Şimdi Ara

Gökyüzünde gördüğüm hareketli cisimler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
10.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dalgaya alınmamak hesabına bende yazmıyorum fakat Mersin de oturanlar belki görmüştür bundan yaklaşık bir ay kadar önce arkadaşların evinde eğlenirken Soli'den balkondan rahatça görülebilecek şekilde parlak ve oldukça büyük bir ışık gayet düzgün ve hızlı bir şekilde ilerleyip binaların arkasında kayboldu. Mersinliler bilir şu son birkaç gündür feci yağmur yağıyor; ilk gününde Mezitli'de elektrikler gitti bende sıkıntıdan çıkmış balkondan semaları seyre dalmıştım ki tekrar aynısını gördüm, hatta göz yanılması olmasın diye evdekilere dahi gösterdim onlarda görüyor. Yine keza o ışığın aynısını dün Marina'dan Mezitliye dönerken sahilde gördüm önümdeki bir kaç kız da gösterip konuşuyorlardı. Yükselip bir noktada sabit asılı kalıyor, belirli bir süre sonrada yok oluyordu. İşin en ilginç tarafı da geçenlerde Van'da çekilen bir videoda gözüken ışık kümesi ile aynı olması. Bilemiyorum meteoroloji ile alakalı bir test midir, yoksa şu kızışan dönemde yeni füze denemeleri ile alakalı bir musubetmidir ama çıkaramadım açıkcası

• quote:

Orijinalden alıntı: War Lord

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Orijinalden alıntı: War Lord

quote:

Hep görüyorum, dhye sorayım diyordum unutuyorum:) Çok uzak yıldızlar gibi küçük görünüyor ve sürekli aynı rota üzerinde hareket ediyor. Bu birinci tip. 2.tipler ise bir anda görünüyor. çok parlaklar, yine doğrusal olarak gidiyorlar ve 30 yada 60 saniye gibi bir süre içerisinde yavaş yavaş parlaklığını kaybederek görünmez oluyorlar. Sizde bunlara şahit oldunuz?

birinci durum için tek fikrim var o da Uydular ama emin değilim. Bu boyutlarını hesaba katarak gorunmeleri güç...

edit:yazım hatası

ben boyle yıldızlardan 3-4 kat daha genis bir parlaklık yaayan bir şey gordum. ucaktır dedim. sorna cok hızlı (gokyuzunden gecenlerin rahat 5-6 katı hızlı) ilerledi. jet falandır dedim. sonra hicbir egiklik (ovallik) olmadan 90 derece dondu. bunu bir ucagın yapması mumkun degil

ben birinci durumdaki cizimlerin sürekli sağ sol yaptıklarını görüyorum gibi geliyor ama göz yanılsamasımı çözemiyorum. aynı ses dalgası gibi.

su hani yerden ısık sey yaparlar ya gokyuzune spot ısıklarından onlar olabilir sag sol yapıyosa

spot ışığı değil kardeşim yıldızdan hiçbir farkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: TenVeFeknoloji

quote:

Orijinalden alıntı: Zyx

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kötü_ben

bugün yıldızın kaydığını gördüm canlı canlı çok süperdi nanına koyın apartmanlardan bişey göüzükmüyoki devamını izleyemedim

burada da bazen elektrik kesintisi oluyor tüm bölgede. samanyollarına kadar herşey görünüyor. o 5dk nın verdiği zevk hiçbirşeyle ölçülemez ya :))

Coşma istersen

ciddiyimde yorumunu anlamadım

Samanyolunun kollarını görüyorum demişsin(ben öyle anladım yani), abartma istersen diyorum

haklı ışık kirliliği olmazsa daha fazlasını bile görebilirsin

Işık kirliliği olmadığında görse bile farkedemeyeceği kadar küçük olmaz mı

Gökyüzünde gördüğüm hareketli cisimler?

• Uyduları bi alet kullanmadan görebilirsin zaten,harekette ediyorsa uydudur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emcyaman

ikinci dediklerin bunlar:http://en.wikipedia.org/wiki/Satellite_flare#Iridium_satellite_flare
    diğerleri de normal uydular

ayrıca bulunduğun bölgedeki uydu geçişlerini buradan öğrenebilirsin:www.heavens-above.com

birinci linki inceledim ama ingilizcem çok iyi değil pek birşey çıkartamadım. resimler temsili sanırım? çünkü çizgi gibi(kayan yıldız gibi) değilde normal görünen yıldızlar gibi görünüyor.

2. linkteki sitede nereye tıklamam lazım anlayamadım

Çok parlak olarak gördüğün şeyler alçak yörüngede çok hızlı bir şekilde dolanan İridium dediğimiz iletişim uydularıdır. Bu uydulardan 70 ten fazla vardır, yani neredeyse hemen her gece bir tane görebilirsin. Bu uydular yere doğru bakan parlak antenleriyle güneş ışığını yere yansıtır. Doğru açıyla denk geldiğinde nadiren günün ortasında bile görülebilecek kadar parlak olabilirler. Diğer daha az parlak olanlar ise başka uydular veya yörüngede kalan roket parçaları olabilir.

siteye üye olurken tam olarak bulunduğun yerin koordinatlarını doğru belirtirsen (saat diliminin de doğru olduğuna emin ol şuan yaz saati +3) sana o gece görebileceğin uyduların ve iridium parlamalarının bir listesini nereye bakman gerektiğiyle birlikte çıkartacaktır.

edit: fotoğraflar uzun pozlamayla çekildiği için uzun bir iz gibi görünüyor wikide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emcyaman -- 27 Haziran 2012; 0:29:39 >

• Evet görüyorum geçen sene sabaha kadar yabancı dizi izliyordum bir ara canım sıkıldı pencereye çıktım nedense yukarı bakmak istedim o anda hıp hızlı bir şey geçti ve bir anda kayboldu ilkten korktum ama dedim neydi bu hani ( saçma bir örnek vericem ) Pokemonda roket takımını gökyüzüne fırlatırlar daha sonra ışık gibi bir şey çıkar ya onun gibi bir ışık çıkmıştı

Bir kere de işte nisan ayı sanırım yine gökyüzüne bakıyorum 2 tane yan yana duran cisim yıldız dedim sonra ışık parladı parladı sonra sönmeye başladı yavaş yavaş sonra yok oldu.

Bu yaz yani haziran başları gibi bir cisim gördüm yavaş yavaş düz bir rotada hareket ediyordu uçak sandım ama normalde uçakların sağında ve solunda mavi kırmızı ışık çıkardı ve en azından görülürdü gece görüyorum uçak olduğunu ve ses çıkarırdı ama bu ne ses çıkarıyordu nede görünüyordu sadece beyaz bir ışık düz gitti sonra sol sağ S şeklinde gitmeye başladı. Sonra ise kayboldu.

Bir anımı anlatıcam 2002 yılı idi sanırım Eylül ayında antenimiz balkondaydı babam git düzelt demişti anteni gittim içeri girecekken gökyüzünde ay şeklinde kocaman yemyeşil bir ışık görmüştüm havada kötü idi bir anda gördüm sonra ise şimşekler çakmaya başlamıştı zaten o gün deli olmuştum kocaman yemyeşil bir şey

Çok uzun yazmışım özet: Yalnız değiliz

Edit: Bir şey daha anlatıcam uçaklar işte görünüyorlar hava sahasına doğru gidiyorlar sonra yön değiştirip başka yöne doğru gidiyorlar sonra tekrar gelip tekrar gidiyorlar sizce sebebi ney bunun genelde de hep o bölgede oluyor bu tür olaylar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny Silverhand -- 27 Haziran 2012; 1:50:48 >

• merhaba,

az önce ben de didim'de 5 dakika arayla yıldız şeklinde, uçaktan 5-10 kat daha hızlı geçen sarı ışıklı 2 cisim gördüm. gökyüzünü bir boydan bir boya 30 sn gibi bir sürede geçti. sizin gördükleriniz de böyle bir şey miydi? uydular bu şekilde mi hareket ediyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanasrav

merhaba,

az önce ben de didim'de 5 dakika arayla yıldız şeklinde, uçaktan 5-10 kat daha hızlı geçen sarı ışıklı 2 cisim gördüm. gökyüzünü bir boydan bir boya 30 sn gibi bir sürede geçti. sizin gördükleriniz de böyle bir şey miydi? uydular bu şekilde mi hareket ediyor?

1. tip olarak gördüklerim okadar hızlı gitmiyor ama sarı ışıklı. normal yıldızdan 2-3 kat daha parlaklar ve yavaş yavaş sönerek kayboluyorlar
  • Aynı konuyu ben açtım 1-2 arkadaş yardımcı oldu onlar uydu kardeşim güneşin açısına denk gelince parlıyorlar sonra yavaştan sönerek gözden kayboluyorlar ayrıca hareketliler
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiowagEE

Aynı konuyu ben açtım 1-2 arkadaş yardımcı oldu onlar uydu kardeşim güneşin açısına denk gelince parlıyorlar sonra yavaştan sönerek gözden kayboluyorlar ayrıca hareketliler

Teşekkürler. İşin garip tarafı sönme şeklinde değil, bayağı, uçak gibi uzaklaşarak gözden kaybolmalarıydı... 10 dk arayla 2 tane geçti. Mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır ve çok büyük ihtimalle dediğiniz gibi uydudur ama olmama ihtimali de var diye düşünüyorum
  • quote:

quote:

merhaba,

1. tip olarak gördüklerim okadar hızlı gitmiyor ama sarı ışıklı. normal yıldızdan 2-3 kat daha parlaklar ve yavaş yavaş sönerek kayboluyorlar

dilek balonu da olabilir dediler ama benim gördüğüm farklı bir şeydi. sizi gördüğünüz belki dilek balonudur

• quote:

quote:

quote:

merhaba,

dilek balonu da olabilir dediler ama benim gördüğüm farklı bir şeydi. sizi gördüğünüz belki dilek balonudur

arkadaşın dediği gibi uydu sanırım bunlar. dilek balonu değil eminim. okadar parlak görüneceğini sanmıyorum

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kötü_ben

bugün yıldızın kaydığını gördüm canlı canlı çok süperdi nanına koyın apartmanlardan bişey göüzükmüyoki devamını izleyemedim

burada da bazen elektrik kesintisi oluyor tüm bölgede. samanyollarına kadar herşey görünüyor. o 5dk nın verdiği zevk hiçbirşeyle ölçülemez ya :))

Coşma istersen

bizim burda da elektrikler kesildi ve binlerce yıldız samanyolu galaksisi görünür hale geldi müthiş bir manzaraydı..meteor da kaydı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yillardir kafama takilan bir konuydu .. Ayni seyleri 20 dk cok isik olmayan bir ortamda gokyuzune bakan herkes gorebilir.
    Sinir bozarlar ve senin sayende birazcik aydinlandik.
    EyvAllah..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.