara önerim Avira antivurus programını kesinlikle bilgisayarınıza kurun.USB'deki zararlıların tamamını bulup siliyor.Avg ya da avast kullanıyorsanız vazgeçin.USB'deki virusleri bulamıyorlar!!!
    Öncelikle Usb'yi bilgisayara takıp önce Avira ile taratın sonra Drakula virus temizleyici ile taratın.Daha sonra aynı işlemi bilgisayarınıza uygulayın,autorun.inf zararlısından kurtulduğunuzu göreceksiniz.

• golevez33 hocam.. siteyi çok uzun zamandır misafir olarak takip ediyorum. çeşitli mekanik konularda çok yardımı dokundu. bende şu autorun.vbs hatası veren small... virüsü mağduruyum. ve siteye üye olma amacım açık söylemek gerekirse bu. hocam, ben virüsü arkadaşımın msnden attığı bir link sonucu kaptım. Linki atan arkadaşıma virüs kaptığını ve bana az önce şunu yolladığını anlatmaya çalışırken ne hikmetse tıklamış bulundum ve mozilla sayfayı açtı.. uzun soluklu pc kullanıcısıyım ve nereden ne pislik geleceğini az çok tahmin edebiliyorum. bu yüzden bu zamana kadar hiç virüs programı kullanmadım. sistemimde ahım şahım bir şey değil çünkü.

Şimdi hocam. verdiğiniz program işime yaradı. silemediklerinide gizli dosyaları açığa çıkartıp avast profesyonel e sildirttim. bendeki sorun dierlerinin aksine sabit sürücülerimde değildi. ben yaklaşık 3 akşam önce telefonumu pc ye taktım ve hafıza kartı virüs kaptı. ancak bu şekilde small virüsüne infekte edildiğimi anladım.

size bir kaç sorum olacak. Hafıza kartına atlayan virüs telefon hafızasına geçmişmidir. eyer geçtiyse nasıl temizlenir. bir bilgisayar mühendisi arkadaşım k750 model telefonda işletim sistemi olmadığı için virüsün birşey yapamayacağını söyledi.

2. sorum ise açığa çıkan sistem dosyalarını geri gizleyemiyorum. çok büyük görüntü kirliliği var. hele ki müzik kitaplığında resimler albüm bilgilerinin dip notları karma karışık olmuş durumda. klasör seçeneği gizli özelliği seçilebilsin kayıt dosyasını çalıştırdım bir işe yaramadı.. üstüne sistem geri yüklemede her tarih için hata veriyor. sizce sorun nedir. çözümünü benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım.. saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: quentin*

golevez33 hocam.. siteyi çok uzun zamandır misafir olarak takip ediyorum. çeşitli mekanik konularda çok yardımı dokundu. bende şu autorun.vbs hatası veren small... virüsü mağduruyum. ve siteye üye olma amacım açık söylemek gerekirse bu. hocam, ben virüsü arkadaşımın msnden attığı bir link sonucu kaptım. Linki atan arkadaşıma virüs kaptığını ve bana az önce şunu yolladığını anlatmaya çalışırken ne hikmetse tıklamış bulundum ve mozilla sayfayı açtı.. uzun soluklu pc kullanıcısıyım ve nereden ne pislik geleceğini az çok tahmin edebiliyorum. bu yüzden bu zamana kadar hiç virüs programı kullanmadım. sistemimde ahım şahım bir şey değil çünkü.

Şimdi hocam. verdiğiniz program işime yaradı. silemediklerinide gizli dosyaları açığa çıkartıp avast profesyonel e sildirttim. bendeki sorun dierlerinin aksine sabit sürücülerimde değildi. ben yaklaşık 3 akşam önce telefonumu pc ye taktım ve hafıza kartı virüs kaptı. ancak bu şekilde small virüsüne infekte edildiğimi anladım.

size bir kaç sorum olacak. Hafıza kartına atlayan virüs telefon hafızasına geçmişmidir. eyer geçtiyse nasıl temizlenir. bir bilgisayar mühendisi arkadaşım k750 model telefonda işletim sistemi olmadığı için virüsün birşey yapamayacağını söyledi.

2. sorum ise açığa çıkan sistem dosyalarını geri gizleyemiyorum. çok büyük görüntü kirliliği var. hele ki müzik kitaplığında resimler albüm bilgilerinin dip notları karma karışık olmuş durumda. klasör seçeneği gizli özelliği seçilebilsin kayıt dosyasını çalıştırdım bir işe yaramadı.. üstüne sistem geri yüklemede her tarih için hata veriyor. sizce sorun nedir. çözümünü benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım.. saygılar.

Sanırım bilgisayardaki ve hafıza kartındaki virüslerden kurtulmuşsun. Geriye telefon hafızası kalıyor
    virüs windows için yazıldığından telefonda faal olmaz. ancak bilgisayara bağlayınca tekrar bilgisayara yayılma ihtimali var. Telefon hafızasını formatlayabiliyorsan formatla(K750 yi kullanmadım) ve fabrika ayarlarına dönmen sanırım olası şüphelerimizide giderecektir

• çok saol arkadaşım işime yaradı i lav yu
  • zamanında arkadaşımın flash diskinden bilgisayara ordan da psp me kadar girmişti hem hafıza kartına hem de flash0 a bende nod32 var hemen buluyo bunları hiç sorun olmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: golevez33

Sanırım bilgisayardaki ve hafıza kartındaki virüslerden kurtulmuşsun. Geriye telefon hafızası kalıyor
    virüs windows için yazıldığından telefonda faal olmaz. ancak bilgisayara bağlayınca tekrar bilgisayara yayılma ihtimali var. Telefon hafızasını formatlayabiliyorsan formatla(K750 yi kullanmadım) ve fabrika ayarlarına dönmen sanırım olası şüphelerimizide giderecektir

hocam ben hala görünür hale getirdiğimiz tüm salt okunur dosyaların gizlenmesi konusunda başarılı olamadım...
  • öncelıkle paylasım güzel olmus
    benım sorunum
    lınkdekı wermıs oldugun dosyayı ındırdım
    sonra calıstırdım
    sonuc: pc resetledı we bıdaha acılmadı
    suan cafeden yazıoyorum pc acılmadıgından dolayı
    pc acıyorum
    oturum acma yerı gelıo pass yazıom
    oturum acılıor dıo we 4-5sn sonra oturum kapanıo hiç acılmıor pc
    ne yapmam lazım lutfen arkadaslar caresızım
    pc mı nasıl acabılırım
    guvenlı moddan acmayı denedım o da işe yaramadı yıne acılmadı

• quote:

Orjinalden alıntı: *LogosMania*

öncelıkle paylasım güzel olmus
    benım sorunum
    lınkdekı wermıs oldugun dosyayı ındırdım
    sonra calıstırdım
    sonuc: pc resetledı we bıdaha acılmadı
    suan cafeden yazıoyorum pc acılmadıgından dolayı
    pc acıyorum
    oturum acma yerı gelıo pass yazıom
    oturum acılıor dıo we 4-5sn sonra oturum kapanıo hiç acılmıor pc
    ne yapmam lazım lutfen arkadaslar caresızım
    pc mı nasıl acabılırım
    guvenlı moddan acmayı denedım o da işe yaramadı yıne acılmadı

Kodlarda makinaya zarar verecek bir içerik bulunmamaktadır.

quote:

Orjinalden alıntı: quentin*

quote:

hocam ben hala görünür hale getirdiğimiz tüm salt okunur dosyaların gizlenmesi konusunda başarılı olamadım...

Gizlemek istedigin dosya üzerinde sağ tıkla özelliklerden gizli kutucugunu işaretle... tamam tıkla.
    daha sonra ataçlar menüsünden- klasör seçenekleri- görünüm- gizli dosyları gösterme işaretle
    onayla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golevez33 -- 21 Şubat 2008; 22:15:38 >

• format: c,d,e,f,g hocam :D
  • pekı hocam
    pc mı nasıl acabılırım
    format yada baska yolu warmıdır pc yı acmanın
    lutfen yardımcı olursan cok sevınırım

not: cafeden giriyorum nete o yuzden bıraz zmn alabılır cevabına bakmam:(
  • Ms-Dos Devri hiç bir zaman kapanmayacak
    Arkadaşlar lütfen karşılaştığınız autorun tiplerini yazalım gün geçtikçe azıyor bu
    güzel insanlar. Devamlı autorun da olmaz ki yaf...
    Ne günlere kaldık Allahım sana geliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: *LogosMania*

pekı hocam
    pc mı nasıl acabılırım
    format yada baska yolu warmıdır pc yı acmanın
    lutfen yardımcı olursan cok sevınırım

not: cafeden giriyorum nete o yuzden bıraz zmn alabılır cevabına bakmam:(

format atıktan sonra zaten herşey baştan kurulacak, o zaman mutlaka açılır
    Eğer C de kaybedecegin birşey yoksa format atabilirsin
  • format attık
    yınede topiç güzel olmus
  • quote:

ÇÖZÜM:(KATKILARINIZLA GELİŞTRİLEN SİL.BAT GÜNCELLENDİ 0CAK 2008)
    1-
    http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar

2-başlat çalıştır regedit yazıp enterlayın.
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "Userinit"="userinit.exe" olarak ayarlamak (autorun.bat eki varsa silin. Doğru ve temiz ayar C:\WINDOWS\system32\userinit.exe, şeklinde olacak )
    ve
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
    "ShowSuperHidden"=dword:1 olarak ayarlamak (00000 ise silip 1 yapın)
    ayrıca
    HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan
    MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.(merak etmeyin silin birşey olmaz)

Eğer sorun hala devam ediyorsa, Buraya bilgi verin çözüm yolu bulmaya çalışalım..

Edit: Açıklamada Güncelleme yapıldı + 2008 güncellemeyesi eklendi + Gizli dosyaları göster/gösterme sorunu için yama eklendi.
    NOT: BURADA YAZILALAR XP İÇİN DENENMİŞTİR. DAHA VİSTA DA DENEYEMEDİGİM İÇİN VİSTADA ÇÖZÜM OLUR MU, TEST ETMEDİM.
    Ocak 2008 Güncellemesi:
    Win32/Delf.AAM truva atı sürücü ve flash disklerde bulunan klasörleri gizleyerek, klasör görünümnde 37KBlık dosyalar oluşturuyor. kullanıcılarda bunu klasör sanıp tıkladıgı and virüs yayılmaya devam ediyor. Bu truruva atının gizlediği dosyaların pasif olan gizlilik özellğini aktif edebilme özellği ek dosya olarak rar dosyasına eklenmiştir.

Bende sürücülere tıkladığımda yeni pencerede açıyordu. Sonradan da gizli dosyaları görememeye başladım.

Öncelikle verdiğin linkteki dosyayı indirdim. Sil.bat' ı çalıştırınca sistem res atıyor kendi kendine. Açıldıktan sonrada herhangi bir düzelme olmadı. Bende o diğer maddeleri yaptım. Onları yapınca sürücülerin yeni pencerede açılması sorunu halloldu. Ancak Gizli dosyalar hala gözükmüyor. O linkteki "klasor_secenekleri_gizli_ozelligi_secilebilsin.reg " buna tıkladım. Hiçbir şey olmadı. Yardım ederseniz çok sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: wrong
    ..................
    Bende sürücülere tıkladığımda yeni pencerede açıyordu. Sonradan da gizli dosyaları görememeye başladım.

Öncelikle verdiğin linkteki dosyayı indirdim. Sil.bat' ı çalıştırınca sistem res atıyor kendi kendine. Açıldıktan sonrada herhangi bir düzelme olmadı. Bende o diğer maddeleri yaptım. Onları yapınca sürücülerin yeni pencerede açılması sorunu halloldu. Ancak Gizli dosyalar hala gözükmüyor. O linkteki "klasor_secenekleri_gizli_ozelligi_secilebilsin.reg " buna tıkladım. Hiçbir şey olmadı. Yardım ederseniz çok sevinirim.

gizi dosyları klasör seçeneklerinden göstermesi için ayarladın buna ragmen mi gözükmüyor. yoksa hiçbir ayar yapmadan reg dosyasıyla gözükmez. REG dosyası ancak ayar yapılmasına ragmen gözükmeyen yada göster seçimesine ragmen gösterme seçili geliyorsa bu sorunu düzeltir.( önce virüsler temizlenmek şartıyla)

• quote:

gizi dosyları klasör seçeneklerinden göstermesi için ayarladın buna ragmen mi gözükmüyor. yoksa hiçbir ayar yapmadan reg dosyasıyla gözükmez. REG dosyası ancak ayar yapılmasına ragmen gözükmeyen yada göster seçimesine ragmen gösterme seçili geliyorsa bu sorunu düzeltir.( önce virüsler temizlenmek şartıyla)

Evet o şekilde yapmama rağmen gözükmüyor. Onu hala çözemedim.
    +

Sürücülerin yeni pencerede açılmaması için yaptığım işlemlerden düzeldi demiştim ya, bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra tekrar bozuk haline dönmüş. Yeni pencerede acıyordu yine.
    HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan
    MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.(merak etmeyin silin birşey olmaz)

Bu maddeyi yapmış olmama rağmen sürekli MountPoints2 klasörü çıkıyor. Dün silmiştim düzelmişti. Bugun tekrar silmek zorunda kaldım. Hergün bu şekilde mi uğraşacam?

• Çoğu forumu gezdim,okudum genelde herkes format atmaktan bahsetmiş,bir virüs girdi diye format atarsak hergün format atmamız gerekir sanırım ama bu forumda bu konuyu okuyunca ne formata gerek kalıyor ne de başka bir şeye..

Öncelikle konuyu açan kardeş golevez33,sanırım sende bilgisayar öğretmenisin bende o bölümde okuyorum,böyle bir konu açıp bize yardımcı olduğun için sana teşekkürü bir borç biliyorum o ekte vermiş olduğun zip dosyasını indirdim bilgisayarımda çalıştırdım,önce gizli dosyaları gösterdi ama yine gizli dosyaları göster seçeneği seçilmedi sonra o zip dosyasının içindeki dosyaları d ve c sürücelerine kopyalaıp prda çalıştırdım sonrada kayıt defteri ile ilgili vermiş olduğun değişiklikleri yaptım ve şu anda virüs silindi,gizli dosyaları göster seçeneğide aktif hale gelebildi,sana tekrardan teşekkür ediyorum Allah razı olsun yaptığın hakikaten önemli bir olay..

• quote:

Orjinalden alıntı: wrong
    ........
    Evet o şekilde yapmama rağmen gözükmüyor. Onu hala çözemedim.
    +
    Sürücülerin yeni pencerede açılmaması için yaptığım işlemlerden düzeldi demiştim ya, bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra tekrar bozuk haline dönmüş. Yeni pencerede acıyordu yine.

Bu maddeyi yapmış olmama rağmen sürekli MountPoints2 klasörü çıkıyor. Dün silmiştim düzelmişti. Bugun tekrar silmek zorunda kaldım. Hergün bu şekilde mi uğraşacam?

GİZLİ DOSYARI GÖSTERME PROBLEMİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN VİRÜSTEN KURTULMŞ OLMAMIZ ŞART.(ilk 7 adım temizlik için)
    Sana adım adım yazayım
    1- ht tp://w w w.s o p hos . c o m/too ls/sav32 sfx.exe dosyasını indir(boşluları kaldır) zipi dosyadır. D sürücüsüne bir klasöre aç(d:\sav32sfx gibi)
    2-Bilgiyarı açma açarken F8 tuşuna bas. "komut istemiyle güvenli modda aç" .(güveli modda açma ekranında 3.sırada)
    3- dos konsolu açılıncaya kada bekle
    Microsoft Windows XP [Sürüm 5.1.2600]
    (C) Telif Hakkı 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\kullanıciadim>
    şeklinde çıkacak

4- konsol açılınca "d:" yaz enter tuşuna bas. d: sürücüne geçecektir. (tırnak işaretleri yok)
    5- "CD sav32sfx" yaz entere bas(zip dosyasını açtıgımız klasördüre girmemiz lazım, D:\sav32sfx olarak konsolda gözüküyorsa tamamdır girdik)
    6- "sav32CLI - remove" yaz entere bas.
    6- virüs tarama başlayacaktır. ilk virüsbuldugunda Yes/No/All yazar bip sesi çıkartır. sen A harfine bas. daha sonra işlem bitene kadar bekle, belki 1 saat..
    7- bilgisayarı yeniden başlat.
    8- sil rar dosyasını ilk sayfadaki adresten indir.
    9- sil.batı çalıştır. bilgisayar kapanıp açılacaktır.
    10- klasor_secenekleri_gizli_ozelligi_secilebilsin.reg dosyasını çalıştır ve onayla.
    11- gizliaktifolsun.bat dosyasını D ve E sürücülerine(C haric ne kadar harddisk bölümü varsa) kopyala .
    12-D sürücüsüne kopyaladıgın gizliaktifolsunçbat dosyasını çalıştır.uzun sürecektir sabırla bekle. işlem bitince gizli dosyalarını görebileceksin.
    13- sonra diger sürücülerdeki gizliaktifolsunçbatı sırayla çalıştır.
    14- C sürücüsünde çalıştırmanı tavsiye etmem çünü sistemin gizlediği dosyalar var onlarıda açmaya çalışır.

Bu işlemleri yapan herkes güncel ve bedava antivirüs aracı ile virüsleri temizlemiş ve gizli dosyalar probleminden tamamen kurtulmuş olur.
    ( virüs tekrar bulaşana kadar.)

not sophos şirketine bu antivirüs prog için teşekkür ediyorum. çok işimi gördü. çok bilgisayarı kurtardım. Ancak unutulmaması gereken nokta bu program o an için temizler devamlı bellekte çalışan bir koruma programı/bir kalkan program degildir.

quote:

Çoğu forumu gezdim,okudum genelde herkes format atmaktan bahsetmiş,bir virüs girdi diye format atarsak hergün format atmamız gerekir sanırım ama bu forumda bu konuyu okuyunca ne formata gerek kalıyor ne de başka bir şeye..

Öncelikle konuyu açan kardeş golevez33,sanırım sende bilgisayar öğretmenisin bende o bölümde okuyorum,böyle bir konu açıp bize yardımcı olduğun için sana teşekkürü bir borç biliyorum o ekte vermiş olduğun zip dosyasını indirdim bilgisayarımda çalıştırdım,önce gizli dosyaları gösterdi ama yine gizli dosyaları göster seçeneği seçilmedi sonra o zip dosyasının içindeki dosyaları d ve c sürücelerine kopyalaıp prda çalıştırdım sonrada kayıt defteri ile ilgili vermiş olduğun değişiklikleri yaptım ve şu anda virüs silindi,gizli dosyaları göster seçeneğide aktif hale gelebildi,sana tekrardan teşekkür ediyorum Allah razı olsun yaptığın hakikaten önemli bir olay..

Allah senden de razı olsun dostum. Evet aynı branştayız. geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golevez33 -- 2 Mart 2008; 19:34:45 >

• arkadaşlar öncelikle herkese selam.
    tahminime göre ben flash bellekte virüs var.tamda söylediğiniz virüs.
    işin ilginç kısmı 3 gün önce norton antivirüs programı ile tarama rağmen bir şey yoktu.
    şimdi ise devamlı flash belleğimi çıkarılabilir disk olarak görüyo. defalarca sokup takıyorum arada bir geliyor,ondada biçimlendir diyorum ama windows biçimlendirmeyei tamamlayamadı deyip gene çıkarılabilir disk olarak görüyor.'adata my flash'2 gb flash belleğin sitesinden program indirdim genede yemedi.
    bende de auto .inf benzeri ve saçam sapan kalsör vardı.ne yapmam gerekir.evde int. olmadıı için devamlı cevaop yazamıyorum.'flash göçtü bencê'çaresini bilen varmı acaba.?
    yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.