ilk sayfadakileri 2 defa yatım banamısın demedi, sadece sürücülerin açılması problemi düzeliyo, kapatıp açınca yine aynı, güncel bi antivirüsle elden geçirmek lazım, uğraşacak zaman olsa...
quote:
Orjinalden alıntı: hypocrisy
ilk sayfadakileri 2 defa yatım banamısın demedi, sadece sürücülerin açılması problemi düzeliyo, kapatıp açınca yine aynı, güncel bi antivirüsle elden geçirmek lazım, uğraşacak zaman olsa...
virüslerden tam olarak kurtulamadıgın için açıp kapatınca aynı duruma geliyor. 5. sayfada yazdıgım adımları uygula
nod32 3.0.650 ile tarattim virüsü uçurdu, kaynak dosya da core player için serial indirmiştim onlar çıktı, virüsü sildikten sonra 1. sayfadaki ayarları yaptım, gizli klasör problemi hala düzelmedi ben de düz mantık c'ye formatı bastım,
şimdi problem yok ama, herşey düzeldikten sonra bi virüs bulup sildi yine durduk yere, yeni bi birim takmamıştım onu anlamadım
bu sorununuzu haledebilecek bir praogram hediye edeyim sizlere sorunu kökünden halledeceğiz bende uğraşmıştım bayağı ama kökünden hallettim sorunu verdiğim programı çalıştırın pc yeniden başlasın herşey eskisi gibi olacaktır
arksdaşım bu virüs flahş bellekten bulaşıyor pc . ye
golevez mükemmelsin kardeşim teşekkür ederim
govalez33 arkadaşım teşekkür ederim...verdiğin adresteki programı çalıştırdım ve nod32 "win/pacex.gen" virüsünü silindi...gizli dosya olduğundan görünmüyordu meret ama topuğuna sıktık sanırım...
lakap arkadaşın 10 numaralı mesajına cevap: svchost.exe dosyası virüs tarafından kopyalanmış olabilir, ben de 6-7 tane falan çalışıyordu.Genelde en alttan 3 tanesini bırakıyordum, yanlış dosyayı da kapatırsan 51 saniye sonra bilgisayar yeniden başlatılıyor. Bendeki virüse Nod 32 New Heur_ PE, Avira ise TR/Crpgt.FKM:Gen adını verdi. Bir ara bittorent. exe adını da gördüm ama o zaman bilgisayar kapanıyordu. golevez33 arkadaşım şu linke tekrar bakar mısın? http://forum.donanimhaber.com/m_23524251/mpage_1/key_//tm.htm#23591071
Sadece Teşekkür etmek için üye oldum.İki gündür 80 GB SATA HDD İŞLETİM SİSTEMİ KURULU HDD DEĞİL Dİ AUTORUN.İNF VİRÜSLERİ AMA HARİCİ DEPO OLARAK KULLANDIĞIM 250 GB HDD'M DE AUTORUN VARDI VE SİLİYORDUM GERİ GELİYORDU LİNKİNİZ ÜYELİKSİZ İNDİRDİM AMA, SIRF TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN GELDİM TEKRAR ÜYE OLDUM TEŞEKKÜRLER BYdigi teşekkürler bydigi çalışanları ve bizlerle bilgi paylaşan herkes...
golovez33 dostum çok teşekkürler. beni formattan kurtardın. eyvallah.
şimdi çok sağolun öncelikle.
ilk mesajdaki rar ı indirip içindeki "sil..." ve "klaösr seçenekleri gizli...." reglerini çalışıtırıp pc yi restart etikten sonra sorun halloldu.yanlız bu virüs silindimi ki.
regeditten avme yada avmo tam hatırlıyamıyorum onuda sildim.virüs gitmişmidir
Sürücü kök dizininde bulunan virüsleri siler, ancak alt klasörde bulunanları silemez, ayrıca sadece autorun.inf dosyasını kullanan virüsleri için hazırlanmıştır. diğerlerini silmez ve görmez. Kullanıcıları en sık rahatsız eden virüs autorun.inf kullanan virüsler oldugundan bu programcık hazırlanmıştır. Kullanıcılar için çözümdür. ancak güvenilir bir virüs programı ile bilgisayarınızı tekrar taratmanız önerilir.
ya ben program falan indirmedim.sadece o ilk mesajdaki ve ilk maddedki rarı indrdim ve 2 doya tıkladım sorun hallodu.birdaha çıkmadı.ha bide o amvo mu ne onu sildim bu virüsten ve etkisinden kurtulmuşumdur değil mi?başka virüs varsa onlarla ayrı ilgilenirz canım bu virüs bitsinde..
bu cd sürücüyede bulaşmış daha doğrusu autorun ayarını bozmuş.bunu nasıl düzelticez acaba
Arkadaşlar bende bittorrent.exe çıkmıştı NOD32 ile sildim, daha sonra bit defenderla ve nod 32 ile de tarattım, virüs görünmüyor. Ancak sağ tıklamayla açabiliyorum hala. Sol tıklamayla olmuyor. Ne yapacam yardım edin. Diski biçimlendirsem kesin çözüm olur mu? (Zaten içinde önemli dosya yok)
tşklerrrrrrrrrrrrrr
quote:
Orjinalden alıntı: eivind
Arkadaşlar bende bittorrent.exe çıkmıştı NOD32 ile sildim, daha sonra bit defenderla ve nod 32 ile de tarattım, virüs görünmüyor. Ancak sağ tıklamayla açabiliyorum hala. Sol tıklamayla olmuyor. Ne yapacam yardım edin. Diski biçimlendirsem kesin çözüm olur mu? (Zaten içinde önemli dosya yok)
sil.bat'ı çalıştırdın mı?
quote:
Orjinalden alıntı: golevez33
Bu yöntem Autorun.inf dosyasını kullanarak yayılan virüslerini temizlemek için geliştirilmiştir.(Win32/Small.F virüs) Belirtileri: 1-Bilgisayarımda C,D,E.. sürücülere çift tıklama yöntemi ile açılamaması, sağ tıklayıp aç deyince açılması 2- Sürücülere çift tıklama yöntemiyle açmaya çalışınca hata vermesi 3-Sürücülere sağ tıklayınca Normalin dışında menülerin olması UYARI: Normalde sağ tuş menüleri şöyle sıralanır: Aç,Araştır,Ara.. şeklinde sıralanması lazım. Virüs ihtimali olanlarda Auto, aç araştır şeklinde gidebilir. (Bunlar basit autorun.inf virüsleridir) Yada anlamsız karakterler bulunabilir(Bunlar biraz daha zor Autorun.vbs virüsleridir)
ÇÖZÜM:(KATKILARINIZLA GELİŞTRİLEN SİL.RAR DEVAMLI GÜNCELLENİYOR) 1- http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar Linkteki dosyayı indirip çalıştırın. işlem bitinceye kadar yaklaşık 3-5 dakika bekleyin. bilgisayarı kapatıp açılacaktır. sorun halledilmiş olması gerekir
2-başlat çalıştır regedit yazıp enterlayın. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "Userinit"="userinit.exe" olarak ayarlamak (autorun.bat eki varsa silin. Doğru ve temiz ayar C:\WINDOWS\system32\userinit.exe, şeklinde olacak ) ve [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced] "ShowSuperHidden"=dword:1 olarak ayarlamak (00000 ise silip 1 yapın) ayrıca HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.(merak etmeyin silin birşey olmaz)
Eğer sorun hala devam ediyorsa, Buraya bilgi verin çözüm yolu bulmaya çalışalım.. MART 2008: sorun Hala devam ediyorsa 5. SAYFADA 14 maddelik açıklamayı adım adım uygulayın
Mayıs 2008 Güncellemesi: Amvo.exe için ekleme yapıldı, yeni pencerede açma sorunu için ekleme yapıldı. Eklemelerin sorunlara çözüm olup olmadıgını bilmemiz için yorumlarınız önemli olduğunu unutmayın.
NOT: BURADA YAZILALAR XP İÇİN DENENMİŞTİR. DAHA VİSTA DA DENEYEMEDİGİM İÇİN VİSTADA ÇÖZÜM OLUR MU, TEST ETMEDİM.
sağol dostum işe yaradı emeğinize sağlık...
arkadaslar virüsü sanırım temizledim.suan gizli dosyları görebiliyorum ancak gizli dosyaları göster/gösterme sekmeleri kayıp onları nasıl geri getirebilirim??