Dün akşam gittiğimiz mekandaki bir garsonun önerisi ile ilk defa göbek rakısı içtim ve çok beğendim. Ben bu kadar farklı ve güzel olduğunu tahmin etmiyordum. Göbek rakılarının diğerlerinden farkı damıtılan rakının tam ortadaki kısmı en güzel yeriymiş ve buradan alınan rakılara göbek rakısı diyorlarmış. Dün akşam garson bize tekirdağ göbek rakısını önerdi çünkü %100 yaş üzümden yapılan tek göbek rakısı olduğu için en iyisi bu dedi. Diğer göbek rakıları da daha önceden yaş üzümden yapılıyormuş ama sonradan ucuzlatmak için üzüm sumasından yapmaya başlamışlar ve bu da Efe, beylerbeyi, mercan gibi göbek rakılarının tadını bozmuş. Göbek rakısı içen diğer rakıları bir daha içemiyor şimdiden bilgilendireyim sizi.. |
Bildirim