Şimdi Ara

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
969
Cevap
22
Favori
866.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hoca bu virüs şuan bende de çıktıda temizledim.
    Ama belirtildi mi bilmiyorum... Bu sil.bat dosyasını çalıştırdıktan sonra taktığım cd/dvd lerde başlamıyor.
    Anlatabildim mi?
  • golovez33 kardeş sanırım bunu çözdüm.bu sil.bat dosyasında düzenleme yapıpı içinde en altta restart satırını sildim.ve başlatta başlangıç bölümüne kısayol attım.pc her açılışında bu virusleri siliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci

golovez33 kardeş sanırım bunu çözdüm.bu sil.bat dosyasında düzenleme yapıpı içinde en altta restart satırını sildim.ve başlatta başlangıç bölümüne kısayol attım.pc her açılışında bu virusleri siliyor.

Evet bir laboratuvarda ben de böyle yaptım, C'leri deepfreeze ile korurken D leri acılışta sil.ba ile taratıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: JANT!
    Hoca bu virüs şuan bende de çıktıda temizledim.
    Ama belirtildi mi bilmiyorum... Bu sil.bat dosyasını çalıştırdıktan sonra taktığım cd/dvd lerde başlamıyor.
    Anlatabildim mi?

CD ve DVDler başlamıyor derken herhalde tomatik başlatmadan bahsediyorsun. Windows XPnin otomatik başatma özelliği kapatılıyor ama CD/DVD içinde autorun.inf varsa takınca otomatik çalışmaya devam edecektir. sil.bat CD içindekleri silmez/silemez

• tşkler........
  • çok teşekkürler işe yaradı kolay gelsin
  • Aynı sorun benimde başıma geldi.
    Tekrar bulaşmasını garanti etmiyor ama
    amvo ve bittorent virüslerini tere yağından
    kıl çeker gibi kaldıran bir araç buldum.
    combofix adlı bu aracı güvenli kipte çalıştırınca
    amvo da dahil bir çok virüsü çok başarılı bir
    şekilde kaldırabiliyor. Bu araç sayesinde
    virüs yazanların bir uyanıklığınıda keşfettim
    amvo.exe (amvo virüsleride bayağı geliştirilmiş
    bir kaç türü varmış), bittorent.exe nin yanında
    sistemde çalışan iexplore.exe adlı iki virüs daha
    varki ben bunları sondaki r harfine bakmadığım
    için explorer zannederdim. Program iexplore.exe adlı iki dosya silince bir anda panik oldum, daha
    sonra numarayı farkedenci kendi kendime güldüm:)))
    Bu aracıhttp://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe
    adresinden indirebilirsiniz.

• Orjinalden alıntı: JANT!
    Hoca bu virüs şuan bende de çıktıda temizledim.
    Anlatabildim mi?

CD ve DVDler başlamıyor derken herhalde tomatik başlatmadan bahsediyorsun. Windows XPnin otomatik başatma özelliği kapatılıyor ama CD/DVD içinde autorun.inf varsa takınca otomatik çalışmaya devam edecektir. sil.bat CD içindekleri silmez/silemez

Yok, hocam hepsi siliniyor.
    Hani açık şekilde söylemek gerekirse, autorun.inf olamayan, doldurma bir dvd/cd için neyse ama örnek bir driver cd si takıyorsun. Malesef hiçbir şekilde hareket yok. Hatta Bilgisayarım'a girdiğinde Dvd iconunda takılan cd nin adı falan da yazmıyor...

Bu durumu düzeltebilir miyiz acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: JANT!
    ...............
    Yok, hocam hepsi siliniyor.
    Hani açık şekilde söylemek gerekirse, autorun.inf olamayan, doldurma bir dvd/cd için neyse ama örnek bir driver cd si takıyorsun. Malesef hiçbir şekilde hareket yok. Hatta Bilgisayarım'a girdiğinde Dvd iconunda takılan cd nin adı falan da yazmıyor...

Bu durumu düzeltebilir miyiz acaba?

Janti, dostum bende yeni farkettim, haklısın.
    HDD sürcülerden siliniyor, Ancak CDden autorun.inf dosyası silinmiyor ancak aktif olması engelleniyor.
    Autorun.inf dosyasını sürücü bazında engelleme olmadığından ya bütün sürücülerde kapatacagım yada hepsinde aktif edecegim, iki ucu pis degnek misali..
    MEcburen bu dosyası engelliyorum, aksi halde sil.rar "virüsü kalınılarını temizlemede/yayılmasını engellemede" pek başarılı olamıyor.
    CD/DVD direk başlamadığından, Artık sizde DVD/CD üzerine sağ tıklayıp "otomatik kullan seçeneğine tıklayarak başlatmak zorunda kalacaksınız. çok da zahmetli değil bence...

edit:resim eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golevez33 -- 12 Ekim 2008; 13:22:13 >

• Teşekkürler,sağolun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: golevez33

Janti, dostum bende yeni farkettim, haklısın.
    HDD sürcülerden siliniyor, Ancak CDden autorun.inf dosyası silinmiyor ancak aktif olması engelleniyor.
    Autorun.inf dosyasını sürücü bazında engelleme olmadığından ya bütün sürücülerde kapatacagım yada hepsinde aktif edecegim, iki ucu pis degnek misali..
    MEcburen bu dosyası engelliyorum, aksi halde sil.rar "virüsü kalınılarını temizlemede/yayılmasını engellemede" pek başarılı olamıyor.
    CD/DVD direk başlamadığından, Artık sizde DVD/CD üzerine sağ tıklayıp "otomatik kullan seçeneğine tıklayarak başlatmak zorunda kalacaksınız. çok da zahmetli değil bence...

edit:resim eklendi

Tabiki zahmet değil hocam yanlış anlama sakın. Ben sadece durumu belirtmek istedim. Ben yinede çözüm arayacağım...
    İyi çalışmalar

• çok güzel çözümler teşekkürle rarkadaşlar..
  • Teşekkürler
  • Allah razı olsun kardeşim beni büyük bir dertten kurtardın defalarca format atmıstım
  • avg free yi kurun o da temizliyo
  • BENDE TEMİZLEDİM teşekkürler arkadaşlar
  • Combofix'i i yerindeki 5 ayrı pcde denedim hiçbirinde problem kalmadı. Makinalar şu anda uçuyor. Evimdeki Pcde de vardı onada da combofixi çalıştırdım o da düzeldi. hayat normale döndü. Hiç bir zaman kurtulamayacağımı sandığım bir problemden kurtuldum.
  • 2-başlat çalıştır regedit yazıp enterlayın.
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "Userinit"="userinit.exe" olarak ayarlamak (autorun.bat eki varsa silin. Doğru ve temiz ayar C:\WINDOWS\system32\userinit.exe, şeklinde olacak )
    ve
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
    "ShowSuperHidden"=dword:1 olarak ayarlamak (00000 ise silip 1 yapın)
    ayrıca
    HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan
    MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.(merak etmeyin silin birşey olmaz)

Bu adımları tek tek izledim yeniden başlat yaptım ve windows açıldı açılırken bir müddet mavi ekranda kalıyor sona oturum seçiyorum açılır gibi oluyor fakat tekrar oturum seçmeye dönüyor anlayacağınız oturumu açamıyorum yardım ederseniz sevinirim.......

• sanırım bu autorun virüsü silinmiyor sadece deaktif oluyor.zaman zamanda aktif olabilir yüklenen programlardan dolayı vs vs.combofix iş görüyor gibi
  • arkadaşlar ben de bu virüsten muzdariptim..golevez33 hocanın dediği yöntemleri denedim bi kaç yöntemle birlikte..virüsü sildim ama gel gelelim otomatik kullan olayı ortadan kalktı..autorun silindiği için..ve de CD/DVD takılı olunca bilgisayarımda işareti çıkmıyor...bu virüs flash belleklerden bulaşıyor biliyoruz peki bunu hiç sistemimize sokmayan anti vir var mı ?
  • Arkadaşlar
    Biraderin PC de autorun ve yt8a diye bir virüslü dosya daha var
    Ne yaptımsa silinmedi
    PC de xp pro var
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.