Şimdi Ara

Google, Android cihazlara gelecek yeni özellikleri duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Google, bugünden itibaren Android cihazlar için yeni araçları kullanıma sunmaya başladı. Bunların en etkilisi, büyük bir heyecanlı beklenen bir özellik olan telefonun kısa mesajlarda olası dolandırıcılıkları tespit edebilmesi. Ayrıca, konumunuzu arkadaşlarınız ve ailenizle kolayca paylaşabilir, arabanızda daha fazla oyun oynayabilir ve internetten alışveriş yaparken daha iyi fırsatlar bulabilirsiniz. İşte Google'ın bugün Android cihazlar için duyurduğu tüm güncellemeler:

Dolandırıcılık tespiti

İlk güncelleme, kullanıcıları aldatıcı kısa mesajlardan korumaya yardımcı olacak. Telefon, dolandırıcılık gibi görünen bir şey tespit ederse, hemen kullancıya bildirecek ve kişiyi engelleme ve mesajı şikayet etme seçeneği sunacak. Gizlilik açısından, bu işlem telefon içinde gerçekleşecek. Çok sayıda dolandırıcılık varken, bu özellik insanların para kaybetmesini veya önemli bilgilerini ifşa etmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Bu özellik geçen yıl Google I/O'da gösterildi ve büyük bir etki yarattı. Ancak, geçen hafta Google blog yazısından sessizce kaldırıldığı için, özelliğin hazır olmadığı ve bu nedenle gecikmiş olabileceği varsayıldı.

Canlı konum paylaşımı

Başka bir faydalı güncelleme, kullanıcıların konumlarını güvendikleri kişilerle paylaşmasını sağlayacak. Kayıp telefonu bulmak için kullanılan uygulama olan "Cihazımı Bul" uygulamasını kullanarak, artık kullanıcılar, arkadaşlarına haritada nerede olduklarını gösterebilecek. Buluşmak veya birinin güvenli bir şekilde eve vardığından emin olmak için harika bir özellik. Kullanıcıları, konumlarını kimin, ne kadar süreyle göreceğine karar verebilecek ve telefon kiminle paylaşımda bulunulduğunu hatırlatacak.

Android Auto'ya daha fazla oyun geliyor

Arabada beklerken zaman harcayanlar artık arabalarının ekranında daha fazla oyun oynayabilecek. Candy Crush ve Angry Birds gibi oyunlar artık Android Auto'da oynanabiliyor. Kullanıcılar bunları telefonlarına indirip arabada oynayabilecek. Park halindeyken zaman geçirmenin güzel bir yolu. Arabada daha fazla eğlence seçeneğinin olması beklemeyi daha az sıkıcı hale getirebilir.

Chrome, alışveriş indirimleri ve fırsatlarını takip edecek

Online alışveriş yapmayı sevenler için, Android'deki Chrome artık kullanıcıların daha iyi fiyatlar bulmasına yardımcı olacak araçlara sahip. Kullanıcılar, fiyatların zaman içinde nasıl değiştiğini görebilecek, fiyatlar düştüğünde uyarı alabilecek ve farklı web sitelerindeki fiyatları karşılaştırabilecek. Telefon bir ürünün fiyatı düştüğünde haber verecek. Bu, kullanıcıların bir şeyi ne zaman satın alacaklarını, tasarruf edeceklerini bilmesini kolaylaştıracak. İnternetten satın alınabilecek çok sayıda şey olduğu için iyi bir fırsat yakalayıp yakalamadığınızı bilmek zor olabilir; bu nedenle bu yeni araçlar artık daha akıllıca seçimler yapmanıza yardımcı olacak.

Google, bu yeni özelliklerin tüm Android cihazlara geleceğini söylüyor.

Kaynak:https://blog.google/products/android/new-android-features-march-2025/

• Bu saf android kadar iğrenç bir arayüz yok, Samsung vs olmasa android kullanılmaz. Google bu konuda kendini geliştiremedi bir türlü 15 yıldır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk çıkan android versiyon arayüz ve görsellerine bakıyorum.

Bir de şimdikilere,daha sadeleşmesi gerekirken her çıkan android versiyonu biraz daha çorba oluyor.

• developer.84 kullanıcısına yanıt

Yanlış.

Off aynısını düşünüyorum, elmacı ç*marların tek haklı olabilecekleri konu bu, Samsung olmasa asla Android kullan(a)mazdım, S25 Ultra satın aldım her detayıyla mükemmel ama Google Hesap Yöneticisi bölümüne girmek derinlik sarhoşluğu yaratıyor o nasıl bir olmamışlık beynim duvara tosluyor sanki

pixeller ne durumda bilmiyorum ama general mobile, android x86 gibi android arayüzleri çöp. Belki samsung cart curt üreticiler telefon satsın diye böyle davranıyorlardır

• Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    Aynı fikirde olmak zorunda değilsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Xiaomi'nin garabet arayüzü yanında Google bile güzel duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: developer.84

Bu saf android kadar iğrenç bir arayüz yok, Samsung vs olmasa android kullanılmaz. Google bu konuda kendini geliştiremedi bir türlü 15 yıldır

Samsung, her yeni güncellemede; arayüzünü sürekli bloatware ile dolduran, gereksiz ram kullanımına neden olan, bataryayı daha verimsiz hale getiren, sistemin kapladığı alanın şişmesini sağlayan ve bunu kasıtlı yapan bir marka. Sürekli kendi uygulamalarını dayatmasına rağmen hala Google uygulamaları ve Gemini ile ilerlemeye çalışmaları da cabası. Bugün Google'a en çok bel bağlayan şirket Samsung'tur. Orta seviye cihazlarını geçtim, S24 Ultra bile sisteme önceden yüklenmiş 50 uygulama ile geliyor. 2-3 başarılı uygulama haricinde çoğu uygulaması gereksiz. Nasıl seviliyor bu kadar anlamak güç. Google'ın gelişmediği bir nokta varsa o da hala Samsung üretimi yongaları kullanmasıdır. Yazılım ve arayüz konusunda Android'de 1 numaralar..

• gnsnc G kullanıcısına yanıt

12 RAMlı telefonumun boşta kalan 7 GB ramınden selamlar...

• eyuunal E kullanıcısına yanıt

24 GB RAM'li telefonumun boşta kalan 16 GB RAM'inden selamlar da benden olsun...

Boşta kalan ramın kimseye bir faydası yoktur   Benim onu belirtmemdeki amaç One UI'nin gereksiz ram tüketmediğiydi ama anlayamadın.

Ben senin kullandığın cihazda gereksiz ram tüketiyor demedim ki sen de burayı anlamamışsın. Boşta ram kalacak ki 7 yıl güncellemeyi rahat alabilesin  

"Samsung, her yeni güncellemede; arayüzünü sürekli bloatware ile dolduran, gereksiz ram kullanımına neden olan, bataryayı daha verimsiz hale getiren, sistemin kapladığı alanın şişmesini sağlayan ve bunu kasıtlı yapan bir marka."

Evet haklısın dememişsin ya....

Üzgünüm ama güncelleme konusundaki gerekli gerekçe hiç bir zaman ram yetersizliği olmamıştır. Güncelleme desteği tamamen firmanın politik oyunudur. Bugünlerde Google güncelleştirmeyi kolaylaştırdı snapdragon destek sağladı haberleri geziyor olsa da maskenin arkasında gizlenen gerekçe politik sebepler olmuştur. Kenarda atıl bir şekilde duran Galaxy Note 9 telefonumda bile 3 gb boşta ram var, aldığımda da öyleydi şuan da öyle. Xda da bu telefona One UI 7 portlayan insanlarda var ve cayır cayır çalışıyor.

Tam anlatamadım demek istediğimi. Dur bi 3-4 büyük Android güncellemesi al, ondan sonra yazarsın fazla ram'im kaldı diye. Ram hemen dolacak bir şey değil. 7 yıl güncelleme verilen cihazları 4-5. yılından sonra görmek lazım.

O yüzden mi yeni güncelleme alan orta-alt segment Samsung cihazlar kasım kasım kasılıyor. Hatta S23 için de aynı şeyi diyen gördüm. S23'ü bile 2 yılda ne hale getirdilerse, gerisini düşün. A serisini geçtim, M serisine de 6 yıl güncelleme veriyor bol keseden ancak ileride yüzlerce model olunca göreceğim ben. Daha S24 serisine bile Android 15'i veremediler, S25 satmak için. İlk OS güncellemesi ellerinde patladı. Bana Samsung'u savunma boşuna, her şey ortada. Çok büyük bir güncelleme olacakmış One UI 7, o yüzden gecikti diyenlere de gülüp geçiyorum

Note serisi başka bir şeydi orası ayrı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 6 Mart 2025; 10:34:51 >

Samsung'un ONE UI 7 (android 15)i bu kadar geciktirmiş olmasının ana sebeplerinden biri Çinli firmaların ataklarına karşı tedbir almaktı bu sebeple geliştirilen One UI 7de esaslı değişiklikler yapmak adına süreç uzadı. Şuan yayınlanmama sebebi ise daha çok satış politikası. S24 Plusla beraber One UI 7 beta 4 kullanıyorum ve tamamen sorunsuz çalışıyor ve hatta S25deki buglar şuan bende yok. S veya Note serisi olsun fark eden bir şey yok donanım zaten aynı göreceli olarak revize edilmiş hali oluyordu sadece. Galaxy Note 9 um halen ilk zaman ki gibi çalışıyorken S23 için söylediklerinize inanmamı mı bekliyorsunuz ? Android sürüm atladıkça ekstra 1gb ram yiyecek diye bir kanun veya tasarımı var hala anlayamadım. Şuan ki ram miktarı uzun bir süre götürecektir.

• yine ios'a şükrettiğimiz bir haber olmuş

Tedbir almaktan ziyade; S25 serisine yetiştiremeyip vermek zorunda kaldıkları, henüz betası tamamlanmamış sorunlu Android 15'i düzeltmeleri gerektiğinden gecikti. S25'teki bugların sebebi bunun kanıtı niteliğinde. Kim gider buglı S25 alır ki. S24 serisinde olan bariz olarak S24 Ultra'da görünen kumlu ekran sorununu geçen yıl kabul etmeyen firma, bu sene S25 Ultra'da ekranı geliştirdik diye lanse etti. Ortada bariz bir sorun varsa kabul edip, kullanıcılarından özür dilemek bu kadar zor olmamalı. Olay sadece ram değil. Her cihaz için ayrı verilen güncellemelerin; cihazlar eskidikçe kalitesinin düşmesi, cihaz güncelleme ömrünün sonuna yaklaştıkça iş daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Yani buna ne dersen de, nasıl tanımlarsan tanımla. Ben planlı eskitme olarak görüyorum. 12 GB ram tabii ki yeter. Ancak aynı şeyi; 8 GB ram'li 7 yıl güncelleme alacak cihazlar için ya da 4/6 GB ram'li 6 yıl güncelleme alacak cihazlar için söyleyemem. Gerçek bir ekran, batarya, hızlı şarj hatta kamera paketi geliştirmesinin yapılmadığı yerde; güncellemenin artırılmasını pazarlama taktiği olarak görürüm, kimse kusura bakmasın. Az makyajlayıp, işlemciyi güncelleyip cihazları rebrand yapmaya devam edecekse bu kadar modele hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 6 Mart 2025; 10:59:47 >

Adile çoğu sistem uygulaması silinebilir,gereksiz uygulamaları silip geçin.

Apple iPhone a geçin çok iyi arayüzü.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.