Daha once burada bir problemimiden bahsetmiştim. hatırlatmak veya okumamış olanlar için önce bir tekrarlıyayım.
Bir ay kadar önce bir Leadtek Winfast Ti geForce3 128mb aldim. Daha once winfast geforce2 mx kullaniyordum ve bir sikayetim yoktu. Geforce3 ü taktiktan sonra bütün fps tarzi oyunlarda görüntüde kaymalar meydana gelmeye basladi. adam yürürken veya saga sola dönerken sanki görüntünün bir kismi bir kaç salise geriden takip ediyormus gibi kiriklar var. yani bir duvara baktigimda ve bir yöne döndügümde duvarin bir kismi açi degistirirken bir kismi ondan bir kaç salise sonra açi degistiriyor gibi ve bu da görüntüde kirikliklar olusturuyor.
bu problemim uzerine v-sync den anakarttaki bazı ayarlara kadar bir çok çözüm önerisi geldi fakat malesef hiç biri olmadi. bunun üzerine ben kartı alığım yere gittim kartı başka bir aynı modelle değiştirdik ve yeni taktiğimiz kartta da problem devam etti (bu arada 3-4 kadar degisik monitorde denedim)
problemin ciktigi oyunlar basta madal of honor olmak uzere quake arena, jedi knight, morrowind, serious sam gibi fps oyunları. dun tekrar problemi cozmeye calisirken Jedi Knight oyununda setup da GL EXTANSIONS ayarını OFF yaptim ve hayretle gördüm ki bozukluk yok oldu!
bilgisayara winfast in en son suruculeri ile nvdia nin son suruculeri yuklu durumda. Bu durumda bu GL EXTANSIONS nedir? OpenGL suruculerinde mi bir problem var? Acaba ayrıca opengl suruculerini bulup yuklemeli miyim? Jedi Knight için GL extansion larını kapama gibi bir durum varken mesela Morrowind'de boyle bir ayar yok.
en azindan en sonunda problem hakkinda bir ipucuna sahibim :) yardiminizi bekliyorum.
Edited by - TheGuardian on 19 June 2002 01:35:16
sorunun kesinlikle vsync ile ilgili gl extensions daha çok görsel bir olay senin vsyncaçman gerekiyor bazı oyunlarda bu direk oyun içinden kontrol edilebiliyor bazılarında ise edilmiyor ama sorun vsync :)
p///800-384ram-geforce2mx-17" LG 775N-16X Pioneer DVD-8*8*24 YamahaCDR-fly tv cad-5+1 Jazz Elan sound system-Forte Media sound card-usr ext. modem. http://www.yorumz.com http://www.flythy.com
fakat vsync yi açtım bir değişiklik olmadı. bu vsync opengl ayarları içerisinde değil mi? her zaman açık konumuna getirdim ama olmadı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme