Şimdi Ara

goldmaster hd-1045 hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
5.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu Goldmaster'in hd 1045 modelini aldım. Öncelikle gerek atlanta hd box, gerekse jameson js3003 arasında yaşadığıım kararsızlıklardan sonra goldmasteri almış bulundum. Cihaz büyük ihtimalle yarın teslim edilir. Size sormak istediğim optimum kalite için nasıl ayarlar yapmam gerektiği ve güncel yazılımı nasıl elde ederim? Diğer bir soru ise kablosuz olarak internete bağlamak için nasıl bir adaptör almam gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vmesut -- 10 Haziran 2012; 20:56:13 >

• İzlenimlerinizi paylaşabilir misiniz?
  • Jameson daha iyidir!
  • cihazı yaklaşık iki haftadır kullanıyorum ve hd/sd kanalların görüntü kalitesinden memnunum. Biss vs özellikleri de olması güzel. Ayrıca internet tv, klavye mouse, wireless adaptör desteği, youtube online radyo ve hava durumu özellikleri de(sık sık kullanmıyacak olsam da) artı bence. Ancak cihazın media player yetenekleri tatmin edici değil. Optik çıkışla ev sinema sistemime bağladığım uydu alıcıda surround ses ve hd görüntü ile avrupa kupasını izlemek keyif verici.
    Belki herkes dikkat etmez ama özellikle next ve hiremconun menü arayüzü çok itici geldi bana. Goldmaster bu konuda çok başarılı olmasa da daha iyi diyebilirim. Sony samsung vb markaların menüleri gibi sade ve şık arayüzler görmek isterdim açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vmesut -- 21 Haziran 2012; 1:00:12 >
  • vmesut,

1-İnternete girişi nasıl oluyor? İstediğiniz siteye girebiliyor musunuz yoksa sadece belirli sitelere mi giriş var?
    2-Kablosuz olarak internete girebiliyor musunuz?
    3-Kanal geçişleri hızlı mı?
    4-Cihazı kaç paraya aldınız?

Çok soru sordum cevaplarınız için teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: engayland

vmesut,

1-İnternete girişi nasıl oluyor? İstediğiniz siteye girebiliyor musunuz yoksa sadece belirli sitelere mi giriş var?
    2-Kablosuz olarak internete girebiliyor musunuz?
    3-Kanal geçişleri hızlı mı?
    4-Cihazı kaç paraya aldınız?

Çok soru sordum cevaplarınız için teşekkürler..

1. İnternete giriş kablolu veya kablosuz adaptör aracılığıyla ve kutunun içinden çıkan webbrowser eklentisini içeren usb flash belleği takarak yapılıyor.(cihazda 1 usb giriş var dolayısıyla usb çoklarıcı almanız gerek kablosuz adaptör ve webwrowser diskini birliktekullanmak için.)Dilerseniz kablosuz klavye mouse da takabilirsiniz. Web browser arayüzüne girdiğiniz zaman sizi google karşılıyor. Tabi istediğiniz url yi yazıp istediğiniz siteye giriş yapabilirsiniz.

2. Kutunun içerisinden çıkan kablosuz adaptör listesinden istediğinizi kullanabiliyorsunuz. (Ben ucuz olması nedeniyle edimax'ın bir modelini aldım. Ancak adaptörden mi yoksa cihazdan mı bilmiyorum bağlantı oldukça yavaş.)

3. Cihazın kanal geçiş hızı sd uydu alıcılara kıyasla daha yavaş ancak çok rahatsız edici bir yavaşlık yok.

4. Cihazı 430 tl ye aldım.

Uydu alıcısını kısaca değerlendirmek gerekirse:
    HD ve SD kanalların görüntü kalitesi beni oldukça tatmin etti. Biss şifreleri, dsmart modül desteklemesi, aynı tp deki kanalı kaydederken diğerini izleme imkanı resim içinde resim fonksiyonu gibi özelliklerden memnunum.
    Öte yandan akıllı tv lerde bulunan özellikleri barındırması güzel fakat verimli değil. Medya oynatıcısı full hd mkv divx dosyalarını açıyor ancak çok fazla takılma yapıyor. Yani en azından şimdilik medya playerin yerini tutamaz. İnternete girebiliyor ancak bağlantı yavaş ve arada bir kilitlendiği oluyor. Diğer internet uygulamaları ise youtube, earth-touch, hava durumu ve internet radyosu. Ayrıca dlna özelliği ile kablosuz olarak bilgisayarınıza bağlanabilirsiniz.

Sonuç: İyi görüntü veren bir cihaz olarak alınabilir. Smart TV box olarak adlandırılan bu cihazın internet özellikleri yavaş (daha önce de dediğim gibi bir de kablolu veya başka bir kablosuz adaptör ile denenirse daha kesin bir yargıya varabiliriz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vmesut -- 23 Haziran 2012; 3:08:27 >

• Ayrıntılı açıklamalarınız için çok teşekkürler. Karar vermemde çok etkili olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tv plus kullanımı hakkında.
    2 yıl önce açıldı
    monitör hakkında tavsiye
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de gm hd 1045 i geçen hafta vatandan 237 liraya aldım. daha önce next minix hd almıştım. beğenmediğim için iade ettim. ona göre bu baya bi kaliteli ve artı özellikleri var. fakat bi türlü sd kanalların görüntü kalitesini beğenemedim ikisinde de. kanal geçişleri minix e göre daha hızlı ama hala yavaş. hd görüntülerde donma ve takılma yok sevindirici.

daha büyük boylarda ve adaptörsüz bi model bekliyordum. nedense büyük olanlarda tuner ın daha büyük olacağı için vs. daha iyi olacağını düşünüyordum. fişle değil adaptör bağlantısıyla çalışıyor.

youtube da tek parça film izleme şansını elde etmek güzel geldi.

önde display ekran da olsa güzel olurmuş. bir de tek usb girişi az ama usb hub ile her takılan aygıt sorunsuz çalışıyor. tarayıcı için parmak kadar flaş takmak yerine içine neden koyamadılar onu anlayamadım. görüntü kaydetme şansım henüz olmadı.

genel olarak memnun kaldım aletten ama biraz daha tarayıcı özellikleri hızlandırılsa, kanal geçişleri hızlı olsa ve sd görüntü kalitesi daha yüksek olsaymış daha çok severdim. fiyatı 200 ün daha altında olması gerek bence öyle ahım şahım bişey değil sonuçta. o fiyatlarda bulursanız alın derim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.