Şimdi Ara

Gladiator 2'den beklenen fragman geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sinema sektöründe böyle zorlama işler bittiğinde ortaya çıkan saçmalık oluyor, kendi paralarını saçtıkları için benana diyor onlar düşünsün deyip geçiyorum.

Tarihte siyah tenliler için filan geçtim köleliğin zirve noktalarda olduğu dönemi bu kadar pas geçip saçma şeyler yapmaları küfüre şayan bir durum.

Cyberpunk kafasını anlıyorum yaşanmamış dönemi sapıtmış dünya tasviri oluyor da her zerresi ayyuka çıkmış tarihin bu kadar saptırılması insanın hafsalası malesef alamıyor. ne içiyorsanız vazgeçin dicem de diyemiyorum adamların parası çok çeker para kaldırırız kafasındalar yapsınlar bakalım.

• arman09 kullanıcısına yanıt
    Yaralı olarak kurtarmak zor olmasa gerek , berlin de la casede papel de ölmüştü fakat her bölümde yine oynadı gibi 👌😆

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • limitsizce kullanıcısına yanıt
    O dizi yi izlemedim malesef

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eski filmlerin devam serilerini yapıp da başarılı olan bir yapım oldu mu ?

• Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt

Tom hardy nin oynadığı mad max fury road u sayabilir miyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    zenci imparator, meksikalı gladyatör, asyalı prenses var (woke kültürünün "holy trinity" si) bi de iki üç gay ilişki ile formül tamamdır.

• yazık olmuş. Bence baş rol için oynayan arkadaş uygun değil. Fizik görünüm olarakta oynama şekli olarakta çok tırt. Kılıcı tutuşunda bile hayır yok. Bu tip roller Dwayne Johnson fiziğinde olan adamlar oynadığında güzel oluyor.

• limitsizce kullanıcısına yanıt
    Yarali olamaz. Ailesi bulustu oteki tarafta Berlin flashbacklerde goruldu. Eski zamanda. Olmeden cok oncesi. Maximus’u gostericekleri bi flashback olamaz. Zaten izledik adamin hikayesini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ona97 O kullanıcısına yanıt

Aynı keyfin yarısını bile vermeyebilir. Sorun yaşlanmak değil günümüzde yeni bir şeyler üretme, işine adanmışlık yok. Film yapma şevki yok. Bunu diziler için de animasyonlar için de müzik için de sayabilirim. Bunun yaş almakla pek ilgisi yok. Yaşla ilgisi olsa mesela açarsın o filmi bir daha izlersin film kaliteliyse o tadı alırsın nostaljiden bağımsız olarak. Ama film kötüyse ben nasıl bu şeyi sevmişim dersin. Gladyatör iyi bir yapımdı. Bu filmden şüpheliyim.

• Caracalla ve boyasız şekilde bembeyaz gösterilmiş Roma dünyası olmamış. Özellikle Caracalla seçimi beni hayretler içerisinde bıraktı.

Bu filmdeki Caracalla:

Gladiator 2'den beklenen fragman geldi

Bu Antik Roma heykeltıraşçılığının ve modern rekonstürksiyonun Caracalla tasviri:

Bu tasvirin propaganda olduğunu ve kısmen belirli - mesela daha ciddi gözüksün diye - idealize edildiği bilinen bir gerçek ancak bu heykellere temel olan kişinin filmdeki tasvirle bir alakasının olmadığı çok aşikar. Bambaşka bir tip. Bu tarz keyfi ve tamamen manasız artistik tercihleri Ridley Scott'ın kredibilitesinden çalıyor. Popüler algıda yanlış imgelerin yerleşmesine yol açıyor. Napolyon bu hakarete uğramıştı. Şimdi de Caracalla bundan nasibini almış.

• korozyon kullanıcısına yanıt

Esasında klasik Roma dünyasında siyahilerin varlık göstermediğini düşünmek fazlasıyla çılgınca olur ama Denzel Washington'ın canlandırdığı Macrinus dahil tarih siyahi bir Roma imparatoru kaydetmemiştir. Roma'nın Afrika soylu veya çıkışlı imparatorları Kuzey Afrikalı. Akdeniz popülasyonun ciddi bir kısmı gibi esmer veya koyu tenli oldukları düşünülebilir ve kaynakların aktarım yaptığı durumlarda bu zaten bellidir ama siyahi değiller. Siyahi olsalar bu özellikle belirtilirdi. Roma'nın tensel renge göre ırkçılık barındırmasından ziyade Romalıların renkli tenleri ilginç bulmalarından dolayı bahsi geçerdi (bknz: Florus'un Roma Tarihi yapıtında renkli tenlerden egzotik bir tanıklık hissiyatıyla söz edişi).

Klasik Roma'da "Asyalı" bir prenses görmek de oldukça mümkün. Bu tamamen Asya'dan ne anladığına bağlı. Roma için mesela Asya Türkiye'nin Ege bölgesine karşılık düşerdi. Roma teoride kendisine entegre olup yetki, nüfuz ve güç basamaklarını uygun fırsatları kollayarak tırmananların, doğru ata oynayanların ve yeterli miktarda meşruluk, kaynak ve güç konsolide edebilenlerin imparator makamına kadar gelebileceği, en azından kendini bunlara dayanarak imparator ilan edebileceği bir siyasi yapıdır. Bu anlamda bildiğimiz türde bir monarşi değildir. Roma İmparatorluğu mücadele ederek kendilerini kabul ettirebilen imparator adaylarının güç odaklarınca imparator seçildiği ve imparatorların bu odaklarla karmaşık bir ilişki ağı içerisinde olduğu devasa federasyon yapısında bir otokrasidir. En azından teoride siyahi birisinin Roma imparatoru olması önünde herhangi bir engel yoktu. Roma vatandaşı olması, kendisini Roma'nın güç odaklarına kabul ettirebilmesi yeterliydi. Romalılığı bazılarınca sorgulansa bile bu mümkündü. Tabii kendi kendini imparator yaptırtabileceğin bu vaziyet oturmuş bir veraset sisteminin de olmayışıyla beraber Roma'yı iç savaşlara ve politik istikrarsızlığa çok yatkın bir yer kılıyordu.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• keşke fragmanı izlemez olaydım nerdeyse her sahnesini göstermişler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.