Şimdi Ara

Golf 1.4 TSI 125 tuketim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda tsi alıp da 10lt yakan adam hiç görmedim.

Açılan konular hep 5.5-6.5lt

Reelde tsi binen arkadaşlarım da o değerler hayal diyor.

8lt altını gören yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: falken34

Forumda tsi alıp da 10lt yakan adam hiç görmedim.

8lt altını gören yok.

Çünkü foruma vb ortama paylaşım şeklinde konulmaya değer olacak durumlar sürüşünde standartların dışına çıktığı durumlardır.
    Sırf bu yüzden elimde 3-5 tane kayıtlı ölçüm vardır. Bi kere uzun yolda denedim 3.8 gördüm 160km ancak sabrettim sonra yine sıkılıp devam ettim.
    Kasınca 3.8 görüyor diye arabam bunu yakıyor diyemem çünkü ben o şekilde kullanmıyorum. Zorlanınca her araçta minumum değerler şaşırtıcı noktalara ulaşabiliyor.

• Değerler çok iyi. Fsi ile çok zorlayarak 5.3 falan oluyor ama normal kullanım ile 6-6.5 arası oluyor. Tsi a geçiş düşünüyorum değerler makul geliyor alınan performans da karşısında

• quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

quote:

Yalan beyler inanmayın yola çıkıp motor ısınınca sıfırlıyor. Sıfırdan soğuk motorla başlasan en az 6-7 arası

Dalga mı geçiyon adam 715 km yapmış 2 km soğuk gitse nolur sıcak gitse nolur hemen ısınıyo zaten benzinli araçlar. Bok atcazya nerden atarsak atalım . 122 lik dsg olanda hemen hemen aynı şartlarda 6 lt yakıyor bu arada.

ya dalga mı geçiyon kardeşim ??? SANA CİDDİ CİDDİ SORUYORUM BU VERİLERE İNANANLAR ŞİMDİ SİZE GERÇEK VERİLERİ PAYLAŞIYORUM. Anneanne dede modunda araba sürmüyorsanız bu verileri tutturmanız hem trafiği tehlikeye sokar(çünkü 35 tonluk tırlar seni sollamak için sol şeride çıkmak zorunda kalır) hemde yola olan dikkatinizi dağıtır. Bakın benim annemde 1.2tsi polo var ve bu araçtan çok daha hafif ve az yakan bir araç olarak piyasada satılıyor. Bu araçla annemleri bir yere bırakmak için uzun yola çıktığımda(minimum 400 km) 120-140 ara ara 160 - 180 basarım. Bu benim genel sürüş tarzımdır ve genelde ortalama 6.5 litre yakıt tüketimiyle yolu bitiririm(rakım iniyorsam 5.5lt yakıyor) ve evden çıktığımdan beri olan ortalama hızım 110-120 arası olur(3-4 saatlik yolculuklarda mola vermem). Düşünün bu polo gibi bir araç 6.5 litre yakıt tüketiyorsa uzun yolda, bu golf nasıl 5 litre falan yakabilir akıl var mantık var. Kendi aracım vw cc ve bu araçla daha hızlı giderim genelde 160 altına düşmem uzun yol yakıt tüketimim 8.5 derim ama forumda gördüm 5.2 yaktım diye konu açan vardı(ve araç üzerindeki opsiyonlarla 1700 kilo geliyor kantarda). Bu tarz gerçek dışı verilere itibar etmeyiniz, eden de ayrı bir psikopattır arkadaşım 80 le uzun yol mu gidilir Pamukkale Turizm 100 le gidiyor ya ayıp lan ayıp.

Hocam uzun yolda bahsettiginiz hizlarda seyretmiyorum. O hizlarda giderseniz sanirim her arac yakacaktir. Eger Tesla falan kullanirsaniz ucuza olur

Ben burda bakin TSI bu kadar az yakiyor seklinde bir baslik acmadim. Bu aracin disinda TDI DSG aracimiz da var onun da yakit tuketimi hakkinda saglikli bilgim var.

Amacim herhangi bir caba harcamadigim daha rodajdaki aracin tuketim degerlerini paylastim.

• quote:

quote:

quote:

Yalan beyler inanmayın yola çıkıp motor ısınınca sıfırlıyor. Sıfırdan soğuk motorla başlasan en az 6-7 arası

Dalga mı geçiyon adam 715 km yapmış 2 km soğuk gitse nolur sıcak gitse nolur hemen ısınıyo zaten benzinli araçlar. Bok atcazya nerden atarsak atalım . 122 lik dsg olanda hemen hemen aynı şartlarda 6 lt yakıyor bu arada.

ya dalga mı geçiyon kardeşim ??? SANA CİDDİ CİDDİ SORUYORUM BU VERİLERE İNANANLAR ŞİMDİ SİZE GERÇEK VERİLERİ PAYLAŞIYORUM. Anneanne dede modunda araba sürmüyorsanız bu verileri tutturmanız hem trafiği tehlikeye sokar(çünkü 35 tonluk tırlar seni sollamak için sol şeride çıkmak zorunda kalır) hemde yola olan dikkatinizi dağıtır. Bakın benim annemde 1.2tsi polo var ve bu araçtan çok daha hafif ve az yakan bir araç olarak piyasada satılıyor. Bu araçla annemleri bir yere bırakmak için uzun yola çıktığımda(minimum 400 km) 120-140 ara ara 160 - 180 basarım. Bu benim genel sürüş tarzımdır ve genelde ortalama 6.5 litre yakıt tüketimiyle yolu bitiririm(rakım iniyorsam 5.5lt yakıyor) ve evden çıktığımdan beri olan ortalama hızım 110-120 arası olur(3-4 saatlik yolculuklarda mola vermem). Düşünün bu polo gibi bir araç 6.5 litre yakıt tüketiyorsa uzun yolda, bu golf nasıl 5 litre falan yakabilir akıl var mantık var. Kendi aracım vw cc ve bu araçla daha hızlı giderim genelde 160 altına düşmem uzun yol yakıt tüketimim 8.5 derim ama forumda gördüm 5.2 yaktım diye konu açan vardı(ve araç üzerindeki opsiyonlarla 1700 kilo geliyor kantarda). Bu tarz gerçek dışı verilere itibar etmeyiniz, eden de ayrı bir psikopattır arkadaşım 80 le uzun yol mu gidilir Pamukkale Turizm 100 le gidiyor ya ayıp lan ayıp.

Kardeşim 1.2 tsi polo ile 140 160 yaparsan tabi yakarsın. Sana göre 110 120 civarı hızlar anneanne moduysa evet o modda kullanıyorum. Ayrıca inanmama gerek yok son cümledeki değerler kendi değerlerim. Hayır 3 4 litre de demedim uzun yol için aşağı yukarı her turbo benzinli 5 6 civarı yakıyor Fazla yaktırıyosan sen gaz kullanmayı bilmiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

8lt altını gören yok.

Çünkü foruma vb ortama paylaşım şeklinde konulmaya değer olacak durumlar sürüşünde standartların dışına çıktığı durumlardır.
    Sırf bu yüzden elimde 3-5 tane kayıtlı ölçüm vardır. Bi kere uzun yolda denedim 3.8 gördüm 160km ancak sabrettim sonra yine sıkılıp devam ettim.
    Kasınca 3.8 görüyor diye arabam bunu yakıyor diyemem çünkü ben o şekilde kullanmıyorum. Zorlanınca her araçta minumum değerler şaşırtıcı noktalara ulaşabiliyor.

o zaman bende ekonomi kasayım..buraya tüketim atarım..arabam şu kadar az yaktı derim.
    otobanda orta şeritte 80le gideyim...otobüsler kamyonlar sollasın beni..
    hatta yüklü 79la giden kamyonu sollarken 83e çıkayım 8 dakkada sollama yapayım..
    yeşil ışıkta hiç gaza basmayayım..sadece ben geçsem yeter..aheste aheste geçeyim.
    trafik yok zaten kamboçya burası..herkes sövsün bana..

• quote:

Golf 1.4 TSI 125 tuketim

Al kardeşim bu da istanbul trafiğinde 15 dk kullanıp parkettiğim, sonra 15 dk kullanıp geri parkettiğim böyle böyle 4-5 kullanımı içeren 1 günlük bir değer. Araç 1.2 tsi polo. Biz yakıyorsa yakıyor deriz. Şimdi dersin dipgaz gitti vs. hasta götürüyordum ve devir 2 bini geçmedi bile. Hava eksili derecelerdeydi. Arkadaşlar inanmayın golf 5 litre falan yakmaz 7-8 arası, yoğun istanbul 9-10 dur.

Adamın şehir içinde 5 litre yaktım diye bir iddiası olmamış zaten. Şehir dışında sakin kullanılırsa 5 litreler hiçte hayal değil.

Sizin kullandığınız şekilde dizelde olsa zaten 8 lt yakacak.

• Gelecekte bu sayfayı okuyup araç seçimi yapacak adama not: BU FORUMDA PAYLAŞILAN YAKIT DEĞERLERİNE BAKIP ARABA ALMAYIN.
  • Buradaki bu vw düşmanlığını gerçekten anlamıyorum.

2011 yılında İstanbul'dan Kahramanmaraş'a 1100 km yol yaptım. Araba 2003 model 1.6 16 valf 103 bg atmosferik motor Fiat Stilo.

Yolun yaklaşık 500 kilometresini hız sabitleyici ile 120 sabit gittim. Sonra arada arabayı denemek için 200 km hıza kadar çıktığım oldu

Adana'dan sonra geç saatlere kalacağım için daha da hızlandım 130-140 km üzeri hızlarda seyrettim genelde.

Bu şekilde kullannmama rağmen Kahramanmaraş'a vardığımda ortalama yakıt tüketimi 6.5 lt di.

15 senelik hatta daha eski bir motor 20 senelik teknolojiye sahip o motorla bu şekilde bir tüketim elde ettikten sonra 2-3 senelik Euro 6 motorlu bir aracın bu tüketimi niye abartılıyor cidden anlamıyorum.

• Ülkemizde hız sınırları bölünmemis yollarda 90, bölünmüş yollarda 110 şehir içlerinde ise çoğu ilde 70 dir.

1.2 tsi polo vergi avantaji olan basmazsan az yaksın, basarsan da isteğine cevap versin hızlı gitsin diye konulmuş bir araç. Adam gibi kullan az yaksin.

Ben 1.4 tsi Passat kullanıyorum aldigim gün istanbuldan Tokata getirdim. 3 kişi ve dolu bagaj ile 120 ye sabitledim. Şehir iÇine girdiğim yerde durdum yemek yedim vs. Ona rağmen otobüs örneği verdin ya otobüsten 3.5 saat daha erken bitirdim yolu. Sonuç d sınıfı benzinli bir araç 5.3 litre yaktı.

Şimdi de şehir içinde kısa mesafe genelde seri kullanıyorum ve 8 litre yakıyor. Bence sorun burada normal tüketim yakalayan insanlarda değil sizde.

• quote:

8lt altını gören yok.

dünkü değerler araç henüz 290 km yeni geldi

1.2 tsi rapid 4 kişiydik marmara ereğlisi - istanbul arası istanbulda hafif trafik vardı
     Golf 1.4 TSI 125 tuketim

Tsi motor beklediğimden az yakıyor turbo etkisi ile iyi kaçıyor ama beklediğimden sıcak çalışıyor ve şuan rolantide ses olmasa bile 2000 devir sonrası bariz ses oluyor bunu dışına bu araba 8-9 görmek için 160km altına düşmemek gerekir herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 6 Mart 2017; 18:30:50 >

• bende fr 150 hp olanından var uzun yolda, yol dümdüz ve sabit 90 la gidiyorsanız 4.8 leri 5 leri görmeniz çok normal. ama aynı araç bu kış şehir içinde 10 lt reden aşşa inmedi ki gaza hiç yüklenmememe rağmen ..
  • klasik tsi yakıt konusu ve altında kıskanç yorumlar :) ama ne hikmetse fotoğraflar sadece tsi'cılardan geliyor, aksini iddaa edenlerden somut veriler gelmiyor.. sağdan soldan duyma laflar hep
  • kullanmayı bilirsen tsi makul değerler yakalıyor. kullanmayı bilmeyenler kulaktan dolma bilgilerle burada marka düşmanlığı yapıyor. pek ciddiye almamak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

quote:

8lt altını gören yok.

dünkü değerler araç henüz 290 km yeni geldi

1.2 tsi rapid 4 kişiydik marmara ereğlisi - istanbul arası istanbulda hafif trafik vardı
     Golf 1.4 TSI 125 tuketim

Tsi motor beklediğimden az yakıyor turbo etkisi ile iyi kaçıyor ama beklediğimden sıcak çalışıyor ve şuan rolantide ses olmasa bile 2000 devir sonrası bariz ses oluyor bunu dışına bu araba 8-9 görmek için 160km altına düşmemek gerekir herhalde

o zaman benim tüketimim de normal.https://forum.donanimhaber.com/2006-land-cruiser-prado-3-0-s-arasi-yakit-tuketimi-testi--124048828

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 6 Mart 2017; 18:55:14 >

• 11 km ortalama hız ile 11.2 litre yakmışsın bu değeri ciddiye almam. Ayrıca daha passatta 10.5 litre üstünü ne kadar zorladıysam da göremedim.

Ben de otomotiv sektöründeyim pist derecesi beni ilgilendirmiyor altinizdaki arabalar pist aracı değil şehir içi aracı. Ona göre kullanın.

• Gazlayıp gittiğin değerleri paylaşıp Tsi yakıyor ya demek neyin kafası sayın schumi? Bende de CC 1.4 vardı, 250km yolu 100-110'u geçmeden, müziği dinleye dinleye 5.5lt ortalama gidiyordum, bütün tsi'larda en fazla böyle gidiyor adam gibi gidersen. Babane dede damgası yememek için nabalım 150-160mı gidelim her yerde? bu mudur asıl uzun yol tüketimi?

Bir taraftan gitmiş Polo ile soğuk 10km yol yapıp kontak kapatmış, aha tsi şehir içi tüketimi diyor. Gazlayınca yakıyor desen herkes anlayacak, ne diye kendi sürüş tarzına dikte ediyorsun hacım?
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaş duygularıma tercüman olmuş kesinlik katılıyorum söylediklerine.

• ben de bu konuları anlamıyorum. uzun yolda o kadar yavaş gitmek zulüm.
  • Tamamda sen kendi agresif kullanımındaki değerleri anlatıyorsun, Tsı motorların minimum tüketimini değil. Hızlı otoyol kullanımını hangi arabayla yaparsan yap, soğukta motorla 10km git kontak aç kapat ortalamaya bak aynı şeyleri yaşarsın. Konuyu açan kişi belli ki tamamen hız limitlerinde ve dikkatli kullanmış arabayı, 5.3 ortalama ile gelmiş ki gayet olası, hatta aracı yüklü olmasa bu değer 5.0lara dahi düşerdi. Bende tsi motorların gazlayınca yakıt içtiğini biliyorum, sadece belli devir aralıkları ve gaz pozisyonlarında verimliler ve yüksek hız tüketimleri de çok iyi değil ama bu sakin kullanıcı için ekonomik olmadığı, bu değerlerin görülemeyeceği yalan olduğu anlamına gelmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.