Şimdi Ara

Göcek Tüneli’ne zam geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dünyanin ilk ücretli tüneliymiş yeni duydum :D

ÜCRETSİZ OLACAKTI
    Tünel siyasetçilerin her zaman vaatleri arasındaydı. Eski AKP Milletvekili Ali Boğa, 2.tünel inşaatının başlangıcında “Tünel bedava olacak” demişti. Zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu da 2015’deki Muğla’ mitinginde, “Dalaman ile Fethiye’yi birleştiren Muğla’yla, Antalya arasında bağ kuran Göcek 2 Tüneli Muğlalılara ücretsiz olacak inşallah” demişti.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ
    Zamlı geçiş ücretinin yer aldığı ödeme fişini sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, ‘Soyulmaya devam’ yazarak yapılan zamma tepki gösterdi.

Turizmcisinden taksicisine, milletvekilinden esnafına kadar pek çok kişi sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar, sabah saatlerinden itibaren sosyal medyada en çok paylaşılan haberler arasında yer aldı.

Muğla’nın Dalaman ile Ortaca ilçelerini birbirine bağlayan ve Yap-İşlet-Devret modeli ile 2006 yılında hizmete açılan Göcek Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi.

Geçiş ücretleri birinci sınıf araçlar (otomobil) için 7 liradan 9 lira, ikinci sınıf araç (kamyon) 10 liradan 15 liraya, üçüncü sınıf araç (dingilli kamyon ve dingilli otobüs) 14 liradan 20 TL’ye, dördüncü sınıf araç grubu (tır) 22 liradan 30 liraya, motosiklette 2 buçuk liradan 3 liraya yükseldi.

ocak 2020 haberi gözden kaçmasın :D

• Geçilmeyecekse ne halt yemeye yapılıyor?
    Geçilmeyen şeye benim vergim niye harcanıyor?
    Ulan var ya başlayacam senin o aklına ya.
    Her yerde garip garip yorumların var.
    Bak bu forumda 1 saatliğine küfür serbest olsa senin her yorumuna küfür etmezlerse ben bir şey bilmiyorum...
    Ayrıca verdiğin iki para birimine bir bak, 2 madeni para bizim 2. küçük kağıt paramıza eşit!
    Şu rezaleti yazarken bile insan utanır. Ama sana atılan onlarca cevaba bile utanma yok ki sende. Saçma sapan tutup TL euro çevirisi yapıyorsun!
  • Avrupa da 1.5 Euro(9 TL) ya gecilecek bir tane bile tunel yok. Zorla degil ya, istemeyen gecmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Avrupa da 1.5 Euro(9 TL) ya gecilecek bir tane bile tunel yok. Zorla degil ya, istemeyen gecmez.
    Geçilmeyecekse ne halt yemeye yapılıyor?
    Geçilmeyen şeye benim vergim niye harcanıyor?
    Ulan var ya başlayacam senin o aklına ya.
    Her yerde garip garip yorumların var.
    Bak bu forumda 1 saatliğine küfür serbest olsa senin her yorumuna küfür etmezlerse ben bir şey bilmiyorum...
    Ayrıca verdiğin iki para birimine bir bak, 2 madeni para bizim 2. küçük kağıt paramıza eşit!
    Şu rezaleti yazarken bile insan utanır. Ama sana atılan onlarca cevaba bile utanma yok ki sende. Saçma sapan tutup TL euro çevirisi yapıyorsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 6 Şubat 2020; 14:35:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O tünel özel bir şahıs tarafından kendi parası ile inşaa edilmiş ve bu yüzden paralı. Para ödemek istemeyen vatandaşlar için tünelin sağ tarafında ÜCRETSİZ eski dağ yolu faaliyet gösteriyor. Bilginize...
  • ibo allah akıl dağıtırken sen şemsiyemi tutuyodun..
  • Bu ulkede vergi toplanıyor ama hiçbiri hizmete gitmiyor, vergilerle maaşlar ödenip o maaşı alan sesinizi çıkardığınızda sizi jopluyor.😳

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senin yorumu bir tek ben mi anladım ?
    yoksa diğerleri okumadan mı yorum yapıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esek_Berberi

Senin yorumu bir tek ben mi anladım ?
    yoksa diğerleri okumadan mı yorum yapıyor ?
    Hocam demokrasiyi hazmedemeyen kisilere ne anlatacaksin ki? Istiyorlar ki tek kendi dusunceleri olsun, geriye kalan herkes onlar icin gecersiz.

Valla ben de sasirdim, bak sana bir konu atayim;

https://forum.donanimhaber.com/galerilerin-passat-stokculugu--141898082

Bu konudaki sikayet su; galericiler passat stokluyor, halk araba bulamiyor almak icin. Bahsettikleri aracin fiyati 300.000 TL. Ayni kisiler, baska yerlerde biz aciz, surunuyoruz, is bulamiyoruz, ulke batti falan yaziyorlar.

Ben artik bir sey demiyorum. Cok da muhattap olmuyorum zaten. Gozleri vardir, gormezler. Kulaklari vardir, duymazlar.

• Avrupada adam nehirin altına tünel yapmış (Hamburg elbtunneli dileyen aratabilir), 1600 € asgari ücret olan ülkede 2 € geçiş ücreti alıyor.
    Bizimkilerde dağ tüneline 2324 lira olan asgari ücrete rağmen 9 Tl para alıyor, temiz iş

O yukarıda 9 tl yi 1.5 euroya çevirmeyi bilen adama(!) söyleyin de, o euroyu kullanan ülkelerin asgari ücretlerini de tl ye çevirip hesaplama yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

O tünel özel bir şahıs tarafından kendi parası ile inşaa edilmiş ve bu yüzden paralı. Para ödemek istemeyen vatandaşlar için tünelin sağ tarafında ÜCRETSİZ eski dağ yolu faaliyet gösteriyor. Bilginize...
    Muğla’nın Dalaman ile Ortaca ilçelerini birbirine bağlayan ve Yap-İşlet-Devret modeli ile 2006 yılında hizmete açılan Göcek Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi.
    YiD diyor işte neresinde şahıs malı olduğu yazıyor anlamadım.

• Yapıştırrrrr yetmez bu millettin daha ...... koyacaklar....

• yılda 3-4 defa geçiyorum.memleketım fethiye.ben böyle şey görmedim.200-300 metre tunelin fiyatı her çeçtıgımde ayrı.bu yuzden araçların yarısı bu tunelden geçmiyor,eski yoldan geçiyor..
    bu tunelin yanına karayollarıca yapılan 2 nci tunelin parasını da bu şirket alıyor.akıl alacak gibi degıl.
  • Haklisin, bu kadar kısa tünelden para alan baska yer yoktur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Avrupa da 1.5 Euro(9 TL) ya gecilecek bir tane bile tunel yok. Zorla degil ya, istemeyen gecmez.
    Benden once 5 kisi kulaklarini cinlatmis gurbetcinin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben o bölgede oturuyorum. Seçim öncesi propagandalarda tünel bedava olacak, Dalamana marina yapılacak diye söz verdiler, ama her zaman ki gibi yalandı. Şuan orada iki tünel var, biri özel sektör, diğeri kamu..Özel sektörün ki bakıma girdiği zaman devletin tünelini kullanıyorsun, parayı özel sektöre veriyorsun. Ülkemizdeki 172 tünelden sadece biri paralı, kör talih o da birim orada, sadece 900 metre. Bölge insanı dağ yolunu kullanıyor, ama dağ yoluna tırmanma şeridi yapılmadığından, hiç bakım olmadığından, riskli,ayrıca fiyatlar da pahalı, bu yüzden, kocaman çekiciler bile dağyolunu kullanıyor. Yazacak çok şey var, ama yazamıyorum, konu sadece tünel deği, bölge komple yağmalanıyor, türizm bölgesinde, herkesin tahmin edeceği garip uygulamalar var, eskisi gibi paralı turist gelmiyor, hiç Rus, Arap gelmezdi, şimdi meydan onlara kaldı.

• bedava peynir sadece fare kapanında olur. cehape sizi yonetseydi o tünel bile olmayacaktı. şükür namazı kılmanız gereken yerde kazan kaldırıyorsunuz. kimin adamısınız yine ne oyunlar peşindesiniz ? yetmedimi bozduğumuz oyunlar.. ?
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Yap-İşlet-Devret modelinin olayı o zaten. İnşaat aşamasındaki maddi giderler, hazineden karşılanmak yerine ihaleyi kazanan özel şirketin sermayesinden karşılanıyor. Özel şirket; yatırım maliyetini amorti etmek için, yaptığı tüneli ihalede belirtilen süre boyunca belirli bir ücret karşılığında işletiyor ve bunun için devletten gelir garantisi alıyor. Süre sonunda; özel şirket, tünel işletmesinden çekiliyor ve işletmeyi devlete devrediyor.

Gerçi bizde bu modele göre yapılan inşaatların ihaleleri öyle bir düzenleniyor ki; işletme aşamasında vergileri müteahhitlere akıtma amacı, yatırımı amorti etme amacından daha çok öne çıkıyor. Müteahhitleri ihalelere çekebilmek için şartnamelerde olması gerekenden çok daha fazla işletme süresi ve gelir garantisi veriyorlar. Gerçekler ihalelerde yazanlarla uyuşmayınca da, vergiler müteahhitlere akmaya başlıyor.
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    Sağolun da boşuna anlatmışsınız.
    Her türlü bizim cebimizden çıkıyor sonuçta.

• Merak etme, yakında Muğla nın mazlum insanları da kol çıkaracak. O kadar turisti ağırla, tarımda üretken ol, madenleri çıkart, yurt dışına balık gönder, herkese beleş olan tüneller, sana paralı olsun.... Artık insanlarda, çalışmak, üretmek içiin eski gayret yok, çünkü geleceğe dönük umut kalmamış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.