Şimdi Ara

Gold Xbox live Türkiye Kullanıcıları (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
4.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de TR bölgesine geçtim. Adam gibi demo oyun yok. Daha once US hesabındaydım. İngilizce sorunum falan da yok neden geçtim bilmiyorum :)

youtube bile hikaye. Türkçesi yok ispanyolca abuk sabuk bir şey geliyor.

Ama xbox turkiyede son 6 ayda ciddi gelişti. Bence daha da gelişecektir.
  • Arkadaşlar 1 aylık goldumun bitimine 2 gün kaldı. Bazıları TR hesaba geçtikten sonra(gold sürerken) hesaplarındaki goldun yenilendiğini ve 1 ay uzadığını söylediler. Bunu onaylayabilecek biri var mı?

edit: hesabı tr ye taşıdım ve gold 1 ay uzadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep Rex -- 11 Temmuz 2013; 3:53:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

en azından eski hesaplarınız dursun
    bir türk hesabı açın eski indirdiklerinizide türk hesabında aktive edebilirsiniz
    daha mantıklı olmuş olur nasılsa aynı makine bir fark olmaz

katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: AselSanTR

quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

en azından eski hesaplarınız dursun
    bir türk hesabı açın eski indirdiklerinizide türk hesabında aktive edebilirsiniz
    daha mantıklı olmuş olur nasılsa aynı makine bir fark olmaz

katılıyorum

Ben de öyle yapacaktım ama benim bir tane hesabımda gold üyelik var. Başka bir hesap TR açsam ne işe yarayacak ki.
  • Tr üyelik açalımki türkiye adına kayıtlar artsın ;)
  • Ms ile oyun almayacak biri için tr yada usa hesabin bir önemi varmı ? yani live in (online oynamak içinsadce) ücreti aynı ücret mi?
  • Tr hesapta lag problemi yasayan var mi? Uk kullanirken mis gibi fifa oynuyordum, su anda cok kotu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kobe_burak8

Tr hesapta lag problemi yasayan var mi? Uk kullanirken mis gibi fifa oynuyordum, su anda cok kotu

200 oyunda 3-4 kez anca. O da karşı taraftan kaynaklıdır deyip geçtim. Sorun yok anlayacağın. (50 Mbit)
  • quote:

Orijinalden alıntı: elazulreal

quote:

Orijinalden alıntı: kobe_burak8

Tr hesapta lag problemi yasayan var mi? Uk kullanirken mis gibi fifa oynuyordum, su anda cok kotu

200 oyunda 3-4 kez anca. O da karşı taraftan kaynaklıdır deyip geçtim. Sorun yok anlayacağın. (50 Mbit)

Benim nette problem var diyecem ama, uk dayken hic sıkıntı yoktu. Dur bakalim duzelir belki. 8 mbit bu arada :)

• Esas hesabım UK aslında, skyrimi indireyim dedim fakat kredi kartında devamlı sorun çıkardı adres falanmı artık bilmiyorum. Daha sonra tr hesabından bir üyelik açtım kredi kartı bilgilerini girdim (bu arada 65 tl skyrim gayette uygun) çat diye indirmeye başladı. Kafama takılan UK hesabımla oyunu oynayabilir miyim?

• Beyler diğer hesaplarda (USA, UK vb.) GTA IV, RDR vb oyunlar vpn istiyor.
    TR hesapta da istiyor mu? Bir de her oyun var mı/fiyatlar nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryder1511

Beyler diğer hesaplarda (USA, UK vb.) GTA IV, RDR vb oyunlar vpn istiyor.
    TR hesapta da istiyor mu? Bir de her oyun var mı/fiyatlar nasıl ?

Vpn olayı var bazı oyunlarda ancak Tr mağazada rdr yok. Gta iv de vpn istememişti bende fiyatlara gelirsek kafa karıştırıcı biraz Tr hesapta ucuza denk gelebiliyor bazen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolasın verdiğin bilgiler için
  • Merhabalar.

Ben de yeni bir Xbox 360 kullanıcısıyım. Eylül ayında konsolum geliyor. Konu çok ilgimi çekti. Online içerik bakımından Türkiye marketinin yetersiz olduğu yazılmış hep ocak, şubat, mart gibi aylarda. Peki durum şimdilerde nasıl? Bir gelişme, değişme veya toparlanma var mı? Olmaya devam edecek mi? Marketin gelişmesi için daha fazla üye sayısına sahip olmalıyız diyen arkadaşlar uzun süredir konuya birşey de yazmamışlar, nerdesiniz?

Bu arada birkaç sorum olacak:

1. Oyunlarımı hep dijital olarak almak istiyorum. DVD ile tak çıkar uğraşmak istemiyorum. Bu nedenle tüm oyunlarımı ve MSP'leri Live marketinden mi almalıyım? Yoksa yine dijital satış yapan üçüncü şahislar var mıdır ve varsa dh'de(veya başka yerde) uygun fiyatlı, güvenilir satış yapan kimi önerirsiniz?

2. Marketten Orjinal Xbox(1) oyunları da satın alabiliyor muyuz?(veya ikinci el satan birinin önerisi de kabulümdür)

3. Diyelim satın aldık veya ikinci el olarak bulduk. Bu oyunun multiplayer özelliklerini kullanabiliyor muyuz? Kullanılabiliyorsa başka oyuncu bulabilir miyiz? (Bkz: Counter-Strike Xbox)(Global Offensive var biliyorum hatırlatmaya gerek yok )

4. Açıkçası konsolu hemen hemen sadece online oyun oynamak için almak istiyorum. (Çünkü artık aynı oyunları PC'de oynamak için milyarlık harcama yapmak gerek.) Sadece tek oyunculu modu oynayıp bir kenera fırlatmak veya tekrar tekrar oynamak(!?) için değil. FPS TPS veya eğlenceli çoklu oyuncu modu olan herhangi bir oyun tarzı olarak Oyuncu bolluğu olan(hatta Türk oyuncuların fazla olduğu) birkaç oyun ismi tavsiyesi alabilir miyim?

5. Live hesabını Türkiye üzerinde açınca online oyunlarda Türk oyuncularla daha çok karşılaşmak gibi bir ihtimalim var mıdır? Yakın çevredeki oyuncularla oynamak için özel olarak birşey yapmalı mıyım? Yoksa matchmaking'de o işi benim yerime hallediyor mu oyunlar?

6. Örneğin PC'de Steam'den MW3 oynarken Türk oyuncular yok veya yok denecek kadar az. Böyle olunca oyunda sunucu olarak bana uzak birini seçiyor ve ping değerlerim 100-150 arası oluyor. Dolayısıyla oyun işkence halini alıyor. Live'da durum nasıl? Lag, loss olayları var mıdır? FPS'ciler memnun musunuz? Performans alabiliyor musunuz?

7. Önceki soruda da Aslında PC oyuncusu olduğumu hafiften tıklattım. Gamepad ile FPS oynamak hiç de tarzım değil. Gelecek karşılıkları duyar gibi oluyorum: "aslında alışınca blah blah.." diye başlayan şekilde. Malesef pek alışamıyorum. PS2 BLACK oyununu gamepad ile başından hiç kalkmadan bir günde bitirmiş biri olarak cidden alışamadım. Bu nedenle Xbox 360 için mouse klavye tarzı aksesuarları araştırdım. Bazı yerlerde mouse deneyimini tam olarak yaşatamadığı eleştirilerini okudum. Kullanan var mıdır? Siz ne dersiniz? XIM Edge en kalitelisi olarak tavsiye ediliyor. Ben de XFPS Commando ürününü beğendim. Fakat hepsinden ayrı bir sorun bu ürünleri Türkiye'de satışını yapan biri bulamadım. En azından online satışı yok. Acaba İstanbul'da satın alabileceğim bir dükkan falan var mıdır? Ayrıca bu aksesuarlar oyuncu deneyime haksızlık vesaire gibi herhangi bir nedenle hile olarak değerlendirilip banlanma riski taşır mı?

Sorularım şimdilik bu kadar. Zahmet edip okuyan herkese teşekkürler.

Not: Burada sorularıma yeterli cevap bulamazsam ayrı bir konu açarak sormayı planlıyorum. Zaten sorular çok kapsamlı ve geniş oldu. Oturup birkaç dakikalık araştırma yoluyla elde edilebilecek bilgiler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OsbourneReynolds -- 10 Ağustos 2013; 3:34:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deep Rex

Arkadaşlar 1 aylık goldumun bitimine 2 gün kaldı. Bazıları TR hesaba geçtikten sonra(gold sürerken) hesaplarındaki goldun yenilendiğini ve 1 ay uzadığını söylediler. Bunu onaylayabilecek biri var mı?

edit: hesabı tr ye taşıdım ve gold 1 ay uzadı

Sağol sayende ben de 1 ay daha kullanabilecem goldu. 2 gün kalmıştı bitmesine, mesajını görmesem 20 lira da bayılacaktık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsbourneReynolds

Merhabalar.

Ben de yeni bir Xbox 360 kullanıcısıyım. Eylül ayında konsolum geliyor. Konu çok ilgimi çekti. Online içerik bakımından Türkiye marketinin yetersiz olduğu yazılmış hep ocak, şubat, mart gibi aylarda. Peki durum şimdilerde nasıl? Bir gelişme, değişme veya toparlanma var mı? Olmaya devam edecek mi? Marketin gelişmesi için daha fazla üye sayısına sahip olmalıyız diyen arkadaşlar uzun süredir konuya birşey de yazmamışlar, nerdesiniz?

1. Oyunlarımı hep dijital olarak almak istiyorum. DVD ile tak çıkar uğraşmak istemiyorum. Bu nedenle tüm oyunlarımı ve MSP'leri Live marketinden mi almalıyım? Yoksa yine dijital satış yapan üçüncü şahislar var mıdır ve varsa dh'de(veya başka yerde) uygun fiyatlı, güvenilir satış yapan kimi önerirsiniz?

2. Marketten Orjinal Xbox(1) oyunları da satın alabiliyor muyuz?(veya ikinci el satan birinin önerisi de kabulümdür)

3. Diyelim satın aldık veya ikinci el olarak bulduk. Bu oyunun multiplayer özelliklerini kullanabiliyor muyuz? Kullanılabiliyorsa başka oyuncu bulabilir miyiz? (Bkz: Counter-Strike Xbox)(Global Offensive var biliyorum hatırlatmaya gerek yok )

4. Açıkçası konsolu hemen hemen sadece online oyun oynamak için almak istiyorum. (Çünkü artık aynı oyunları PC'de oynamak için milyarlık harcama yapmak gerek.) Sadece tek oyunculu modu oynayıp bir kenera fırlatmak veya tekrar tekrar oynamak(!?) için değil. FPS TPS veya eğlenceli çoklu oyuncu modu olan herhangi bir oyun tarzı olarak Oyuncu bolluğu olan(hatta Türk oyuncuların fazla olduğu) birkaç oyun ismi tavsiyesi alabilir miyim?

5. Live hesabını Türkiye üzerinde açınca online oyunlarda Türk oyuncularla daha çok karşılaşmak gibi bir ihtimalim var mıdır? Yakın çevredeki oyuncularla oynamak için özel olarak birşey yapmalı mıyım? Yoksa matchmaking'de o işi benim yerime hallediyor mu oyunlar?

6. Örneğin PC'de Steam'den MW3 oynarken Türk oyuncular yok veya yok denecek kadar az. Böyle olunca oyunda sunucu olarak bana uzak birini seçiyor ve ping değerlerim 100-150 arası oluyor. Dolayısıyla oyun işkence halini alıyor. Live'da durum nasıl? Lag, loss olayları var mıdır? FPS'ciler memnun musunuz? Performans alabiliyor musunuz?

7. Önceki soruda da Aslında PC oyuncusu olduğumu hafiften tıklattım. Gamepad ile FPS oynamak hiç de tarzım değil. Gelecek karşılıkları duyar gibi oluyorum: "aslında alışınca blah blah.." diye başlayan şekilde. Malesef pek alışamıyorum. PS2 BLACK oyununu gamepad ile başından hiç kalkmadan bir günde bitirmiş biri olarak cidden alışamadım. Bu nedenle Xbox 360 için mouse klavye tarzı aksesuarları araştırdım. Bazı yerlerde mouse deneyimini tam olarak yaşatamadığı eleştirilerini okudum. Kullanan var mıdır? Siz ne dersiniz? XIM Edge en kalitelisi olarak tavsiye ediliyor. Ben de XFPS Commando ürününü beğendim. Fakat hepsinden ayrı bir sorun bu ürünleri Türkiye'de satışını yapan biri bulamadım. En azından online satışı yok. Acaba İstanbul'da satın alabileceğim bir dükkan falan var mıdır? Ayrıca bu aksesuarlar oyuncu deneyime haksızlık vesaire gibi herhangi bir nedenle hile olarak değerlendirilip banlanma riski taşır mı?

Not: Burada sorularıma yeterli cevap bulamazsam ayrı bir konu açarak sormayı planlıyorum. Zaten sorular çok kapsamlı ve geniş oldu. Oturup birkaç dakikalık araştırma yoluyla elde edilebilecek bilgiler değil.

1.Dijital olarak tüm oyunlar US veya UK markette bile bulunmuyor malesef. Bu TR bölgesinde daha da sınırlı. Var olan oyunları da indirimlere göre alabilirsin, hesabına oyun eklendiğinde istediğin zaman tekrar indirme hakkına sahip oluyorsun. E-Bay gibi sitelerde oyunlar kod olarak satılabiliyor, onun haricinde oyun dolu hesap satışı var mı hiçbir bilgim yok. Ben olsam hiç bulaşmazdım çünkü çok riskli.

2. Bu linkte Xbox 360'ta geriye uyumluluk sağlayan Xbox 1 oyun listesi var. Disk olarak bunları satın alıp oynayabilirsin.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_games_compatible_with_Xbox_360

Dijital olarak yine sınırlı sayıda oyun bulunuyor.

3. Emin değilim ama Xbox 1 oyunlarının serverları kapatıldı diye biliyorum.

4. Call of Duty, Battlefield, Halo, Gears of War, GTA bu oyun serilerinin en son çıkan oyunlarında her zaman sürüyle multi oyuncu bulabilirsin.

5. Oyunlara göre değişiyor sanırım bu sistem. En son Call of Duty MW3'te bunu uyguladıklarında millet hep aynı bölgeden aynı kişilerle oynamaya başlamıştı. Sonradan kaldırıldı diye biliyorum.

6. Buna MW3 oynayanlar cevap versin. Şahsen Battlefield 3, Forza, Halo gibi oyunlarda hiçbir lag problemi yaşamadım. Bu kalite tabi oyunlarda host veya dedicated server bulunma türüne göre değişiyor.

7. Aynı şekilde karşıdaki oyuncuların da gamepad kullandığını, bu sebeple eşit şartlarda olduğunu unutma derim. XFPS kullanıcılar vardı forumda galiba, bence almadan önce ne kadar verimli olduğunu araştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razura

quote:

Orijinalden alıntı: OsbourneReynolds

Merhabalar.

1.Dijital olarak tüm oyunlar US veya UK markette bile bulunmuyor malesef. Bu TR bölgesinde daha da sınırlı. Var olan oyunları da indirimlere göre alabilirsin, hesabına oyun eklendiğinde istediğin zaman tekrar indirme hakkına sahip oluyorsun. E-Bay gibi sitelerde oyunlar kod olarak satılabiliyor, onun haricinde oyun dolu hesap satışı var mı hiçbir bilgim yok. Ben olsam hiç bulaşmazdım çünkü çok riskli.

2. Bu linkte Xbox 360'ta geriye uyumluluk sağlayan Xbox 1 oyun listesi var. Disk olarak bunları satın alıp oynayabilirsin.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_games_compatible_with_Xbox_360

Dijital olarak yine sınırlı sayıda oyun bulunuyor.

3. Emin değilim ama Xbox 1 oyunlarının serverları kapatıldı diye biliyorum.

4. Call of Duty, Battlefield, Halo, Gears of War, GTA bu oyun serilerinin en son çıkan oyunlarında her zaman sürüyle multi oyuncu bulabilirsin.

5. Oyunlara göre değişiyor sanırım bu sistem. En son Call of Duty MW3'te bunu uyguladıklarında millet hep aynı bölgeden aynı kişilerle oynamaya başlamıştı. Sonradan kaldırıldı diye biliyorum.

6. Buna MW3 oynayanlar cevap versin. Şahsen Battlefield 3, Forza, Halo gibi oyunlarda hiçbir lag problemi yaşamadım. Bu kalite tabi oyunlarda host veya dedicated server bulunma türüne göre değişiyor.

7. Aynı şekilde karşıdaki oyuncuların da gamepad kullandığını, bu sebeple eşit şartlarda olduğunu unutma derim. XFPS kullanıcılar vardı forumda galiba, bence almadan önce ne kadar verimli olduğunu araştır.

Cevaplar için teşekkür ederim.

İlk soruda sormaya çalıştığım şey dijital içeriği resmi market yerine daha ucuza üçüncü şahıslardan alıp alamayacağımdı. İçi dolu Live hesabı satın almak değildi.

• Rica ederim.

Dediğim gibi E-Bay tarzı sitelerde bir ara 1-2$'a Alan Wake kodu satıyorlardı. Yeni oyunlar var mı böyle ya da hala devam ediyor mu bilgim yok. E-Bay'i araştırabilirsin.

@OsbourneReynolds
  • Ben de aldım gold üyelik bakalım.
  • Arkadaşlar bir kaç sorum olucak live hakkında fırsat bulup cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Dün akşam konsolu satın aldım kurulum işlemlerini halledip UK hesabı açtım live da fakat şimdi aldığım bundle set ile hediye verilen dance central 2 oyun kodunu UK hesabı üzerinden giremiyorum ürünün bu bölge için kullanılmadığı hatasını alıyorum. Bu yüzden Türkiyeye geçmem gerekecek galiba fakat ileride içerik yenilenmezse ve gerekli destek live Türkiyeye verilmediğinde tekrar ülke değiştirme şansımız oluyormu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.