Şimdi Ara

Google'ın yapay zeka sesli asistanı Gemini Live artık Türkçe konuşabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google'ın yapay zeka sesli asistanı Gemini Live artık Türkçe konuşabiliyor
    Google, yapay zekadan güç alan sesli asistanı Gemini Live'ı başlangıçta tek bir dilde, İngilizce olarak kullanıma sunmuştu. Bir süredir Türkiye’de Türkçe dil desteğinin gelmesi bekleniyordu ve sonunda Gemini Live Türkçe olarak kullanılabiliyor. Yapay zekayla artık Türkçe olarak konuşup yanıt alabileceksiniz.

Ayrıca Bkz.Google, Gemini Live'ı ücretsiz olarak kullanıma sundu

OpenAI’ın ChaGPT için gelişmiş ses modu gibi Google Gemini Live Voice Mode da bir sesli asistandan çok daha fazlası. Temel sorulara yanıt vermenin ötesinde Gemini, dinamik ve anlamlı konuşmalara olanak tanıyor. Karmaşık bir konuyu açıklamak, yeni bir konuya derinlemesine inmek veya yapay zekadan fikir almak olsun, bir sohbet gerçekleştirebiliyorsunuz. Kısaca yapay zeka, belli bir soruya yanıt vermek yerine iki yönlü sohbete katılıyor.

Gemini Live Türkçe olarak ilk Android cihazlarda kullanılabilecek, ardından iOS cihazlarda kullanılabilir olacak. Google, yeni dil seçenekleri dahil Gemini Live’a güncellemelerin kademeli olarak verildiğini söylüyor.

Kaynak:https://support.google.com/gemini/answer/15274899#supported_languages&zippy=%2Csupported-languages

• İos kullanıcı olarak bu teknolojiyi sonradan keşfedebileceğim.

• Uzun süredir beklediğim bir özellikti. Umarım Android Auto'da da çalışıyordur.

• Sorduğunuz bir soruya taaa evvelini anlatarak cevap verdiği için hanım bana benzetti ve lakabımı Ceminay koydu 😆...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi hoş da çok uzun cevaplar veriyor basit bir şey için bile destan yazıyor. Umarım daha da hızlanır.

• En gerizekalı yapay zeka. Bugün oynanan Türkiye maçlarını listele diyorum, bana hangi sitelerden öğrenebileceğimi söylüyor.

Matematik işlemi sonucunu soruyorum, nasıl çözüleceğini anlatııyor.

Meşhur birini soruyorum ilkokul üçüncü sınıf terk bir bilgi bulup getiriyor. Daha detaylı etkilendiği akımlar, geçmişindeki izler biraz daha entelektüel cevap ver diyorum. O zaman biraz daha abartıyor. Hep böyle cevap ver diyorum, ikinci sorduğum meşhur kişi hakkında yine ilkokul terk bilgi bulup getiriyor.

Eğitilemez, sınırları çizilemez başı boş ilkokul düzeyinde bir zeka.

HA bir de bazı vekillerin yurtdışı seyahatini soruyorum. O konular yasakmış. Apolitik olmamız gerekiyormuş. Vay be ne zeka ama.

Oysa google makinesi elinin altında. Kaldırdım direkt, google asistan pırlanta.

• Maalesef hala Siri'nin yanından bile geçemiyor. Uzun cevap vermenin yanında sorduğum soruya link göstermesi tam saçmalık. Normal google aramasından ne farkı var?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gozcelik kullanıcısına yanıt

Bugün tekrar denedim de

Google yapmış az bir gecikmesi olsa da Siri falan hikaye.

Spor için antrenman programı bile hazırladı bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2gb ram olması yeterli demiş kullanmak için, Android 10 ve üzeri telefonlarda.

Amiral gemisi almaya gerek yokmuş.

• amma velakin kullanıcısına yanıt

Arada tutturuyor bir şeyler işte :) Ama benim telefon asistanından beklediğim bu değil ki. Spor antremanı gerekli ise bilgisayar üzerindeki YZlerden daha detaylı faydalanabilirim.

Telefon asistanı, telefon üzerindeki işlemleri yapmak ve anlık sorulara cevap vermek üzerine çalışmalı. Mesela Akşam Beşiktaş maçı saat kaçta dediğim de ya da dün akşam GS maçı kaç kaç bitti dediğimde bana direk cevabı verip arkasından da golleri şunlar attı gibi bir özet vermeli. Ha belki arada yapıyordur ama benim karşıma link çıkarttığı çok oluyor.

Mesela geçen telefonu bulamadım. Hey google diye bağırdım. Mikrofon açılma sesini duydum. Nerdesin diye bağırdım. "İşte buradayım" diye bir ses verse bulucam keratayı. Hadi diyelim yanlış anladı ve dedi ki, xxx sokak, xx mahallesi, Türkiye'deyim. Yine anlarım. Bana google maps linki çıkartmış ekranaGoogle'ın yapay zeka sesli asistanı Gemini Live artık Türkçe konuşabiliyor . Hakkını yemiyeyim. Bir keresinde de "Yardımcı olmam için telefon kilidini açman laım" dedi. O sese gidip buldum yerini :)

"Bana link gösterme" gibi bir seçenek koysalar bence o bile düzeltir çoğu şeyi :)

İnternette spor antreman programları belki binlerce sitede mevcut, bunları getiriyor.
    Ama ben “premier ligde son 10 yılda en çok transfer harcaması yapan kulübü sorduğumda bana transfermakt dan bak diyor. Mukayese özelliği yok diye anlıyorum
    Ücretli versiyonu gemini pro belki yapıyordur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gozcelik kullanıcısına yanıt

Eksikleri var hepimiz biliyoruz ama gelecekte rakipsiz olacağını da biliyoruz. Google'ın gücü malum arkadaşlarınla konuştuğun şey bir bakıyorsun Google reklamlarında çıkıyor. Google insanları en iyi tanıyan şirket olduğu için kendilerinin yapacağı bir yapay zeka asistan rakipsiz olacak. Şu anki hali bile benim işimi gördü geleceği kuşkusuz korkunç olacak.

Bunu yazarken dünyayı ele geçirmek istiyor mu bir sorayım dedim yok diyor ama bana pek inandırıcı gelmedi.  Google'ın yapay zeka sesli asistanı Gemini Live artık Türkçe konuşabiliyor 

Google'ın yapay zeka sesli asistanı Gemini Live artık Türkçe konuşabiliyor

Bir de kısa öz cevap vermeli. Bunu okumasını bitirene kadar uykum gelirGoogle'ın yapay zeka sesli asistanı Gemini Live artık Türkçe konuşabiliyor 

Telefon yapay zekası daha böyle insan gibi olmalı. Tamam "Yok be oğlum ne dünyayı ele geçirmesi" demesini de beklemiyorum ama "Hayır böyle bir niyetim yok" gibi kısa öz cevap vermeli.

Elbet bunlara bir ayar çekecekler ve elbet ileride güzel olacaktır. Ben şu an ki eksikliklerini söylüyorum.

• Gemini live nasıl kullanabilirim hala açılmadı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.