Bildiğim kadarıyla yok. Cihazlara Tuya'da Türkçe isim, Google Home içinde de İngilizce isim veriyorum. Telefondan bir şey yaptırırken Türkçe, Google Home cihazından bir şey yaptırırken İngilizce konuşuyorum. Aletler çalışıyor. :) |
Google Home Akıllı Asistan Türkçe Dil desteği için destek (3. sayfa)
-
-
usta bişey soracağı daha 1 hafta öncesine kadar smart life a ekleyip ardından google home a bağladığım tüm cihazlarım google asistan ile türkçe komutla çalışıyordu. artık çalışmıyor. bu bahsettiğim telefon ve saat için geçerli. dediğiniz gibi ingilizce komut vereyim dedim onda da lambayı kapat diyorum tv den geri tuşuna basıyor :D
-
Evde değilim bir süredir, bir değişiklik oldu mu bilmiyorum. Dönünce kontrol ederim.
-
usta problemi çözdüm teşekkürler
-
İyi o zaman. Ben de buz dolabı kaçak akım attırıp durduğundan eve erişemiyordum, hiç bakamadım.
-
homepod türkçe desteği gelmiş. Alexa türkçe desteği yakında diyor. Google home akıllı asistan türkçe desteğinde tık yok. Var mı bir gelişme bildiğiniz.
-
Herkese merhabalar.. Kahve makinesine tuya destekli Cata 4015 anahtar taktım. Tuya uygulaması ile kontrol de sıkıntı yok. Anlık Google asistan da problem yok. Fakat saat 6 da kahve aç dediğim komutu saatinde uyguluyor. Fakat sonradan Google asistan a verdirdigim komut saatini nasıl değiştirebilirim.
Örneğin saat 6 da açılmasını istedim. 5 dakika sonra 6 da değilde 7 de açılmasını istedim. Bu değişiklik Google asistan dan nasıl yapılır? Yada saat 6 da çalış komutu nasıl iptal edilir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Telefonlardaki asistan destegini cihazlara vermek bu kasar zor olmasa gerek. Apple'i sevmezdim ama homepodlara getirdi Türkçeyi. Homepod da hic mantikli fiyatlarda degil, tipik apple fiyatlamasi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkçe dil desteği neden hala yok?
-
Gelsin artık
-
Twitterde google Türkiye hesabı var onun twetlerine google hemen mini Türkçe dil desteği istiyoruz diye etiket yapalım :)
İkinizde 3 senedir kullaniyorsunuz, ben de biraz genis kapsmali kurmaya çalışıyorum. (20 ye yakin akilli alet role cihaz vs) Sizlerin 3 yillik tecrubelerinden faydalanmka isterim. Bir de tavsiyeleriniz önemli tabi :)
Mevcut sistemim;
Tum cihazlar home assistant ile entegre ve apple homekit te de yer aliyor. Boylelikle siri ile herhangi bir apple cihazindan da kontrol edebiliyoruz.
Ayrica evin girisine tablet koydum. Evde herkes kontrol edebiliyor
Evdeki tum lamba anahtarlari zemismart urunu olan zigbee role. Philips hue hub a bagli. Hub da homeassistant ile entegre. Anahtarlar hem fiziksel olarak calisiyor hem de akilli evin parcasi (anahtarlara notr cektirdim). Toplamda sivalti 12 role var.
Kombi netatmo termostat ile.
Homepod mini
Lg tv entegre
Tum beyaz esyalar beko ve wifili model. Hepsi homewhiz ve home assistant a entegre. Klimalar dahil
Giriste tplink tapo kamera var yine home asistana entegre.
Esphome ile nodemcu ve role ile garaj kapisini kontrol ediyorum. Yine home assistant a entegre ve homekitte gozukuyor. Oyle olunca carplayden de kontrol edebiliyorum garaji.
Hareket sensorleri philips ayni zamanda sicaklik sensoru de. Sensor ihtiyaci olmayan odalar xiaomi sicaklik sensoru aldim. Raspberry ye zigbee stick ile bagli.
Tum giris, balkon kapilari, pencereler de xiaomi sensor taktim. Yine onlar da zigbee stick ile bagli.
Xiaomi hava temizleyici yine home assistantla entegre
Gun isi ve kombi sicak su ayrimi icin tuya wifili vana var. Yine home assistant a entegre.
Keenetic yine home assistant a entgre ve dns hizmeti sayesinde home assistanta uzaktan erisimde sorunsuz.
Roborock yine home assistant a entegre
Tuya marka 3 fazli enerji olcer zigbee cihazi yine raspberry ye zigbee stick ile entegre. Elektirk tuketim, voltaj degerleri filan anlık home assistantta.
Tek sorun yasadigim xiaominin sicaklik sensorleri. Anlamsiz sekilde bazen baglantisi kopuyor. Sonra kendi kendine geliyor. Sinyal gucunde sorun yok. Sicaklik olunca cok da onemsemedim. Kapi ve pencere sensorlerinin hatasi olmadi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Google home kullanıyordum ama otomasyon kuramayınca ve sürekli sorun çıkarttıkça komple tüm sistemi alexaya çevirdim. 2 tane echo dot 5 ve 1 tane echo gen4 entegre ettim sisteme. Ben yönümü alexaya çevirdiğim için google home a Türkçe çok yakında gelir, hadi gözünüz aydın
Gerçekten çok güzel olmuş görünüyor
Ben de google deki dil sorunundan dolayı otomasyonu kullanamamaktan şikayetçiyim.
Muhtemelen home asistan kuracağım.
Aslında bir sürü merak ettiğim nokta var ama en merak ettiğimi de Roborock :)
Bende de S5 var, onu sisteme baglayip nasil bi kombinasyon olusturdunuz merak ettim. (Normalde kendisi de cok akilli oldugundan :)
Bir de Keenetic i baglamanin faydalari ne mesela?
Roborock icin ayrı uygulama kullanmayalim diye entegre ettim.
Keenetic icin, evdeki kisilerin cihazlarin takibi için kullanıyorum. Ben ve eşimin telefonu icin konum takibini kullanmiyorum biliyorsunuz illa bataryadan goturuyor. Bir de çocukların akilli saatleri var onlar entegre olmuyor zaten. Ornegin evde kimse kalmamissa acik lamba vs varsa kapat diye otomasyon yaptim. Telefon, akilli saat modeme bagli degilse home assistantta kisileri disarida gosteriyor. Ben kullanıyorum ama bu sekilde kombi ayarlamasi da yapilabilir. Evde kimse kalmayinca kombinin set derecesi dusurelebilir.
Tek basina homekit, google home veya alexa ile olmuyor. Alexayi hic kullanmadim, google home asistan icin de cihazim yok. Sirinin tek avantaji tum cihazlarda ayni sekilde kullanabilmeniz. Siriyi zaten pek kullanmiyoruz. Garaj kapisini homekit e ekleyince tum cihazlara gelmesi cok kolaylik oluyor. Arabada, motorsiklette carplay e direk ekleniyor. Ozellikle motorsiklette garaj kumandasi tasimak eziyet idi
-
Garaj kapisi icin Sonoff SV aldim, henuz montaj yapmadim cozmeye çalışıyorum. Siz garaj kapisinda ne kullandiniz?
Nodemcu + kurukontak ile yaptım. Esphome ile tetikleme yapiyorum. Sizin aldiginiz da aynisi zaten. Ben soyle yaptim, mevcut garaj kumandasinin dugmesine kuru kontak lehimledim. Bu sekilde hallettim. Garaj kapisinin kontrol unitesine hic müdahale etmedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kumandayi hiç düşünmemiştim :) Enerjiyi adaptörle falan mi verdiniz?
Ben eve yaklaşırken otopark kapisini kendi açsın istiyorum ama henüz mantık turetemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahattintopaloglu -- 21 Aralık 2024; 11:42:31 >
Eve yaklaşinca acmasini konum bazli mumkun ama kullanisli olmayabilir. Yuruyerek eve geldiginizde de acar. Araçta car play varsa cok pratik oluyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X