|
Google, Android tabletlerin “bilgisayarların geleceği” olduğunu düşünüyor
-
-
Bu yoruma biraz güldüm açıkçası; dizüstülerde bu olay çoktandır var. Sadece kalem olayını standart olarak eklememekte inat ediyorlar.
Bu çıkış çok gereksiz bir çıkış olmuş.
-
Düşünmeye devam etsin o halde.
-
Aslında bir çok olabilecek özelliği eklememekte diretmelerinden dolayı ben hiç alternatif olacağını düşünmüyorum. Daha YouTube arka planda oynatmayı bile ücret karşılığı yapmaya çalışan bir zihinden nasıl PC gibi özgürlüklerle dolu alt yapıya rakip olmayı hayal ediyorlar?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Android tabletler olamaz, windows tabletler belki. Android, bir platform olmaktan çok uzak, windowsta aklınıza gelecek herşeyi yapabiliyorsunuz, çünkü köklü,eski bir işletim sistemi. Hala dial up bağlantı kurabilmenize bile imkan sağlıyor. Android peki? Çoklu monitör desteği bile yok. Özelleştirme imkanı yok. Kim ne yapsın bunu? Telefonlar o kadar profosyenel cihazlar değiller, gündelik işler için yeterliler, fakat PC apayrı bir platform. Yıllar önce tak ve kullan dediler, onu bile oturtamadılar. Eğer bir aygıtı cihaz tanımıyorsa, tanıtmanın hiçbir yolu yok.
PC oyun pazarınında tabletlere uyarlanamayacağıda kesin. Şahsen klavye mouseye alıştığım için dokunmatik ekranda oyun oynamaya sinir oluyorum.
Kısaca: Git kumda oyna google. Sen kim, pc ye rakip olmak kim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 30 Ocak 2022; 10:12:21 >
-
bunu apple dese anlarım, ipadler ile macleri aynı platformda çalıştırıyor adamlar. google bunu söyleyecek son firma
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla Google bey atı alan Üsküdar’ı geçti. Apple tablet pazarını şu an domine ediyor. M1 adımından sonra adamlar krallığını ilan etti resmen tablet pazarında. iPadOS’a çıkmış özel uygulamaları Android tarafına da getirmediğiniz sürece iPad’e rakip olamazsınız.
android oyunlarda klavye ve mouse desteklememek için ne gibi bir gizli anlaşma yaptıklarını merak ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herşey istemeyle olmuyor birazda çaba gereklidir. Google bu çabayı bu zamana kadar göstermedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 30 Ocak 2022; 11:39:05 >
-
Günün fıkrası.
-
Benim gibi dinozorlar için PC vazgeçilmezdir ama gelecekte PC ihtiyacı kalmayacak.
-
android'te mouse, joypad ve klavye desteği var. hepsi aktif ve çalışıyor. sorun yazılımlar buna uyumlu yapılmıyor.
-
Tak ve kullan cihazlar mause, joypad ve klavyeden ibaret değil ki hocam. Android bir cihaza kart okuyucu takabiliyormusunuz? Veya seri bağlantı yapabiliyormusunuz? Veya harici ses kartı takabiliyormusunuz? Daha sayamadığım binlerce çeşit donanım var.
Gözleri bu kadar yüksekteyse önce en temel sorunları çözmeye başlamalılar. Ben bu cihazların sürücülerini çekirdek modifikasyonu yapmadan yükleyemiyorum ki sistemin şuanki hali ile. Standart donanımların sürücüleri zaten çekirdeğe gömülü olduğundan, Androidin çıktığı ilk günden beri tanınmama olasılığı yok zaten. Bugün bir android cihazın ekran çözünürlüğünü dahi "natural, doğal" bir yöntemle yazılım üzerinden değiştiremiyorsunuz, en fazla çekirdeğe önceden kaydedilmiş, çözünürlükler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Ki bunu çeşitlendirmek dahi üreticinin insiyatifinde. Mesela benim cihazım 120 hz e kadar destekliyor, ama ben cihazımı 90 hzde kullanamıyorum, çünkü cihazımda 60hz ve 120hz profili var sadece.
Bu işin bir tarafı daha. Android cihazlarının hiçbirinde sanallaştırma teknolojileri namına hiç birşey yok. ARM mimarisi uzun zamandır desteklemesine rağmen yok. Sonradan eklemek için yine çekirdek modifikasyonu gerekiyor, oda yetmiyor root erişimi olmadan yine sanallaştırma yapılamıyor.
Çıkıpta bilgisayarların geleceği olacağız demekle olmaz bu işler, android bir platform olabilecek hiçbir niteliği taşımıyor. Mobil İS olabilir, kimsenin mobilden böyle bir beklentisi yok çünkü, ama PC ile rekabet edemez. Enazından şuan ki hali ile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 30 Ocak 2022; 15:17:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Youtube vanced apk ile arka plan oynatma kolay + sıfır reklam+ youtube music ücretsiz. Gerek yok bunlara para vermeye
Donanım haber okuyan birinin vanced i duymama şansı yok. Ben özgür bir platform iddası yapanların en basit özelliği vermek için bile para istediğinden dem vurdum.
Bizim şirket birçok firmanın sahadaki tabletlerine destek veriyor ve hepsi iPad.
-
O konuda haklısın kardeşim pc de sekme arası geçiş varken hele..
ilk tabletim ipad2 idi, sonra sammy tab e aldım, ikisi de çok rahat idare etti beni, hele ki tab e sammy tarafından yazılım özürlü hale getirelene kadar beğeni ile kullandım, ios a hala alışamadım, ama sadece iş amaçlı yazıştığım, oyun oynamadığım şu 48 yaşımda tableti pcden çok kullanıyorum...
-
vancedçiler bir tarikat falanmısınız. her konudan fırlıyabiliyorlar
-
Gerekli programlar bulut üzerinden kullanılıyorsa zaten pcye ihtiyac kalmıyor..
ama hormony os un tüm akıllı cihazlar için tek bir işletim sistemi olma iddası cok daha yeni imkanlar ve kullanım alıskanlıkları getirebilir..
Bu konuda Fiyat en onemli kriter..hormony os için
- herseye ihtiyac yok sahsen bu teknoloji destekleyen 11-12" full hd dokunmatik mobil bir monitor kamera vb gerek yok bide masa ustune 22-24" civarı gene full hd bi monitor olsa yanından da akıllı mantıklı bu teknolojiyi destekleyen orta segment bir cep telefonu uygun fiyattan satılsa tablet,masaustu ve cep telefonu gibi tüm ihityac karsılıdagı gibi cep telefonu mobil işyeri bilgisayarı gibi kullanılabilir..böyle bir eko sistemde daha buyuk ekranlı cep telefanlarını tasımaya ihtiyac kalmaz hatta telefon yenilensede diğer cihazlar kullanılmaya devam eder yeterki ihtiyaca göre makul fiyatlı ürünler gelsin.
Düşünmeye devam etsin o halde.
|
Aslında bir çok olabilecek özelliği eklememekte diretmelerinden dolayı ben hiç alternatif olacağını düşünmüyorum. Daha YouTube arka planda oynatmayı bile ücret karşılığı yapmaya çalışan bir zihinden nasıl PC gibi özgürlüklerle dolu alt yapıya rakip olmayı hayal ediyorlar?
|
bunu apple dese anlarım, ipadler ile macleri aynı platformda çalıştırıyor adamlar. google bunu söyleyecek son firma
|
Android tabletler olamaz, windows tabletler belki. Android, bir platform olmaktan çok uzak, windowsta aklınıza gelecek herşeyi yapabiliyorsunuz, çünkü köklü,eski bir işletim sistemi. Hala dial up bağlantı kurabilmenize bile imkan sağlıyor. Android peki? Çoklu monitör desteği bile yok. Özelleştirme imkanı yok. Kim ne yapsın bunu? Telefonlar o kadar profosyenel cihazlar değiller, gündelik işler için yeterliler, fakat PC apayrı bir platform. Yıllar önce tak ve kullan dediler, onu bile oturtamadılar. Eğer bir aygıtı cihaz tanımıyorsa, tanıtmanın hiçbir yolu yok.
PC oyun pazarınında tabletlere uyarlanamayacağıda kesin. Şahsen klavye mouseye alıştığım için dokunmatik ekranda oyun oynamaya sinir oluyorum. Kısaca: Git kumda oyna google. Sen kim, pc ye rakip olmak kim. |
Benzer içerikler
- amazon drive
- instagram profilime kim baktı
- whatsapp durum sözleri
- kalplerin anlamı
- mırıldanarak şarkı bulma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X