Şimdi Ara

Google beklenen adımı attı: Yapay zeka için nükleer enerji anlaşması yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google beklenen adımı attı: Yapay zeka için nükleer enerji anlaşması yapıldı
    Teknoloji devi Google, yapay zeka destekli veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla nükleer enerjiye yöneliyor. Şirket, ABD merkezli nükleer enerji girişimi Kairos Power ile yaptığı anlaşma kapsamında, küçük modüler reaktörler (SMR) kullanarak 500 megavatlık (MW) nükleer enerji kapasitesine erişecek.

Yapay zeka için nükller enerji

Google, Kairos Power ile birlikte, 2030 yılına kadar ilk küçük modüler reaktörü devreye almayı ve 2035 yılına kadar yedi reaktörün tamamını faaliyete geçirmeyi planlıyor. Bu anlaşma, küçük modüler reaktörlerden (SMR) nükleer enerji satın almayı hedefleyen ilk kurumsal girişim olarak dikkat çekiyor. SMR'ler, mevcut nükleer reaktörlere kıyasla daha küçük boyutta ve fabrikada üretilen bileşenlerle inşa ediliyor, bu da inşaat maliyetlerini düşürme ve süreci hızlandırma potansiyeline sahip. Ancak isimlendirmelerinden de belli olacağı üzere bunlar devasa enerjiler üretmiyor.

Kairos Power, halihazırda ABD Nükleer Düzenleme Komisyonu'ndan tasarım ve inşaat izinleri almak için süreçleri yürütüyor. Firma halihazırda ilk reaktör gösterimi için onay almış durumda ve bu reaktörün 2027 yılında çevrimiçi olması planlanıyor. Bu, ABD'nin "dördüncü nesil" ilk nükleer santrali olacak.

Ayrıca Bkz.ABD'nin "dördüncü nesil" ilk nükleer santralinin inşası başladı

Yapay zekanın giderek artan enerji talebi, büyük teknoloji şirketlerinin nükleer enerji sektörüne yönelmesine neden oldu. Google’ın dışında, Microsoft da geçtiğimiz Eylül ayında Constellation Energy ile anlaşarak Three Mile Island nükleer santralini yeniden faaliyete geçirmeyi planlıyor. Ayrıca Amazon, Mart ayında Talen Energy’den nükleer enerjili bir veri merkezi satın alarak bu alandaki adımlarını genişletti. ABD’deki veri merkezlerinin enerji kullanımının 2023 ile 2030 yılları arasında yaklaşık üç katına çıkması ve yaklaşık 47 GW’lık yeni üretim kapasitesine ihtiyaç duyması bekleniyor.

Kaynak:https://www.engadget.com/big-tech/google-strikes-a-deal-with-a-nuclear-startup-to-power-its-ai-data-centers-201403750.html

• "tum dunya yeni nukleer teknolojilere yoneliyor, daha guvenli sistemler gelistiriyro, soguk savastan kalma guvenilmez tehlikeli santralleri birakiyor. biz gecmisinde en buyuk nukleer kazalarin oldugu, cevreyi ve insan canini zerrre umursamayan rusyanin tasarimlarini nukleer fisil yakitinda gene rusyaya bagimli olacak sekilde yaptiriyoruz." boyle nasil oldu?
  • Tüm dünya nükleer enerjiyi bırakıyor biz ise Ruslara Nükleer santral yaptırıyoruz. pardon olmadı galiba.

Buldum. Bana ne faydası var, elektrik faturam mı azalacak.

• Modüler nükleer teknolojisinin yaygınlaşması harika haber. Diğer taraftan kapitalizmin geleceği açısından düşündürücü. Bir şirket kendi enerji alt yapısına sa sahip olduktan sonra bir sonraki adım kendi elektriğini satması. Düşünsenize Google ile elektrik sözleşmesi yaptığınızı. Şirketler devletlerin üstünde güç olma yolunda bir adım daha atmış oldu.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    "tum dunya yeni nukleer teknolojilere yoneliyor, daha guvenli sistemler gelistiriyro, soguk savastan kalma guvenilmez tehlikeli santralleri birakiyor. biz gecmisinde en buyuk nukleer kazalarin oldugu, cevreyi ve insan canini zerrre umursamayan rusyanin tasarimlarini nukleer fisil yakitinda gene rusyaya bagimli olacak sekilde yaptiriyoruz." boyle nasil oldu?

• darkaura kullanıcısına yanıt

çok iyi anlatın ama "bana ne faydası var" kısmı eksik kaldı. onu da anlatırsan trollere cevap için kopyala yapıştır yapabilirim.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Hacı sana ne deseler fayda etmez. Kötü bir hastalığa yakalanmışsın. Çaresi erken seçim ve rende binasının çikolata fabrikasına dönüştürülmesi.

• Mylevi M kullanıcısına yanıt

Erken seçim hiç istemem ama seçimler benim için bayram gibidir. Babalar gibi gider oyumu veririm. birileri gibi tıpış tıpış gitmem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de inşa edilen nükleer reaktörler, Çernobil'de patlayan RBMK tipi (kaynar su reaktörü) değil, batı ve Rus teknolojisinin bir sentezi olan VVER tipi (basınçlı su reaktörü) olarak tasarlanmıştır. Kendini zeki sanan sol çomarlara tarafsız haber ve bilimsel makaleler okutmak lazım.

• Adamlar uzaktan çağrı cihazlarını patlatıyor arabaları kapatıyor barışçıl sandığımız teknolojilerle vuruyor

Kendimiz de yapabilirsek ne ala aksi taktirdr bu santralle kesinlikle ülkemize sokulmamalı

• Sayın @darkaura

Yeni bir haber geldi ve @MilesTeg aşağıdaki linkteki yorumu yaptı. istersen bana cevap verdiğin gibi ona da okkalı bir cevap ver.

Akkuyu NGS’nin 1. Ünitesinde kritik bir aşama daha tamamlandı | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 16 Ekim 2024; 14:11:58 >
  • [Özet] Öyle yada böyle dünyanın sonunu yapay zeka getirecek. [/Özet]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablo Vader -- 17 Ekim 2024; 16:32:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.