Şimdi Ara

GM 5 Plus mı Xiaomi mi5(Amerikadan)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar 1000 tl aslında psikolojik sınırım. Beklentilerimi az çok yazacağım önerileiriniz bekliyorum.

Asus zenfone 2 laser telefonum servisten değişim aldı 700 TL geri alacağım üzerine ekleyip yeni bir telefon alayım diye düşünüyorum.

GM 5 Plus 940TL
    + lar
    *Android one -> stock android sürekli güncelleme
    *Ekran LTPS
    3GB Ram
    SD617 Yeterli işlemci pili az tüketmesi benim için güzel. Oyun oynadığım söylenemez.
    *bildirim ledi
    *USB Type-C yenilikçi bağlantı
    Görece Şık tasarım
    Kameralar flashlar

-ler
    ekran 5" 720p benim ideal beklentim boşa enerji harcıyor gözüyle bakıyorum
    Isınıyor deniyor ama bu fiyat bandında böyledir herhalde.
    *General mobile kullanıp memnun olmayan üzülen çok kişi olmuşlar geçmşte. Fakat bu yeni telefon daha iyi olabilir tabii.
    *2 ton flash olmaması

Mi5 - 32GB 1250 Pasaport kaydı dahil
    +lar
    SD820 işlemci -> büyük ihtimalle bunun performansını kullanacağım bir şey yapmayacağım
    *Daha şık tasarım
    *5.15" ekran
    OIS
    *çift ton flash
    *wifi ac
    *BT 4.2
    parmak izi sensörü

-ler
    *arttırılamayan hafıza
    *başına bir iş gelse garantisi yok

Telefonların genel +- lerini yazdım önem verdiklerimi de * işareti ile belirttim. Sizce ne yapmalıyım başka bir model öneriniz var mıdır?

• Gm5 plus kullanicisiyim. Mi 5 alman daha mantikli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhataltuntas S kullanıcısına yanıt
    Dostum cevabın için sağ ol.

Mi5 Garantsiz diye çekiniyorum aslında. Bir de güncelleme alma durumları nasıl bu telefonların bilmiyorum. GM5 in androidone olması çok ilgi çekici geliyor.

Ağustos ayı güncellemeleriyle hala ısı sorunu devam ediyor mu ciddi anlamda. Volkan Manav'ın sıcaklık testinde normalde 36 falan sanırım görüyordu biraz daha düştü mü acabe. Ve arka kapak kapaksız kullanırsam çok hasar alıyor mu?

Şikayetlerin neler acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: USOH

Arkadaşlar merhabalar 1000 tl aslında psikolojik sınırım. Beklentilerimi az çok yazacağım önerileiriniz bekliyorum.

Asus zenfone 2 laser telefonum servisten değişim aldı 700 TL geri alacağım üzerine ekleyip yeni bir telefon alayım diye düşünüyorum.

GM 5 Plus 940TL
    + lar
    *Android one -> stock android sürekli güncelleme
    *Ekran LTPS
    3GB Ram
    SD617 Yeterli işlemci pili az tüketmesi benim için güzel. Oyun oynadığım söylenemez.
    *bildirim ledi
    *USB Type-C yenilikçi bağlantı
    Görece Şık tasarım
    Kameralar flashlar

-ler
    ekran 5" 720p benim ideal beklentim boşa enerji harcıyor gözüyle bakıyorum
    Isınıyor deniyor ama bu fiyat bandında böyledir herhalde.
    *General mobile kullanıp memnun olmayan üzülen çok kişi olmuşlar geçmşte. Fakat bu yeni telefon daha iyi olabilir tabii.
    *2 ton flash olmaması

Mi5 - 32GB 1250 Pasaport kaydı dahil
    +lar
    SD820 işlemci -> büyük ihtimalle bunun performansını kullanacağım bir şey yapmayacağım
    *Daha şık tasarım
    *5.15" ekran
    OIS
    *çift ton flash
    *wifi ac
    *BT 4.2
    parmak izi sensörü

-ler
    *arttırılamayan hafıza
    *başına bir iş gelse garantisi yok

Telefonların genel +- lerini yazdım önem verdiklerimi de * işareti ile belirttim. Sizce ne yapmalıyım başka bir model öneriniz var mıdır?

Mi5 f/p kralı.

• matrix999 M kullanıcısına yanıt
    Ya garantisi yok ya daha önce garantsizi bir şey almadım. Bi iş gelirse başına nasıl çözeceğiz?
  • USOH U kullanıcısına yanıt
    1250 tl verecegine pasaport dahil trgarantili kampanyalarla 1350ye alabilirsin mi5 i tr garantili

• hunnkaar kullanıcısına yanıt
    Kampanyayı nerede nasıl yakalarım bilemiyorum. Buradakilerin de garantiisini kim veriyor biliyor musunuz?

Bir de beyaz rengini pek sevmedim siyahı daha iyi ve TR de yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi USOH -- 29 Ağustos 2016; 11:05:57 >
    gm 5 plus ısı sorunu duzeldı. ilk aldıgımda vardı. suan gps sorunu yasıyorum ve bu banamı ozel herkezde varmı onu bıle çözemedım. bugun tamıre göturdum profiloya ama düzelen bısı yok yıne yanlış gösterıyor. kesınlıkle mi 5 al. gm 5 plusa bulaşma
    Senin gps ile alaklı olan sorununu ben de asus zenfone 2 laser telefonumda yaşamıştım gsm den buluyor bi oranda ama navigasyon yapmaya yetmiyor çünkü en ufak bir uyduya bağlanamıyordu. Anakart değiştirelim dediler, yasal süre içinde beceremedieler para iadesi yapacaklar bekliyorum ne alayım diye.

Dediğim gibi mi5 alsam Garantisi ne olacak o endişe veriyor bir de beyaz almak hiç istemiyorum kaldı ki 700 olan asusa 300 koyacağım +500 daha toplamda +800 yani asusun 2 katı fiyat evet özellikler müthiş ama şu an da zorluyor özellikle garantisi olmadığı için bişi gelse başına çöp olur korkusuyla.

Bir de gps test yazılımı ile test ettiğinde kaç uyduya bağlanıyor sinyal gücü uydu başına ne akdar falan screenshot koy istersen. Benimki 1 tane biel uydu görmüyordu. Bir yerde okudum anten bağlantısında sorun olabilir diye GPS in GM% plus için. Belki Asusumda da senin GM5 Plusında da anten bağlantısında sorun vardır :/. Bir onu kontrol ettir istersen.

hangi programla test edebilecıgımı yazabılırmısın
  • Ben bugün GM5 Plus aldım ancak Snapdragon 820, Snapdragon 617'nin üç katı performansı vardır. 75 Tl paraf bonusuyla Hepsiburada'da 830 TL'ye mal edilebiliyor. Fiyat olarak ciddi fark var. İki katına yakın fiyatı var.
    Eger hb uzerinden satin alirsan faturayi hb keserse korkma bi ariza durumunda parani iade alabilirsin rahatca garantiyi kimin verdigi degil faturayi kesen onemli turkiyede thh kanunu faturayi kesene odetiyor bir ariza veya iade durumunda parayi hepsiburada dan kampanyalari takip et dusurur sun iyo fiyata

hunnkaar kullanıcısına yanıt
    nightsniffer kullanıcısına yanıt
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chartcross.gpstest link vermek yasak mı bilmiyorum umarım değildir de bu app ile deneyebilirsin dostum.

@serhataltuntas

Paraf gerçekten iyi. Hepsiburada da sanırım işini düzgün yapar herhangi bir problemde diye düşünüyorum. Aslında telefon siyah olsaydı bir süre daha bekler biraz daha para biriktirir alırdım sanırım. Ama siyahı gelir mi gelmez mi acaba. Neden getirmiyorlar ya da .

Bir de GM5 Plus'a bugün Profilo AVM de baktım. 1. Seri üretim olanlar teshirdeler ve ısınıyorlar tüm gün açıklardı. Ama TT de baktım iPhone 6s Plus ile aynı anda avıçladım tepe ksıımlarını sıcaklıkları yaın geldi bana. Fakat boyutu bir handikap. Bugün mi5 i inceledim arkadaşımda hakikaten çok güzeldi. Ne yapsam bilemedim ya. mi5 in ekranı ele oturuşu falan da çok güzeldi. Elleri küçük sayılabilecek biri olarak çok hoşuma gitti.

Paraf para nereye yükleniyor aldığımız kartın önemi var mı?

@nightsniffer @hunnkaar

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Bana izlenim ve deneyimlerinden bahseder misin?
    Bugün teslim dediler ancak klasik hepsiburada. Henüz teslim alamadım. :) Ancak bahsettiğim üzere Mi5 ile aralarında uçurum var. Kıyas mukabil değil iki telefon. Bu telefon Çin'de satılıyor olsa şu bileşenleriyle ve şirketin şu kar marjıyla 180 USD falan olurdu. Mi5 dediğin telefon en aşağı 350 USD. İki katı fiyat olması lazım normalde. Sen 1250'yi verebilecek gibiysen Mi5 al ama Xiaomi'nin de yazılım ayağı kanser. Rom falan atman gerekir, MIUI acayip hantal bir arayüz...
  • Ben GM5 Plus alırdım
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Nedenini yazabilir misin?

bir de mi5 çinde daha ucuz sanki 32lik versiyon 1000 e geliyor galiba pasaport kaydı dahil yanlış okumadıysam fiyatı
    Saf android olduğundan daha akıcı ve daha az pil tüketiyor.Tüm güncellemeleri ilk bu cihaz alacak ve güncelleme alacağının garantisi var.İşlemcisi yeterince iyi.En iyi işlemciye sahip olması gerekmiyor zaten.Ram miktarı da aynı şekilde.Fiyatı daha uygun.
    Mi5'i türkiyeden alacak olsanız 1500 TL zaten.Yurtdışından getirince de masraflarla beraber 1200-1300 civarında tutuyor.Hiç gerek yok o kadar para vermeye.SD820 olmasının faydası hissetmezsiniz eminim.Eskiden ram miktarı ve işlemci gücü çok önemliydi telefonlarda.Artık işler rayına oturdu ve orta seviye işlemciler bile yeterli performansı verebiliyor.Daha fazlası için fazla para vermeye gerek yok.Zaten bence Mi5 her ne kadar güzel bir telefon olsa da özelliklerinde en azından benim için vazgeçilmez olan bir yönü yok.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Saydığınız olumlu yönler aslında güzel ama 5.5" oluşu benim için gerçekten çok büyük ve pil için gerçekten olumlu konuşan olumsuz konuşandan daha az gibi. Yoksa aslında işlemcisinde değilim. Ama OIS li çft tonlu kamera 5.2 inç mükemmel elime oturan telefon çok hoşuma gitti. Çinden getirtsem giden birindne 2 ay beklemem gerekebilir. 1000 tl ye getirebilirim bence mi5 i. Pili de daha iyi gidiyor diyorlar bu arada.
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opera22 -- 24 Eylül 2016; 16:42:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.