Şimdi Ara

Golf 1.4 TSI 125 tuketim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.4 TSI aracımla sağ şeritte 70 km ort.hızla 16 lt yakıyorum ben. Bu TSI kullanıcıları hep kandırıyorlar milleti

[simage][/simage]

Golf 1.4 TSI 125 tuketim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passat 1.4 aracımı alalı 15 ay oldu. Şehir dışı sakin kullanımda 5.3 yakıyor. şehir dışı dolu bagaj ve 5 kişi 120-140 ile gittiğimde 6.5 yakıyor. İstanbul içi yoğun trafik 10 kmlik yol içinse 7.5-9 arası yakıyorum. Trafik durumuna göre değişiyor. Bundan önceki clio 1.4 ile aynı yolu 9.5-11 lt altına inemiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemsul -- 6 Mart 2017; 23:51:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 tsi kullanlara bir sorum olacak yeni çıkacak 1.5tsi şehir içi 5-6ltyi görürmü yoksa 1.4tsidaki gibi
    8-10 civarı mı seyreder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Tamamda sen kendi agresif kullanımındaki değerleri anlatıyorsun, Tsı motorların minimum tüketimini değil. Hızlı otoyol kullanımını hangi arabayla yaparsan yap, soğukta motorla 10km git kontak aç kapat ortalamaya bak aynı şeyleri yaşarsın. Konuyu açan kişi belli ki tamamen hız limitlerinde ve dikkatli kullanmış arabayı, 5.3 ortalama ile gelmiş ki gayet olası, hatta aracı yüklü olmasa bu değer 5.0lara dahi düşerdi. Bende tsi motorların gazlayınca yakıt içtiğini biliyorum, sadece belli devir aralıkları ve gaz pozisyonlarında verimliler ve yüksek hız tüketimleri de çok iyi değil ama bu sakin kullanıcı için ekonomik olmadığı, bu değerlerin görülemeyeceği yalan olduğu anlamına gelmiyor.

Hocam sizin de belirttiğiniz üzere hız limitlerine uygun olarak araç kullanırım altımdaki araç ne kadar güçlü olursa olsun. Hem aracımdaki sevdiklerimi hem de çevremde trafikteki araç/insan ve canlıları korumak için. 15-20 günde bir yaklaşık 1200-1400 km'lik uzun yola gidiyorum. Burda bazı arkadaşların dediği gibi 150-160 km/h hızlar özellikle ülkemiz yol koşulları için çok çok fazla. Çift şeritli yol yapmak bu yollarda bu hızlara çıkılabileceği anlamına gelmez yola gidip gelenler de takdir eder ki yollar devamlı ilçelerden/köylerden yani kısaca yerleşim alanlarından geçiyor. Kısaca 110-120 km/h hızlar ideal uzun yol süratleridir bana göre koşullar dikkate alındığında. Tabi yol koşulları elverdiği sürece hızlı da gidersiniz..

Sözü uzatmayayım. Konuda farklı görüşlerin tartışılması güzel ancak saygı çerçevesinde ve verilere dayanarak olması en güzeli olur.

Herkese iyi forumlar,

• 1.6 TDİ leon istanbul dur kalk şehir içi 8,5-9 Lt daha az yaktırabilen varsa bana da öğretsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.