Şimdi Ara

Gogol abartılmış bir yazar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir Delinin Hatıra Defteri kitabını çok övdüler forumda vs okudum alıp okuyayım dedim abartıyor muyum bilmiyorum ama abi kocaman bir 0 kitap ya. Hikayeler filan bomboş gibi geldi bana. Bir tek Palto adlı hikayesi biraz iyi idi. Diğerleri tırt. Hele burun adlı hikayesini bitireceğim diye karnıma ağrılar girdi.

• Ölü canları oku.
  • Rus edebiyatı denilince akla gelen ilk üç isimden birisidir Gogol; diğer ikisi malum... Uzun uzun yazmaya gerek görmüyorum ve patikalara sapıyorum:

'' Hepimiz Gogol 'un Palto 'sundan çıktık. '' Dostoyevski
  • Kendisi bir hiciv ustasıdır. Yapıtlarındaki iğneleme sanatı muazzam seviyededir, bunları anlayabilmek için dönemin şartlarını, toplumsal ve politik durumunu ve kendisinin hangi tabakaya daha yakın olduğunu bilmen gerekir. Biraz açarsam eğer; kendisi dönemin toplumsal sorunlarını, insanların ve memurların yoksulluklarını, ezilişlerini ve bunlardan doğan kimlik çatışmalarını çok iyi anlatmıştır. Yapıtlarına baktığımızda zaten daima alt tabakayı, yoksulları ve memurları anlatmıştır kendisi.

Bu kitabı uzun süre, hatta çok uzun süre önce okumama rağmen Neva Bulvarı öyküsünü hala hatırlarım ve hatırladıkça tüğlerim diken diken olur, içim titrer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dependet -- 4 Ocak 2015; 18:05:52 >
  • Abartılmış falan değil. Ölü Canlar kitabını bir oku istersen.
  • Dependet kullanıcısına yanıt
    Hocam tüğ mü tüy mü?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nüktedan_

Hocam tüğ mü tüy mü?

Konumuzle bir alakası yok, fakat cevap: Tüy
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Palto eseri bile yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.