Şimdi Ara

Golf 6 Aküsü bitti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
15.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Akü ölçtürün önce belki aküde sorun yoktur. Akü bitikse tavsiyem 50A Delphi olur. Beni 7 yıl sorunsuz götürdü, araç satılmasa kim bilir ne kadar daha gidecekti.
    Eski akünüzü de cüzi miktara alıp fiyattan düşerler.
  • buram buram golf düşmanlığı kokan bir konu olmuş. vw ile ilgili bir konu açılsa da bayram sabahı telaşı içinde kötülesem diye bekleyenler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turbo_Şevket

Bugün tirnaklarini kessen olur emrullah abi. Gerçi gece.gece olmaz da artik sabaha insallah. Gecenin bu saati bana dert oldu.

Puahahahhahahahha
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Orijinalden alıntı: aarmaganozturk

44Ah nedir arkadaşlar ya yapmayın lütfen.
    Volkswagen yapmış bir pintilik, aküden bile kısmış ışıldak aküsü kılıklı bir akü koymuş oraya, hazır bitmişken kurtulun gitsin.
    Alacağınız akü 60 amper olsun, kaliteli yerli üretim varken yabancı marka alınması bana ters geliyor, takdir sizin yine.
    Yerli olarak; Mutlu, İnci.
    Yabancı olarak; Varta, Bosch, Delphi.
    Bunların herhangi birinin 60 amperlik modeli sizin işinizi görür.
    Aküyü elektrikçide değiştirtin, küçük bir akü ile takviye yaparak değiştirsinler ki teyp kodu vs sıfırlanmasın, boşuna tek tek uğraşmayın.

Peki aracın alternatörü 44 Ah lık aküyü şarj edecek şekilde. 60 Ah lık aküyü şarj edebilecek mi?

Araçlardaki aküler starter tip aküdür, marş motorunu çalıştırmak, alternatör alan sargısını ikaz etmek, bazı elektrikli donanımları kısa süre çalıştırmak amaçlı kullanılırlar. Marş anından sonra akünün küçük bir kısmı boşalmış olur, bu eksiği araç üzerindeki alternatör çok rahat şekilde hızla dolduracaktır. Araç çalışırken alternatör daima devrede kalır, bu yüzden akünüz hiç boşalmaz.

Saygılar...

Araç uzun süre rolantide kaldığında yada düşük devirde sürüldüğünde, özellikle yüksek akım çeken xenon farlar, cam resistansları, multimedia sistemleri gibi donanımlar açık olduğunda, düşük devir nedeniyle alternator tek başına yeterli akımı üretemeyebiliyor. Bu durumda araç, ihtiyacı olan elektrik enerjisini aküden almak durumunda kalıyor ve extreme durumlarda akü boşalabiliyor diye okumuştum. Akü boşalmasa bile, yüksek kapasiteli aküyü tam dolduramayan alternatörlerde ise zamanla problem çıktığını okumuştum. Bunun için teknik yorumunuz nedir?

Aracın alternatörü bakımlı olmak şartıyla rölanti devrinde tüm sistemleri besleyebilir.

Günümüzden 50-60 sene evvel üretilen bazı araçlarda alternatör yerine dinamo vardı. Bu sistem motor devrinden çok etkilendiği için alternatör sistemine geçildi.

Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar benim aracım 2010 model golf 6 tsi dsg. Aracı aldığım günden beri akü değiştirmedim. Şimdilik bir sorun yok. Ama heran bitebilir diye korkuyorum. Acaba bitmesine yakın nasıl anlayabiliriz? Yol bilgisayarı uyarı veriyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatlisevgi

Arkadaşlar benim aracım 2010 model golf 6 tsi dsg. Aracı aldığım günden beri akü değiştirmedim. Şimdilik bir sorun yok. Ama heran bitebilir diye korkuyorum. Acaba bitmesine yakın nasıl anlayabiliriz? Yol bilgisayarı uyarı veriyor mu?

Hocam akünüzün ömrü dolmuş, Vw lerde yol bilgisayarı uyarı veriyor mu bilmiyorum ama, bence bekleyip riske girmeyin. Önümüz kış, olmadık bir zaman da araç sizi yolda bırakabilir, değmez değiştirin gitsin.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    bende değiştirmeyi düşündüm zaten ama hani bitip bitmediğini nasıl anlıyoruz onu merak ettim. akünün üzerinde bir cam var altında renk çıkıyor oradan anlaşılır mı acaba? yani uzun yola çıkacağım kış günü yolda kalma riskimiz olabilir. bu aküde bitmeye yakın uyarı versin be kardeşim. yapıyorlar şu aleti bari uyarı mekanizması koy millet anlasın. ben ne bileceğim ne zaman biteceğini.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.