Tarayıcı oyunlarında daha önce denenmemiş türlere imza atan ve genellikle kullanıcıların istek ve talepleri doğrultusunda hareket ettiğinden başarı basamaklarını hızla tırmanan Goodgame firması, her geçen gün orijinal yapımları milyonlarca takipçisinin beğenisine sunuyor. Goodgame Fashion, isminden de anlaşılacağı gibi bu sefer oyuncuları yeni bir moda akımı yaratma ev sanal alemdeki giyiniş zevklerini belirleme çabası ile geçen bir yaşantıya davet ediyor. Kullanıcılar bu orijinal oyun ile birlikte hem kendi üretim tesislerini kurarak birbirinden modern kıyafetleri üretmeye çalışırken, aynı zamanda dikkat çekici dükkânları ile bu kıyafetleri uygun kişilere satmaya çalışıyor. Hali hazırda dokuz milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Goodgame Fashion, beta sürecinden henüz çıkmış olmasına rağmen aldığı yoğun ilgiyi, başarılı biçimde hazırlanmış arayüzüne ve oyun severlerin bu tema üzerine zaman geçirebilecekler herhangi başka bir profesyonel yapım bulunmamasına borçlu durumda..
Goodgame Fashion dünyasına adım atan kullanıcı öncelikle yardımcı menüler sayesinde oyunun genel işleyişini ve yapması gereken basit işlemleri öğrenebiliyor. Birkaç dakika süren alıştırma uygulamalarından sonra kişi kendi zevk ve isteklerine göre dizayn ettiği atölye ve dükkânı ile tekstil ve moda hayatına giriş yapıyor. Atölyede çalışan terzilerin farklı giysi modellerinde yetenekli olması sebebi ile pek çok değişen çalışan tipine ihtiyaç duyulan Goodgame Fashion’da, kişi özel bir giysi tipine yönelip bu alandaki yetenek puanlarını arttırmak istediğinde ise aynı tip terzileri tercih ederek genel bir üretim tesisi inşa edebiliyor.
Oyunun kullanıcılarına adeta açık bir dünya sunarak kendi arzuları doğrultusunda ilerleme yöntemini uygulatması sonucu, milyonlarca kişinin farklı alanlardaki çalışmaları gerçekleştirerek aktif biçimde oyunu kullanması mümkün hale gelebiliyor. Benzer amatör yapımlarda görülen hikâyeye bağlılık veya sınırlı işlem olanağı gibi yetersizliklere Goodgame Fashion’da katiyen rastlanmıyor. Herhangi bir yükleme veya indirme işlemine tabii olmadan direkt tarayıcı üzerinden kullanılabilen Goodgame Fashion’a, ücretsiz hesap alımından saniyeler sonra giriş yapılabiliyor.
Bu sayede oyunlara aylık veya başlangıç ücreti ödemeyi tercih etmeyen kullanıcılar da bu profesyonel yapımdan herhangi bir karşılık beklenmeden yararlanabiliyorlar. Oyunun en derin özelliklerinden faydalanmak, ufak avantajlar elde etmek ve gelişim sürecini hızlandırmak isteyen kişiler ise DurmaPlay üzerinden erişebilecekleri Goodgame Fashion Doları veya Goodgame Fashion Düğme 'lere Goodgame E Pin Satın Alarak rakiplerinin bir adım önüne geçebiliyorlar.