Şimdi Ara

GLONASS (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
19.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 adet gps ve 24 adet glonass uydusu mevcuttur rus navigasyon yazilimi yüklerseniz nasıl çalıştigini takip edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende note II alacağım. bu koordinat girme yada koordinat görüntüleme olsun hangi program daha kullanışlı. utm cinsinden 6-7 basamaklı enlem ve boylamı göstermesini istiyorum. android mağazasından ücretsiz indirip kullanabileceğim bir program tavsiye edermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatlisevgi -- 11 Aralık 2012; 14:27:31 >
  • adam çalışmıyor diyor kimse anlamak istemiyor. not II sadece türkler için çıkmıyor..
  • Kesinlikle, eleman bilmem ne kadar para verip o özelliğe sahip cihazı var diye illa kullanıldığını iddia ediyor. Sözüm ona belirtilen kaynaklar tamamen fason. Arkadaşı tanımam etmem ama paylaştığı bilgiler çok faydalı ve az birşey kaynak araştırılıp gerçekliği kanıtlanır şeyler.
  • google ile, aşağıdaki bilgilere ulaştım. linkleri de ekleyeyim, isteyen google translator ile çevirir. linklerden biri, glonass'ın kendi sitesi. nerede çalışır, hangi cihazlar destekler türü bilgiler mevcut
     GLONASS
     GLONASS
     GLONASS

resimleri büyütmek için üzerine tıklayın
    link 1
    link 2
    link 3

• quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

quote:

Orijinalden alıntı: hakser62

sistem s3 de var ve çok güzel çalışıyor

Rusyadasınız sanırım,çünki bu sistemin kapsama alanı Rusya diğer yerlerde haritalarda bu data olmadığından bir işe yaramaz.Tıpkı normal GPS uydularında Waas'a ait uyduları görmeniz gibi.Görürsünüz ama bir işlem yapmaz

GPS dediğin dünyanın neresinde olduğunu saptamaya yarar. Aygıt GLONAS'la dünyanın neresinde olduğunu saptadıktan sonra navigasyon programına haritanın o noktasını göstermek kalıyor. neden kullanamasın ki?
    Ayrıca buraya bakarsan Rusya dışında da GLONAS'ın kullanıldığını görürsün:http://en.wikipedia.org/wiki/GLONASS

• Kullanın o zaman somut birşey koyun glonass uydu no'larını sinyal olarak tespit edip buraya koyunda herkes rahatlasın. Yok diyoruz mış,muş,kem,küm muhabbet. Olduğunu iddia eden koysun uydu id'lerini eyvallah diyelim

• Glonass geçen senenin başında 2011 SE Xperia modellerine güncelleme ile(chipleri uygunmuş) sonraki xperia modellerine de beraberinde gelmiştir(kaynak , kaynak). ben 2 yıldır SE xperia neo kullanıyorum ve geçen sene bir güncellemeden sonra glonass uydularına bağlandığını gördüm nasıl olduğunuda söyleyim sonra salladığımı düşünebilirsiniz bu kaynaktaki bilgiye göre gps test programında bağlı olduğunuz uyduların numaraları gözükmekte ve bunlardan 65 ile 88 arasında olanlar glonass uyduları bende bu şekilte teyit etmiş oldum glonass uydularını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **BlackTower** -- 30 Mayıs 2013; 19:03:51 >

• Teyid için resim koymanız lazım dedim oldu ile olmuyor maalesef

• Suanda Türkiye'de GLONAS uydularından sadece CORS sistemine kayıtlı kullanıcılar kullanabilir. Bunun bedeli jeodezik gps alıcısına sahip olmanız (haritacilarin kullandığı yaklaşık maliyeti 20bin TL) ve harita genel komutanlığına yıllık 900TL kayıt ücreti ödemeniz halinde kullanabilirsiniz :) Makinanın hassasiyeti +- 1,2 cm

• Telefonlardaki alıcılarla GLONAS'TAN yararlananazsiniz arkadaslar.

1- GPS + GLONASS kanal sayısı telefonlar için yeterli degil.

2- Radyo modem ve GSM modem kombinasyonu bulunmuyor

3- RTK çözümlemesi yok

• AndroiTS GPS Test programıyla Note 2 telefonumla aldığım screenshot. Programın sol tarafinda uydu numaraları ve ait olduğu ülke bayrakları bulunmaktadır. Gps sinyalini alıp işlediği uyduları yeşil tik ile belirtmektedir. Glonass uyduları gps uydularına nazaran yeryüzüne daha yakın olduğundan sinyal seviyeleri daha yüksektir. Sonuç olarak Türkiyede Glonass uyduları görülebilir ve navigasyon için kullanılabilir.
     GLONASS

• GPS hizmeti neden bedava ve neden Rusya, Avrupa, Cin bedavasi varken kendi uydu navigasyon sistemlerini kurmaya calisiyorlar uzerine:
    http://sirketmilanbu.wordpress.com/2013/07/07/abd-gps-navigasyon-hizmetini-neden-bedava-veriyor/
  • Galaxy ace 2 kullanıyorum, bazen oda içinde pencereye 1,5-2 m uzakta olmasına rağmen bile uyduya bağlanıyor. Zaten cihaz ın uyduya bağlanma hızı çok yüksel, açık hava da 3-5 s sürüyor. Bağlanma hızının glonas sebebiyle yüksek olduğunu düşünüyordum. Ama arkadaşlar özelliğin yalnızca rusya da aktif olduğundan bahsetmiş. Glonass özelliği olmayan tel almam diyordum, kafa karışıklığı oluştu.
  • Bildiğim kadarıyla glonass snapdragon işlemcilerde var MTK işlemciler de bu destek yok(cep telefonları için)
  • Nokia Lumia serisinin A-Glonass desteklediğini biliyorum.
  • Arkadaslar az once kendi telefonumdan aldim.

GLONASS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskader -- 21 Şubat 2014; 10:21:47 >
  • "Glonass uydularından sinyal görür ama rusyanın dışındaysanız konumlandırma yapamazsınız." diyen arkadaşlara:

-Glonass bu sinyali kullanıma açtığı markalar vardır. bu markalar ile pazarlama ve ekonomik iş birliği yaparlar.
    -Sinyaller hata bilgisi üzerine yüklü olarak gönderilir. bu konum hatasını çözen kodlar işbirliği yapılan markalara verilir. belirli bir alanda, belirli bir markaya konumlama hatası(konumu bozuk sinyal) giderilmiş şekilde bu hizmet verilebilir.
    - Tıpkı gps amerikan sistemi gibi rusya da dünyanın herhangibir noktasına roket atabilmesi, saldırabilmesi için glonass'ı kurmuştur. dünyanın her yerine konum verebilen bir sistemdir. Askeri amaçlı bu sistemler bakım ve arge masraflarını karşılama adına belirli sınırlandırmalar ile pazarlanmıştır.

Konum hassasiyetini artırabilmek adına uydu sayınızı artırmanız gerekiyorsa gps, glonass dışında konum sinyali veren farklı ülkelere ait, farklı uydularından ücreti karşılığında konumlandırma sinyali alma kullanma imkanınız vardır. her geçen gün de alternatifler artmaktadır. Özellikle karadan uzak açık denizlerde hassas ölçme gerektiren deniz inşaatlarında ihtiyaç duyulur bu tür hizmetlere.

Bu nedenle telefonunuzun gps dışında glonass gibi bir sistemden ekstra sinyal alması navigasyon uygulamasında hiç bir işinize yaramaz. Çünki navigasyon uygulamalarında kullanılan haritanın hassasiyeti sizi sınırlandıran unsurdur. bunun dışında bir amaçla kullanacaksanız da bilginiz olsun iki farklı konum bilgisi oluşturuyor telefonlarınız. ve sadece bir sistemi kullanıyor.Aynı anda gps ve glonass değerlerinden daha iyi bir konum üretemiyor. konum değerleri en iyi gelen sistemin sinyalini kullanıp o konumu sunuyor. iki sistemin verisini işleyen daha profesyonel yazılımlar mevcuttur. ama telefonlarda yoktur.
    daha detaylı bilgi için: "Uydu jeodezisi dengeleme hesapları"

• MTK yeni 6595 serisi işlemcisine Glonass desteği verecekmiş
  • m.f.a M kullanıcısına yanıt
    Meizu MX4 mtk6595 :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.