Bugünü yarına bağlayan gece en çok aktif olacağı dönem,bu göktaşları yakınımızdan Halley Kuyruklu yıldızının bıraktığı küçük parçacıklar.Bazıları yıldız kayması gibi görünecekken atmosferde daha fazla yol alanlar yeşil,hatta kırmızıya dönük bile görünebilecek.Saatte 70 göktaşı bekleniyor.
Bunu görmek isteyenler için 6 Mayıs gecesi Güneş doğmadan 3 saat önce Doğu ve Güney tarafına bakarlarsa bu saçılmayı görebilecekler.Ay'ın parlaklığından dolayı göktaşı sayısı azalsa da muhteşem bir keyif vereceğine eminim.Kova Takım Yıldızı saçılma noktasıdır.Güneş'ten yaklaşık 2 saat önce doğduğu için fazla gözlem vakti olmuyor ama saçılmalarını Doğu'dan en çok görebilirsiniz.Güney'e doğru da yoğun bir saçılma olacaktır.
Sorularınız varsa memnuniyetle...
Saygılarımla
tüh. dün gece elektrik kesildi ve bir yıldız kayması görmüştüm. her taraf karanlık olmuştu. geceleri o kadar ışığın yanması hiç hoşuma gitmiyor, bu görüntüye gerçekten hasret kalmıştım. keşke bu gece kesilseydi.
neyse, büyük ihtimalle izlerim.
Evet Ay'ında olması kötü etkiliyor ama gene de görülebileceğine eminim,imkanlarınız varsa kuytu bir yerlere kaçın :)
Hem Hıdırelez günü bir dilek tutun :) "Fala inanma falsız kalma" :)
amiyane tabirle, ben kuytuya kaçarsam yarın topoğrafya vizesi de bana kaçar muhtemelen
ders çalışırken camın kenarına geçerim. sınav zaten öğleden sonra 4'te.
Önce eğitim :) İstemediğiniz kadar göktaşı var,ona içi huzurlu gözlerle bakmak daha keyif verici olacaktır. :)
İyi günler...
İnsan başka alemlere dalıyo seyrederken. 2008'deki muhteşemdi
Bu sürekli olan bir şey ama bazıları seyrek olduğu için fark edilmiyor.Özellikle şehirde hava kirliliği ve ışık kirliliği varsa iş daha da zorlaşıyor.
Geçen ay saatte 20 tane göktaşı geçtiği durumlarda oldu.Hercules takım yıldızı ile Vega arasındaydı yanılmıyorsam.
Ankara'daki ışık kirliliğinden dolayı, her defasında olduğu gibi yine mahrum kalacağız bu güzel manzaradan.
quote:
Orijinalden alıntı: Darkness
Ankara'daki ışık kirliliğinden dolayı, her defasında olduğu gibi yine mahrum kalacağız bu güzel manzaradan.
Aynı dert İstanbul içinde geçerli
quote:
Orijinalden alıntı: nanaka9
quote:
elektrik kesintilerinde çok rahat anlaşılıyor bu durum. inanır mısınız, 3 senedir yıldızları bu kadar net görmemiştim. teknolojiden uzak bir tatili çok özlemişim, bunu farkettim.
quote:
Ankaradan çok güzel bir şekilde izlemiştim 2 sene önceki kaymayı. Hemde 11 civarıydı.
quote:
Orijinalden alıntı: hashus1099
quote:
Orijinalden alıntı: nanaka9
quote:
elektrik kesintilerinde çok rahat anlaşılıyor bu durum. inanır mısınız, 3 senedir yıldızları bu kadar net görmemiştim. teknolojiden uzak bir tatili çok özlemişim, bunu farkettim.
1990 veya 91 yılında şırnakta operasyondayken denk gelmiştim o manzarayı hala dün gibi hatırlıyorum
Yurdumuz ışık kirliliği bakımından çok da zor durumda değil.Fakat şehirden uzakta olmak gerek.Bazı yerlerden Samanyolu'ndaki "Great Rift"i bile görebilirsiniz.Google Earth için ışık kirliliği haritaları bulunmaktır,ilgilenenler araştırabilir.Bu yamayla gidecekleri yerden ne kadar iyi gözlem yapabileceklerini öğrenebilirler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme