Selamlar, geçenlerde bir siteden aldığım windows 11 key'i kurduktan bir iki gün sonra hesabıma girilmiş. Ara sıra da girilmeye devam edilmiş. Gördüğüm kadarıyla bir zarar verilememiş ama ara sıra kontrol ederek işine yarayacak bir şey arıyor muhtemelen. Büyük ihtimalle Win11 Key'i satan firmanın veya çalışanlarının işi. Girdiği telefonun marka/modelinden bu işi yüzlerce/binlerce kişiye yaptığını düşünüyorum. HTC One Plus (muhtemelen sadece bu işi için kullanıyor) Henüz şifreyi değiştirmedim. Benim Win11'i tekrar kurmam gerekiyor ama aynı şeyin olmaması için ne yapmam gerekiyor. Şifreyi değiştirmem yeterli olur mu? Yoksa kurulumda yine aynı kişinin hedefi olur muyum? |
GOOGLE ŞİFRESİ
-
-
2FA'ya geçin.
2 aşamalı güvenlik.
-
Teşekkürler. 2FA için öneriniz Google Authanticator mıdır?
-
O da olur, SMS de olur, başka e-postaya mesaj olur, bir ya da iki başka yöntemi daha var yanılmıyorsam Google Mail için.
Ama haklı olarak şunu diyebilirsiniz... güvenlik için bir katman daha oluşturmak adına, telefona güvenmek zorunda kalıyorum. Eh işte, dijital çağın çıkmazı da bu.
Lakin, kontrol sizdeyken, tüm güvenlik ayarlarınızı yenileyin.
Kurtarma e-postası.
GSM no.
2FA
-
Windows 11 ürün anahtarını bilgisayarına girmenizle bu konunun ilgisi yoktur. Hiç öyle bir yöntem duymadım.
-
MAK (Multiple Activation Key) ve KMS (Key Management Service) anahtarlar, özellikle büyük ölçekli işletmelerin ve kurumların lisans yönetimini kolaylaştırmak için Microsoft tarafından sağlanmaktadır. bu keyleri kullanan bilgisayar sunucudan görülür.
-
Benim anladığım...
Windows 11 ürün anahtarının/bağlantısının/yönteminin gönderildiği e-posta adresine girilmiş diye.
-
Hiç böyle bir yöntem duymadım.
Yalnız aklıma şu geldi
https://forum.donanimarsivi.com/konu/ucretsiz-windows-10-etkinlestirme.82891/
Böyle bir yöntem vardı yıllar evvel, halen de çalışıyordur muhtemelen. Eğer bu şekilde uzaktan bilgisayarınızda giriş yaptığınız yerlerin şifreleri görülebiliyorsa bu durumda üstteki link örneğinde olduğu gibi ücretsiz etkinlestirme verenler bu yöntemleri uygulayan herkesi izliyor demek mi oluyor bu? E ama bu tarz yöntemlerle etkinleştirenler güncelleştirme de alıyor mesela Windows tarafından. Bu kısmı da hiç anlamadım doğrusu.
Yani merak ettiğim şu oldu esasen
Şimdi siz paralı bir lisans almışsınız ama diyorsunuz ki bu paralı lisansı aldıktan sonra mailime giriş yapıldı. Benim merak ettiğim ise şu oldu, ücretsiz etkinleştirme yapanlar da (üstteki örnekteki gibi) bu şekilde bilgisayarlarını izlenebilir mi kılmış oluyorlar? Konuda @haykoatmaca nın bahsettiği kısmı diyorum.
Yani paralıda bahsettiğiniz şey olabiliyorsa, ücretsiz etkinleştirenler tamamen mi risk altında oluyor?
-
valla bunu ben de daha önce hiç düşünmemiştim. ai'ye sorunca, bir sunucunun varlığından bahsetti ve ortak key kullanan bilgisayarların online olduğunda, takip edilebilir yani görüldüğünü, yani wan ip'lerine ulaşılabildiğini belirtti. aynı soruyu herkes sorabilir. bu durumda pc'lerin, sunucu tarafındaki kişinin inisiyatifine bağlı olarak bir deneme tahtası olarak kullanılabileceği gerçeği karşımıza çıkıyor.
aslına bakarsak, sunucunun sahip olduğu özelliklerin neler olduğunu bilmemiz gerekiyor. her şey mümkündür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 16 Kasım 2024; 6:6:25 > -
Hocam üstte eklediğim linki inceledin mi? Kastedilen yöntem tam olarak nedir ben hiç anlayamadım maalesef. Eğer sen anladıysan özetle anlatır mısın? Yani güvenli mi oluyor güvensiz mi oluyor bu durumda? Üstte yönelttiğim soruların cevabını çok merak ettim.
-
kms sunucusuna bağlanıyorsun işte. her kms sunucusu güvenilir olmayabilir. bu arada bir sene önce mi ne ben de bir pc'yi, buna benzer bir yöntem ile ama key girip girmediğimi hatırlayamadım, etkinleştirmiş ve şaşırmıştım. yardım amaçlı birine windows kurmuştum. (çocuktu) şimdi bu şekilde etkinleştirme yapanların başına, konu sahibinin dediği gibi bir iş gelir mi bilmem. çünkü normal yoldan etkinleştirmiş ise microsoft'a bağlanmış olmalı dememiz gerekiyor. onun mailini ne diyelim başkasının izliyor olması farklı bir olay. bu internetten key satın almış olmakla alakalı olmayabilir. benim dediğim şey, ortak key kullanımı içindi. bu keyler bir sunucuya ait ise (örneğin keyler sunucuda girilmiş ise), bu sunucuda cihazlar online görünüyor olabilir demek istedim. ya şimdi göz var nizam var, nette satılıyor 200₺ orjinali ben almıştım mesela abime ne verdim hatırlayamadım tam 4000 mi ne bayılmıştım. hani bir söz var, ucuz etin yahnisi yavan olur diye. bu da öyle bir şey.
-
Anladım hocam detaylı izah için teşekkür ederim.
-
Correct! Tam da öyle oldu. Bana anahtar gönderildi. O gün veya bir gün sonra kurulum yaptım. Bana gönderilen google adresine girildiğini günler sonra fark ettim. 20+ yıldır Google hesabı kullanıyorum ilk kez geldi başıma böyle bir olay.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X