Göbek rakılarının diğerlerinden farkı
Dün akşam gittiğimiz mekandaki bir garsonun önerisi ile ilk defa göbek rakısı içtim ve çok beğendim. Ben bu kadar farklı ve güzel olduğunu tahmin etmiyordum.
Göbek rakılarının diğerlerinden farkı damıtılan rakının tam ortadaki kısmı en güzel yeriymiş ve buradan alınan rakılara göbek rakısı diyorlarmış.
Dün akşam garson bize tekirdağ göbek rakısını önerdi çünkü %100 yaş üzümden yapılan tek göbek rakısı olduğu için en iyisi bu dedi.
Diğer göbek rakıları da daha önceden yaş üzümden yapılıyormuş ama sonradan ucuzlatmak için üzüm sumasından yapmaya başlamışlar ve bu da Efe, beylerbeyi, mercan gibi göbek rakılarının tadını bozmuş.
Göbek rakısı içen diğer rakıları bir daha içemiyor şimdiden bilgilendireyim sizi..
Araba almak artık hayal
2023 yılının gelmesiyle artan döviz kuru ve enflasyonun etkisiyle hem sıfır hem de ikinci el fiyatlarında bir ciddi bir artış meydana geldi. Araba fiyatlarındaki zam oranları marka ve modeline bağlı olarak %50 ile 90 arasında değişiyor. Öte yandan araba firmalarının bayilerinde sıfır araç bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. 2023 model araçlar henüz tam olarak piyasaya girmemiş olmasına rağmen fiyatların daha da yukarı çıkacağı belirtiliyor. Bazı markalar sembolik artışlar yaparken, gelen zamlarla birlikte vergi dilimi değişen modellerde 30 ila 50 bin TL'yi geçen artışlar gözlendi.
Fiyatların Artma Nedenleri
Dünyada ve Türkiye’de devam eden çip sorunu, enflasyon, Rusya-Ukrayna savaşı ve Avrupa’da yarattığı enerji krizi, hammadde tedarik sorunları ve küresel ekonomideki belirsizlik, otomobil üretiminde de ciddi sorun yaratıyor. Bayiler sıfır araç temin edemiyor, satın almak için sıraya girenler ise aylarca beklemek zorunda kalıyor.
Sıfır araç bulunamaması tüketicileri ikinci el piyasasına yönelttiğinden, ikinci el pazarında da kontrolsüz bir fiyat artışı oluşturuyor. Yılın ilk çeyreğine baktığımızda ikinci el fiyatlarında geçtiğimiz yılın Kasım-Aralık aylarına göre %22’lik bir artış gözleniyor. Araba satın almak isteyenler bu çıkmazdan nasıl çıkacaklarını düşünüyor.
Son günlerde aylık abonelik ile araba kiralamak daha cazip hale gelmiş görünüyor. Bu yöntemle sürücüler arabanın kaskosu, sigortası, bakımı vb birçok masraflarına karışmadan araba ihtiyacını karşılamış oluyor.
Babalar Günü Hediyesi
Dün twitterda bir reklam gördüm açıkçası çok hoşuma gitti.
Kol düğmeleri ile alakalı bir markanın reklamıydı. Ben de babama kol düğmesi almak istiyorum ama daha önce onu kol düğmesi kullanırken görmedim. Acaba alsam kullanır mı ya da bir kenarda durur mu diye karar veremedim.
Merak edenler için linki aşağıya bırakıyorum.
Tatil Kuponu Almak
Döviz kurlarının son durumuyla beraber tatil hayallerim iyice suya düşmeye başladı. Tırım tırım aranıyorum nasıl yapsak diye çünkü bu yaz da bir yerlere gitmezsem kafayı yiyeceğim heralde. 2019'da tura turizmin phuket turuna katılıp çok memnun kalmıştım rehber erol bey vardı onunla da baya anlaşmıştık. Şimdi kupon satıyorlar 2023'e kadar kullanma imkanı var ama emin değilim ülkenin durumu alayım diyorum ya o zamana kadar her şey düzelir heralde.
Yeni dizi Seni Çok Bekledim
seni çok bekledim diye bir dizi çıkacakmış cuma günü. Uzun süredir paylaşılıyodu baya meraklandım çok iyi oyuncular var kadrosunda başrolde. Fragmanı falan acayip iyi gözüküyor ama tam çözemedim de konuyu bakalım ne çıkacak.
Ne Biçim Senesin #BiGit2020
twitterda gördüm bunu gerçekten hislerime tercüman olmuş yani yıldık resmen #BiGit2020
Rönesans Holding Rusyada Yılın Gökdeleni Ödülünü Almış
rönesans holding yılın gökdeleni ödülünü almış böyle zamanda cok güzel bir haber. rusyada Lakhta Center diye bi bina yapmışlar. valla avrupadaki en yüksek gökdelenmiş. 462 metre yükseklik nedir abi....
Haberi de burda: https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunyanin-en-prestijli-gokdelen-odulu-lakhta-center-ile-ronesansin-1795368
Aslan Hürkuş
|
Seni Seviyorum Ayı
|
Nerede bulurum acaba?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 76
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.433 (Bu ay: 43)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 28 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Anasayfa Haberleri