Şimdi Ara

Google bunu nasıl beceriyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
3.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece kendi içine kapalı değil Apple gibi.
    Şuan Galaxy Nexus'um ve iPad'im var, bir de eski bir laptop. Bu üçü arasında kendi hesabımla giriş yaparak hepsinin sekmelerine ulaşabiliyorum.
    Senkronizasyonu açarak tablette baktığım bir sayfayı direkt telefon ve laptopta açabiliyorum, ya da tam tersi.
    Ayrıca Google Drive var mesela. O da bir bulut uygulaması ama iCloud gibi içe kapalı değil. iOS, Android, Windows hepsini destekliyor.

Ayrıca ürettiği cihazlar çok ucuz. Mesela Nexus 4. Adamlar en iyi 3 telefon arasına rahatlıkla girecek bir telefonu 350$'a satıyorlar.
    Burada o fiyata anca Galaxy W, Xperia Sola filan alabiliyoruz. Buna Nexus 7, Nexus 10 da dahil. Tabi bunları ve tüm Android cihaz alan insanlar kemdilerine Google hesabı açıyor. Bu da yaygınlaşmasına ortam sağlıyor tabii ki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• milyon tane işe el yatıyor işte arada tutan tutuyor
    bkz:buzz,google wave, google+

ayrıca chrome kötü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şanssız Adam

Hızlı ve sadeli

Buna gülen bir tek ben miyim ?
  • en çok kullanılmıyor en çok kullanılıyormuş gibi gösteriliyor ve bu sayede insanlara daha çok güven veriyor,bu yollada en çok kullanılan olabilir.tabi arama motoru tartışmasız ama diğerleri dediğim gibi,şahsen firefox kullanıyorum chrome daha çok bellek kullanıyor ve kasıyordu,hata mesajı verip perte çıkıyordu 3-4 sekmede,firefoxdan gayet memnunum 3 senedir.
  • Birden fazla sebebi var. ilk başta sadece reklamları bize göstererek firmanın milyonlarca dolarlık servislerini bedavaya kullanabiliyoruz. ikincisi sadelik ve hızlılık gelebilir. özellikle de sadelik. yenilikçi bir firma.
  • sırf interneti kontrol etmek için girenler bile yeter türkiyedekiler gibi googleda google arayanlar :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Labadak

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.135

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

quote:

Chrome olsun arama motoru olsun android olsun diğer servisleri olsun en çok kullanılan olmayı nasıl başarıyor?

Reklam mı performans mı tasarım mı en çok kullanılan olmak için sizce hangisini ön planda tutmak gerekir?

ilkler asla unutulmaz.

ilk derken googledan önce yahoo vardı

Google Altavista'yı devirip başa oturdu. Yahoo başta değildi.

sorunda orda işte benim bildiğim google hiç olmayan bir şeyi üretmedi. Olan bir şeyi değiştirdi ve en çok kullanılan oldu ama bunu nasıl başardı

arama motorları bbs e kadar dayanıyor kökeni. ama google 3 şey başardı. ilki diğer arama motorları sadece kelime ve en çok tıklanmabazlı indeksleme yaparken google algoritması, sayfaların içeriğine göre değerlendirme yapıp, sırala kriterlerini karmaşık bir şekilde yapıyordu. açıkçası ilk olan buydu. diğerleri öyle yararlanmaya müsaitti ki, içinde bir bilgi olmayan siteler anlamsız taglerle tıklana tıklana en üste çıkıyordu. kısacası google aramayı sınıflandırmayı başardı, pagerank ile.
    ikincisi sade, reklmları bannerlerle insanın gözüne soka soka değil, kullanıcıyı boğmadan basit bir arayüze kavuşturdu.

üçüncüsü ise pazar boyutuna bakmada yerelleşti

• quote:

Orijinalden alıntı: adam haklı beyler

hirsizlik yapmak.

android, iphone isletim sistemi ios'tan calinti.
    chrome, opera'nin bir suru ozelligini caldi
    google+ facebook'tan calinti
    google play, app store'dan calinti

ornekler cogaltilabilir.

Anladık apple kullanan zengin bir fanboysun susabilirsin ergen.
  • Google chrome candır

• quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

sırf interneti kontrol etmek için girenler bile yeter türkiyedekiler gibi googleda google arayanlar :D

• Androidde katılmıyorum da, chrome, youtube, ve diger servisleri harika gercekten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oha 11 alinti geldi bu basliktan iyi ekmek yedik bugun

• Sadece arama motoru olarak iyi bence.(Android işletim sistemi kullanıcısıyım.)
  • Google kötü olur mu hiç ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

quote:

hirsizlik yapmak.

ornekler cogaltilabilir.

çok merak ediyorum. android, ios dan ne çaldı?
    3x5 link simge dizilimi mi?
    sağa sola kayan uygulama sayfaları mı?
    menü tuşuna basınca ana ekrana dönme olayı mı?
    açıklar mısın azıcık?

Ya hiç başlatma şimdi yok android ile iosun ne alakası var android çalıntı değildir falan filan. Bırakın bu ayakları işinize gelse de gelmese de android iosun kopyası. Bu kadar net. Şahsen android kullanıyorum ancak kabullenmek gerek ios'un kopyası her ne kadar gerçeği kadar başarılı olmasa da idare ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: grejuva007

quote:

sorunda orda işte benim bildiğim google hiç olmayan bir şeyi üretmedi. Olan bir şeyi değiştirdi ve en çok kullanılan oldu ama bunu nasıl başardı

Ücretsiz olması
    Edit:Google earth , google play , gmail , translate vs. birçok uyguluma geliştirip hepsini ücretsiz olarak sunması.

Edit2: ya bu kadar uygulama üretmiş bünyesinde onlarca kişi çalışıyor bu çalışan mühendisler'de en üst düzeydeki en iyi üniversitlerden mezun olan mühendisler tasarımcılar çalıştırıyor ve bunlara tonlarca aylık maaş veriyor bu uygulamalarda hiç reklam vs.de yok nerden kazanıyor bu kadar parayı bu google

Yokmu su yutupta ya da bıyerlerde cıkan google ads ıste bır suru ulkede o reklam ne kadar cok goruntulenırse google o kadar para kazanıyo. Sırf reklamlardan kaldırıyo parayı dıyebılırız. Bısey duymustum. Bız her kendımı sanslı hıssedıyorum butonuna bastıgımızda google para kaybedıyomus.

• Arama Motoru :
    -Çok hızlı
    -Sade
    -Ve en önemlisi çok akıllı (Kullanmasını bilen aradığı her şeyi buluyor)

Tabi Google'yi Google yapan arama motorudur.Bunu başarınca köşeyi döndü ve bir teknoloji devi oldu.Para olunca diğer sektörlere de yönelebildi.
  • quote:

hirsizlik yapmak.

ornekler cogaltilabilir.

Evet hep hırsızlıkla yaptı hiç yenilikçilik yok. Oysa kullandığı her özelliği kendisi icat etmeliydi. Ayrıca Google hırsız olduğu ve özgün olmadığı için çok başarısız kimse yüzüne bakmıyor.

Günahım kadar sevmem hatta artık yandex kullanıyorum ama Google başarılı ve bu başarı öyle çalmakla açıklanacak kadar basit değil.

• quote:

hirsizlik yapmak.

ornekler cogaltilabilir.

adam haklı beyler dağılın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.