Şimdi Ara

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
22
Favori
866.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şaklabana çevirdi bu gizli dosya ve çift tıklama olayı bugün beni resmen ya.
    sil.bat 'ı en son tüm usbler takılı şekilde açtım , şu an için problem yok gözüküyor ama ne olur ne olmaz hiç belli değil olaylar :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Evoo

Şaklabana çevirdi bu gizli dosya ve çift tıklama olayı bugün beni resmen ya.
    sil.bat 'ı en son tüm usbler takılı şekilde açtım , şu an için problem yok gözüküyor ama ne olur ne olmaz hiç belli değil olaylar :D

Dostum kusura bakma yukarda superantispy ın türkçe yamasını vermişim.
    SuperAntispyware Free Edition 4.0.1154
    http://www.filehippo.com/download_superantispyware

Olmazsa bir de hijackthisle tarama yap.
    HijackThis
    http://forum.donanimhaber.com/m_13619446/tm.htm

• SuperAntispyware Free Edition 4.0.1154
    kurulu bende.
    Şimdi şu hijackthis i kurucam.
    birde Free-SpyHunter indiriyorum.

Şu hatayı veriyor bende , eğer çift tıklamayla farklı pencerede açılcak bi durum oldu mu.

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm

Mesela bi usb takıyorum diyelim.
    Bu hatayı verdiği an anlıyorumki , o usb de çift tıklama olayı yalan oluyor.

Araştırdım biraz. Şu Packer.Malware.NSAnti.J olay var sanırım PCde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 20 Nisan 2008; 12:24:25 >

• Merhaba arkadaşlar ;
    Gizli Klasör içeriği göremiyorsanız, flashdisk taktığınızda çift tıklanınca birlikte aç çıkıyorsa, diskinizi çift tıkladığınızda yeni bir pencerede açılıyorsa, Araçlar>Klasör Seçenekleri>Görünüm kısmından gizli dosyaları göster dediyip uygula tamam dan sonra ayarı kabul etmiyorsa ;
    Regedit ayarlarınızla oynamayın :) Bu benim ve arkadaşlarımın defalarca başına gelen bir olay çözümü ise combofix.exe bu dosyayı indirin (1,65 mb) çift tıklayın program kendisi herşeyi hallediyor yaklaşık 5-10 dk. arası en sonunda da size notepad de bir rapor sunduktan sonra işlemi bitiriyor bu çok basit ve %99,9 garantili çözümü denemenizi tavsiye ederim
  • sayın golovez 33 veya bir başka bilgi sahibi,

bilgisayarıma, fotoğraf makinama (sd hafıza kartlı), flash belleğime bittorrent bulaştı.
    bilgisayardan silerken golovezin yazmış olduğu ilk metni uygulayacağım. hafıza kartı (içindeki verileri koruyarak) ve fotoğraf makinasından (içinde herhangi bir veri yok) nasıl siliceğimi bilmiyorum.

Bir de konu ile alakası yok ama son 1 haftadır bilgisayarım açıldıktan sonra şöyle bir yazı geliyor: ''Yazılım sahteciliği kurbanı olabilirsiniz. Bu sorun hakkında yardım almak için şimdi çözümleyi tıklatın.'' Altta 2 kutu var birinde ''şimdi çözümle'' diğerinde '' sonra çözümle'' yazıyor. Bu kutulardan herhangi birine tıkladıktan sonra masaüstü geliyor. Bu tıklama işlemini bilgisayarı her açışımda yapmam gerekiyor. Şimdi çözümleyi tıklayıp gelen sitede yazanları uygulamama rağmen hala bu yazıyı görüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: lakap

sayın golovez 33 veya bir başka bilgi sahibi,

bilgisayarıma, fotoğraf makinama (sd hafıza kartlı), flash belleğime bittorrent bulaştı.
    bilgisayardan silerken golovezin yazmış olduğu ilk metni uygulayacağım. hafıza kartı (içindeki verileri koruyarak) ve fotoğraf makinasından (içinde herhangi bir veri yok) nasıl siliceğimi bilmiyorum.

Bir de konu ile alakası yok ama son 1 haftadır bilgisayarım açıldıktan sonra şöyle bir yazı geliyor: ''Yazılım sahteciliği kurbanı olabilirsiniz. Bu sorun hakkında yardım almak için şimdi çözümleyi tıklatın.'' Altta 2 kutu var birinde ''şimdi çözümle'' diğerinde '' sonra çözümle'' yazıyor. Bu kutulardan herhangi birine tıkladıktan sonra masaüstü geliyor. Bu tıklama işlemini bilgisayarı her açışımda yapmam gerekiyor. Şimdi çözümleyi tıklayıp gelen sitede yazanları uygulamama rağmen hala bu yazıyı görüyorum.

Virüslü olduğunu bildiğiniz flash diskinizi ve hafıza kartınızı bilgisayara takın ve sil.batı çalıştırın. Sadece dosyayı çalıştırmanız yeter. Başka birşey yapmanıza gerek yok.

Yazılım sahteciliği kurbanı uyarısı içinse, bu microsoftun korsan yazılımlar için uyguladığı bir yöntem. Uyarıdan da anlaşılıyor ki korsan bir işletim sistemi kullanıyorsunuz. Yapacak birşey yok. Lisanslı bir ürün alıp kurmanız gerekiyor. İllegal yollarda var ancak bunların forum içinde tartışılması yasak.

• Bu sorunu yaşayan yüzlerce kişiyi buraya yönlendirerek sorununu çözdük. Az önce benimde hafıza kartına aynı sorun oldu. Panda ile tarattım bi ihtimal ama bulamadı. Yayınlamış olduğunuz sil.rar adlı dosyayı yükleyip çalıştırdım ve bilgisayar açıldığında sorun düzeldi..

Çok teşekkürler paylaşım için.
  • Son Günler moda olan bazı virüsler var. Bunları temizlemek için bilgisayarımızı saatlerde virüs programların taramasına bırakıyoruz fakat hiçbir virüs programı bunları temizleyemiyor, diyorsanız ekteki dosya tamda size göre... Bu dosya ne işi yarıyor diyorsanız biraz açıklıyalım...

1-) Bilgisayarınız ilk açıldığında karşınıza Amvo.exe hatası alıyorsanız bu hata giderilecektir

2-) Bilgisayarınızın Bölümlerine (C,D,E... vs) girdiğinizde farklı bir pencerede açılıyorsa ise bu virüsüde silecektir,

3-) En Önemlisi ise Araçlar >> Klasör seçenekleri sekmesine girdiğimzide 'Görünüm' altında 'Gizli Klasörleri Göster' seçeneğini seçmemiz halde gizli klasörlerimizin gelmememesi ve bu seçimin aktif olmadığını görürüz ve işte bu virüsüde başarılı bir şekilde temizliyor...

Not: Bunları yaptıktan sonra bilgisayarınız çok yavaşlar ve kasmaya başlarsa hemen windows xp cdnizi takın ve işletim sisteminizi onarımayı seçin, hiçbir bilgileriniz silinmeycektir. normal format atar gibi başlayın ve daha sonra "F8" dedikten sonra "R" ye basarak burdaki onarmadan gidin. yani ilk baştaki onarma "R" yi seçmeyin "F8" yani kullanım koşullarını kabul ettikten sonra onarmayı seçin.

Virüssüz Günler Sizlerle Olsun...

Tıkla İndir

• Allah razı olsun. nette bu bilgileri cok goruyordum ama hiç güvenemiyordum. ellerine saglık
  • masaüstünde gayet başarılı bir şekilde programı çalıştırdım ve kurdum. ancak laptopta ''ne gerekiyor'' yazan resimdeki durum ile karşılaşıyorum. ne programı yüklemem gerekli?

bir de filmlerim olduğu klasörde ''hatalı'' yazan resimdeki durum ile karşılaşıyorum. burada close yazan yere tıklayınca klasör kapanıyor. ancak direk filmlerimden herhangi birini açmaya çalışınca açılıyor ve çalışıyor.

herşey için teşekkürler.

• Forumda bu konuda çok soru geldiğinden aşağıdaki açıklamaları yazma gereği duydum.

GİZLİ KLASÖRLER SORUNU HAKKINDA...
    Bildiğiniz üzere her dosyanın gizli ve salt okunur(bazılarında sistem de var) nitelikleri vardır. gizli dosyaların klasörler içinde gözüküp gözükmeyeceginide KLASÖR SEÇENEKLERİNDE GÖRÜNÜM SEKMESİ altında "gizli dosya ve klasörleri göster " ve " gizli dosya ve klasörleri gösterme" olarak iki seçenek yardımıyla ayarlarız. Sistem dosyalarını görebilmek içinde sine aynı sekmede "korunan işletim sistemi doslarını gizle" seçeneğinin işaretini kaldırmamız gerekiyor.

NEDİR BU AUTORUN.İNF?
    Birde Autorun.inf dosyasını tanımamız gerekir. bu dosya kendisi virüs DEĞİLDİR. aslında yararlı bir dosyadır. Bu autorun.inf dosyası sürücülere çift tıklandıgında istenilen programı çalıştırmak için kullanılır. Örnegin: bir program CDsi satın aldınız ve içindeki programı kuracaksınız. kurulum dosyası CD içinde kurulum klasörü içinde setup.exe olsun.
    Autorun.inf dosyası bu CD de kullanılmamışsa
    1-CDyi takıp,
    2-CD sürücüye çift tıklayıp,
    3-kurulum klasörüne girip,
    4-setup.exe yi çalıştırarak kurulum başlatılır.

Autorun.inf dosyası varsa
    1-CDyi takınca kurum başlar.

bu durumda autorun.inf dosyasını notdefterinde açıp içine bakınca

[AutoRun]
    OPEN=kurulum/setup.exe
    ICON=setup.exe

şeklinde görülecektir.

VİRÜSLER BU DOSYAYI NEDEN KULLANIR?

Autorun.inf dosyasını kullanan YÜZLERCE virüs çeşidi var, Ençok bilineni bittorrent.exe oldugundan forumda bu adı kullanmaktayım.

Autorun.inf dosyasını kulalanan virüsler kendisini başka dosyalara bulaştırarak, ekleyerek yayılan virüsler DEĞİLDİR. yani kendsini bir word dosyasına, yada bir progra dosyasına kesinlikle ekleme yetenekleri yoktur. yani virüs tek başına yayılmak zorunda ki bu çok zor, çünkü hiç kimse bilerek virüs dosyasını çift tıklayıp çalıştırmaz.

Bu durumda virüs bir şekilde kendisini çalıştırtmak zorunda kaldıgından auyorun.inf dosyasının içini aşağıdakine benzer şekilde düzenliyor. ve çalıştıgı bilgisyarda her sürücüye kopyalıyor. (hem bittorrent.exeyi hemde autorun.inf

dosyasını)
    [AutoRun]
    OPEN=bittorrent.exe
    Shell=open(X)

Vee siz herhangi bir sürücüye çift tıkladıgınız da virüsü çalıştırmış oluyoruz. Hemen sürücüleri tekrar kontrol ediyor bütün sürücülerde kopyası olup olmadıgına bakıyor.Bu kısım çok önemli: Bu durumda virüs çalışıyor ama yinede sürücünün açılmasına izin veriyor ki kullanıcı virüs oldugunu bilmesin diye. Herhangi bir virüs programı kullanmaz ve tarama yaptırmazsanız virüsle gül gibi geçinir gider virüs oldugunuda bilmezsiniz.

Virüs taraması yapınca virüs programları sürücüde bulunan BİTTORRENT.EXEyi siliyor ama AUTORUN.İNF dosyasını virüs olmadıgından silmiyor, bu durumda sürücüye çift tıklayınca OPEN=bittorrent.exe komutu gereği bittorrent.exe bulunamadıgında birlikte aç penceresi yada "ilgili program bulunamadıgında sürücü açılamadı" şeklinde bir mesaj çıkıyor ve sürücülere GİREMİYORUZ.

GİZLİ DOSYALAR SORUNUYLA AUTORUN.İNF DOSYASININ VE VİRÜSLERİN NE ALAKASI VAR?
    İlk çıkan virüs versiyonlarında Kullanıcılar autorun.inf dosyasını görebilmek için gizli ve sistem dosyalarını yukarıda açıkladığımız şekilde görünür duruma getirip silerek sorunları halletmeye başlayınca virüsler taktik değiştirdiler. Bu tarzvirüsler yayılma yollarını değişremediklerinden kullanıcıların gizli ve sistem dosyalarını görmelerini bir şekilde engellemeye çalışmaktadırlar. Register ayarlarını değiştirerek kullanıcıların autorun.inf dosyasını görüp/silmelerini engelleme çalışıyorlar. GİZLİ DOSYALAR SORUNUNUN ÇOĞUNLUĞU BURADAN GELMEKTEDİR.

GOLEVEZ33

• Güzel açıklama hocam.Teşekkürler.
  • bilgisayarım açılıyor arka plan geliyor ancak masaüstü gelmiyor geçici olarak bir çözüm buldum (başlat/çalıştır a explorer.exe yazıyorum düzeliyor ancak bilgisayarı kapatıp açınca yine aynı sorun var) biri bana yardım etsin. bir de bana bu forum sitesini nasıl kullanacağımı anlatırsanız sevinirim. arama yapınca istediğim şeyleri bulamıyorum da.
  • Arkadaşlar bütün program tavsiye eden arkadaşlara öncelikle teşekkür ediyorum yalnız şöyle bir durum var sil.rar içindeki programcığın son versiyonunda birşey farkettim programa tanımlanan virüslerden birtanesi adını bilmiyorum silinince bilgisayarda birdaha klasör seçeneklerini açamıyorsunuz bu programı yazan arkadaş programı tekrar bir gözden geçirirse sevinirim bu bazı kişiler için büyük bir sorun teşkil edebilir tekrar teşekkürler kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lakap

bilgisayarım açılıyor arka plan geliyor ancak masaüstü gelmiyor geçici olarak bir çözüm buldum (başlat/çalıştır a explorer.exe yazıyorum düzeliyor ancak bilgisayarı kapatıp açınca yine aynı sorun var) biri bana yardım etsin. bir de bana bu forum sitesini nasıl kullanacağımı anlatırsanız sevinirim. arama yapınca istediğim şeyleri bulamıyorum da.

CTRL + ALT + DEL basin - Yeni Gorev:
    Reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RpcSs" /v ObjectName /t REG_SZ /d LocalSystem yazın(kopyalayıp yapıştırın) entera basin ve pcyi yeniden baslatin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzZyLLa

Arkadaşlar bütün program tavsiye eden arkadaşlara öncelikle teşekkür ediyorum yalnız şöyle bir durum var sil.rar içindeki programcığın son versiyonunda birşey farkettim programa tanımlanan virüslerden birtanesi adını bilmiyorum silinince bilgisayarda birdaha klasör seçeneklerini açamıyorsunuz bu programı yazan arkadaş programı tekrar bir gözden geçirirse sevinirim bu bazı kişiler için büyük bir sorun teşkil edebilir tekrar teşekkürler kolay gelsin...

Son versiyonun yani şuan sitede yüklü olan versiyonu şimdi indirdim çalştırdım ve klasör seçeneklerine girebildim.
    Sizin yaşadığınız sorun başka bir nedenden kaynaklanıyor olabilir
  • Yok zaten benim bilgisayarımda çalıştırdım sorun çıkmamıştı benim pc de virüs yoktu ama şirket bilgisayarlarında virüs vardı orada çalıştırdım ve sildi yalnız klasör seçenekleride yok oldu yinede teşekkür ederim böyle bir programı yaptığın için çoğu kişinin işine gerçekten yaramıştır...
  • klasor_secenekleri_gizli_ozelligi_secilebilsin.reg

gizliaktifolsun.bat

bu iki dosyayı forumda bulamadım acaba körmüyüm yoksa beceremedimmi
    yinede tekrar verilebilirse sevinirim ( yeride gösterilebilşir) teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozibozi

klasor_secenekleri_gizli_ozelligi_secilebilsin.reg

gizliaktifolsun.bat

bu iki dosyayı forumda bulamadım acaba körmüyüm yoksa beceremedimmi
    yinede tekrar verilebilirse sevinirim ( yeride gösterilebilşir) teşekkür ederim

1.Sayfadaki açılış konusunda link mevcuttu. Gözünüzden kaçmış.

http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar Burdan ilgili dosyaları indirebilirsiniz.

• Mcafee kullanırken bu sorunla bayağı uğraşmıştım, Kaspersky kurup sadece virüs taraması yaptırdığımda bu sorunlardan kurtuldum. Kaspersky kurmadan önce liste halinde yapılan önerileri denemiştim, belki biraz özensiz yapıp gözden kaçırdığım noktalar olabilir, ancak tam sonuç alamamıştım.

Kaspersky'nin de deneme sürümleri bitip, lisans sorunu çıkardığı için (deneme süresi yenileme de yapamıyorum bazı bilgisayarlarda) sırf bu soruna (!) çözüm olabilecek başka bir antivirüs programı önerisi olan varsa makbule geçer. Mcafee'nin 2007 versiyonunu kullanıyordum (retail) ancak bu sorunu çözemiyordu.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.