Şimdi Ara

GoodJobGames nasıl bir firmadır, kimdir,nedir biri bana anlatabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hobi olarak oyun geliştiren birisiyim ve insanların hangi oyunları oynadıklarını, trend olan oyunları takip etmeyi, oynamayı severim.

Bugün IOS,Google Play uygulama marketlerinde oyunlara,sıralamalara vs bakarken gözüme birşey takıldı. Daha önceleri de listede ilk onda, zaman zaman da ilk sıralarda bu firmanın yayınladığı
    oyunlara denk gelirdim.
    Bugün bu saatlerde USA - ios markette trendlerde ilk sırada olan bu oyun(Puzzle kategorisinde de 1 numarada) yaklaşık 10 gün önce ios markette yayınlanmış.

Color Fill 3D

Sell My App tarzı bir sitede tekil lisansı 150 dolardan başlayan bir fiyattan satılmaktadır.

https://www.sellmyapp.com/downloads/color-fill-3d/

Aranızda bu tarz bir uygulamayı üst sıralara çıkaracak ASO(App Store Optimization) bilen biri varsa bana anlatabilir mi? Bu firma bu işi bütün oyunlarında nasıl başarıyla yapmış?

• Reklama parayı basıp kitle oluşturarak. Artık reklam vermeden oyun çıkarsalar bile google play,app store onları öne çıkarır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 29 Temmuz 2019; 15:23:14 >
  • Markete herhangi bir oyun için örneğin 10k reklam verip,uygulama içi satış haricinde yine senin uygulamanın içinde yayınlanan reklam üzerinden bu parayı kazanma şansın çok çok çok çok az. Azı geçtim öyle bir dünya yok. Az önce oyunu indirip baktım. oyunu değiştirmemişler bile.

Şayet bu işler bir siteden template al(kaldı ki o oyunu stajyerlerim burunlarıyla yazarlar), cepten de biraz para yatır sonra fazlasını kazan gibi bir sistemle oluyor ise , ahmaklar ordusunun en büyük askeriyim ben. 150 dolar para mı yahu?
  • GurkanYesilyurt G kullanıcısına yanıt
    Uygulama içinden yayınlanan reklamların düzgün bir kitleyle ne kadar kazandırdığını araştırabilirsiniz. Diyelim o oyunun 50k günlük aktif oyuncusu varsa ve bunların ülkeleri Avrupa,ABD,İngiltere gibi gelişmiş ülkelerin çoğunu içinde barındırıyorsa tahmin edemeyeceğiniz kadar kazandırır. 150$'a lisansını veriyordur çünkü günlük aktif oyuncusu azdır ve kazandırmıyordur. Belki çok indirilmiştir fakat siline siline 10 20k'lık bir kitle kalmıştır bu yüzden küçük bir fiyata lisansını satıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 29 Temmuz 2019; 15:39:3 >
  • 1050 Milyon Dolar ihracat gerçekleştiren Türk oyun firmaları listede yok mu ?
  • bos is

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 3 Ağustos 2019; 10:45:8 >
  • Ders gibiydi. Teşekkürler. İlgi alanım değil ama sektörden insight elde etmiş oldum resmen sayenizde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daten kullanıcısına yanıt
    Oyun yazılımı sektörü 1050 Milyon Dolar ihracat yapan büyük bir sektör, dolayısıyla sektör analizleri de onunla orantılı şekilde insightful.
  • Çok haklı bir yorum. Survival oyunumu Multiplayer yaptığım gibi neyim var yoksa basmayı düşünüyorum.

Ne kadar para basarsan o kadar para kazanıyorsun oyun kaliteliyse. Bildiğin para hilesi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 30 Temmuz 2019; 3:23:40 >
  • AppStore'da Free görünen oyun SellMyApp'ta 150 dolar, ne oluyor şimdi? ben anlamadım olayı, ne iş bu?
  • quote:

yukarida aylardir oyun sektorune takan arkadasi da ciddiye alma. o bahsedilen paralarin hepsi gercek. sadece nereye bakmasini bilmediginden dogrulayamiyor. :)

nereye bakacakmışız söyle de bilelim.
    bir gizem, kendinden menkul bir muhteşemlik, smoke and mirrors... başka birşey yok.
    Hyper casual diyorsun, işte adı üzerinde casual, ayaküstü kafa dağıtmak için veya küçük çocuklar için, ben buna niye para ödeyeceğim? küçük çocukların elinde in-app purchase yapabilen telefonlar mı var? saçmalıyorsunuz, o çocukların çoğuna telefon bile yasak.
    Hep aynı klasik PR taktikleri. Adsense çıktığında "herkes işi gücü bırakıp artık site açacak zengin olacak" fırtınasını ben unutmadım. Google resmen bir PR ordusu tuttu. Sonra iş "Adwords almayana adsense geliri yok"a döndü. İşte aynısını yapıyorlar: para vermezsen oyununu üst sıralara çıkaramazsın. Hep aynı antin-kuntin, nefret ediyorum bu Google denen firmadan, "bul karayı al parayı" yapan sokak dolandırıcısından farkı yok, bunlar mühendislik değil teknolojiyi kullanan bir PR firması sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

quote:

yukarida aylardir oyun sektorune takan arkadasi da ciddiye alma. o bahsedilen paralarin hepsi gercek. sadece nereye bakmasini bilmediginden dogrulayamiyor. :)

nereye bakacakmışız söyle de bilelim.
    bir gizem, kendinden menkul bir muhteşemlik, smoke and mirrors... başka birşey yok.
    Hyper casual diyorsun, işte adı üzerinde casual, ayaküstü kafa dağıtmak için veya küçük çocuklar için, ben buna niye para ödeyeceğim? küçük çocukların elinde in-app purchase yapabilen telefonlar mı var? saçmalıyorsunuz, o çocukların çoğuna telefon bile yasak.
    Hep aynı klasik PR taktikleri. Adsense çıktığında "herkes işi gücü bırakıp artık site açacak zengin olacak" fırtınasını ben unutmadım. Google resmen bir PR ordusu tuttu. Sonra iş "Adwords almayana adsense geliri yok"a döndü. İşte aynısını yapıyorlar: para vermezsen oyununu üst sıralara çıkaramazsın. Hep aynı antin-kuntin, nefret ediyorum bu Google denen firmadan, "bul karayı al parayı" yapan sokak dolandırıcısından farkı yok, bunlar mühendislik değil teknolojiyi kullanan bir PR firması sadece.
    bos is

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 3 Ağustos 2019; 10:44:58 >

• Yeni fark ettim; gönderim üzerine yorum yapıp paragrafların arasına sıkıştırmışsın:
    "hic bir dayanagi olmadan atip tutan adamlari dinlemeyin" Hiçbir dayanak olmadan atıp tutmak?

Dayanaksız atıp tutma yok, dayanaklı bir soru var: IOS,Google Play market sıralaması, listelerinde 1050 Milyon Dolar ihracat gerçekleştiren Türk oyun firmaları yok mu diye bir soru sadece. Bu sorudan neden rahatsızlık duydun ki? Bende 1050 bin TL olsa ve biri inanmayıp "nerde o para kaydını göster yoksa inanmam" dese ya gerçekten parayı gösteririm, ya da göstermem fakat rahatsızlık da duymam cunku o para gerçekten bende vardır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.