Şimdi Ara

gmsi kira geliri vergisi ödemesek ne olur? muhasebeci arkadaşlar bakabilir mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • halamın dairelerine bakıyorum ama bina eski zaten kirası düşük, emlak vergisi kira vergisi sürekli dairede çıkan sıkıntı boya badana su şofben derken hiç bir gelir elde edilmiyor

ama şimdiye kadar kira vergisi beyanı verip ödemiştik bu geçen sene için muhasebeci hatırlatıp duruyor ödemesem sorun olur mu?

• O kadar çok gider varsa gerçek gider usulüne geçip masrafları düşebilirsin ama birkaç sene eski sisteme geçemezsin.
    Emlak vergisini matrahtan düşemezsin.

İkinci yol ise kirayı düşük göstermek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

O kadar çok gider varsa gerçek gider usulüne geçip masrafları düşebilirsin ama birkaç sene eski sisteme geçemezsin.
    Emlak vergisini matrahtan düşemezsin.

İkinci yol ise kirayı düşük göstermek.
    Yanlış bilgi vermeyin ilgili yıl emlak vergisini gerçek gider yöntemini seçtiğinizde ilgili yıl gmsi da gider olarak yazabilirsiniz Ancak emlak vergisi kazancın elde edildiği gayrimenkule ait olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _passenger_ -- 7 Nisan 2020; 12:7:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @_passenger_ @Vanished Man benim sormak istediğim bu gmsi beyanını hiç vermesem yani hiç kira vergisi ödemesem bir şey olur mu?

10 yıldır falan ödüyoruz şimdiye kadar 1 defa ödememiştik ceza gelmişti ama muhasebeci gib sitesinden baktığında cezayı göremedi, belki 5-6 sene öncesi olduğu için gözükmüyordur bilemiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

@_passenger_ @Vanished Man benim sormak istediğim bu gmsi beyanını hiç vermesem yani hiç kira vergisi ödemesem bir şey olur mu?

10 yıldır falan ödüyoruz şimdiye kadar 1 defa ödememiştik ceza gelmişti ama muhasebeci gib sitesinden baktığında cezayı göremedi, belki 5-6 sene öncesi olduğu için gözükmüyordur bilemiyoruz
    Beyan etmemek olmaz. Ceza yazarlar ve gerekirse onlar belirler ve öde derler.
    Sonuçta orada kiracı var üzerine faturalar vardır ve banka üzerinden kira ödüyordur.
  • quote:

Beyan etmemek olmaz. Ceza yazarlar ve gerekirse onlar belirler ve öde derler.
    Sonuçta orada kiracı var üzerine faturalar vardır ve banka üzerinden kira ödüyordur.

Alıntıları Göster
    peki 2019 un son günü ne zamandı sanırım 30 mart dı geçti sorun olur mu bu haftalarda yapsam?

kiracıların üzerinden faturaları alabilirim aslında, kiralarıda bankadan ödüyorlar ama kira falan yazmıyorlar

bu arada ben daha önce gmsi ödenmemiş hiç bir apartmanda ödemiyorum bunu 30 daireye bakıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makavel1 -- 9 Nisan 2020; 4:21:32 >

• quote:

peki 2019 un son günü ne zamandı sanırım 30 mart dı geçti sorun olur mu bu haftalarda yapsam?

kiracıların üzerinden faturaları alabilirim aslında, kiralarıda bankadan ödüyorlar ama kira falan yazmıyorlar

bu arada ben daha önce gmsi ödenmemiş hiç bir apartmanda ödemiyorum bunu 30 daireye bakıyorum

Alıntıları Göster
    30 nisan. Bu sene uzatıldı. 30 daire ne ya? 1-2 olsa neyse 30 dairede patlarsın. Maliye seni çay içmeye çağırdığında sakat olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kyk borcu ödenmezse ne olur
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

30 nisan. Bu sene uzatıldı. 30 daire ne ya? 1-2 olsa neyse 30 dairede patlarsın. Maliye seni çay içmeye çağırdığında sakat olur.

Alıntıları Göster
    emlakçıyım ben takip ediyorum, daireler farklı farklı yerlerde ama tabi kiralar benim aynı hesabıma yatıyor, acaba farklı banka hesaplarımı açsam?
    o önemli değilde, bu şimdiye kadar yaptırdığımız daireler için ne yapsam bilemedim, çünkü beyan ettirmek için bile muhasebeye ayrı ödeme yapıyorum

• quote:

emlakçıyım ben takip ediyorum, daireler farklı farklı yerlerde ama tabi kiralar benim aynı hesabıma yatıyor, acaba farklı banka hesaplarımı açsam?
    o önemli değilde, bu şimdiye kadar yaptırdığımız daireler için ne yapsam bilemedim, çünkü beyan ettirmek için bile muhasebeye ayrı ödeme yapıyorum

Alıntıları Göster
    Beyan işleri kolaylaştı internetten yapılıyor eskisi gibi değil muhasebeciye gerek yok. Önceden bizde muhasebeciye yaptırıyorduk baktım kendim de yapsam aynı vergi çıkıyor o yapsada aynı. Ben muhasebecide çalışırken adama 100 lira vergi çıksa 100 diyemezdim ki ayarla derlerdi. Artık boş yere büroya para vermiyorum.
    Sizin daire sayısı çok olduğundan gelir yükseldiğinden vergi oranı tavana kadar gidiyordur %35 falan oluyordur tabi vergi yüksek çıkar.
    Sizin iş zor. Ya beyanı düşük göstereceksiniz ya elden alacaksınız tabi hepsini değil.

• intvrg.gib.gov.tr
    İnternet Vergi Dairesi
    https://intvrg.gib.gov.tr/index_gmsi.jsp

bu adrese e-devlet bilgilerin ile giriş yap. açılan sayfada en üstte ortada Hazır Beyan yazacak. Oraya tıklayarak hazır beyan sistemine giriş yap. Açılan sayfada sol köşede Adıma yapılan kira ödemeleri diye bir bölüm var. Burada 2019'u seçip listelersen senin adına kira olarak yatırılmış tüm ödemeleri göreceksin. Yani devlet bu para transferlerinin senin adına kira ödemesi olarak ödendiğini biliyor. Muhakkak tespit ediliyor artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

intvrg.gib.gov.tr
    İnternet Vergi Dairesi
    https://intvrg.gib.gov.tr/index_gmsi.jsp

bu adrese e-devlet bilgilerin ile giriş yap. açılan sayfada en üstte ortada Hazır Beyan yazacak. Oraya tıklayarak hazır beyan sistemine giriş yap. Açılan sayfada sol köşede Adıma yapılan kira ödemeleri diye bir bölüm var. Burada 2019'u seçip listelersen senin adına kira olarak yatırılmış tüm ödemeleri göreceksin. Yani devlet bu para transferlerinin senin adına kira ödemesi olarak ödendiğini biliyor. Muhakkak tespit ediliyor artık.
    evet gördüm yaaa, açıklamaya bir şey yazdırtmıyorum ama gönderirken kira mı seçiyorlar acaba...
    ne yapıcaz ben farklı farklı yerlere bakıyorum ödemesem kesin sorun olur mu acaba? aylık 6-7 tane kira girişi olmuş her ay

• quote:

Beyan işleri kolaylaştı internetten yapılıyor eskisi gibi değil muhasebeciye gerek yok. Önceden bizde muhasebeciye yaptırıyorduk baktım kendim de yapsam aynı vergi çıkıyor o yapsada aynı. Ben muhasebecide çalışırken adama 100 lira vergi çıksa 100 diyemezdim ki ayarla derlerdi. Artık boş yere büroya para vermiyorum.
    Sizin daire sayısı çok olduğundan gelir yükseldiğinden vergi oranı tavana kadar gidiyordur %35 falan oluyordur tabi vergi yüksek çıkar.
    Sizin iş zor. Ya beyanı düşük göstereceksiniz ya elden alacaksınız tabi hepsini değil.

Alıntıları Göster
    şimdi aşağıdaki arkadaşın dediğini yaparak gib in sitesinden beyan sayfasına girdim, "beyan" sanırım sadece vergiyle alakalı?, adıma gelen kiralara baktım kiracılarımın yarısı kira seçeneğini seçmiş gözlemlediğim kadarıyla dediğim halde açıklamaya yazmamışlar ama seçeneklerden kira seçmişler

ne yapsam bilmiyorum bunların ortalama %35 vergisi çıkar diyorsanız ben bu %35 i ev sahiplerinden kesicem ama ödemicem, eğer ceza gelirse acaba ne kadar gelir 2 katı mı?

• quote:

şimdi aşağıdaki arkadaşın dediğini yaparak gib in sitesinden beyan sayfasına girdim, "beyan" sanırım sadece vergiyle alakalı?, adıma gelen kiralara baktım kiracılarımın yarısı kira seçeneğini seçmiş gözlemlediğim kadarıyla dediğim halde açıklamaya yazmamışlar ama seçeneklerden kira seçmişler

ne yapsam bilmiyorum bunların ortalama %35 vergisi çıkar diyorsanız ben bu %35 i ev sahiplerinden kesicem ama ödemicem, eğer ceza gelirse acaba ne kadar gelir 2 katı mı?

Alıntıları Göster
    Ceza miktarında orasını bilemem. Sorduğunuz uzmanlık sorusu gibi. Zaten bilsem vergi dairesinde veya denetimde çalışıyor olurdum
    30 daire beyan edeceksiniz herhalde. Hepsini beyan edip etmemek sizin tercihiniz. Acaba her ay her kira eksiksiz yattı mı? Eksik varsa onları beyan etmezsiniz.Bundan sonra Gerçek gider usulünü seçerek giderleri faturalandırarak ödenecek vergiyi düşürebilirsiniz. Ben emlak vergisinin düştüğünü bilmiyordum bu bile avantaj sağlar. Çünkü belli bir miktardan sonra götürüde avantaj kayboluyor.

• quote:

Ceza miktarında orasını bilemem. Sorduğunuz uzmanlık sorusu gibi. Zaten bilsem vergi dairesinde veya denetimde çalışıyor olurdum
    30 daire beyan edeceksiniz herhalde. Hepsini beyan edip etmemek sizin tercihiniz. Acaba her ay her kira eksiksiz yattı mı? Eksik varsa onları beyan etmezsiniz.Bundan sonra Gerçek gider usulünü seçerek giderleri faturalandırarak ödenecek vergiyi düşürebilirsiniz. Ben emlak vergisinin düştüğünü bilmiyordum bu bile avantaj sağlar. Çünkü belli bir miktardan sonra götürüde avantaj kayboluyor.

Alıntıları Göster
    bu konuyu açmamdaki sebep olan halamın daireleri (3-4 daire) ayrı babamın hesabına yatıyordu ve onun edevletiyle girip baktığımda geçen sene hiç gözükmüyor o yüzden oranın vergisini yatırmaktan vazgeçtim, şimdi benim takip ettiğim dairelerinde 6-7 tanesi yansımış ama her ay değil sanırım dediğim gibi kiracılar gönderirken kira seçmişler o yüzden çünkü birinin bana 30 bin tl ödeme yaparkende yanlışlıkla kira seçmiş oda öyle iş yeri kirası olarak gözüküyor 2018 de
    şimdi bu bende gözüken 6-7 daireninde ödemesini yapmam büyük ihtimalle eğer ceza gelirse kiracı ile maliyeye gider borç ödemesi diye itiraz ederiz

• quote:

evet gördüm yaaa, açıklamaya bir şey yazdırtmıyorum ama gönderirken kira mı seçiyorlar acaba...
    ne yapıcaz ben farklı farklı yerlere bakıyorum ödemesem kesin sorun olur mu acaba? aylık 6-7 tane kira girişi olmuş her ay

Alıntıları Göster
    Kira seçmeseler burada gözükmese bile maliye aynı hesaptan düzenli para girişlerini takip ediyor. Birkaç yıl evvel eşinin kredi taksitini ödemek için her ay düzenli para gönderen bir tanıdığıma yazı gelmişti siz kira alıyorsunuz beyan verin diye. Adam zor açıkladı biz karı kocayız kredi taksiti için her ay para gönderiyorum dedi.

Başınızı ağrıtmayın bence boşuna, özellikle bu zamana kadar veripte bu sene vermemiş olmanız göze çarpacak. Bu bilgilerde maliyenin elinde. Bugün ucuza getirmeye çalışırken yarın cezasıyla ödemeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Kira seçmeseler burada gözükmese bile maliye aynı hesaptan düzenli para girişlerini takip ediyor. Birkaç yıl evvel eşinin kredi taksitini ödemek için her ay düzenli para gönderen bir tanıdığıma yazı gelmişti siz kira alıyorsunuz beyan verin diye. Adam zor açıkladı biz karı kocayız kredi taksiti için her ay para gönderiyorum dedi.

Başınızı ağrıtmayın bence boşuna, özellikle bu zamana kadar veripte bu sene vermemiş olmanız göze çarpacak. Bu bilgilerde maliyenin elinde. Bugün ucuza getirmeye çalışırken yarın cezasıyla ödemeyin.

Alıntıları Göster
    şimdiye kadar babamın hesabına yatan 4 daire +1 dükkan olan apartmanın 3 dairesinin veriyorduk ama babamın hesapla giriş yaptım hiç gözükmüyor,
    bu yüzden oranın vergisini ödemeyi düşünüyordum bu konuyu o yüzden açmıştım ama vazgeçtim bunu görünce.

benim hesabıma yatan 20-25 kiracım var onlardanda 7-8 tanesi gözüküyor şimdi ben kiracıları tekrardan uyarıcam hatta yanına giderek nasıl gönderdiğine bakıcam yada farklı hesaplar açıcam ve bunlarında vermicem

ama ceza gelme ihtimalini ben şuan %30 gibi görüyorum bu yüzden bu riski alıcam

• Son olarak nasıl yaptınız herhangi bir ceza ile karşılaştınız mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.