Şimdi Ara

Golf 7 1.4 tsi act 150 dsg Highline vs Golf 7 1.6 tdi 110 Highline manuel (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
7.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.6 tdi az yakar ancak geri kalan tüm konularda 1.4 tsi 150hp üstündür. hem sürüş kalitesi hem de performans olarak arada ciddi fark var.
  • Selo3803 S kullanıcısına yanıt
    rica ederim. e yani.
  • 1.6 TDI 1.4 TSI motora göre az yakar evet.

Fakat en az yakan 1.4 - 1.6 grup dizel motorlarından değildir. Şehiriçi tüketimlerde en yükseklerinden birine sahiptir. Kağıt üzeri verilere aldanmayın.
    TDCi, dci, crdi, multijet ve tdi kullandım. En çok şehiriçi tüketenleri TDI ve multijet oldu. Hepsini de İstanbul içinde kullandım aşağı yukarı aynı yoğunluklarda. Soğuk bir iklimde daha da manasız kalıyor.

Performans istiyorsunuz fakat yanında az tüketim isterseniz 1.4 TSI 125 çok iyi bir tercih olur. Golf gibi bir araçla birleşince zaten bundan daha az yakanı pek olmaz. Atmosferikler bile 7 - 8 altına düşmüyor. Hem de gitmiyor. Büyük şehirlerde yaşıyor olsaydınız DSG derdim, çünkü tüketim hissedilir derece farkediyor. DSG ile dur kalk trafiklerde daha az yakılır. Genel olarak ferah yollarda düz vites avantajlıdır. Afyon'da çarşı ve kale tarafları biraz dar ve belli günler yoğunluk yaşıyor, park sorunu olan bir bölge. Bunun haricinde güzergahların çoğu boş ferah. Hem de DSG sorun çıkarır mı gibi derdiniz de olmaz. Havası da yılın 8 - 9 ayı anormal soğuk. Dizeli ısıtana kadar gideceğiniz yere varmış olursunuz. Emin olun 125'liğin performansı da çok iyi. 1.6 Civic, Corolla, Auris, 3.16 vb gibi araçların aklını alır. 140'lık Astra'dan bile seri araç. Tüketimi de güzel. Çok ciddi rakamlar da cebinizde kalır.

Benim önerim:

1.4 TSI BMT 125 PS Manuel. Highline. (Opsiyon: Cam tavan, kış paketi)

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 26 Ocak 2016; 17:11:22 >

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Güzel cevabınız için teşekkürler hocam. Belliki afyonu gezmişsiniz sadece tdi highline test etmiştik tsilara fırsat olmamıştı. 150hp olanda act var bu şehir içinde yakıtı azaltmaz mı ? 125 olan dediğiniz kadar seri bir araçsa o da olur yani hem tercihimiz manuel yönünde daha keyifli oluyor bizce. Ha ben sadece benzinli almışken 150lik olsun diyordum ama daha uygun olduğu için 125 de mantıklı 2sini test edebilirsem bu da olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selo3803

Güzel cevabınız için teşekkürler hocam. Belliki afyonu gezmişsiniz sadece tdi highline test etmiştik tsilara fırsat olmamıştı. 150hp olanda act var bu şehir içinde yakıtı azaltmaz mı ? 125 olan dediğiniz kadar seri bir araçsa o da olur yani hem tercihimiz manuel yönünde daha keyifli oluyor bizce. Ha ben sadece benzinli almışken 150lik olsun diyordum ama daha uygun olduğu için 125 de mantıklı 2sini test edebilirsem bu da olabilir.

1.2 TSI kullanın ona bile seri diyeceğinize eminim. Performans yönünden başarılı motorlar.

ACT şehiriçinde çok çok zor devreye gider. Devreye girdiğinde de her 100 km'de maximum 0,5 litre tasarruf sağlar. Uzun yolda 130'dan düşük hızda ve stabil şekilde gittiğinizde devreye girer ve 2 silindiri kapatır. O nedenle pek de mantıklı değil. DSG ile de mecburen almak zorunda kalıyorsunuz.
    DSG her yarı otomatik ve otomatik vitesler gibi motor gücünden az da olsa yer. Bu nedenle gerçek performansı düz viteste daha iyi hissedersiniz.
    Deneme şansınız olursa deneyin kesin memnun kalınacağına eminim. Vereceğin farka da cam tavan vb ekletirsiniz yine bir kısmı cebinizde kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

1.6 tdi az yakar ancak geri kalan tüm konularda 1.4 tsi 150hp üstündür. hem sürüş kalitesi hem de performans olarak arada ciddi fark var.

Sizce act sisteminin bir faydası var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

Orijinalden alıntı: Selo3803

1.2 TSI kullanın ona bile seri diyeceğinize eminim. Performans yönünden başarılı motorlar.

ACT şehiriçinde çok çok zor devreye gider. Devreye girdiğinde de her 100 km'de maximum 0,5 litre tasarruf sağlar. Uzun yolda 130'dan düşük hızda ve stabil şekilde gittiğinizde devreye girer ve 2 silindiri kapatır. O nedenle pek de mantıklı değil. DSG ile de mecburen almak zorunda kalıyorsunuz.
    DSG her yarı otomatik ve otomatik vitesler gibi motor gücünden az da olsa yer. Bu nedenle gerçek performansı düz viteste daha iyi hissedersiniz.
    Deneme şansınız olursa deneyin kesin memnun kalınacağına eminim. Vereceğin farka da cam tavan vb ekletirsiniz yine bir kısmı cebinizde kalır.

Ozaman artık tek sorun aileyi ikna etmek kaldı 1.4 125 man için renk olarak normal opak kırmızısı ve tungsten gri arasında hangisi derdiniz ? 2si de hoşuma gidiyor kararsız kaldık

• Sırasıyla:

- Tungsten Gri
    - Refleks Gümüş
    - Pasifik Mavi

bu araçtaki favori renklerimden.

Şimdiden hayırlısı olsun.
  • Herşey için teşkkürler sorum olursa özelden yazarım

• Selo3803 S kullanıcısına yanıt
    en çok tutan ve sevilen renkler

- pasifik mavi
    - tungsten gri
    - gün batımı kırmızısı
    - tornado kırmızı (opak)

tungsten gri katalog rengidir. en büyük avantajı tozlansa da aracı kirli göstermez.

ayrıca 1.4 tsi act en tasarruflu hali 60-90km arasındaki sabit hızlı sürüştür. onun haricinde 1.4 tsi 125 gibi yakıt harcar. 160km üstü hızlardan sonra ise nefesi kesilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budak_1903 -- 27 Ocak 2016; 9:01:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokberks

Arabaya 80-90 bin tl veren adamlarin 2-3 litre fazla yakti hesabi yaptigi guzel ulkem

• budak_1903 kullanıcısına yanıt
    Tungsten grinin afyondaki faydası çok büyük burda araba 2 gün dayanmıyo toza motor seçeneği hakkında hala çok çok kararsızım artık herşey test sürüşlerine kaldı. 125lik daha mantıklı gibi duruyo kendime hem manuel olması hemde fiyatının daha düşük olup 2-3 opsiyon ekleme bütçesi kalıyor

• Yılda 15bin km altında yapacaksanız benzinli alın, uzun vade kullanıp yılda 15bin km üzeri yapacaksanız dizel alın derim.

Manuel vites de seçenekler arasındaysa, bence benzinli manuel alın. 150 Hp değilde 125'lik olanı alırsanız bi miktar daha paranız cebinizde kalır.
  • Büyük İskender B kullanıcısına yanıt
    Size şöyle açıklayım hocam aracı en az bi 4-5 sene kullanmadan satmayız bu arada da en fazla 50.000kmyi bulur. Şimdi benzinli alınırsa fazla basılır dayanamayıp ve bu araba 10un altına inmez diye düşünüyorum bunun için dizel düşünüyoruz. Görüşünüz nasıl sizin bu konuda

• Merhaba. Golf 7.5 Highline 1.4Tsi'da 150 HP Act motor yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baholi

Merhaba. Golf 7.5 Highline 1.4Tsi'da 150 HP Act motor yok mu?
    1.4 tsi yerine 1.5 tsi geldi 150 beygir. Hacim büyüdü.

• frknsysl F kullanıcısına yanıt
    Nasıl bi araç sizce? Baya bi araştırdım fakat, başkalarının fikrini de almak istiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baholi

Nasıl bi araç sizce? Baya bi araştırdım fakat, başkalarının fikrini de almak istiyorum.
    Açıkçası benim yorumumu baz almayın, çünkü alınan keyif, ihtiyaçlara verilen cevap, ne kadar paraya ne kadar ürün alınır gibi sorular açıkta kalır. Ben volkswagenin bir çok aracını kullandım, aynı şekilde audi grubu da dahil. Seat'ta aynı şekilde. Bana soracak olursanız volkswagen grubu araçlar (passat,golf,tiguan) sürüşleri bana aynı geliyor. Ve şahsen kendim olarak dsg yarı kavramayı hiç beğenmiyorum. Bir açtığı sorunlar, diğeri ise kullanışlık. Tam otomatiğe alıştığım için yarı kavramaları pek sevmiyorum. Golfun motoru güzel, gidişi güzel, malzeme kalitesi güzel, ortalama yakıt tüketimi normal şartlarda ortalama. Basarsanız yakar, 10 lt nin üstüne çıkar. Rahat şekilde. Basmadan da standart 7-8-9 arası yakar muhtemelen. Eğer bana derseniz ki alır mısın, almam.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.