Şimdi Ara

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
22
Favori
866.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Evoo

Sistem geri yüklemeler kapalı bende zaten. İlk kurulumdan sonra kapatırım her zaman kullanmadığım için.
    NOD32yi kaldırmıştım , çünkü bendeki versiyonda bi sorun var sanırım adam gibi taratma yapmıyordu.
    Ayrıca şu regeditteki MountPoints2 klasörünü kaldırmıştım , sileyim mi ?

Evet.. silmelisiniz.
  • Hocam İn-depth scan i seçiyorum Custom Scan'den ve onuda 1 dk dan kısa sürede bitiriyor. Normal mi bu ?
  • quote:

Hocam İn-depth scan i seçiyorum Custom Scan'den ve onuda 1 dk dan kısa sürede bitiriyor. Normal mi bu ?

Hiç normal değil.. Şunları dener misin.. Seni bu dertten kurtarmamız laızm..

SuperAntiSpyware 3.7.1018
    http://www.filehippo.com/download_superantispyware

NOD32TR
    http://www.nod32.com.tr/download/bireysel.asp

Güncelleştirme yapmayı unutmayınız..

• Nod32 2.7 yi kurdum , PCde bi yerlerde setupını buldum.
    Şimdi ilk olarak update ediyorum virüs databaseini.
    Derin bi taramaya başlatıcam up edince. aynı zamanda şu antispyware i de kuruyorum hemen.

Ayrıca gecenin bu saatinde, vakit ayırıp ilgilendiğiniz içinde gerçekten teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 18 Mart 2008; 1:05:22 >
  • C:\Documents and Settings\XXX\Local Settings\Temp\INFB0.tmp - Win32/AutoRun.EY worm
    Buldu , ne yapayım buna :) Delete , rename falan var ama Clean yok :(
  • Keşke Türkçesini kursaydınız.. Neyse delete edin. Bu arada mutlaka spy programını da kurun. Onunlada tarama yapınız.

Şimdi sorununuz anlaşılıyor. Virüsler sisteminizde cirit atıyor.. Ne bulursanız delete edin. Mutlaka flash belleklerinizi de, harici diskinizi de taratınız.
    quote:

C:\Documents and Settings\XXX\Local Settings\Temp\INFB0.tmp - Win32/AutoRun.EY worm
    Buldu , ne yapayım buna :) Delete , rename falan var ama Clean yok :(
  • Leave yaptım onu ama nasıl delete edebilirim şimdi , tüh..
    Delete'ler sorun çıkarmaz mı sonra ?
    Ayrıca şu regeditteki dosyayı siliom ama restartlardan sonra geri geliyor kerata.
  • quote:

Leave yaptım onu ama nasıl delete edebilirim şimdi , tüh..
    Delete'ler sorun çıkarmaz mı sonra ?
    Ayrıca şu regeditteki dosyayı siliom ama restartlardan sonra geri geliyor kerata.

O klasör zaten geri gelir bu normaldir.

O deleteler sorun çıkarmaz. Ne varsa silin.
  • süper ya tesadüfen denk geldi anında çözdü..harikasın dostumm
  • Arkadaşlar bu foruma sadece bu illetten nasıl kurtulduğumu anlatmak için üye oldum Oldukça güzel bilgiler var ama, alayını uyguladım işe yaramadı. sil.bat dosyası geçici olarak siliyor. Virüs siliniyor ama bir şekilde kendini yeniden kopyalayıp çıkıyor ortaya.

Aşağıdaki adreste bulunan yönergeleri uygulayın tamam. Programı indirip çalıştırın.... Umarım sizin de işinize yarar, Kolay gelsin...

http://doctus.org/combofix-kullanim-yonergesi-t22619.html?s=b56ce64091edafe7831b4239b43e0643&

Tamamen silinmesi için, program işini bitirip, siz bilgisayarı yeniden başlatınca....
    Gizli dosya ve klasör seçeneği aktif hale geliyor. Gizli dosya ve klasör seçeneklerini göster ve Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğinin yanındaki tick'i kaldırın.

Daha sonra kullandığım virüs programı olan avast'ın güncel sürümüyle, ayrı ayrı c:, d:, e: sürücülerindeki ortaya çıkan gizli dosyaları tarayın. Virüs bulursa onları da silin.

Ben bunları yaptım kurtuldum. Kolay gelsin....

• Merhabalar arkadaşlar...Başlat-programlardan winrara tıklayarak flash diski açın ve aşağıdaki işlemleri uygulayın...Kolay gelsin...

Bittorrent.exe,RavMonLog, msvcr71.dll ve autorun.inf dosyalarından hangisi varsa silin ve usb flash diski çıkarın ve PC'yi resetletin sonra C'dede aynı işlemleri yapın...Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trusen -- 18 Mart 2008; 22:53:44 >
  • Saol Dostum güzel bilgiler + up
  • arkadaşlar benim bilgisayarada INF/AUTORUN virüsü bulaşmış ve netten bulabildiğim kadarıyla eset firmasının şubat ayı için yaptığı en tehlikeli 10 malware sıralamasında ilk sırada geliyormuş ve özellik olarak bilgisayar takılan donanınlarla programların otomatik olarak çalışmasını sağlıyormuş, öyle yazıyor. şurda kafam karıştı bu ınf/autorun örneğin webcamden görüntümü çalıyor yoksa webcam taktığımda bilgisayarı kasmak için alakasız programlarmı çalıştırıyor. yada sadece usb, harici disc gibi donanımlarlamı aktif oluyor.
    bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar bugün başıma gelen benzer bir olayı nasıl çözdüğümü anlatarak böyle bir sorunu olanlar yardımcı olmak istiyorum:
    Arkadaşımdan aldığım flash diskin içindeki bir program dolasıyla sistemime bulaşan amvo.exe isimli vürüs tarafından gizli dosyaları göreme sorununu yaklaşık iki sattir yaşıyordum. Kaspersky ilk başta bir uyarı verdi ama silemedi dosyayı. Daha sonra bir kaç spyware programı ile de tarattıysam da o amvo.exe dosyasını silemedim. Sistemimde toplam üç adet virüs dosyası tespit ettim: amvo.exe, amvo0.dll ve avmo1.dll. Yukarı da verilen sil.bat dosyasını denediysemde bir sonuç alamadım. En son google'da bu dosya ile ilgili bir arama yaptım vehttp://www.yarimekanik.com/?tag=amvoexe-ubat-amvo0dll-trojan adresindeki bilgileri buldum. Bu arkadaşın önerdiği DOS ortamında temizlik yolunu uyguladım ve ilk başta amvo.exe dosyasını sildim. Ancak ilk denemede amvo0.dll dosyasına erişim yasak olduğu gerekesi ile o dosyayı silemedim. Bunun üzerine sistemi yeniden başlatarak aynı işlemi bu sefer sadece amvo0.dll ve amvo1.dll dosyaları için denedim ve dosyaları silmeyi başardım. Ancak hala gizli dosyaları göremiyordum. Son bir işlem olarak daha önce bu konuda verilmiş olan reg dosyasını çalıştırdım ve sorunumu hallettim. Şu an sistemimde hiç bir problem yok ve gizli dosyaları da görebiliyorum
    Anlattıklarım birinin işine yararsa ne mutlu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_hzl -- 21 Mart 2008; 0:52:25 >

• Bu forumun güzel tarafı bu zaten.Bi şekilde yardımcı olan mutlaka çıkıyor..
  • arkadaşlar sistem üzerinde toplam 8 adet hdd takılı 2 si harici hdd ayrıca birde bunların yanında bir usb bellek var toplam 9 adet takılı depolama aygıtı var ve bu hdd lerin hepsi dolu ve arşiv var uzun lafın kısası sistemde panda 2006 kurulu idi trial sürüm tarama yaptırdıgımda birşeyler buluyor ama silemiyordu daha sonra işletim sistemin kurulu oldugu hardiski formatladım formattan sonra pc yi açtım kaspersky 2008
    trial sürümü kurdum tarama yaptım ve hiçbirşey bulamadı herşeyin düzeldigini sandım ama bir hdd ye girmek istedigimde açmadıgını gördüm ve kaspersky de hiç bir uyarı vermedi daha sonra bu başlıktaki sil bat dosyasını çalıştırdım ama pc yi tekrar açınca yada hdd leri takıp çıkarınca herşey en başa dönüyor nod 32 smart security indirdim siemi tekrar formatladım nod 32 buldugu virüs ve trojanlar

3o.exeWin32/PSW.OnLineGames.MUU trojan
    Autorun.inf INF/Autorun virus
    h6o0re.cm /Win32/PSW.OnLineGames.MUU trojan
    amvo.exe

bunları buluyor silmiyor karantinaya alıyor silmek istiyorumolmuyor

sistemi geri yükleme kapalı güvenli kipte tarama yapıyorum
    silinmiş gibi gözküyor ama degişen birlşey yok hdd leri çıkarıp takınca
    aynı şekil tekrardan aynı sorunlar oluyor sistemi 3 kez formatladım hiç birşey kurmadım sadece driverları kurdum taratttım sistemi geri yüklemeyi kapattım nod 32 eset smart security ve combofix adlı yazılımı ve sil bat indirdim ayrıca SuperAntiSpyware güncellemelerini yaptım hepsini güvenli kipte çalıştırıp taradım antispayware hiçbirşey bulmadı nod 32 buldu sil bat ve combofix de birşey bulmadı nod 32 yukarıda yazdıklarımı buluyor ama silmiyor şimdi bunlardan tamamen nasıl kurtulabilirim yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: aziz54

arkadaşlar sistem üzerinde toplam 8 adet hdd takılı 2 si harici hdd ayrıca birde bunların yanında bir usb bellek var toplam 9 adet takılı depolama aygıtı var ve bu hdd lerin hepsi dolu ve arşiv var uzun lafın kısası sistemde panda 2006 kurulu idi trial sürüm tarama yaptırdıgımda birşeyler buluyor ama silemiyordu daha sonra işletim sistemin kurulu oldugu hardiski formatladım formattan sonra pc yi açtım kaspersky 2008
    trial sürümü kurdum tarama yaptım ve hiçbirşey bulamadı herşeyin düzeldigini sandım ama bir hdd ye girmek istedigimde açmadıgını gördüm ve kaspersky de hiç bir uyarı vermedi daha sonra bu başlıktaki sil bat dosyasını çalıştırdım ama pc yi tekrar açınca yada hdd leri takıp çıkarınca herşey en başa dönüyor nod 32 smart security indirdim siemi tekrar formatladım nod 32 buldugu virüs ve trojanlar

3o.exeWin32/PSW.OnLineGames.MUU trojan
    Autorun.inf INF/Autorun virus
    h6o0re.cm /Win32/PSW.OnLineGames.MUU trojan
    amvo.exe

bunları buluyor silmiyor karantinaya alıyor silmek istiyorumolmuyor

sistemi geri yükleme kapalı güvenli kipte tarama yapıyorum
    silinmiş gibi gözküyor ama degişen birlşey yok hdd leri çıkarıp takınca
    aynı şekil tekrardan aynı sorunlar oluyor sistemi 3 kez formatladım hiç birşey kurmadım sadece driverları kurdum taratttım sistemi geri yüklemeyi kapattım nod 32 eset smart security ve combofix adlı yazılımı ve sil bat indirdim ayrıca SuperAntiSpyware güncellemelerini yaptım hepsini güvenli kipte çalıştırıp taradım antispayware hiçbirşey bulmadı nod 32 buldu sil bat ve combofix de birşey bulmadı nod 32 yukarıda yazdıklarımı buluyor ama silmiyor şimdi bunlardan tamamen nasıl kurtulabilirim yardımlarınızı bekliyorum

Bide benim iki post yukarıda anlattığım yolu dene istersen

• Virüslerle çok zaman kaybedyorum.. Sonunda çareyi kendim buldum.
    En azından flash belleklerden gelen tehlikeyi önledim. İnterneti de bilinçli kullandıktan sonra fazla virüs probleminiz kalmıyor.

Kendi yazmış olduğum bir program. Flash bellekteki gizli dosyaları kesinlikle görüntüler ve silebilirsiniz.

http://www.teknosinav.com/tekno/smf/index.php?topic=19.0
  • Bende sürücülere çift tıklyarak rahatca girebiliyorum. Bi sorunum yok fakat recycled adi klasör hem C hemde D diskimde yer aliyo. C ye format atsamda D den geliyo. Sinir oldum bana bi zararı olurmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: taken21

Bende sürücülere çift tıklyarak rahatca girebiliyorum. Bi sorunum yok fakat recycled adi klasör hem C hemde D diskimde yer aliyo. C ye format atsamda D den geliyo. Sinir oldum bana bi zararı olurmu?

recycled dediğiniz klasör bir nevi geri dönüşüm kutusu gibi birşey. Silinen verileriniz buraya gönderiliyor. Herhangi bir zararı yoktur ancak bazen içine virüs girebiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.