Şimdi Ara

GLONASS (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
19.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • siz zaten farkında olmasanız da glonass uydularından sinyal alıyorsunuz anlık konumlandırma için.

rtk aletlerinde ışıklar yanıp söner. bildiğim kadarıyla kırmızı ışık yandığı kadar gps uydusuna bağlanmış demektir, yeşik ışık yandığı kadar glonass uydusuna bağlanmış demektir.

telefonda bunu gösterecek bir uygulama, bir yazılım yoktur bence.

benim bilgim bu şekilde. ama illa ki benden daha iyi bilen çıkar.
  • belekbeach B kullanıcısına yanıt
    Kısaca Rus GPS i. Normal GPS sadece Amerikan uydularını görebilirken, Glonass olursa Rus uydularını da görebilir. Bu da daha keskin komumlama sağlar.
    Bildiğim kadarıyla Snapdragonlarda standart olarak var bu glonass.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 30 Aralık 2015; 11:17:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yer bulma bakımından hiç gelmişmedi teknoloji. 5 sene önce de şimdi de benim evimi 200 metre ötede gösteriyor adssada
  • ucuß3 kullanıcısına yanıt
    Teknolojinin gelişmemesinden değil. Ülkeler yayınladıkları konum sinyallerine başka ülkelerin faydalanmasını engellemek için hata kodu karıştırıyorlar. Kendi ordularında kullandıkları cihazların yazılımları gelen koddaki hatayı düzeltecek şekilde yazılmıştır. Normalde cm düzeyinde hatta daha fazla bir hassasiyet mümkün. Fakat askeri gerekçelerle sivil kullanıcıların bu hassasiyete erişmesi istenmez.
    Sivil kullanım için en fazla 5 6 metreye kadar bir hassasiyet mümkün. Fakat şehir içinde binalardan yansıyan sinyaller be gerek binalar dolayısıyla görünen uydu sayısının azalması konum hassasiyetini düşürüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben arazimin hudutlarının dikilmesi için kadastroya baş vurmuştum (yaklaşık 6 ay önce) ben optik lazerli aletler beklerken gps li sistemle geldiler

biraz tereddüt etim ama teknisyen 5 cm + - hasasiyetinde olacağını soleydi o zaman biraz inceleme yapmıştım

gps sistemleri diğer Ülkeler ve terörist örgütler kullanamasın diye hatalı yayın yapıyor kendileri kullanırken ise halka açık olmayan bant kulanılıyor

kadastronun kullandığı sistemde ise modemle aga baglı o ağdan hata verilerini alır sabit bir noktadan

veya iki cihazla da hassas ölçümleneme yapılabilir biri sabit olması lazım ve tabi birbirlerine bağlı oması da lazım

teknik olarak telefonlar lada mümkün uygun yazılım olsa bt veya wf birbirine bağlı iki telefonla hassas ölçümleneme yapmak ama öyla bir yazılım bulamadım nette
  • nyznyz N kullanıcısına yanıt
    Araştırma yapmışsınız fakat karıştırdığınız ve dikkat etmediğiniz bir nokta var. Verdiğiniz örnekten açıklayacak olursam; kadastrodan arazinizin yerinin belirlenmesi için gelen ekip CORS denen sistemi kullanmakta. Bu sistem RTK mantığı ile çalışan ve hassas anlık konumlandırma için gerekli olan düzeltmeleri bölgeye yakın istasyonlardan almaktadır. Kullanılan bu sistemin cep telefonlarında da kullanılabileceğinden ve benzer hassasiyette konum üretilebileceğinden bahsetmişsiniz ancak bu ne yazık ki teknik olarak mümkün değil. Çünkü kadastrodan gelen ekibin elinde gördüğünüz GNSS alıcısı "Faz ölçümü" yapabilmektedir. Cep telefonlarında kullanılan sistem ise "Kod ölçümü" yapmaktadır. Faz ölçümü ile Kod ölçümü arasındaki hassasiyet farkını ve bu ölçümlerin nasıl gerçekleştirildiğini araştırarak öğrenebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.