görev yöneticisinde %0 işlemci kullanan görünen programlar aslında %0-%1 arasında işlemci mi kullanıyor? ya da işlemciyi kullanıyor mu?
çift çekirdek amd turionlu toshibam var. 2 seneden fazladır kullanıyorum. son günlerde işlemci %100e çıkıp pc donuyordu. format attım fayda etmedi.xp den win 7 ye geçtim yine aynı sorun oluyor. görev yöneticisinden bakıp programların kullandığı işlemci miktarı ile pencerenin altında yazan toplam CPU kullanımı arasında %20 lik fark oluyor bunun için soruyorum.
O sıfır gördüklerin hepsi birden 0 -1 arası kullanmaz, onların çoğu uyur. Dediğini gibi kullananlar da azdır. Daha iyi anlaman için toplam CPU kullanımı yerine "sistem boşta işlemi" gibi bir işlem olması lazım o işlemin durumunu izle. O işlem iş yapmayan işlemcinin çalıştırdığı ve sürekli "bişey yapma" komutu çalıştırdığı işlemdir. Onun değeri işlemcinin boş dediğimiz durumumda genelde %99 dur. Görev yöneticisini açıp CPU ya göre büyükten küçüğe sırlarsan tüm görevleri ve en tepede hem sistem boşta işlemi ni görürsün. O değer azaltıkça CPU kullanımı artıyor demek ordan gözle diğer çalışan prograların nekadar cpu kullandığını ona göre hangi programın senin işlemcini yediğini bulabilirisin. Mesela Sistem Boşta İşlemi %96 ise o na CPU %4 başka işlmeleri çalıştırıyordur. Birde görev yöneticisinde seçenekler menüsünden güncelleme seçeneği vardır orda daha hızlı güncelle seçeneği ile daha hassas bilgi alırsın ama bu sefer görev yöneticisinde bi görev olduğunun onun CPU yediğin görürsün.
cevap için teşekkür ederim. sistem boşta işlemini biliyorum.bu arada farkettim ki windows 7 de sistem boşta işlemini göstermiyor. hassasiyeti artırınca daha net görünüyor neyin ne kadar CPU kullandığı.