Şimdi Ara

Gonzales ve üzüntücü verici son

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen günlerde gittiğimiz pet shopçuların çok olduğu bir çarşıda eşim gonzaleslere bakarken eşim alalım diye tutturdu.Açıkcası ben bu hayvanlardan pek hoşlanmıyorum ama eşimi kırmak istemedim.

Bir tane alalım küçük boş akvaryumda bakarızdan başladık pet shoptan çıkarken gonzaleslere kafes yemler vitaminler filan yani tam teşekküllü bir set alarak çıktık. Sanırım 700 TL filan ödedik.

Buraya kadar herşey normal.Eşimin de gonzaleslere çok iyi bakacağından şüphem yok başta da dediğim gibi çok haz almasam da eşim istiyor diye bu hayvanları aldık.

Alırken satıcıya çok net şu soruları sordum....

2 tane alalım hem arkadaş olsunlar sıkılmasınlar dişi erkek mi alalım erkek erkek mi dişi dişi mi filan diye sordum.Satıcı abi dişi erkek al yavru yaparlar onları satarsın dedi (hemen parasal ikna) yok dedim benim gonzales satacak filan bir durumum yok aklıma bile gelmez böyle birşey yavrular ziyan olmasın sana getirim alır mısın dedim alırım abi sana da karşılığında yem filan veririm dedi tamam dedim

o zaman bir erkek bir dişi ver dedim. iki ayrı kafesten bir erkek bir dişi getirdi biraz beraber tutalım ayrı kafeslerdeydiler ya kavga etmesinler birbirine alışsınlar dedi.Biraz entresan geldi söyledi geldiği neyse 2 ayrı kafesten gelen erkek dişi de onun deyimiyle kavga etmedi tamam dedik alalım işte kafese koyduk.Bir tiyatro oynadı ama ne iş anlamadım.

asıl soruya geldim yavrularını yerler mi yada birbirlerine ölümcül saldırı yaparlar mı şu an belki sorun yok ama sonra olabilir mi dedim.....Abi asla yemezler yavrularını birbirlerine de saldırmazlar kesinlikle dedi.

tamam dedik aldık çıktık...

eve gelirken düşüncemiz bunlar kafeste mutlu mesut yaşayacak yavruları olacak filan diye konuştuk

geldik eve eşim özenle bakımlarını yapıyor sıkça temizliyor yemlerine sularına dikkat ediyor.Gonzalezler dönen bir oyuncağa biniyor yemlerini yiyorlar filan herşey yolunda...

Bugün 10 yada 11. gün sabah bi kalktık dişi erkeği parçalamış çatır çatır yiyor arkadaşlar.

Eşimin feryadı benim koşup bakınca gördüğüm iğrenç manzara.apar topar parçalanmış olanı alıp kafesi temizleyip tek kalan eşini yiyen gonzalesi alıp direk aldığımız yere götürdük.

olayı anlattık

cevap : eeee abi/abla hayvan bu yer....

ulan dedim sen demedin mi ne yavrusunu yer ne birbirlerine zarar verirler özellikle ben sana bunu sormadım mı dedim evet abi sordun ama hayvan bu garantisini veremem dedi.

böyle bir ihtimal olduğunu biliyorsan bizi neden uyarmıyorsun bize kesinlikle yemez dedin dedim mal mal yüzüme bakıyor.

kafesi ve diğer hamsteri bıraktım çıktım. tabii onun işine gelecek yarın hepsini tekrar satacak..

bizde de hata var araştırmadan aldık pet shopcunun satmak amaçlı herşeye olumlu cevaplarına inanmak hataydı

eşim yıkıldı çok üzgün gördüğü manzara yüzünden yemek bile yiyemiyor.700 lira da üzerine para verdik keşke bu olaylar hiç yaşanmasa da 7000 lira kaybetseydim daha iyiydi.

- yani uzun lafın kısası gonzalesler birbirlerini yiyorlar (birbirini yiyen yavrusunu kesin yer)

- pet shopcuların her dediğine inanmayın ve olumsuz bir durumda size yardımcı olacaklarını pek beklemeyin

- bir hayvan alırken mutlaka intertten yada daha önce besleyenlerden bilgi alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillagur -- 7 Haziran 2024; 6:43:41 >

• Gonzales dediğiniz hamster oluyor sanırım . Daha bugün pet shopda hamsterlara bakmistim . Çok tatlı duruyorlardı ama sanırım o kadar tatlı değiller miş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Evet bir cins hamster sanırım.Ben de hepsinin adını hamster olarak biliyordum ama bu da aynı onlara benziyor biraz daha küçük isimleri gonzalesmiş.

Evet gayet sevimliler ama ya bir tane almalı yada bilmiyorum birbirlerini yememeleri için önlemler almak gerekiyorsa o önlemler alınmalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.