Şimdi Ara

Google Haritalar (Maps) uygulaması sorunu... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
10
Favori
53.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: semavi7

Zaman çizelgesi çalışmıyor bende de

Düzeltecekleri yok galiba, bu kadar uzun süreli sıvamış olmaları dünyanın en büyük bilişim şirketi için sıra dışı.
  • Aynı sorun bende de var uzun süredir. Bugün o google forumunu keşfettim ve yazdım. Ama umidim yok.

• Bu arada bu zoom sorununu sadece androidde yaşamıyorum. Aynı zamanda pc yaşıyorum, hem evde hem işte. Bunu da o google foruma yazdım.

• Onur, telefonda google navigasyon özelliğine nasıl kullanıyorsun? Ben ne yaptıysam olmadı. İnternetten videolarını da izledim ama navigasyon gösterildiği gibi çalışmıyor.

Şöyleki: Haritada ok ilerliyor onda sorun yok. Ama navi programlarında ve videolarda olduğu gibi harita otomatik dönmüyor ve ekran telefonun zaman aşımı süresine göre sönüyor, çünkü navi devrede değil. Basamak basamak anlatırsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 18 Aralık 2015; 9:30:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Bu arada bu zoom sorununu sadece androidde yaşamıyorum. Aynı zamanda pc yaşıyorum, hem evde hem işte. Bunu da o google foruma yazdım.

Bendeki eski telefonumdaki Symbian sürümü. Rota çıkarıyor ama navigasyon değil tabi. Yönlendirme yok sesli. Güç tasarrufu modu da navigasyon olmadığından tel ile birlikte devrede oluyor. Bu normal.

Navigasyonda harita dönsün, sesli yönlendirme olsun, aynı zamanda da uydu görüntüsü bulunsun derseniz Yandex en iyisi.

Ama esas konu dediğim gibi, Türkiye ve yakın civarına uyguladıkları uydu zoom sorunu. Yapmıyorlar. Ayıptır günahtır.

• Bence çeşitli güvenlik sebepleri ile görüntü netliği engelleniyor arkadaşlar. Ne kadar önce olduğunu hatırlamıyorum 2-3 ay olmuştur herhalde ama kesinlikle net görüntü vardı. Earth uygulamasında böyle bir sorun yok nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dosays

Bence çeşitli güvenlik sebepleri ile görüntü netliği engelleniyor arkadaşlar. Ne kadar önce olduğunu hatırlamıyorum 2-3 ay olmuştur herhalde ama kesinlikle net görüntü vardı. Earth uygulamasında böyle bir sorun yok nedense.

Rus Yandex'in yapmadığını Google niye güvenlik bahanesiyle yapsın? Askeri ve stratejik alanlar zaten yıllardır hem Google hem Yandex'de bulanık. Hatta bizim buradaki bazı askeri alanlar Google'da apaçık.

Bence teknik bir sorun var. Ülke geneli flu. Eylül'de de bir hafta kadar aynı sorun olmuştu, düzelmişti, bu seferki hala düzelmedi. Bence sunucularla ilgili teknik bir sıvama veya imaj güncelleme hatası var.

• Halâ düzelmedi arkadaşlar.

Buraya yazın lütfen (Türkiye'yi haliyle pek sallamıyorlar):
    https://groups.google.com/a/googleproductforums.com/d/msgid/maps/f3aadbae-0b9c-4d8a-8f5c-34bfe3fb1290%40googleproductforums.com

• Sorun Google sokak görünümünün Tr ye açılmasından bir kaç hafta öncesinden başladı ama genel olarak sokak görünümünün devreye girmesinden sonra tamamen yok oldu Haritalar uygulamasında uydu görüntülerinin bozulması. Earth 'de bu durum yok, pc den girince de yok hatta Google haritalara telefonda web adresi üzerinden girip bakarsanız orada da yok fakat mobil uygulamasından haritalara girip uydu görüntüsünü seçerseniz belli mesafeden sonra serverdan görüntü indirmiyor.

Google navigasyon ve sokak görünümü ile güzel hamle yaptı fakat uydu görüntüsünün bozulması da bir o kadar kötü oldu. Navigasyon desteğini uydu ile kullanıyorudum ben daha rahat oluyordu.

Fakat dikkatimi çeken son 3-4 aydır başarsoft 'un adı hiç çıkmıyor harita verilerinde Google maps in kendi haritalarını kullanıyor, acaba belli mesafeden sonraki veriler başarsoft'un du da mobil uygulama için kullanım hakları son buldu ve çıkarttılar mı ? earth ve pc sürümü haritalardan da yakın zamanda çıkar o zaman. Başarsoft ise bu konuda bir kelime açıklama yapmıyor yapmak da istemiyor sanırım. Navigasyon bölümünde kaç kere sordum kendi destek forumuna cevap yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Sorun Google sokak görünümünün Tr ye açılmasından bir kaç hafta öncesinden başladı ama genel olarak sokak görünümünün devreye girmesinden sonra tamamen yok oldu Haritalar uygulamasında uydu görüntülerinin bozulması. Earth 'de bu durum yok, pc den girince de yok hatta Google haritalara telefonda web adresi üzerinden girip bakarsanız orada da yok fakat mobil uygulamasından haritalara girip uydu görüntüsünü seçerseniz belli mesafeden sonra serverdan görüntü indirmiyor.

Google navigasyon ve sokak görünümü ile güzel hamle yaptı fakat uydu görüntüsünün bozulması da bir o kadar kötü oldu. Navigasyon desteğini uydu ile kullanıyorudum ben daha rahat oluyordu.

Fakat dikkatimi çeken son 3-4 aydır başarsoft 'un adı hiç çıkmıyor harita verilerinde Google maps in kendi haritalarını kullanıyor, acaba belli mesafeden sonraki veriler başarsoft'un du da mobil uygulama için kullanım hakları son buldu ve çıkarttılar mı ? earth ve pc sürümü haritalardan da yakın zamanda çıkar o zaman. Başarsoft ise bu konuda bir kelime açıklama yapmıyor yapmak da istemiyor sanırım. Navigasyon bölümünde kaç kere sordum kendi destek forumuna cevap yok.

Detaylı değerlendirmen için teşekkür ederim. Ben bu sorunun daha önce yani ben gündeme getirmeden evvel yerli-yabancı forumlarda dile getirilmediğini fark edip şaşırmıştım. Sizde sizin veya bir başkasının aynı konu hakkında paylaşım yaptığı bir online kaynak var mı? Belli ki Google bizi sallamıyor. Başarsoft'un sadece harita (sokak, cadde, numarataj) verilerinden sorumlu olduğunu ve uydu imajlarıyla alakası olmadıklarını biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bendede ios sürümünde aynı sorun var, bilgisayardada maps.google.com.tr den girersem aynı problem mevcut fakat maps.google.com dan girersem sorun yok. Türkiye kaynaklı bir sorun olduğu kesin.

• Bende aynı sorunun yanında farklı bir dertte var;
    donanımhaber forum
    GM Discovery 16GB Harita içeren uygulamalar açılmıyor » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_112972524/tm.htm

Başlangıçta cache'de tuttuğu bir şeyden dolayı bunları yaşadığımı düşündüm ama rom değiştirme dahil bir ton şey yaptım sıkıntı çözülmedi.
    Galiba güncelleme beklemekten başka çaremiz yok :(

• ücretli vpn kullanıyorum, telefondan açıp denedim o bile yemedi yine bulanık. Eskiden tarayıcı görünümünde açınca telefonda çalışırdı artık o da çalışmıyor, pc den girince çalışırdı o da çalışmıyor. Her kanaldan engellendi türkiyeye belli mesafeden sonrasının verilerini indirmek. Niye yapıldı anlamadım.
  • Evet arkadaşlar, düzeltmemelerinde kasıt aramaya başladım. Google destek forumunda sık sık tepkinizi dile getirin. Bir dolaplar dönüyor.

Cache temizleyip deniyorum, yine aynı.

• Çare bulan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: avantis

Çare bulan var mı?

Yok, keşke bulsak. Çözüm Google'da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah google ah

• Arkadaşlar merhabalar sorunu nette ararken şükür burada buldum,diğer ülkelerde mükemmel çalışıyor..arkadımızın verdiği adrese bütün çevremizdeki arkadaşlarla yazarsak umarım bir cevap gelir..

• Simdi baktim bulanik istanbul

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.