Sistem de K-Lite Codec Pack ve Gom Player'ın son sürümü kurulu. Gom Player'da bazı ufak ayarlar yaptım tabi ki bu ayarları MKV uzantılı filmleri izlerken en iyi verim alabilmemi sağlıyor.
Değiştirdiğim ayarlar;
Codecleri de iptal ettim, FFDShow Video Decoder kullanıyorum çünkü.
Gom Player'ın MKV filtresini iptal ettim. Bunun yerine Haali kullanıyorum. Tabi bu ayarı değiştirdikten sonra sadece AC3 ve MP3 codecli MKV filmler de şu şekilde bir açılmama sorunu oluyor;
Ses var ama hızlı bir şekilde akıyor. Süre normal de 40 dakika falan ama ekranda da görüldüğü gibi 6 saat gözüküyor.
Üstte Gom Player'ın MKV filtresini etkinleştirdiğim zaman sorunsuzca açılıyor. Ama Gom Player'ın MKV filtresi pek sağlıklı değil. Sistemi baya yoruyor ve keyframe (ileri,geri sararken) çok ağır çalışıyor. Başka MKV, AC3 codecli filmler de sorun olmuyor ama bazıların da sorun oluyor. Bir de şu var. Mesela RED grubunun MKV'lerinde sürekli bu sorun var ama DIMENSION grubunun MKV'leri sorunsuz. Sebebi ise;
Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir hayırsever arkadaş olursa sevinirim. Ne kadar uğraştıysam yapamadım. Evdeki bilgisayarımda da aynı şekilde bu sorun mevcut. Ama daha önce böyle bir sorunla karşılaşmamıştım gerçekten. İlginçtir...
Core AVC'nin son sürümünü kurarak sorunumu halletim. O da iyiymiş. Ne zamandır Haali kullanıyordum çünkü
Tam CoreAvc ve KM Player'ı kurmanızı önerecektim fakat sorununuzu çözmüşsünüz :)
KM Player iyi de ben Gom Player'a alışmışım özelliklerini seviyorum. Ama Gom Player'in ufak tefek bugları mevcut yakın zaman da düzelterek güncellerlerse çok sevineceğim.
ya benım bı sorunum var ben planet earth belgeselını ındırdım mkv formatında ve her bır dosya 4 kusur gb 'tı ve dvd ye yazdım zaman gectıgınde takıp denedım ve o belgesel sadece 280 mb 'a dusmus ve vıdeonun 3 dkkasını gosterıo sadece gom playerda acıyorum toplam sure 53 dk falan gosterıo yanı tam sureyı gosterıyor ama hepsı dolmuyor playerda sadece 3 dk kası bu nasıl oldu baska pc de actım ondada aynı kullanmadıgım progrmam kalmadı bı yardım edın lutfen .......
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme