Şimdi Ara

GÖBEKSİZ TEKERLEK NASIL DÖNÜYOR ???? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
12.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yiyosa ön tekerlere de yapsınlarda tam takım olsun
  •  GÖBEKSİZ TEKERLEK NASIL DÖNÜYOR ????

GÖBEKSİZ TEKERLEK NASIL DÖNÜYOR ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dainesee -- 17 Nisan 2009; 11:33:24 >

• Yemiş valla
    quote:

Orjinalden alıntı: ottoman_solider

yiyosa ön tekerlere de yapsınlarda tam takım olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

Ne kadar çok insan düşünmüş konuyu

Hep fotolar tek taraftan çekilmiş

Halbuki diğer tarafını görseydiniz anlardınız belki

Sistemin açık halini gönderiyim size anlayacaksınız.

bi zeki sensin galiba :) Bu tip tekerlerde 2 sistem var , biri zincirli digeride dedigim gibi biraz videosunu falan izle...

• TEKRAR YAZIYORUM ZİNCİRLİ DEGİL ONLAR 2 TARAFIDA BOŞ !! ZİNCİRLİ OLANLAR AYRI

AYRICA NASIL DENGEDE DURUYOR MANTIK YURUTEMEDİM HALA
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

Chopper Tarzı motorlarda zaten denge namına bişey yok agır bır burun zayıf bır manevra kabiliyeti..

touring hissi veren bir sürüş... Kıcını basını uzatıp oyle kullanmaktan ne anlarlar merak edıyorum dogrusu..

Rahat oluyormuş diyorlar ama o kollarını saatlerce nasıl yukarıda tutarlar anlamam

motorcuların çoğu vücut çalışıyor o yüzden fazla sıkıntı çekmezler.

• quote:

Orjinalden alıntı: pacificrim

quote:

Ne kadar çok insan düşünmüş konuyu

Hep fotolar tek taraftan çekilmiş

Halbuki diğer tarafını görseydiniz anlardınız belki

Sistemin açık halini gönderiyim size anlayacaksınız.

bi zeki sensin galiba :) Bu tip tekerlerde 2 sistem var , biri zincirli digeride dedigim gibi biraz videosunu falan izle...

evet bi ben zekiyim diğeri neymiş göster bizde görelim?

• Bu sistemler elektrikli değil miydi? Belgesellerde hep o şekilde gösteriliyor. Mekanik olarak hiç görmedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dainesee

Fotoda 1 ve 2 numara ile işaretli yerler birbirinden bağımsız iki ayrı parça. ( bir çeşit rulman )

3 numaralı pilastik muhafaza kapağının altındaki bir aparatla 2 numaralı parça birleşiyor. Onu kamufile etmek için 3 numaralı kapağı koymuşlar. Bütün eğlence 3 numaralı kapağın altında başlıyor.

Yani ; 2 numaralı parça 3 numaralı kapağın altındaki bir aparatla sabit. Dönen yer 1 numaralı yer.

Fotoya bu açıdan bakınca bu çıkıyor. Motordaki gücün tekerleğe iletilmesi ile şimdilik bir fikrim yok ama o da diğer tarafta bir çeşit şaft sistemiyledir muhtemelen.

çok büyük ihtimalle 3 numaralı parçanın içerisinde motordan genel gücü tekerlege ileten bir tahrik tekeri var. motor o tahrik tekerini döndürüyor, tahrik tekeri de lastiği. ama emin değilim sadece yorum

• quote:

Orjinalden alıntı: DEVIL

Yemiş valla
    quote:

Nasılda hemen olta geliyonuz balık gibi
  • ilk resımlerdekınde ayna var arkadaslar. çift tarafta aynalar var. mekanızma normal ortada fakat bız aynadan yansıyan yolu goruyoruz. bu iluzyonıstlerdede kullanılan bir yok etme metodudur zaten. fakat yeni resimlerde bu teknoloji gercekten yapılmış. ancak konunun açılışında verılen resımlerde yuvarlak jant içi aynasını seçebilirsiniz. arka asfart gorunumu ondekıyle aynı (yoldaki çizgide=
  • hala ayna falan diyolar hey Allahım yatık motorda tekerde ayna düşün bakalım nereyi görürsün ;?

Gökyüzünü falan görürsün neyse la havle diyip devam ediyorum
  • ya bu teker bi şekilde şasiye sabitlenecek orası kesin. ya sağdan ya soldan yada iki taraftan birden. şimdi bazi resimlerden açıkça görülüyor çamurluğa her iki tarafan birden birleştirilmiş. ilk olarak pacificrim arkadaşın gönderdiği resimde sağsan bir birleşme yok demekki birleşme yeri soldan olmak zorunda.

şimdi gelelim hahrik sistemine, ya bazı resimlimlerde gözüktüğü gibi zincir tahrikli olacak yada bir arkadaşımızın üzerinde numaralarla belirttiği resimdeki gibi zincir felan olmayacak. zincirsiz tahrik sistemlerini düşündüğümde ise aklıma sadece ve sadece tahrik tekeri geliyor. çok çok büyük ihtimalle 3 nolu parçanın altında motordan gelen gücü ve torku lastige ileten bir tahrik tekeri var. bir nevi dişli hesabı

düşünüyorum aklıma başka bir fikir gelmiyor. bilen veya başka fikri olan varsa yazsın da tartışalım bişiler, fikir fikiri açar hesabı, bi yerden başlarsak çözeriz

• Hadi hadi, kimin balık olduğu belli
    quote:

quote:

Yemiş valla
    quote:

• O.B.K , VEZİR nerdesiniz kardeşim, gelin de açıklayın şunu merak ettim harbiden
  • Urban Racer açıklamış başka türlü mümkünatı yok bu işin!!!
  • Bence tekerlek kısmı ile jant kısmı birbirinden farklı çalışıyor. Harddiskin üzerindeki okuyucu gibi sistem. Tekerleğin görünmeyen kısmında ise sürtünmeyi ve ısınmayı önleyen bir mekanizma gizli. Bu mekanizma aynı zamanda tekerleği dengede tutuyor.
  • quote:

Hadi hadi, kimin balık olduğu belli
    quote:

quote:

Yemiş valla
    quote:

Evet ne kadar güzel de belli diyosun sen millete salça olmaya çalışırken, ben çalışma prensibi konusunda ilk olarak en mantıklı açıklama yapan arkadaşlardan biriyim foruma gevezelik yapacağım diye takılınca maalesef diğer yandan konunun içeriğini kaçıyorusunuz

• sürtünen küçücük bi yüzey yerine sürtünen devasa bi yüzey başlarken mantıksız başlamış
  • Bence iğneli rulman kullanmışlardır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.