Şimdi Ara

Golden Alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar,Ben bu akşam bir petshop tan köpek alacağım.Cinsi Golden olacak fakat Dişi mi? Erkek mi? Alsam kararsızım.Ve hangi mamayı tavsiye edersiniz.Bide ne zaman dışarı çıkarmalıyım bizim buralarda dolu park var birine götürsem yarın yada diğer gün olurmu ?

• Evet arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum ve kpeğe ne kadar mama vermeliyim
  • Arkadaşım bir barınaktan alsan nasıl olur?
    Hem barınaktan bir köpek kurtarmış olursun, hem de petshoplarda hayvanların mal gibi sergilenip satılmasının engellenmesi için bir adım atmış olursun.
  • Doğru söylüyorsunda ben barınkalara güvenmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraycena -- 4 Ağustos 2011; 15:06:45 >
  • Bence petshop tan yada tanıdığından al.
  • Bence Petshop tan al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZombieDriverx7 -- 4 Ağustos 2011; 15:10:50 >
  • Kuru mama ile başla diş sağlığı için.Mama olarak Proplan'ın profesyonel somonlu&pirinçli ürününü alabilirsin, aslında çeşit çok.Golden'ın yavru olduğunu sayıyorum.
  • arkadasim yerinde olsam kesinlikle bu asamada kopek almazdim. bunun birkac nedeni var:

-bilgi birikimini cok daha fazla artirmis olman gerekirdi ama anlasilan o ki; kopekler konusunda zerre bilgin yok.
    -evini, kopegin icin gerekli malzemeleri vs coktan ayarlamis olman gerekidi ama kesinlikle hazir degilsin.
    -barinaklara guvenmedigini soyluyorsun ama petshoplara guveniyorsun... petshoplardan muzdarip kisilerle konusma firsatin oldumu hic ? butun forumlarda bas bas bagiriyoruz(lar) petshoptan kopek almayin diye ama hala ustune bastira bastira petshoptan alacam diyorsunuz.

kasitlimi actin bu konuyu bilmiyorum ama yukarida soyleyeceklerimi soyledim:

-once kopekler konusunda cok daha fazla arastirma yap,
    -sonra evini, malzemelerini vs hazirla,
    -en sonunda da maddi imkanin varsa iyi bir ureticiden, maddi imkanin yoksa kopegine iyi bakan bilgili hayvanseverlerin ev ortaminda aldiklari yavrulardan, oda mumkun degilse cesitli nedenlerle kopegini veren kisilerden veya barinaklardan kopegini al. petshop secenegini en sona bile eklemedim farkindaysan...

• Yazını okudumda arkadaşlar doğru söylüyor.Balık almıyorsun köpek alıyorsun.Onu özenerek alman gerekir ve bakıcağın yerde mutlu olucağından emin olman gerekir.O bir eşya değil bunu unutma.Köpeğin bütün aşılarını tamamlayana kadar dışarı çıkarmanı tavsiye etmem.Köpek maması olarak birşey söyleyemiyeceğim.Önceden bir köpeğim vardı mama kullanıyorduk ama hangi marka olduğunu unuttum yanlış bilgi vermek istemem.Yukarıdaki yorumda Denildiği gibi onun yaşayacağı ortamı iyi ayarlamalısın ki köpekçik hem mutlu olsun hemde güvende.Pet shoplara bende güvenmiyorum ve onaylamıyorum.Hayvanlar orda 7/24 tutuluyor ve yanlarına oyuncak dahi bir şey koymuyorlar.Yanlarında su veya mama görmedim.Mamayı saatli veriyor olabilirler ama su herzaman yanlarında olmalı helekii yaz aylarında.Hayvanlar o küçük kafeslerin içinde bıkkın düşüyorlar ve uyumaktan başka birşey yapamıyorlar.Üretici bulmakta zorlana bilirsin.Kime güveneceğin belli olmaz ama köpek çiftlikleri var ben ilk köpeğimi ordan almıştım ve gayet sağlıklıydı.Umarım ikinci köpeğimide gene bir çiftlikten alacağım.

• Adam istediğini yapar karışmayın boşverin alırsa alsın.Ama büyük ihtimal köpek'e bakamıcak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraycena

Merhaba Arkadaşlar,Ben bu akşam bir petshop tan köpek alacağım.Cinsi Golden olacak fakat Dişi mi? Erkek mi? Alsam kararsızım.Ve hangi mamayı tavsiye edersiniz.Bide ne zaman dışarı çıkarmalıyım bizim buralarda dolu park var birine götürsem yarın yada diğer gün olurmu ?

arkadaslar birtakım doğru yazılar yazmışlar.kesin ben alcam diyorsan erkek yada dişi bence farketmez.dişilerde kızgınlık dönemi vardır ve yılda 2 defa yaklaşık15 er günden 30 gün kanaması olur.erkek hormonel olarak daha rahattır ama dişilerde daha akıllı ve sahibine bağlıdır.erkekler daha aktiftir
    mama konusunda veteriner kliniğinden süperpremium bir mama alabilirsin.yavru köpek maması olmasına dikkat et.
    aşıları tamamlanmadan bırak parkı dışarı bile çıkarman köpek için risktir
    köpeği alacaksan anne altından alman daha iiyi ve garantidir.barınaktan bir köpek alıp onu sahiplenmen çok daha iyidir.pet shoptan alacaksan alacağın yeri çok iyi araştır.hayvanların kaldığı ve bakıldığı yerleri kontrol et.içine sinmezse alma.

• quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Arkadaşım bir barınaktan alsan nasıl olur?
    Hem barınaktan bir köpek kurtarmış olursun, hem de petshoplarda hayvanların mal gibi sergilenip satılmasının engellenmesi için bir adım atmış olursun.

Bu cevabı vermek için girmiştim bende. Barınağın güvenip güvenmemeni gerektirecek neyi var ki? Gariban köpekcikler aile bekliyor sadece. Hem köpeğin saf kan bir ırk olunca seni daha çok sevmeyecek :) Bir CAN'a hayat vermek seni daha mutlu yapacaktır, buna emin ol.
  • Petshop'dan almamak en güzeli çiftlikden felan direk almak daha iyi fakat mecbursan böle bir şansın yoksa mecbur petshop'dan alcaksın ancak cinsiyet olarak dişi tavsiye etmem sıkıntı olur malum dişi olduğu için onlarda bayanlarla aynı dertleri var dışarı çıkmaz konusunda ise parazit hapını almadan sakın çıkartmayın birde en az 3 aylık olmadan çıkartmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.