Şimdi Ara

İddia: iOS 19 güncellemesi, mevcut iOS 18 uyumlu tüm iPhone modellerini destekleyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İddia: iOS 19 güncellemesi, mevcut iOS 18 uyumlu tüm iPhone modellerini destekleyebilir
    Yakın zamanlı yeni bir rapora göre teknoloji devi Apple'ın 2025 yılında piyasaya sürmesi beklenen iOS 19 işletim sistemi, mevcut iOS 18 destekli tüm iPhone modellerini desteklemeye devam edecek. Bu haber, özellikle iPhone XS ve XR gibi 2018 model cihaz kullanıcıları için sevindirici bir gelişme olabilir.

Ayrıca Bkz.iPhone 17 Pro, büyük yeniliklerle geliyor: İşte beklenen özellikler

İşte iOS 19 ve iPadOS 19'u desteklemesi beklenen cihazlar:

Rapora göre yeni işletim sisteminin destekleyeceği cihazlar arasında henüz piyasaya sürülmemiş iPhone 17 serisi ile birlikte, iPhone 16, 15, 14, 13, 12, 11 serileri ve iPhone XS/XR modelleri yer alıyor. Ayrıca ikinci, üçüncü ve dördüncü iPhone SE nesilleri de bu güncellemeden yararlanabilecek. 

İddia: iOS 19 güncellemesi, mevcut iOS 18 uyumlu tüm iPhone modellerini destekleyebilir
    Apple'ın yapay zeka entegrasyonu konusundaki çalışmaları, iOS 19'un şekillenmesinde önemli rol oynayabilir. Şirketin Apple Intelligence olarak adlandırdığı yapay zeka özelliklerinin yeni işletim sistemindeki yeri, desteklenen donanım gereksinimlerini de etkileyebilir. Bu durum, bazı gelişmiş özelliklerin yalnızca yeni model cihazlarda çalışabileceği anlamına geliyor.

Ancak iPad tarafında bazı değişiklikler söz konusu olacak. Raporda, A10 işlemcili 7. nesil iPad'in iPadOS 19 güncellemesini alamayacağı belirtiliyor. Yani bu durum, iPadOS 19 için minimum işlemci gereksinimini A12 çipine yükseltebilir.

Kaynak:https://iphonesoft.fr/2024/12/20/ios-19-liste-iphone-compatibles-ipad-moins

• "Apple Intelligence" son yıllarda bu kadar büyük balon görmedim. Yapay zeka adına verilen hiçbir sözü tutmayan Apple, android tarafında sorunsuz çalışan basit işlemlerde bile sorun yaşatıyor. Nesne silme iyi çalışmıyor, anlık çeviri berbat durumda, image playground 16 pro gibi bir telefonu bile kastırıyor. Apple yapay zeka işinde çuvalladı bakalım 2025 yılında ne olacak.
  • gelecek özelliklerin %90’ı ai ile ilgili olacağı için eski cihazlarda sadece sürüm numarası değişmiş olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Apple Intelligence" son yıllarda bu kadar büyük balon görmedim. Yapay zeka adına verilen hiçbir sözü tutmayan Apple, android tarafında sorunsuz çalışan basit işlemlerde bile sorun yaşatıyor. Nesne silme iyi çalışmıyor, anlık çeviri berbat durumda, image playground 16 pro gibi bir telefonu bile kastırıyor. Apple yapay zeka işinde çuvalladı bakalım 2025 yılında ne olacak.

• hayloft H kullanıcısına yanıt
    AI mobil cihazlarda gereksiz bir özellik. En azından şimdilik. Sadece sürüm numarası olarak düşünmemek lazım. Çünkü güvenlik açıkları da kapatılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple, 15Pro altına hiçbir özellik vermiyor. 15Pro altına içi boş sadece güvenlik yaması içeren güncelleme veriyor. Kasacak edecek bir şey yok ki. O yüzden desteklemesi zaten normal.

• hayloft H kullanıcısına yanıt

Daha doğrusu eski cihazlar 1 sene fazla ömre sahip olacak. Malum İOS desteği biten cihazın dişi çekilmiş gibi oluyor.

• ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

Şimdi tabiri caizse Android güncelleme konusunda da Apple’ı aştı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • blackcemre kullanıcısına yanıt
    neyine aştı hocam çoğu android üreticisi doğru düzgün güncelleme bile veremiyor verenide iosta ki gibi sürüm numarası değişiyor başka birşey yok birini öldüreyim derken diğerini övmenin anlamı yok android yıllardır aynı kafada devam ediyor sürüm numarası değiştirilip devam etme en ufak gelişme yok.

• Artık yeni ios sürümlerini çok büyük bir şey vaad ediyor gibi sunmayı bırakın, artık biz apple kullanıcıları için yeni ios sürümleri kaostan başka bir şey değil.

İnsanlar korkudan hala ios 16-17 kullanıyor, ios 18 tam bir rezaletti eski telefonların yeni işletim sistemleriyle yavaşlatıldığını biliyoruz da son model telefonda nasıl yeni bir işletim sistemi yavaş, takılmalı çalışabilir?

Her sene işletim sistemi çıkartmaktan vazgeçin, sırf her yıl telefonların lansmanıyla işletim sistemi duyurmak için stabil olmayan işletim sistemlerini apar topar yayınlamaktan vazgeçin. 2 senede bir işletim sistemi çıkartın mis gibi tüm testleri yapılmış stabil hale gelmiş şekilde çıkartın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 23 Aralık 2024; 14:24:52 >
  • Şu telefonlardaki AI balonu kadar saçma şey yok. Samsung’un vaat ettiği şeylerin çoğunu 2-3 sene önce saf android telefon, Google’ın servisleriyle yapıyordu zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her kasa değişiminde ilk değişimle gelen cihazı çok erken öldürüyor bu Apple. iPhone 6 modeli ile 6S arası uçurum var mesela. Aynısı bu gelişmeyle beraber iPhone X ve XS için de aynı uçurum olacak gibi duruyor. Bundan sonraki kurban da sanırım ilk dinamik ada kullanan cihaz olan 14 Pro ve aynı donanımla gelen 15 olur. Tabi ona daha yıllar var.

• Canoktun C kullanıcısına yanıt

Şu AI işini yapsa yapsa Apple yapar bence. Şimdilik Apple de beceremiyor gerçi ama 2-3 seneye birşeyler yapar sanırım ve yaptığıyla yine sektöre yön verir.

Ama koskoca Applenin daha 1 senedir yapay zeka üzerinde çalışması da büyük saçmalık bu arada. Yazılımı geçtim yaptıkları yazılım için 8GB RAM istiyorlar ama geçen seneki cihazlarında bile o RAM yok o kadar öngörü yok 😂

• demek ki apple iOS 18'den umudunu kesti. iOS 18'deki sorunlar iOS 18.7'de bile çözülemeyecek, ancak iOS 19.7'ye kadar çözülebilir diye tahmin ediyor ki iOS 18 alan her cihaza mecburen iOS 19'u da verecek. Demek ki ben de iOS 18.7 güncellemesini atlayıp iOS 19.7'ye kadar güncelleme yapmayacağım anlamına geliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.